Benim eşimin hasar 55ten fazla çıktı. bana da aynısını söyledi doktor. Biz sağlamları seçicez dedi, önemli olan senin yumurtların kalitesi dedi. 40 yaş üstü yumurta kalitesi düşermiş. Benden 22 yumurta toplandı, 18 i iyiymiş. 13 döllendi. 5. Güne 8 tane kaldı. 2 transfer edildi ama tutmadı ne yazık ki.
Maaşallah yaşınız 40’ın üzerinde ve sizden 22 yumurta mı topladılar 🧿🧿Allahtan Ümit kesilmez işte. Gonal-f i kaçlık kullandınız? Ben 250lik kullandım 5 yumurta oluştu

İçinize biraz olsun umut vermek için yazmak istedim . Benim eşimin de sperm sayısı düşüktü ve baş boyun anomalisi değeri mi ne düşüktü çokta anlamam açıkçası . 7 senelik evliliğimde hiç gebe kalmadım başta da çok düşünmedik çocuk ama normal yolla çok zor olacağını bilerek evlenmiştik zaten . Sonra evet biz bebek istiyoruz dediğimizde direk tüp bebeğe başladık . Eşimden sperm DNA hasarı testi istedi ve %32 çıkmıştı doktor bey ilaç kullanması gerektiğini söyledi beslenme düzeni ve sigara alkolü bırakması gerektiğini söyledi . Eşim alkol tüketmez zaten sigarayı da yanımda içmedi ama dışarıyı bilmem :):) 6 ay boyunca yemek işine vs dikkat ettik ilaçları düzenli kullandık ama %30 a düştü sadece . Doktor bey artık uzatmayalım dedi . Erkek faktörünü düzeltirken senin değerlerin kötüleşebilir dedi . Ama eşimin o baş boyun anomalisi normal değerlere geldi sperm sayısı artıı herşey güzeldi sadece hasar fazla düşmedi . Sonra bismillah dedik başladık . 18 yumurta toplandı 12 döllendi 8 tanesi 3. Güne 5 tanesi 5. Güne geldi . Sonra rahim dinlendirme yaptık 2 adet dönemi . 1 kasımda 1 adet embriyo transfer edildi ve gebeyim 😇❤️ Allahtan ümit kesilmez . Doktor bey doğru söyledi %30 hasarlıysa kalan %70 sağlıklı önemli olan güzel bir laboratuvar ve embriyolog veeee en önemlisi nasip ☺️
[/QUOTGozunuz aydın. Allah kucağınıza almayı nasip etsin. Siz hangi hastanede yaptırdınız.

38 yaşındayim. Bizde de dollenmeme sorunu var. DNA hasarıindan olduğunu da düşünmüyorum artık. Sizin esimizde de vardı mesela ama dollenme olmuş. Genetik bir sorun mu var anlamadım.
Valla önemli olan döllenmesi değil ki, 3. Güne 4 embriyo gelebildi, 5. Güne gelen embriyoları genetiğe gönderelim sağlam olanları donduralım dediler sadece 1 tane embriyo 5e gelebildi onda da sağlıklı bir görünüm yokmuş 😔 Kısacası bana 3. Gün embriyosu transferi bile yapsalar belki pozitifi görürdüm ama gebelik ilerlemezdi çünkü embriyolar sağlıklı değil. Bence DNA hasarından

İçinize biraz olsun umut vermek için yazmak istedim . Benim eşimin de sperm sayısı düşüktü ve baş boyun anomalisi değeri mi ne düşüktü çokta anlamam açıkçası . 7 senelik evliliğimde hiç gebe kalmadım başta da çok düşünmedik çocuk ama normal yolla çok zor olacağını bilerek evlenmiştik zaten . Sonra evet biz bebek istiyoruz dediğimizde direk tüp bebeğe başladık . Eşimden sperm DNA hasarı testi istedi ve %32 çıkmıştı doktor bey ilaç kullanması gerektiğini söyledi beslenme düzeni ve sigara alkolü bırakması gerektiğini söyledi . Eşim alkol tüketmez zaten sigarayı da yanımda içmedi ama dışarıyı bilmem :):) 6 ay boyunca yemek işine vs dikkat ettik ilaçları düzenli kullandık ama %30 a düştü sadece . Doktor bey artık uzatmayalım dedi . Erkek faktörünü düzeltirken senin değerlerin kötüleşebilir dedi . Ama eşimin o baş boyun anomalisi normal değerlere geldi sperm sayısı artıı herşey güzeldi sadece hasar fazla düşmedi . Sonra bismillah dedik başladık . 18 yumurta toplandı 12 döllendi 8 tanesi 3. Güne 5 tanesi 5. Güne geldi . Sonra rahim dinlendirme yaptık 2 adet dönemi . 1 kasımda 1 adet embriyo transfer edildi ve gebeyim 😇❤️ Allahtan ümit kesilmez . Doktor bey doğru söyledi %30 hasarlıysa kalan %70 sağlıklı önemli olan güzel bir laboratuvar ve embriyolog veeee en önemlisi nasip ☺️
Nerede tedavi olmuştunuz, doktorunuz kim ?

Ben sadece tüp bebek için herkese verilen iğneleri kullandım ek bir ilaç takviye edici gıda kullanmadım. Düşme sebebini dna hasarına bağladı kaan hoca. Takviyeler eşimin hasarını düşürdü ama sperm sayısınıda etkiledi. Doktor tekrar test istedi eşimden mayısın ilk haftası vereceğiz. Ekstra klomen başlattı bakalım sperm sayımız düzelecekmi.
Size hangi takviyleri önerdi Kaan hoca? Klomen neden kullandiriyor?

Size hangi takviyleri önerdi Kaan hoca? Klomen neden kullandiriyor?
Hasar düşerken sperm sayısınıda ne yazık ki etkiledi. Bunun için klomen verdi. Verdiği ilaçları hatırlamıyorum şuan ama yeme içme için ısırgan otu çayı, incir, havuç, nohut, Çekirdekli iri kuru üzüm tüketmesini sıcak su ile duş almamasını ve cep telefonunu cebinde taşımamasını söyledi.

Merhaba, nerde tedavi gördünüz ,doktorunuz kimdi

Bende bu vitaminden sipariş etmek istiyorum. Benim eşimde de başka sorun yok.
Deneyin şansınızı benim eşim 5-6 ay kullandı. Tabi beslenmeye dikkat etmelisiniz. Doktor bize günde bir ısırgan otu çayı, haftada 1-2 nohut yemeği kuru incir kuru üzüm hergun bir havuç bunları eksik etmeyeceksiniz dedi ve çok şükür ise yaradı. Dua edin sağlıkla kucagima alayım. Size de nasip etsin Allah

Back
X