benim eşimde istanbul tup bebek mer spermiogram yaptırdı. 2yıllık evliyim ama basıma bole bısey gelecegnı hc duşunmemsim.yoksa bu testi bekarken yaptırmak lazımmıs.doktor tup bebek dedi. acele etmesem mi? aceba bana yardımcı olur musunuz.
hacim-2 ml
viskosite-normal anormal
likefaksiyon-normal anormal
aglütinasyon_normal anormal
konsantrasyon-0,1 ml
motilite-5
hızlı dogrusal_........
yavaş dogrusal-3
yerinde hareketli-2
hareketsiz-95
yuvarlak hucre-......
lokost-.....
.morfolojı-........
slm ben eşimin sperm tahlil sonuçlarını sorucaktım bilgisi olan varsa yardımcı olur musunuz
abstinans süresi : 4 gün
liquifaksiyon süresi : 25 dakika
viskozite : (+)
volüm : 6
ph : 7.2
fruktoz : 350
aglütinasyon : yok
sperm sayısı :20.000.000
total sperm sayısı : 120.000.000
round cell sayısı: 2.000.000
lökosit sayımı: 40.000
eritrosit: 0
immatür germ hücer sayısı: 1.960.000
normal sperm oranı : %2
anormal sperm oranı : %98 bu iki oran için normal sperm oranının :%4 olması gerektiğini söylemiş doktor ayrıca sperm sayısının sınırının 15.000.000 olduğnu belirtmiş vede PROXEED PLUS adında bi ilaç vermiş üç ay kullanamsı gerekiyormuş ..bu 3 ay içerisinde çocuk sahibi olabilirsiniz demiş ....
keciboynuzu kuru fayda ediyor mu yaniHerkese merhaba,
Üyeliğim yeni olsa da yaklaşık 2 haftadır forumları bol bol okuyorum.Bazı arkadaşlarımız için çooook seviniyor bazılarımız için de üzülüyorum.Ama şunu belirtmeliyim ki herkesin biribirne bu kadar destek olmasından da son derece etkilendim doğrusu.
Ben de 3 senedir evliyim son bir yıldır çocuk istiyoruz ve deniyoruz fakat benim adet düzensizliğim dolayı da zamanı pek tutturamıyorduk ve en sonunda doktora gitmeye karar verdik. Ben kontrollerden geçtim testler falan..Eşim sperm testi yaptırdı.İlk testimiz bizi çoook şaşırttı ve sersemletti. Değerleri hiç de iyi değildi.Raporlarımız doktorda olduğu için aklımda kalanları yazıyorum. Total sperm 5 mil. 1.5 mil/ml morfoloji 0 idi. İlk gittiğimiz doktor hemen tüp bebek dedi.Hemen internet araştırmalarına girdik. Keçiboynuzu kürü ve e vitamini,çinko takviyesi yapmaya başladık. Küre başladıktan 1 hafta sonra 2. sperm testini yaptırdık. Değerler ilkine göre çok çok iyi çıktı. Total sperm 18 mil. 6 mil/mil morfoloji 2 çıktı. Bu testlerle beraber üroloğa gittik varikosel muayenesi yaptı şükür ki öyle birşey çıkmadı. Proxeed plus ve GNC nin bir ürünü olan Corex verdi. Bakalım 1 ay sonra tekrar test yaptırıcaz.Doktor hemen tüp bebeğe geçmeyeli Aralıka kadar bekleyelim dedi,bakalım hayırlısı. Ama anladım ki pozitif düşünmke de bu olayda çok önemli. Umarım arzu eden Allah herkese en kısa zamanda sağlıkla hamile kalmayı ve sağlıklı bir bebeğe sahip olmayı nasip eder. İnsan bu tür şeyler karşılaşmayınca sanki hemen hamile kalacakmış gibi geliyor ne büyük bir mucize olduğunu aslında bu tür şeylerle karşılaşınca anlıyor. Hepinize sevgiler...
keciboynuzu kuru fayda ediyor mu yanipeki e vitamini ve cinko takviyesini doktordanmi aldiniz biraz ayrintili anlatsan...:44:
Çok kısa bir süre de olsa bence fayda ediyor ya da ben ettiğini düşünmek istiyorum.:) Bir de şunu belitmek isterim eşim günde 2 paket sigara içiyordu ve 7 ay önce bıraktı tabi doğal olarak da çok kilo aldı. 2haftadır 2 günde bir yürüyüş yapıp beslenmemize de dikkat ediyoruz. E vitamini ve çinkoyu doktor vermemişti ama doktora gittiğimizde e vitamini ve çinko aldığını söyelince devam edin dedi. e vitamini bitince Corexe başlayacağız. Bir de İbrahim Saraçoğlundan bitki çayı aldık fiyatı biraz tuzlu ama napalım. Bu arada yazarken farkettim ki ne kadar çok şey yapmışız şu 2 hafta.:)
Çok kısa bir süre de olsa bence fayda ediyor ya da ben ettiğini düşünmek istiyorum.:) Bir de şunu belitmek isterim eşim günde 2 paket sigara içiyordu ve 7 ay önce bıraktı tabi doğal olarak da çok kilo aldı. 2haftadır 2 günde bir yürüyüş yapıp beslenmemize de dikkat ediyoruz. E vitamini ve çinkoyu doktor vermemişti ama doktora gittiğimizde e vitamini ve çinko aldığını söyelince devam edin dedi. e vitamini bitince Corexe başlayacağız. Bir de İbrahim Saraçoğlundan bitki çayı aldık fiyatı biraz tuzlu ama napalım. Bu arada yazarken farkettim ki ne kadar çok şey yapmışız şu 2 hafta.:)
INSALLAH ALLAH GONLUNUZE GORE VERIR...AMINne zamandir kuullaniyor keci boynuzunu...fayda ediyodur canim ya bizde iciyoruz 2 hafta oldu galiba esimde iciyor sigara biraksa tam super olcak
2. haftaya girdik bakalım. Ne zaman yaptırdınız en son test ve nasıl çıktı??