İçinize biraz olsun umut vermek için yazmak istedim . Benim eşimin de sperm sayısı düşüktü ve baş boyun anomalisi değeri mi ne düşüktü çokta anlamam açıkçası . 7 senelik evliliğimde hiç gebe kalmadım başta da çok düşünmedik çocuk ama normal yolla çok zor olacağını bilerek evlenmiştik zaten . Sonra evet biz bebek istiyoruz dediğimizde direk tüp bebeğe başladık . Eşimden sperm DNA hasarı testi istedi ve %32 çıkmıştı doktor bey ilaç kullanması gerektiğini söyledi beslenme düzeni ve sigara alkolü bırakması gerektiğini söyledi . Eşim alkol tüketmez zaten sigarayı da yanımda içmedi ama dışarıyı bilmem :):) 6 ay boyunca yemek işine vs dikkat ettik ilaçları düzenli kullandık ama %30 a düştü sadece . Doktor bey artık uzatmayalım dedi . Erkek faktörünü düzeltirken senin değerlerin kötüleşebilir dedi . Ama eşimin o baş boyun anomalisi normal değerlere geldi sperm sayısı artıı herşey güzeldi sadece hasar fazla düşmedi . Sonra bismillah dedik başladık . 18 yumurta toplandı 12 döllendi 8 tanesi 3. Güne 5 tanesi 5. Güne geldi . Sonra rahim dinlendirme yaptık 2 adet dönemi . 1 kasımda 1 adet embriyo transfer edildi ve gebeyim 😇❤️ Allahtan ümit kesilmez . Doktor bey doğru söyledi %30 hasarlıysa kalan %70 sağlıklı önemli olan güzel bir laboratuvar ve embriyolog veeee en önemlisi nasip ☺️
Bizim %46 dan 9 a düştü ve bunu başaran Kaan Aydos hoca oldu. Verdiği takviye sayesinde oldu. Beslenmeye bizde uyduk ama tek başına asla yeterli olmazdı. Bence doğru bir doktordan doğru bir takviye lazım bence. 4 -5 ayda 9 a düştü ve sperm değerleri yukseldi

Aslında benim eşimin sperm sayısı çok iyi. İleri hareket biraz düşük. Morfoloji de 4 tü Memorialde en son 2 çıktı. Yani doktorda bize lazım olan 4-5 tane sperm onu da 174 milyon spermden illa ki buluruz dedi. Sanirm kadın yaşı çok önemli tüp bebekte. Benim yumurta sayım çok değil zaten en fazla 7 tane toplanıyor. Bakalım artık nasip. Teşekkür ederim. Siz hangi hastanede yaptırdınız?

Bizim %46 dan 9 a düştü ve bunu başaran Kaan Aydos hoca oldu. Verdiği takviye sayesinde oldu. Beslenmeye bizde uyduk ama tek başına asla yeterli olmazdı. Bence doğru bir doktordan doğru bir takviye lazım bence. 4 -5 ayda 9 a düştü ve sperm değerleri yukseldi
Hangi takviyelerde impryl varmıydı

Benim eşim varikosel ameliyatı oldu ama değişmedi sonuç. Kaan Hoca ameliyat olmasa muhtemelen önerebilirdi. Dna hasarı düşmeden tüp bebeğe başlanılmaz dedi. Takviye edici ilaç ve belli başlı gıdalar tavsiye etti.
Çok ilginç yaa. Biz %55 üstü dna hasarıyla tüp bebek yaptık geçen hafta negatif sonuç aldık. Bugün yeni mensle
Aslında benim eşimin sperm sayısı çok iyi. İleri hareket biraz düşük. Morfoloji de 4 tü Memorialde en son 2 çıktı. Yani doktorda bize lazım olan 4-5 tane sperm onu da 174 milyon spermden illa ki buluruz dedi. Sanirm kadın yaşı çok önemli tüp bebekte. Benim yumurta sayım çok değil zaten en fazla 7 tane toplanıyor. Bakalım artık nasip. Teşekkür ederim. Siz hangi hastanede yaptırdınız?
Benim doktorum öyle dedi. Eşinin değerleri senin yaşın kadar vahim değil dedi

Çok ilginç yaa. Biz %55 üstü dna hasarıyla tüp bebek yaptık geçen hafta negatif sonuç aldık. Bugün yeni mensle

Benim doktorum öyle dedi. Eşinin değerleri senin yaşın kadar vahim değil dedi
Tavsiye olarak diyorum. Kaan Aydos a gidin diyorum başka birşey demiyorum. Maddi manevi yipranmaktan iyidir. O DNA hasarını çok önemsiyor gebelik için

Konunuzu yeni gördüm bizde sperm DNA hasarindan muzdaribiz 3 düşük 1 kimyasal gebelik yaşadım doğal yolla oldu gebelikler. İlk testte %46 çıktı 3 ay tedavi sonrası %2 düştü bikac ay denedik doğal yolla olmadi tekrar test verdik %38 çıkmıştı normalde tedaviyle düşünce tekrar yukselmezmiş ama bizde neden böyle oldu altta yatan sebep ne bilmiyoruz ürolog Dr. Murat mermerkaya öneririm çok iyidir tüp bebek önerdi bize tekrar tedavi oldu eşim 3 ayın sonunda hemen tüp bebek başladık pgt li oldu transferimi de oldum şükür beklemedeyiz süreç zorlu rabbim sabrını veriyor sanırım önerim tedaviyle dusebiliyor doğal denemek istersen dene ama tüp bebek istersende pgt yaptırman en iyisi olacaktır ❤️ pozitif haberlerle gelirsin inşallah 🤲
Çok teşekkür ediyorum, inşallah güzel sonuçlar almak nasip olsun.. biz bu ay dna testi yaptıracağız, doktor ne diyecek bakalım. Dört ay önce %30 Lara düşmüştü hasar..

Kızlar anlayan varsa buna da bakabilir mi doktora cumartesi gidicez de 😇🫠

Eklentiler

• 71a25751-050b-4773-b032-5b6b7d4e3fe5.webp
    71a25751-050b-4773-b032-5b6b7d4e3fe5.webp
    19,4 KB · Görüntüleme: 11
  • f7373450-e8c3-4520-a5d3-6bf87bb1e3e7.webp
    f7373450-e8c3-4520-a5d3-6bf87bb1e3e7.webp
    19,6 KB · Görüntüleme: 9
  • a887b9a2-29db-47e3-a4c0-2961a7a41b49.webp
    a887b9a2-29db-47e3-a4c0-2961a7a41b49.webp
    19,1 KB · Görüntüleme: 11
İçinize biraz olsun umut vermek için yazmak istedim . Benim eşimin de sperm sayısı düşüktü ve baş boyun anomalisi değeri mi ne düşüktü çokta anlamam açıkçası . 7 senelik evliliğimde hiç gebe kalmadım başta da çok düşünmedik çocuk ama normal yolla çok zor olacağını bilerek evlenmiştik zaten . Sonra evet biz bebek istiyoruz dediğimizde direk tüp bebeğe başladık . Eşimden sperm DNA hasarı testi istedi ve %32 çıkmıştı doktor bey ilaç kullanması gerektiğini söyledi beslenme düzeni ve sigara alkolü bırakması gerektiğini söyledi . Eşim alkol tüketmez zaten sigarayı da yanımda içmedi ama dışarıyı bilmem :):) 6 ay boyunca yemek işine vs dikkat ettik ilaçları düzenli kullandık ama %30 a düştü sadece . Doktor bey artık uzatmayalım dedi . Erkek faktörünü düzeltirken senin değerlerin kötüleşebilir dedi . Ama eşimin o baş boyun anomalisi normal değerlere geldi sperm sayısı artıı herşey güzeldi sadece hasar fazla düşmedi . Sonra bismillah dedik başladık . 18 yumurta toplandı 12 döllendi 8 tanesi 3. Güne 5 tanesi 5. Güne geldi . Sonra rahim dinlendirme yaptık 2 adet dönemi . 1 kasımda 1 adet embriyo transfer edildi ve gebeyim 😇❤️ Allahtan ümit kesilmez . Doktor bey doğru söyledi %30 hasarlıysa kalan %70 sağlıklı önemli olan güzel bir laboratuvar ve embriyolog veeee en önemlisi nasip ☺️
Basıl güzel bir haber bu böyle, sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırdınız inşallah . Benim yaş 425 yumurta toplandı, 4ü döllendi ve 3. Güne gelebildi, sadece 1 tanesi 5. Güne çıktı. Eşimin DNA hasarı %34 morfoloji 0, ileri hız 0 . İnanın bana çok büyük umut oldunuz. Yaşınız kaç acaba?

Hormonikacı verdi mi, varikosel var mı, hangi takviyeleri önerdi?

Siz kaç yaşındasınız? 7 yumurta da çok iyi bence

Back
X