Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
sayın hocam eşimle hastaneye gıttık ve sperm testı istedı yaptırdım cıkan degerler şöyle ; VOLUME : 2 CC RENK : KREM : KOKU : ÖZEL P.H.:8.0 VİSKOSİTE : AKICI SIVILAŞMA : 30DK TOTAL SPERM SAYISI :20.000.000 MOTLİLİTE : TAM HAREKETLİ %20, AZ HAREKETLİ %20 HAREKETSİZ%60 NORMAL MORFOLOJİ: %25,ANORMAL MORFOLOJİ: %50,BAŞ ANOMALİSİ %3,KUYRUK ANOMALİSİ %5 BOYUN ANOMALİSİ %2, hocam yası 35 bu degerlere ğöre çocuğum olabilirmi,tedavi olması gerekirmi?endişelenmem gerekirmi _? ne yaplıyım yardımlarını beklıyorum__?

kızlar bugün spermiyogram yaptırdık
sayı 73milyon o iyi
canlı sperm %75 o da iyi

ama ileri hareketli %9
yavaş hareket %39
ileri olmayan hareket %20
hareketsiz %32

morfolojide de normal %33 çıktı

sizde hareket ve morfolojiyi düzeltmek için ne yapmak lazım
keçiboynuzu kürü işe yarar mı?

kızlar aranıza yeni katıldım Allah hepimize hayırlısıyla sağlıklı bebişler versin inşallah...
bizde ilk defa spemiogram testi yaptırdık bilmiyorum bir kaç defa yapılması gerekir mi doktorumuz sonuç iyi dedi bir de siz yorumlar mısınız?
miktar hacim: 3,0 ml
renk:eek:pak
ph:7.3
viskosite:normal
likefaksiyon süresi:<20 dk
sperm sayısı:22 milyon
aktif hızlı hareketli :%15
Aktif yavaş hareketli: %25
Yerinde Hareketli: %10
Hareketsiz: %50
aglütinasyon: yok
morfoloji:%30 normal form
mikroskopi:nadir lokosit ve 3-4 spermatogenesis hücresi görüldü.
sonuç: asthenozoospermi

Son düzenleme:
benim eşimde istanbul tup bebek mer spermiogram yaptırdı. 2yıllık evliyim ama basıma bole bısey gelecegnı hc duşunmemsim.yoksa bu testi bekarken yaptırmak lazımmıs.doktor tup bebek dedi. acele etmesem mi? aceba bana yardımcı olur musunuz.
hacim-2 ml
viskosite-normal anormal
likefaksiyon-normal anormal
aglütinasyon_normal anormal
konsantrasyon-0,1 ml
motilite-5
hızlı dogrusal_........
yavaş dogrusal-3
yerinde hareketli-2
hareketsiz-95
yuvarlak hucre-......
lokost-.....
.morfolojı-........

benim eşimde istanbul tup bebek mer spermiogram yaptırdı. 2yıllık evliyim ama basıma bole bısey gelecegnı hc duşunmemsim.yoksa bu testi bekarken yaptırmak lazımmıs.doktor tup bebek dedi. acele etmesem mi? aceba bana yardımcı olur musunuz.
hacim-2 ml
viskosite-normal anormal
likefaksiyon-normal anormal
aglütinasyon_normal anormal
konsantrasyon-0,1 ml
motilite-5
hızlı dogrusal_........
yavaş dogrusal-3
yerinde hareketli-2
hareketsiz-95
yuvarlak hucre-......
lokost-.....
.morfolojı-........

merhaba canım hormonları nasıl eşinin.onlarda önemli.hormonlrına ve varikosel olup olmadığına akırın.eğer hormonalse dok. ilaçla yüksrlir ayrıa bikisel akiyeler de kullanısınız eğer arikosel arsa mutlaka ameliyat yaptırın.hormon normal arikosel yoksa tüpe geçin bu süreçlerden geçmiş iri olarak nacizane fikirlerimi söyledim.allah şifa versin

adstinanans süresi (gün) 1 normal aralık 2-7 gün hazırlık sonrası
likefaksiyon süresi (dak) 25 < 30 dak hazırlık işlemi swim-up
viskozite visköz normal volum (milyon/ml) 1 milyon
volum 4.0 7.2 -8.0 sperm sayısı (milyon/ml) 6.0
sperm sayısı (milyon/ml) 53.0 top.soerm sayısı (milyon) 6.0
total motulite 212.00 1.5 -6.0 total motilite (% ) 83
total motilite (%) 77 > 15 milyon ileri hareketi (+4 ,%) 17
ileri harektli(+4,%)(A) 31 >39 milyon yavaş ileri hareketi (+3,%) 49
yav.i.hareketli (+3,%)(b) 31 > % 40 yerinde hareketli (+2,%) 17
yerinde hareketli (+2,%) 15 >%32 harekesiz (%) 17
hareketsiz(%) 23 TPMSS (milyon) 1.02
vitalite(%) >%58
normal morfoloji %2 >%4(kruger's)
aglutinasyon yok
lökosit(milyon/ml) <1 < 1milyon
yovarlak hücre (milyon/ml) <5 <5 milyon
atpmms(*)(milyon) 65.7

MORFOLOJİK DEYERLENDİRME
NORMAL 2
Amorf baş 50
şidetli 49

akrozomal 20
akrozomal şekil bozukluğu 3
irregüler akrozomal dağılım 13
akrozomal kist 2
akrozomal vakoul 2
nüklear 8
nüklear şekil buzukluğu 4
diadem 1
nüklear kist 0
nüklear vakoul 3
ridged 0
rouand head 2
pin head 0
tapered 6
adaksiel impltasyon 0
head-base vakoul 0
parsiyel separasyon 0
diğer 13

BÜYÜK BAŞ 1
küçük baş 7
uzun baş 7
çoklu baş 1
serbest baş 2
normal 0
anormal 2
sitoplazmik droplet 0
boyun-orta kısım 3
kinked 0
segm. mitokondriyel aplazi 0
mitokondiriyel kayıp 0
kırık boyun 3
kuyruk 27
çift kuyruk 1
tail stump 5
dağ defekti 14
kıvrık kuyruk 5
kısa kuyruk 0
uzun kuyruk 0
kalın kuyruk 2

ben 6 yıllık evliyim ve 3 aşı 2 tüp bebek yaptım tutmadı :KK5:

Tam hareketli %20, az hareketli %20 hareketsiz%60
sayın hocam eşimle hastaneye gıttık ve sperm testı istedı yaptırdım cıkan degerler şöyle ; VOLUME : 2 CC RENK : KREM : koku : ÖZEL P.H.:8.0 VİSKOSİTE : AKICI SIVILAŞMA : 30DK TOTAL SPERM SAYISI :20.000.000 MOTLİLİTE : TAM HAREKETLİ %20, AZ HAREKETLİ %20 HAREKETSİZ%60 NORMAL MORFOLOJİ: %25,ANORMAL MORFOLOJİ: %50,BAŞ ANOMALİSİ %3,KUYRUK ANOMALİSİ %5 BOYUN ANOMALİSİ %2, hocam yası 35 bu degerlere ğöre çocuğum olabilirmi,tedavi olması gerekirmi?endişelenmem gerekirmi _? ne yaplıyım yardımlarını beklıyorum__?

kızlar bizim testimizi de yorumlarmısınız lütfen dün sipermiyogram yaptırdık ve yorumlayamıyoruz iyimi kötümü anlayan arkadaşlar lütfen yardım edin...
Miktar : 2.1 ml 2ml veya uzeri
pH : 7.5 7.0 - 8.0
Likefikasyon Suresi(37C) : 15 dakika < 20 dakika
Viskosite : Normal Normal
Gorunum : Gri-Opak Gri-Opak
1. Saatte Hareketli Sperm Yuzdesi : % 45 %50 veya daha fazla
Hareketin Degerlendirilmesi (1.Saat) ( =>%25 a veya => %50 a+b )
(a) Hizli Ileri Hareketli : % 20
(b) Yavas Ileri Hareketli : % 10
(c) Yerinde Hareketli : % 15
(d) Hareketsiz : % 55
Sperm Yogunlugu : 113.000.000/ml 20 milyon/ml ve uzeri
Anormal Morfolojili Sperm Yuzdesi : Ektedir < %70
Yuvarlak Hucre : 6.000.000/ml < 5 Milyon / ml
Lokosit : 1.200.000/ml < 1 Milyon / ml

SPERM MORFOLOJiSi (KRUGER KRITERLERINE GORE)
I-NORMAL MORFOLOJILI SPERM YUZDESI : % 7
II-BAS ANOMALiSi : % 92
1-Akrozomal Defektler : % 5
2-Strukturel Defektler(amorf,megalo,kucuk,
uzun, birden fazla ve vakuolar basli) : % 87
III-BOYUN ve ARAPARCA (MIDPIECE) ANOMALISI : % 0
IV- KUYRUK ANOMALISI : % 33
(Kuyruksuz, kuyruk aci, birden fazla kuyruk, duzensiz kuyruk anomalisi)
V-SITOPLAZMIK CIKINTI : % 5
VI-NORMAL BASI OLUP BOYUN, ARAPARCA ve
KUYRUK ANOMALISI : % 1
Normal Sperm Yuzdesine Gore Degerlendirme
> % 14 :Fertil
% 5 - 14 :Subfertil/Fertil
% 1 - 4 :Subfertil
Sayfa

slm ben eşimin sperm tahlil sonuçlarını sorucaktım bilgisi olan varsa yardımcı olur musunuz

abstinans süresi : 4 gün
liquifaksiyon süresi : 25 dakika
viskozite : (+)
volüm : 6
ph : 7.2
fruktoz : 350
aglütinasyon : yok
sperm sayısı :20.000.000
total sperm sayısı : 120.000.000
round cell sayısı: 2.000.000
lökosit sayımı: 40.000
eritrosit: 0
immatür germ hücer sayısı: 1.960.000

normal sperm oranı : %2
anormal sperm oranı : %98 bu iki oran için normal sperm oranının :%4 olması gerektiğini söylemiş doktor ayrıca sperm sayısının sınırının 15.000.000 olduğnu belirtmiş vede PROXEED PLUS adında bi ilaç vermiş üç ay kullanamsı gerekiyormuş ..bu 3 ay içerisinde çocuk sahibi olabilirsiniz demiş ....

Herkese merhaba,
Üyeliğim yeni olsa da yaklaşık 2 haftadır forumları bol bol okuyorum.Bazı arkadaşlarımız için çooook seviniyor bazılarımız için de üzülüyorum.Ama şunu belirtmeliyim ki herkesin biribirne bu kadar destek olmasından da son derece etkilendim doğrusu.
Ben de 3 senedir evliyim son bir yıldır çocuk istiyoruz ve deniyoruz fakat benim adet düzensizliğim dolayı da zamanı pek tutturamıyorduk ve en sonunda doktora gitmeye karar verdik. Ben kontrollerden geçtim testler falan..Eşim sperm testi yaptırdı.İlk testimiz bizi çoook şaşırttı ve sersemletti. Değerleri hiç de iyi değildi.Raporlarımız doktorda olduğu için aklımda kalanları yazıyorum. Total sperm 5 mil. 1.5 mil/ml morfoloji 0 idi. İlk gittiğimiz doktor hemen tüp bebek dedi.Hemen internet araştırmalarına girdik. Keçiboynuzu kürü ve e vitamini,çinko takviyesi yapmaya başladık. Küre başladıktan 1 hafta sonra 2. sperm testini yaptırdık. Değerler ilkine göre çok çok iyi çıktı. Total sperm 18 mil. 6 mil/mil morfoloji 2 çıktı. Bu testlerle beraber üroloğa gittik varikosel muayenesi yaptı şükür ki öyle birşey çıkmadı. Proxeed plus ve GNC nin bir ürünü olan Corex verdi. Bakalım 1 ay sonra tekrar test yaptırıcaz.Doktor hemen tüp bebeğe geçmeyeli Aralıka kadar bekleyelim dedi,bakalım hayırlısı. Ama anladım ki pozitif düşünmke de bu olayda çok önemli. Umarım arzu eden Allah herkese en kısa zamanda sağlıkla hamile kalmayı ve sağlıklı bir bebeğe sahip olmayı nasip eder. İnsan bu tür şeyler karşılaşmayınca sanki hemen hamile kalacakmış gibi geliyor ne büyük bir mucize olduğunu aslında bu tür şeylerle karşılaşınca anlıyor. Hepinize sevgiler...

slm ben eşimin sperm tahlil sonuçlarını sorucaktım bilgisi olan varsa yardımcı olur musunuz

abstinans süresi : 4 gün
liquifaksiyon süresi : 25 dakika
viskozite : (+)
volüm : 6
ph : 7.2
fruktoz : 350
aglütinasyon : yok
sperm sayısı :20.000.000
total sperm sayısı : 120.000.000
round cell sayısı: 2.000.000
lökosit sayımı: 40.000
eritrosit: 0
immatür germ hücer sayısı: 1.960.000

normal sperm oranı : %2
anormal sperm oranı : %98 bu iki oran için normal sperm oranının :%4 olması gerektiğini söylemiş doktor ayrıca sperm sayısının sınırının 15.000.000 olduğnu belirtmiş vede PROXEED PLUS adında bi ilaç vermiş üç ay kullanamsı gerekiyormuş ..bu 3 ay içerisinde çocuk sahibi olabilirsiniz demiş ....

mrb side bakarsanız total sperm 120 milyon ama sağlam olan 20 milyon bunun nedenide aşağıda yazan normal ve anormal sperm.sizde morfoloji yani spermin yapısında bozukluk var ve bu nedenle sperm dölleme yapamıyo.dr.unuza güvenin diyemiycem bu dertten muzdarip biri olarak morfolojinin bu kadar kötü olduğu durumlarda tüp bebek öneriliyo.şöyle bir topiclere göz atarsanız bu sorunu olan kişilerin hepsine dr. olur demiş ama maalesef olmuyo bence dr.unuzu değiştirin boşa zaman kaybı oluyo nacizane tavsiyem .dediğim gibi aynı şeyleri yaşadım 3 senem boşa gitti.

Herkese merhaba,
Üyeliğim yeni olsa da yaklaşık 2 haftadır forumları bol bol okuyorum.Bazı arkadaşlarımız için çooook seviniyor bazılarımız için de üzülüyorum.Ama şunu belirtmeliyim ki herkesin biribirne bu kadar destek olmasından da son derece etkilendim doğrusu.
Ben de 3 senedir evliyim son bir yıldır çocuk istiyoruz ve deniyoruz fakat benim adet düzensizliğim dolayı da zamanı pek tutturamıyorduk ve en sonunda doktora gitmeye karar verdik. Ben kontrollerden geçtim testler falan..Eşim sperm testi yaptırdı.İlk testimiz bizi çoook şaşırttı ve sersemletti. Değerleri hiç de iyi değildi.Raporlarımız doktorda olduğu için aklımda kalanları yazıyorum. Total sperm 5 mil. 1.5 mil/ml morfoloji 0 idi. İlk gittiğimiz doktor hemen tüp bebek dedi.Hemen internet araştırmalarına girdik. Keçiboynuzu kürü ve e vitamini,çinko takviyesi yapmaya başladık. Küre başladıktan 1 hafta sonra 2. sperm testini yaptırdık. Değerler ilkine göre çok çok iyi çıktı. Total sperm 18 mil. 6 mil/mil morfoloji 2 çıktı. Bu testlerle beraber üroloğa gittik varikosel muayenesi yaptı şükür ki öyle birşey çıkmadı. Proxeed plus ve GNC nin bir ürünü olan Corex verdi. Bakalım 1 ay sonra tekrar test yaptırıcaz.Doktor hemen tüp bebeğe geçmeyeli Aralıka kadar bekleyelim dedi,bakalım hayırlısı. Ama anladım ki pozitif düşünmke de bu olayda çok önemli. Umarım arzu eden Allah herkese en kısa zamanda sağlıkla hamile kalmayı ve sağlıklı bir bebeğe sahip olmayı nasip eder. İnsan bu tür şeyler karşılaşmayınca sanki hemen hamile kalacakmış gibi geliyor ne büyük bir mucize olduğunu aslında bu tür şeylerle karşılaşınca anlıyor. Hepinize sevgiler...
keciboynuzu kuru fayda ediyor mu yani:KK9:peki e vitamini ve cinko takviyesini doktordanmi aldiniz biraz ayrintili anlatsan...:44:

keciboynuzu kuru fayda ediyor mu yani:KK9:peki e vitamini ve cinko takviyesini doktordanmi aldiniz biraz ayrintili anlatsan...:44:

Çok kısa bir süre de olsa bence fayda ediyor ya da ben ettiğini düşünmek istiyorum.:) Bir de şunu belitmek isterim eşim günde 2 paket sigara içiyordu ve 7 ay önce bıraktı tabi doğal olarak da çok kilo aldı. 2haftadır 2 günde bir yürüyüş yapıp beslenmemize de dikkat ediyoruz. E vitamini ve çinkoyu doktor vermemişti ama doktora gittiğimizde e vitamini ve çinko aldığını söyelince devam edin dedi. e vitamini bitince Corexe başlayacağız. Bir de İbrahim Saraçoğlundan bitki çayı aldık fiyatı biraz tuzlu ama napalım. Bu arada yazarken farkettim ki ne kadar çok şey yapmışız şu 2 hafta.:)

Çok kısa bir süre de olsa bence fayda ediyor ya da ben ettiğini düşünmek istiyorum.:) Bir de şunu belitmek isterim eşim günde 2 paket sigara içiyordu ve 7 ay önce bıraktı tabi doğal olarak da çok kilo aldı. 2haftadır 2 günde bir yürüyüş yapıp beslenmemize de dikkat ediyoruz. E vitamini ve çinkoyu doktor vermemişti ama doktora gittiğimizde e vitamini ve çinko aldığını söyelince devam edin dedi. e vitamini bitince Corexe başlayacağız. Bir de İbrahim Saraçoğlundan bitki çayı aldık fiyatı biraz tuzlu ama napalım. Bu arada yazarken farkettim ki ne kadar çok şey yapmışız şu 2 hafta.:)

INSALLAH ALLAH GONLUNUZE GORE VERIR...AMIN:nazar:ne zamandir kuullaniyor keci boynuzunu...fayda ediyodur canim ya bizde iciyoruz 2 hafta oldu galiba esimde iciyor sigara biraksa tam super olcak:KK61:

INSALLAH ALLAH GONLUNUZE GORE VERIR...AMIN:nazar:ne zamandir kuullaniyor keci boynuzunu...fayda ediyodur canim ya bizde iciyoruz 2 hafta oldu galiba esimde iciyor sigara biraksa tam super olcak:KK61:

2. haftaya girdik bakalım. Ne zaman yaptırdınız en son test ve nasıl çıktı??

bi kac kez yaptirdik bisey anlamadik sonuc belgesi vs yok tekrar yaptircat bi kac hafta sonra hayirlisi olur INSALLAH...baanada doktor tup bebek dedi ama guvenmedim o doktra spermlere kendisi bakti ve tup bebek dedi ne labartuvara gonderdi ne bi kagit verdi kendi aklindan salladi die dusunuyorum:26:

X