Kesinlikle bir hasar testi yaptırmalısınız veya diğer testler. Bu testlere bakmadan sorunun kaynağına inmeden tüp bebek denemeyin bence maddi manevi zarar
Ben 2 kez denedim tüp bebek ve 2 düşüğüm ( kalp atışı alamadık )ve bir kimyasalım oldu. Tüm testleri yaptık geçen sene ve 5 aydır dna hasarını düşürmek için tedavideyiz. Bu konuda deneyimli olmak istemezdim ama ne yazık ki bayağı deneyimli olduk😊

Biz de tüp bebek tedavisine başladık, eşimin sperm DNA hasarı %34 morfoloji 0 , buna rağmen ımsı tekniği ile en iyilerini seçeriz dediler. 0 morfoloji ile gebelik çok elde ettik dediler. Yaş 40 olunca da beklemek istemediler 😔 Laboratuvar iyi ise umut vardır 🙏🏻
Merhaba nerede başladınz acaba DNA hasarı düşürülmeden mi başlanacak

Biz de tüp bebek tedavisine başladık, eşimin sperm DNA hasarı %34 morfoloji 0 , buna rağmen ımsı tekniği ile en iyilerini seçeriz dediler. 0 morfoloji ile gebelik çok elde ettik dediler. Yaş 40 olunca da beklemek istemediler 😔 Laboratuvar iyi ise umut vardır 🙏🏻
Nerde tedavi görüyorsunuz

Hayırlı olsun umarım olur. Antalya'da yasiyordunuz değil mi? Neden genart? Labaratuvarlari mi iyimis? Hangi doktor?

Merhaba. Mesajınızı okuyunca yazmak istedim. Benimde önceden 2 kalp atışı alamadığım için düşüklerim oldu. Biz şuan dna hasarı için Kaan Hocada yaklaşık 5 aydır tedavideyiz. Eşimin dna hasarı 60 lardaydı. Buna rağmen döllenme oldu hemde en iyi kalite embriyorlar. Ama işte kalp atışı alamadık ne yazık ki. Bizde kalp atışını buna bağladık ve doktorda dna hasarı varken tüp bebek tutmaz dedi. Şuan 12 lere düştü hasar ama hasar düşerken ne yazık ki spermde de düşmeler oldu. Bir yeri onarırken bir yere etki ediyor maalesef. Umarım her şey istediğiniz gibi olur. Sevgiler🌸
Kaan hoca sperm dna testlerini hangi labaratuvarda yaptırıyor acabaa?

Bugün şişli Memoriale görüştüm de eşinizin sperm değerleri iyi dediler.sperm DNA hasarına gerek yok. Yüzde 32 Şi hasarliysa yüzde 68 i sağlam demek. Bize gerekli olan çok az sağlıklı sperm zaten. Yani pek onemsemediler. Döllenmeme sebebi bu olamaz dediler. Benim yumurtalarda sanırım sıkinti var.

Bugün şişli Memoriale görüştüm de eşinizin sperm değerleri iyi dediler.sperm DNA hasarına gerek yok. Yüzde 32 Şi hasarliysa yüzde 68 i sağlam demek. Bize gerekli olan çok az sağlıklı sperm zaten. Yani pek onemsemediler. Döllenmeme sebebi bu olamaz dediler. Benim yumurtalarda sanırım sıkinti var.
Benim eşimin hasar 55ten fazla çıktı. bana da aynısını söyledi doktor. Biz sağlamları seçicez dedi, önemli olan senin yumurtların kalitesi dedi. 40 yaş üstü yumurta kalitesi düşermiş. Benden 22 yumurta toplandı, 18 i iyiymiş. 13 döllendi. 5. Güne 8 tane kaldı. 2 transfer edildi ama tutmadı ne yazık ki.

Merhaba. Kaan Hoca bize kesinlikle ve kesinlikle dna hasarının düşürülmesi gerektiğini söyledi. Evet en iyi spermleri seçiyorlar ama onların dna hasarlarını o an göremiyorlar. Benim eşiminde 57 hasarlıydı ama iki kaybım oldu kalp atışı alamadık. Bence bazı tüp bebek doktorları yapalım tutarsa tutar kafasındalar. Bence yolunuzdaki tüm engelleri saf dışı bırakarak ilerleyin. Naçizane önerim. Sevgiler🌸

Merhabalar,
Biz tüp bebek yaptırdık fakat ilk denemede yumurta sayısı fazla olmasına rağmen tek embriyo beşinci güne ulaştı ve o da tutmadı.. doktorumuz sperm dna hasarı testi istemişti. DNA hasarımızı %60 larda çıktı.. eşim Varikosel ameliyatı oldu ve iki aydır hormon ilacı ve takviyeler kullanıyor. Bu yollardan geçip doğal hamile kalan var mıdır? Tavsiyeleriniz neler olur?
Konunuzu yeni gördüm bizde sperm DNA hasarindan muzdaribiz 3 düşük 1 kimyasal gebelik yaşadım doğal yolla oldu gebelikler. İlk testte %46 çıktı 3 ay tedavi sonrası %2 düştü bikac ay denedik doğal yolla olmadi tekrar test verdik %38 çıkmıştı normalde tedaviyle düşünce tekrar yukselmezmiş ama bizde neden böyle oldu altta yatan sebep ne bilmiyoruz ürolog Dr. Murat mermerkaya öneririm çok iyidir tüp bebek önerdi bize tekrar tedavi oldu eşim 3 ayın sonunda hemen tüp bebek başladık pgt li oldu transferimi de oldum şükür beklemedeyiz süreç zorlu rabbim sabrını veriyor sanırım önerim tedaviyle dusebiliyor doğal denemek istersen dene ama tüp bebek istersende pgt yaptırman en iyisi olacaktır ❤️ pozitif haberlerle gelirsin inşallah 🤲

Merhaba. Kaan Hoca bize kesinlikle ve kesinlikle dna hasarının düşürülmesi gerektiğini söyledi. Evet en iyi spermleri seçiyorlar ama onların dna hasarlarını o an göremiyorlar. Benim eşiminde 57 hasarlıydı ama iki kaybım oldu kalp atışı alamadık. Bence bazı tüp bebek doktorları yapalım tutarsa tutar kafasındalar. Bence yolunuzdaki tüm engelleri saf dışı bırakarak ilerleyin. Naçizane önerim. Sevgiler🌸
Kaan Aydos da takviye dışında bir şey yapmıyor heralde. İleri derece varikosel olanlara belki ameliyat oneriyordur. Takviye kullanıyor eşim.Bazilaeinda da okuyorum takviye kullanmalarına rağmen düzelme olmamış.Tesekkur ederim öneriniz için yine de bir test versin bakalım.

Kaan Aydos da takviye dışında bir şey yapmıyor heralde. İleri derece varikosel olanlara belki ameliyat oneriyordur. Takviye kullanıyor eşim.Bazilaeinda da okuyorum takviye kullanmalarına rağmen düzelme olmamış.Tesekkur ederim öneriniz için yine de bir test versin bakalım.
Benim eşim varikosel ameliyatı oldu ama değişmedi sonuç. Kaan Hoca ameliyat olmasa muhtemelen önerebilirdi. Dna hasarı düşmeden tüp bebeğe başlanılmaz dedi. Takviye edici ilaç ve belli başlı gıdalar tavsiye etti.

Eşim uzun zamandır ımprly kullanıyor. Ayrıca e vitamini, keçiboynuzu quenzim Q10 ve ısırgan otu. Ama beslenmesine dikkat etmiyor ve sigara kullanıyor.

İçinize biraz olsun umut vermek için yazmak istedim . Benim eşimin de sperm sayısı düşüktü ve baş boyun anomalisi değeri mi ne düşüktü çokta anlamam açıkçası . 7 senelik evliliğimde hiç gebe kalmadım başta da çok düşünmedik çocuk ama normal yolla çok zor olacağını bilerek evlenmiştik zaten . Sonra evet biz bebek istiyoruz dediğimizde direk tüp bebeğe başladık . Eşimden sperm DNA hasarı testi istedi ve %32 çıkmıştı doktor bey ilaç kullanması gerektiğini söyledi beslenme düzeni ve sigara alkolü bırakması gerektiğini söyledi . Eşim alkol tüketmez zaten sigarayı da yanımda içmedi ama dışarıyı bilmem :):) 6 ay boyunca yemek işine vs dikkat ettik ilaçları düzenli kullandık ama %30 a düştü sadece . Doktor bey artık uzatmayalım dedi . Erkek faktörünü düzeltirken senin değerlerin kötüleşebilir dedi . Ama eşimin o baş boyun anomalisi normal değerlere geldi sperm sayısı artıı herşey güzeldi sadece hasar fazla düşmedi . Sonra bismillah dedik başladık . 18 yumurta toplandı 12 döllendi 8 tanesi 3. Güne 5 tanesi 5. Güne geldi . Sonra rahim dinlendirme yaptık 2 adet dönemi . 1 kasımda 1 adet embriyo transfer edildi ve gebeyim 😇❤️ Allahtan ümit kesilmez . Doktor bey doğru söyledi %30 hasarlıysa kalan %70 sağlıklı önemli olan güzel bir laboratuvar ve embriyolog veeee en önemlisi nasip ☺️

Back
X