Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Spastik Kolon... İBS...Paylaşalım...

anti biyotik kullanımı bağırsaklardaki yararlı bakterileri de öldürebilir, ve dolayısıyla da bağırsaklar çalışmaz ve kabızlık çekeriz. Bu beni şüpheye düşürdü, bu konuda bilgisi olan var mı acaba? Öte yandan, hangi doktora gitsen antibiyotik yazıyo.

buraya pek bakan yok galiba, ben de geçen hafta uzun süreli kabızlık sebebiyle doktora gittim ve kan ve gaita tahlili yaptılar herhangi birşeye rastlanmadı, doktor 2 ay süre ile hap ve şurup kullanmamı ve eğer geçmezse film çekeceğini söyledi, şu an ilaçları kullanınca rahatladım, inşallah film çektirmek zorunda kalmam

bende senelerdir var kaç sene sayamadım bile.gaz giderici ilaç verip duruyor doktorlar ama artık bana fayda etmiyor hiçbiri leblebi gibi yani.yemeklerime dikkat etsem de oluyor stresten uzak kalsamda sanki yerleşti gitmiyor.kabız ishal pek olmuyorum tek sorunum buldugu her delikten çıkmaya çalışan gazımın olması.boğazım aşındı artık gazla dolmaktan..

hemoroid bölümünü sonuna kadar okudum uykum geldi.
bu bölümün hepsini okuyamadım kusura bakmayın

benim 6 yıl önce iştahsızlık ve kabızlık gibi sorunlarım başladı. aynı zamanda basur problemide yaşıyordum. 6 yıl önce bir sabah ishal oldum. ama sırf kan boşaldı. ödüm koptu çiş yapar gibi sırf kan. ve feci bir karın ağrısı ölüyorum sandım. 5 dk arayla tuvaletim geldi. ailem beni hastaneye kaldırdı. benim büyük bir şanssızlığım ki hafta sonuydu doktorlar yoktu:84: serum falan verdiler. sonraki 2 hafta hep doktora falan gittim.
SPASTİK kolon teşhisi konuldu. ama ben başıma gelen olayla buna bir anlam veremedim. ve 6 yıldır 55-58 arası değişen kilom 50 ye düştü. sürekli halsizlik var, sürekli yoruluyorum, 3 yada 5 gün iştahım açık süper yemek yiyorum tamam düzeldim diyorum. ama sornaki 2-3 hafta yine iştahsızlık var

Çok uzattım biliyorum ama benim bu yaşadıklarımı yaşayan, yada benzerini yaşayan var mı aranızda ???

Ben de senin gibiydim minoya, ibs hastasıyım, uzunca bir zaman önce de stresli bi dönem atlattım ve öğrenciydim sürekli sınavlarda yüksek not almak istiyodum, bu beni strese sokuyodu. mükemmeliyetçiydim kısacası, hala da öleyim de:) doktorlar gaz gidermek için bi çok hap veriydu hatta en ağırınıda kullandım ki şuan piyasadan toplatıldı da. ama en ağır ilaç bile fayda etmedi sonra psikiyatriye gittim panik atak hastası olduğumu öğrendim doktorumun bana verdiği sakinleştiriciler bu gaz probleminden kurtulmama neden oldu, hatta 3 yıl boyu hiç şikayet yaşamadım üstüne kuru fasülye bile yiyebiliyodum. çünkü bu şişikinlik ve gaz bazen yieceklerden bazende psikolojik olabiliyomuş.
şimdiyi sorarsan panik atağı yendim, hapları bıraktım, sonuç olarak eskiden sadece gazım vardı şimdi aşırı streslendiğimde ayrıca karın ağrımda oluyo, mutluysam hiç bi gaz problemim yok ama streslendiğmde vücdumn kasılmasıyla birlikte bazen tuvalete bile zor çıkıyorum çünkü gergin oluyorum geçen yaz hatta doktor geçmişte panik atak hastası olduğumu bilmeden bu gaz ağrılarımı gidermek için sakinleştirici yazdı bence doktora gideceksen senin gaz probleminin stresle ilgili olup olmadığını öğren ve bunun bi çaresine bak eminimki bu gaz şikayetinden en kısa zamanda kurtulacaksın, inş. ama tekrarlıyo ne yazıkki(( bide haplar fayda sağlamadığında gazla şişen bağırsak ve mideden sonra reflüye yakalanman kaçınılmaz oluyo çünkü gaz mide kapağını açıyomuş ve gevşetiyomuş umarım bi an önce sorunun gider, ben iyileşip sakinleştirici hapı bıraktığım için aynı sorunları tekrar yaşıyorum ama mutluysam ibs sorunum yok şükürler olsun:)) geçmiş olsun canım

bende aynılarını yasıyorum... tatmin olmadım ve aylarca doktor doktor gezdım. sonuç ibs... şimdi solgar kullanıyorum rahatım..

bu kahrolasıca hastalık bende de var yıllardır hayatımı cehenneme çevirdi desem yeridir. artık iyice arttı her gün şişiyorum 4 aylık hamile karnı gibi oluyor karnım .
içmediğim ilaç , ot çöp kalmadı işe yaramıyor doktor strese girme diyor nasıl girmiyim bu hastalık başlı başına insanı strese sokuyor. sabah giyin işe gt saat 11 olunca şiş patlonun düğmesi fermuarı atsın balon balığı gibiyim şimdi i v p diye bir tetkik yapacaklar hem korkuyorum hem çekiniyorum ama kurtulmak istiyorum

2006'dan beri bende de var İBS.. En büyük tetikleyicisi stres.. Stresten uzak durmak, hayvansal gıdaları aza indirip lifli besinleri daha çok tüketmek faydalı bu hastalıkta..

Ben sınav günlerinde aynı gün içinde hem şiddetli ishal, hem kabız olduğumu bilirim bu hastalık yüzünden :)

Ve düzenli debridat fort kullanıyorum, gerçi stresle baş edemediğim zamanlarda o bile fayda etmeyebiliyor..

Bugünlerde de kanlı dışkı şikayetim var ve korkuyorum.. umarım ilerleyip de başka birşeye dönüşmemiştir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…