Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Spastik Kolon... İBS...Paylaşalım...

benim problelmim kabızlık vardı ama afedersiniz parça parça yapıyordum.çok uzun sürmüyordu ama sanki bağırsaklarımı içerden şişirmişler gibi sürekli b.abdestim varmış gibi hissediyordum.hemoroit varmış gibi anüs şişiyor ve çok kabız oluncada kanıyor.. ve vucudumda ağrı yorgunluk oluyor.ben bunları dra anlattım bana pisikolojik dedi.o zaman..
bağırsak düzenleyici spazm giderici ve antidepresan verdi.ama ben hiç birini içmedim
iki tane antidepresan aldım salak salk geziyodum ortalıkta.bende bıraktım hepsini...yaklaşık üç ay oluyo..şimdi iyiyim.ama arada karnım acaip şişiyor.gaz gaz gaz...
üşütüyorsun diyolar ama farklı bişi.galiba bu olay bended var..
bir daha tekrarlarmı bilmiyorum ama o zaman daha teferruatlı bakılcam.
şimdilik kırmızı pancar suyu içiyorum iyi geliyormuş....

Merhaba ;
Bende bu sorunu yaşıyorum.16 yaşındayım.Aşırı şişkinlikten dolayı gittim doktora sonunda ve ultrasonla bağırsaklarıma bakıldı.Aşırı gaz çıktı.Kolit teşhisi kondu.Doktor bu rahatsızlık hassas ve takıntılı kişilerde olur dedi tamda bana göre bir hastalık.100 yaşınada gelsen bunu çekeceksin dedi diyet yapmazsan.Bir gün giydiğin pantolon ikinci gün olmaz dedi.Karnım hamileler gibi şiş.Birde ağrısı oluyor.Toplum içinde çok utanıp sıkılıyorum.Gaz kaçırıcam diye.Kalbim ağzımda oturuyorum.Hep insanlardan kaçıyorum.Çok utanıyorum.Hiç bir çaresi olmadığını öğrendiğimde dünyam başıma yıkıldı.Ömür boyu diyet mi yapacağım.Allah kimsenin başına vermesin korkunç bir şey bu.

bende sabah kahvaltısından sonra karnım ağrıyor acayip ve wcye koşuyorum ishal var bende..ama akşam yemeğinden sonra bu kadar kötü olmuyorum..korkuyorum doktora gitmeye..sakinleştirici alınca rahatlıyorum..

malesef bende ibs yim ilkinde acayip gazım olmuştu gece sağa yatardım olmazdı sola yatardım olmazdı.. sanki çıkarsam içimdeki bütün o dert gidicek biticekti ama ıgıg.. artık wc alışkanlığımda değişmişti az az oluyodu.. iştahımda azalma olmuştu midem bulanıyodu vs vs.. dr gittim karnımda bit kitle buldular ele gelen.. böyle iki göğsümün az aşağısından dümdüz iniyo aşağa doğru sola doğruda eğilimi var :) ultrosana baktı bu gaz yada dışkı dedi.. o iğrenç lavmandan yaptırıp ilaçlı tomografi çektirdim hiçbişi çıkmadı.. o kitle halada var.. dr sapstik kolit gibi dedi.. o en korktuğum kolonoskopi derdini çıkardı başıma şimdi.. ama olmicam stresli bi tipim ve bunlarda başıma hep bu yüzden geldi..2 aydır hiç olmayan şeyler yaşadım çünkü.. Alah bu rahatsızlığı yaşayana dayanma gücü versin.. kesinlikle çekmeyen bilmiyo arkadaşlar .. amaaan ben hep öyle geziyorum diyip size aptal muamelesi yapıyolar.. deli oluyormm!!!

kızlar diyetiniz nasıl bir diyet bilgi verebilirmisiniz
bende kabızlığa çareyi.kayısıyla buldum ama gaz hala var.çok yoğun
dr kolonoskopi demişti ama yaptıramam valla.çok zormuş..
ultrasonda gaz çıkıyo.şişkinlik çok oluyo bazen.ama ne yiyince oluyo anlamadım hala.....

işta o ultrasonda bendede gaz diyo dr.. 4 cm genişliğinde bişey.. okadar müshil verdi lavman yaptım o hala duruyo.. tabi gazsa.. ama ben gaz olduğunu hissediyorum sanki :) ne biliyim ya.. sinirimi bozuyo bu hallerim çok.. kolonoskopide özel hastanelerde çok pahalı.. devlet hastanesindede uyutmadan yapıyolarmış.. ne yapsakki bilmiyorumkismile

sana mesaj attım hayatbeceriksizi.bi bak istersen..bence yaptır.ben gebelik şüpem kalksın yaptırmaya karar verdim.en azından kötü bişi olmadığını bi göreyim..çünkü bu tür hastalıklar uzun vadede kanser yapıyormuş malesefffff

:kedi:
canım aldım msjını ilgine çok teşekkür ederim.. istdayım evet o dediğin yerede yakınım.. tek korkum uyutmadan olmak.. bide 40 yaşından önce kolonoskopiyi önermezdi dr lar noldu şimdi anlamıyorum .. sendeki semptomlar nasıldı mimoza nasıl belirti verdi yani

bana tam teşhis konmadı.
kabızlık gaz şişkinlik...
başka şikayetim yok
ama stresli olduğum zaman artış oluyo bundan eminim..kabızlıkta azaldı..ama gazdan kurtulamıyorum...ayaklarımı sıcak tutun ca daha az oluyor..dr sadece emin olmak için istedi..
40 yaş eğer kötü bir durum varsa geç oluyor.erken teşhis çok önemli...

Ultrasonda gaz çıkıyorsa kolonoskopiye gerek yok bildiğim , kolonoskopide parça alınıyor gaz ile alakasız.Öyle okudum bir sitede.Bende aynı sorunu yaşıyorum kolonoskopi düşündüm kendi kendime hep çekmektense yaptırsam mı diyordum.Nasıl bişey olduğunu okuyunca vazgeçtim zaten.Ama alakası yokmuş gazla.O yüzden rahat olun.Kolonoskopilik değil bizim durum.Herkesin dediği gibi tek sorun STRES

Özel mesajın için teşekkür ederim =) Başka bir doktora gitmeyi düşünüyorum.Dediğim ilaçları yazmasını isteyeceğim,Denemekte yarar var .

canım benim msj için tşk.. eğer kolonoskopiyi her özel hastanede olduğu gibi sırf maddiyata dönüştürmek için istiyosa ona isyan ederim.. bazı dr lar hep böyle yapıyo çünkü bin tane tahlil isteyip asıl yapması gereken tektikleri en sona bırakıp "hmm bunuda bi yapalımda sonra bakalım ne olduğuna " dediklerinde hepsini tokatlayasım geliyo.. korkmuyorum bende ne olucaksa olur gerekirse o kolonoskopu ben sokarım ama boşuna böyle hem maddi hem manevi yıpratmaları deli etti beni.. bak gene stres yaptım kötükedihüso

kızlar ben 7 yıldır bu hastalıkla yaşıyorum. korkunç bir şey şimdi yine tuttu 1 haftadır neler çektiğimi ben bilirim. gece olunca kabus başlıyor. 1 haftadır uykusuzum. hiç bir çaresi yok neler denemedimki. stres diyotsunuz inanaın onunlada ilgisi yok. ben sevdiği bir işte çalışan genelde mutlu bir insanım sinirli hiç değilim. ama her ay 1 haftamı bu hastalığa feda etmek zorundayım. endeskopiden korkmayın ya ben 3 defa oldum. bayılttıklarıda oldu bayıltmadıklarıda. öyle acı veren bir şey değil huzursuz edici bir şey. o ağrıyı çekmektense gerçi öğrenince ne oluyorkiii
ilaçla da geçmiyor. ağrım tuttuğu zaman bütün moralim altüst geçen gece o kadar sancım vardıki neredeyse aşağı atmayı bile düşündüm kendimi. her yolu denedim ama çaresizim

canım benim ( Allah şifa versin.. öyle çaresizim deme ama olurmu.. bende bak ilaç alıyorum ama onu bırakınca başlıyo.. geceleri uyutmuyo evet haklısın.. sürekli gülüp eğlenmek herşeyle kafa bulmak lazım.. aşık ol yada ibadet et.. yap yani.. üzülme lütfen tamammı kaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…