• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Spastik Kolon... İBS...Paylaşalım...

ibsye akapunkturda ii gelio deneyin bence az sıkıntım kaldı 3. seansı yaptırdım.15 seansta geçiormuş.

Benim 2 sene önce ishal ile başladı..çok kere acillik oldum..kabızlık çekmedim ama sürekli ishallik bir durumum vardı...3 tane dr gittim IBS dediler..rectoscopiye girdim kolonoscopiye gerek duymadılar...kan tahlilleri USG gaita idrar ....İshalim çok olunca mecburen antidiare ilaç kullanıyordum...Sonra bir gun eczanede bana doğal lif verdiler tanıtım vardı...numuneleri kullanınca gidip aldım...IBS ye iyi gliyormuş.barsaklara masaj gibi şeyler yapıyormış..kabızlığıda iyi geliyor diyorlar ama bilemiyorum...eğer ishalden çok çekyorsanız IBS niz ishal yönündeyse Dulcofiber kullanın...2 haftadır durumum iyi...inşallahda böyle devam eder...

Sevgili cennet11,bu blogtaki bilgileri ben de çok beğendim,hatta birçok yerde tanıttım.Şimdi hayvansal besinleri hiç yemeden diyet uygulayarak hayatımı sürdürüyorum.Başlangıç yogasını yapıyorum.Büyük bir sakinlik var sindirim sistemimde ama beslenme açısından zorlandığım oluyor,bazen buzdolabının kapağını açıp saatlerce seyrediyorum ama yiyecek bir şey bulamıyorum.Zor ama başarmam gerek pes etmemeliyim.Sen nasıl yaptın anlatır mısın?Şimdi her şeyi yiyebiliyor musun?

Sevgili intikam098 Bende internette gezinirken bu bloğu buldum. Uygulamalarını yaptım. Çok çaresizdim :( Her işgünü bir sıkıntıydı :( Ya o kabızlık, o gaz of oooof... Önce uygulamak çok zor geldi. Ama zamanla dayanıklılığım arttı. Derken sonunda oldu. Aslında ilk etkileri hissetmeye başlayınca zamanla gerisi kendiliğinden geldi. Şimdi Yoga Academy de düzenli öğrenciyim. Onların Çakra düzenleme dvdlerini aldım. Şifalanma cdlerini hergün uyguluyorum. Eski halimden eser yok ama bir bonusum oldu: 42 yaşındayım ve muazzam bir vücudum oldu :) 38 beden giyiyorum ve ayyy çok mutluyum :))) Bloğun sahibine onlarca teşekkür maili attım, çoğunu yayınlamıyor :) Alçak gönüllü biri herhalde, pek çoğuna cevapta vermiyor :) Bende her yere yazıyorum ki herkese çare olsun diye :) Şimdi herşeyi yiyorum ama et ve ürünlerini asla tüketmiyorum. Bir kere arkadaşlarla balık yedik, bir hafta bağırsaklarım şiş kaldı. İnanılmaz bir deneyimdi benim için böyle bir etki beklemiyordum. Zamanla alıştım. Ne yiyeceğim diye bir mail atmıştım ona, bak cevabının bir paragrafını paylaşayım :"Tohumları çimlendirin. Mesela mercimeği bir gün suda bekletin, ikinci gün suyunu değiştirin gene bekletin. Üçüncü gün suyunu süzün yıkayın. Çatalla ezin. Üzerine dileğinize göre bahatrat limon suyu, sarımsak, tuz artık ne isterseniz ekleyin. Ben eklemiyorum. Bu lapayı iyice çiğneyerek yiyin. Göreceksiniz üç saat mümkün değil acıkmazsınız. Çünkü çimlemiş çiğ tohumlar protein deposudur ve etten daha çok protein içerir. Bağırsaklar daha çabuk emer." Bunu gibi tavsiyeleri oluyor. Çok rahatlatıyor. Aslında bana güven de veriyor çünkü sayesinde genç kız gibi oldum. Yüzümdeki kırışıklıklar azaldı, ya daha neler........... İrtibatı kesmeyin süper biri. Birgün şöyle bir mail attım ona : "Benim vaktim yok, bu uygulamaları yapamıyorum." Gönderdiği cevabı bir hafta düşündüm: "Dünyada kendinden başka herşeye vakit ayırmak seçiminde bulunuyorsan, bedenin sana kendini hatırlatmak için daha çoooook hasta olacaktır, hemde çok! Bence seçimlerine dikkat etmelisin." Sonra silkindim :) Şimdi beden makineme çok iyi bakıyorum :)

'''''ayyy çok mutluyum'''' :))) çığlığı var ya işte ben de bu şekilde dünyaya haykırmak isterdim.Dünyaların benim olmasını isterdim.Ben de uğraşıyorum ama umudumu kaybettiğim de oluyor.Zafer çığlıkları için daha yolun başındayım galiba.Protein açısından çimlendirme bilgisi için teşekkürler.Besin alamadığım zaman bayılacakmış gibi oluyorum.Arada neler yediğini anlatmaya devam edersen çok sevinirim.

Sevgili İntikam098, düzenli ve disiplinli uygulama sende hiç bir iz bırakmayacak:) Bugün gene yogaya gittim. Hocaya yeni aldığım beyaz tişörtü gösterdim. Giydim, biraz kıkırdadık. Sonra bana geçen seneki bir fotoğrafımı gösterdi, asık surat çatık kaş ama gülümsemeye çalışan bir yüz.... Eski mutsuzluklarımı hatırladım :( Bir daha öyle olmak istemiyorum........ Sonra derin gevşeme dersine girdim, en son gevşemenin son noktasında içimden bir mutluluk yükseldi ki....... Sadece sabret, sabret ve bekle...... İnanıyorum olacak...... Tecrübeleri izlemek kadar rahatlatıcı bir yöntem daha yok :) Tamamen vejeteryen besleniyorum. Ekmeğimi kendim yapıyorum. Hoş şimdi herşeyi yiyorum ama Lakto vejeteryan beslenmeye uygun bir düzenim var. İnternette harika tarifler bulabilirsin. Sakın umudunu kaybetme.......

Desteğin için teşekkürler,inşallah hem bana hem bu sıkıntıyı çekenlere şifa olursun.Bu bloğu ben çok oldu bulalı,bir kez başlamıştım ama devamını getiremedim,o zaman da çok faydasını görmüştüm,inşallah bu kez olacak.Ben de ekmeğimi kendim yapıyorum ama mayalı mı yapıyorsun onu merak ediyorum.Bir de süt ve ürünlerini,yumurtayı hiç mi yemiyoruz?

Desteğin için teşekkürler,inşallah hem bana hem bu sıkıntıyı çekenlere şifa olursun.Bu bloğu ben çok oldu bulalı,bir kez başlamıştım ama devamını getiremedim,o zaman da çok faydasını görmüştüm,inşallah bu kez olacak.Ben de ekmeğimi kendim yapıyorum ama mayalı mı yapıyorsun onu merak ediyorum.Bir de süt ve ürünlerini,yumurtayı hiç mi yemiyoruz?

Sevgili cennet11 arada diyeti bozmanın zararı olur mu?Bugün zihnim bulanıklaşınca et hariç önüme ne geldiyse yiyerek diyeti bozdum.Kalsiyum,protein alamayınca vücut kafayı yedi.Nasıl sabrederim bilmiyorum.Zor geçecek önümüzdeki günler.

Canısı anladığım kadarıyla Yoga yapmıyorsun. Blogun sahibi aslında tüm sistem bir bütündür diyor. Ben öyle faydasını gördüm. Çok fazla kuru yemiş tükettim, bol yoga yaptım. Yani sadece yediklerini kısmak bir işe yaramaz. Academy nin dvdlerini almalısın. Bu hareketler bağırsakların çalışmasına yardımcı oluyor. Metabolizmayı hızlandırıyor. Yoksa tıkanık vaziyette yaşamaya devam edersin....Herşey bir bütün... Şu anda koca bir tabak hafif haşlanmış kereviz yedim. Yanında bir bardak taze kırmızı pancar suyu içtim. Vücudun mineral dengesini sağladım. Sanırım sen bunlara dikkat etmiyorsun. Mayasız ekmek yemelisin. Mayalı hiç birşey yeme zaten. Ama canısı Orjinal Yoga Sistemini uygulamadan zor biraz. Neden? Şundan: Bugün bir nefes tekniği öğretti hoca, bağırsakları boşalttım. İnanılmaz etkili teknikler var. Sadece yemek içmekle bu iş olmaz :(

Elimde şu anda başlangıç ve orta seviye DVD'leri var.Başlangıçtayım daha.Güneşe selam,tibetin beş hareketi ,başlangıç yogası yapıyorum.Sıkıntı çektiğim konu yiyecekler.Mesela b12 vitaminini nasıl almalıyız?Kalsiyum için badem yemeye çalışıyorum.Brokoliyi eksik etmiyorum.Şeker hiç yemiyordum ama artık dün dayanamadım ve yedim.Bana verdiğin ümitler için teşekkürler.En gereklisi de bu şu anda.Eğer iyileşme ümidimi kaybedersem bütün hayallerim suya düşecek o yüzden sıkı sıkı sarılmalıyım bu işe....

bu hastalığın belirtileri ben de de aynı şekilde var. doktora gittim tüm tahliller temiz çıktı.üstelik ben de bel ağrısı da oluyor. sanki jinekolojik bir rahatsızlık gibi. yani adet ağrıları gibi hissediyorum. sizde de öyle belirtiler oluyor mu.ben probiyotik yoğurt yemeye başlayacam,fayda lı olur mju ..bakalaım

sevgili intikam,demek sen de bu dertten muzdarapsın.
ben 3 aydır çekiyorum.dr lardan çare bulamadım. burdan okuduklarıma göre debridat aldım eczaneden.bir de prebiyotik yoğurt. başka da bişey gelmiyor aklıma.sizlerin bildiği değişik uygulamalar var mı ki?

Sevgili Mert ben de cennet11'in yaptığı uygulamaları yapmaya çalışıyorum.Yoga yapıyorum,cennet11 arkadaşımızın uygulamış olduğu her şeyi uygulamaya çalışıyorum.Verdiği bloğu takip ediyorum,önceki sayfaları oku.Rahatsızlığın daha yeni.İbs olduğundan emin misin?Ben uzun süredir çektiğim için kurtuluş çareleri arayıp duruyorum.Bana mantıklı geldi cennet11'in uygulamaları,başka da bir çıkar yol yok zaten.Bir de york test var ben yaptırmadım ama vücudun alerjik olduğu besinleri bulup ona göre diyet uyguluyorlar.Allah hepimize de kolaylık versin.

tavsiyelerini dikkate alacağım,sağol.3 ay öncesine kadar wc alışkanlığımda hiç problem yoktu.ama artık sürekli çekiyorum. sadece uyurken hissetmiyorum. ishal olma durumu hiç yok. sadece kronik kabızlık vs.tahlillerde de bişey çıkmadı.siteleri okurken kendi kendimebu teşhisi koydum...bilemiyorum artık...çok dr gittim ama hep boş çıktı.

Sevgili İntikam098, tabiki basaracaksin... Bundan şüphe duyma... İlk onceleri benimde zihnim böyleydi... Ne istiyorsam yemek istiyordu. Normal yemek yemek hayaldi ama birde sürekli yediğim alışkanlıklarım vardı. İlk baslarda blogdaki tavsiyelere uymak çok zor oldu. Damak zevkim sağlıklı olma istegime baskın çıkıyordu. Burada bir detay devreye girdi. Zihin alışkanlıklarına nasıl baskaldirilacak... O zaman blogun sahibi Deruni Hanımın neden yogaya bu kadar deger verdigini anladım. Tek basımıza sunu yedik bunu yemedik diye kendi aliskanliklarimizla debelenmemenin bir yolu imiş yoga, yaptikca anladım. Zihin alışkanlıkları bir krallık gibi hareket ediyor... Zihni asmanın yolu var. Yani diyelim seker yedin... Ben böylesi zamanlarda basıyorum Yoga Academye gidiyorum. Önce yoga seansına katılıyorum, vücudun yediklerini bir kere yakıyorum, bağırsakları hareketlendiriyorum. Sonra zihin alışkanlıklarını asmak için Academiden Nidra cd si aldım, zihnin sablonunu değiştirmek için onunla çalışıyorum. Cd yi yatarak uyguluyorsun. Sonra sifalanma Cd'si var. Onu uyguluyorum, vücudun enerjisini temizliyorum. Yani hem yediklerim hemde dışardan destekle bu ısı hallettim... Yılmadan devam et, zaten hemen geçmesi bir hayal ama zamanla rahatlayacak.....

peki bu hastalık için psikiyatrik destek alan var mı.depresyon ile alakalı olarak bu hastalık oluşuyor muş.faydası oluyor mu acaba?
eskiden tranko buskas isimli bir hap varmış .şimdi de molit isimli ilaç var spastik kolit hastalığı için.ama faydası nasıl bilemiyorum.....

Back