Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Spastik Kolon... İBS...Paylaşalım...

Ben psikiyatrik, psikolojik her türlü desteği aldım. Faydası yok.... Açık söyleyim elimde doktor raporlarıda var, ilaçla psikologla sporla felan olmuyor. Beni yıllarca süründürdüler. Harcadığım paranın haddi hesabı yok. Paradan geçtim her seferinde hayal kırıklığı. Beni şu blog kurtardı güzel kardeşim. Bence dene: ZEYTIN CEKIRDEGI MUCIZESI-BİREYSEL FARKINDALIK ÜZERİNE DENEMELER

Sevgili İntikam098 aslında hemen şak diye olmuyor. Çok sabırlı olmak lazım. İlk sene yoga yapmadım sadece yediklerime içtiklerime dikkat ettim bu yüzden hafifleme oldu. İkinci sene yogaya başladım. İyileşme pik yaptı. Ama tamamen iyileşme iki buçuk seneyi buldu. Yaklaşık altı ay bana YogaAcademy de öğrettikleri teknikleri yogun uyguladım. Diyeti hiç bozmadım. Önceleri olmuyordu, iradem yaptıkça güçlendi. İlk başlarda iradem yüzünden vakit kaybettim. Yoksa daha kısa sürede iyileşirdim. Tecrübeyi takip etmekte tembel davrandım :)

Çok uzun sürmüş,blog yazarı da 2009'da başlamış diyet ve yogaya.Bu iki buçuk senelik süreç içinde yine de iyileşme olmuştur sanırım;çünkü diyet ve yoga yaptığın sürece eskisi kadar sıkıntı çekmiyor insan yoksa bana mı öyle geliyor?Tibetin 5 hareketi ile de iyileşen var,o yüzden biraz umutluyum.Sonuçta o da yoga yapmış.Eğer başarırsam ibs sorununu halletmiş sayılı kişilerin arasına gireceğim.Çok uzun bir süre ama bu,biraz moralim bozuldu doğrusu.Ben hayallerimi daha kısa süreli kurmuştum.

Tibetin beşli ayini hareketlerini yap,yoga akademinin sayfasında basında yoga videoları var onlardan faydalan ama sistemli bir şekilde bu işi yapmak istiyorsan yoga akademiye kaydol,bulunduğun şehirde yoksa dvd'lerini al,çalış.Daha da önemlisi bireysel farkındalık üzerine denemeler bloğundaki ''Zeytin çekirdeği'' diye bir yazı var onu mutlaka oku.Yoga akademideki beslenme bölümünü bul.Yoga yapanların beslenme şekli ibs için en uygun beslenme şeklidir.Yoga diyeti üzerine ibs'ye faydalı başka diyet tanımıyorum.

Aslında uzun sürmesinin sebebi benim. Blogdaki tecrübeye tam olarak güvenmedim :) önce sadece kafama göre olanları uyguladım. Çok vakit kaybettim. Yoga Academy e çok geç gittim. Gidince söyledikleri DVDlere ve Cd'leri almadım :))) oradaki ogrencilerin hikayelerini öğrenince baktım ki iyileşmişler ondan sonra aldım :). Yani kısacası geç iyileşmek benim hatam çünkü kafama göre hareket ettim. Aslında mücadele etmesi o kadar basitmis ki.... Sadece sifalanma cd si bile bir kaç ayda mucizeler yaratıyor.... Benim hatalarımı yapmazsan iki buçuk sene sürmez....

Rica ederim, asla pes etme, sık dişini verme canını :) Çok uzun süre süt ürünleri tüketmedim. Onu yazmayı unutmuşum. Hiç korkma protein eksikliği vs yaşamazsın. Muz, kuru nane, nar suyu bunlar demir deposu ve kansızlık için birebir. Kırmızı pancar suyu her derde deva. Bal kabağı suyu vücudu temizler. Gördüğün gibi doğa anne seni korumak için herşeyi yaratmış. İnan bol yoga ve disiplinli diyet sonunda başarı demek...

Okey:)Çok teşekkür ederim cennet11.Blogta antibiyotik kullanımının diyeti 6 ay geriye götüreceği yazıyor,antibakteriyel ilaçlar da mı kullanamam?

Canısı ben ilaçları uzun süre kullandım. Geriye götürdüğü doğru ama kullanmak zorundaydım. Kullanmasam olmazdı... Artık riski göze aldım. Ama iyi haber sonra söyle bir şey oluyor: bu beslenme tarzı ve bol yoga bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor. İlaçlar kendiliğinden bırakılıyor. Ben sürekli Yoga Academy'nin Şifalanma Cd'sini yapıyorum. Sana anlatamam çok etkili bir şey... Hoca bana sakın bırakmayın, bedeni sıfırlayana kadar kullanın dedi... Bak şimdi şu düzen gidiyorum, bol vejeteryan beslenme, Hergün yoga, sifalanma ve nefes teknikleri.... Yeni bir nefes teknikleri DVD si çıkarmışlar süper.... Bu arada doğal antibiyotik kullanıyorum, ÇIĞ ZENCEFİL. Onuda akademydeki hoca anlattı: günün her saati bir parça çiğniyorsun. Sistemi temizliyor.

Sevgili cennet11,diyete başlarken önce evi zerdeçal,çörekotu,kuru yaş zencefil,tarçın blogta yazan her türlü otla doldurdum.Sonra sebzeler aldım eve.Hiç kullanmadığım sevmediğim kerevizler,şalgamlar....Avakadonun besleyici olduğunu öğrendim onu da aldım.Limon,zeytinyağı,tuz,sarımsakla avakadoyu ezerek,cevizle süsleyerek salata yapıp yiyorum.En çok beğendiğim vejeteryen yemeğim.Kendime ekmek yapmaktan,haşlamalar yapmaktan bıktım ama seni dinleyip devam etmeliyim.Çok yorucu olsa da başka çaremiz yok sonuçtaBilgiler çok işime yarıyor,teşekkür ederim.

Merak etme ben yanındayım :)) Yalnız değilsin. Bak sana en sevdiğim tatlıyı yazayım: kuru inciri ve gül kurusu kayısıyı kaynar suyla ıslat, rondoda bol tarçın, cevizle çek. Akşamları ye, hem yaptığı gazı gece atmış oluyorsun hemde bağırsakları söktürüyor, hemde tatlııııı :) Ben bunu hafif haşlanmış ekşi elmadan sonra yiyordum. Süper söktürüyor :) Bir ara sabah kalkar kalkmaz yoga yapıyordum, sonra haşlanmış bol karabiberli erişteli prasa çorbası içiyordum. O da bağırsakları hemen hareketlendirir. Bu arada Yoga Academy e gidebilirsen hocadan gaz ve bağırsaklar için duruşlar öğren acayip işe yarıyor.

Ben de kepekli unun içine elma,balkabağı,havuç,kuru incir,kuru kayısı,kuru üzüm,tarçın,badem,ceviz(çekilmiş)koyarak kekimsi bir şey yaptım,besleyici olsun diye;süt,yumurta yağ olmayınca kuru oldu ama idare ediyorum artık.Elmayı bile haşlıyorsun demek.Pırasa acaip hareketlendiriyor.Blogta tıkanmadan bahsediliyor,ben de acıçehre tohumu aldım,lavman yapamam.Çok şiştiğimde acıçehre tohumunu blogta yazdığı gibi kullanıyorum.Sanki daha mı az çalışmaya başladı bu bağırsaklar anlamadım gitti.Vücudum şekle girmeye başladı ama karnım hala isyanda.

Sevgili cennet11,ocak ayı çakra çalışmalarına katılmayı düşünüyor musun?Orada olursan seninle tanışalım.Ben de orda olmaya çalışacağım.

Aaaaa süperrr :) Benim katılıp katılamayacağım belli değil :) Ailem destek çıkarsa belki bir umudum var :)))) Ama çok eğlenceli geçiyor :))) Bir sürü insan ve bir sürü hikaye :) Ya çok eğlenceli ve ilginç hikayeler var, insanlara sorun size neler anlatacaklar neleeer:))) Çok ilginç bir topluluk orası :) Katılırsanız Gül hocayla tanışın süper bir insan, sevimli sıcacık insan :)

Arkadaşlar,bireysel farkındalık üzerine denemeler isimli blogta zeytin çekirdeği mucizesi bölümündeki diyeti uygulayın mutlaka ibs için birebir.Ben çok faydasını görüyorum.Artık çok rahatım.Zamanla cennet 11'in söylediği gibi düzeliyor insan.Damak zevkini bırakın,sindirim sisteminizin sizden istediklerini verin artık.Söylediğim blogta yazılanlar belli ki teferruatlı bir çalışmanın ürünü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…