İçinize biraz olsun umut vermek için yazmak istedim . Benim eşimin de sperm sayısı düşüktü ve baş boyun anomalisi değeri mi ne düşüktü çokta anlamam açıkçası . 7 senelik evliliğimde hiç gebe kalmadım başta da çok düşünmedik çocuk ama normal yolla çok zor olacağını bilerek evlenmiştik zaten . Sonra evet biz bebek istiyoruz dediğimizde direk tüp bebeğe başladık . Eşimden sperm DNA hasarı testi istedi ve %32 çıkmıştı doktor bey ilaç kullanması gerektiğini söyledi beslenme düzeni ve sigara alkolü bırakması gerektiğini söyledi . Eşim alkol tüketmez zaten sigarayı da yanımda içmedi ama dışarıyı bilmem :):) 6 ay boyunca yemek işine vs dikkat ettik ilaçları düzenli kullandık ama %30 a düştü sadece . Doktor bey artık uzatmayalım dedi . Erkek faktörünü düzeltirken senin değerlerin kötüleşebilir dedi . Ama eşimin o baş boyun anomalisi normal değerlere geldi sperm sayısı artıı herşey güzeldi sadece hasar fazla düşmedi . Sonra bismillah dedik başladık . 18 yumurta toplandı 12 döllendi 8 tanesi 3. Güne 5 tanesi 5. Güne geldi . Sonra rahim dinlendirme yaptık 2 adet dönemi . 1 kasımda 1 adet embriyo transfer edildi ve gebeyim

Allahtan ümit kesilmez . Doktor bey doğru söyledi %30 hasarlıysa kalan %70 sağlıklı önemli olan güzel bir laboratuvar ve embriyolog veeee en önemlisi nasip

[/QUOTGozunuz aydın. Allah kucağınıza almayı nasip etsin. Siz hangi hastanede yaptırdınız.