• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Spastik Kolon... İBS...Paylaşalım...

merhaba. ben yirmi yaşında bir üniversite öğrencisiyim. bu sıkıntılarım üç ay önce başladı. tuvaletimi normal yaptığım halde gün içinde sürekli gaz sancısı yaşıyorum. sanki günlerdir tuvaletimi yapmıyormuşum gibi bir his. o kadar moralimi bozuyo ki psikolojimi anlatamam bir çaresini bulan var mı bunun lütfen yardım edin

merhaba. ben yirmi yaşında bir üniversite öğrencisiyim. bu sıkıntılarım üç ay önce başladı. tuvaletimi normal yaptığım halde gün içinde sürekli gaz sancısı yaşıyorum. sanki günlerdir tuvaletimi yapmıyormuşum gibi bir his. o kadar moralimi bozuyo ki psikolojimi anlatamam bir çaresini bulan var mı bunun lütfen yardım edin
Şuan için pek bir çaresi yok kendine göre çözüm yolları üretmeye çalışacaksın ben. Üniversiteyi 4 yıldatrdim ama çektiklerimi bir ben bir allah biliyor gurultudam karnıma bastıra bastıra derslerde aman ses çıkmasın rezil olmiyim diye hele sınav günleri tam bir kabus amaa kendimi keşfettikçe geçirmese de ksndine uugun hafifletici yollar bulacaksın.mesela okula gitmeden önce hafif şeyler yiceksin yemek olarak bi kaç saat ömce 1 saat wc ye girebileceğin zaman tanıxaksın kendine sonra şu mısır ve pirinç patları varya onlar kurtarıcın olur evden çıkmadan hemen önce bi paket ondan yemeye çalış mide asitini emdiği için bi süree azaltıyor. Ve renie sürekli cevinde bikaç tane renie taşı ve ders esnalarında onu em o da gurultuyu azaltıyor. Ve aktardan sana yaradığını düşümdüüün bi birki çayı da edin mesela ben testere dişli aslan pemçesi kullanıyırdrdum derslere girmeden önce bi bardak

Şuan için pek bir çaresi yok kendine göre çözüm yolları üretmeye çalışacaksın ben. Üniversiteyi 4 yıldatrdim ama çektiklerimi bir ben bir allah biliyor gurultudam karnıma bastıra bastıra derslerde aman ses çıkmasın rezil olmiyim diye hele sınav günleri tam bir kabus amaa kendimi keşfettikçe geçirmese de ksndine uugun hafifletici yollar bulacaksın.mesela okula gitmeden önce hafif şeyler yiceksin yemek olarak bi kaç saat ömce 1 saat wc ye girebileceğin zaman tanıxaksın kendine sonra şu mısır ve pirinç patları varya onlar kurtarıcın olur evden çıkmadan hemen önce bi paket ondan yemeye çalış mide asitini emdiği için bi süree azaltıyor. Ve renie sürekli cevinde bikaç tane renie taşı ve ders esnalarında onu em o da gurultuyu azaltıyor. Ve aktardan sana yaradığını düşümdüüün bi birki çayı da edin mesela ben testere dişli aslan pemçesi kullanıyırdrdum derslere girmeden önce bi bardak
çok teşekkür ederim cevabınız için. gurultuyla alakalı çok problemim yok ama hazımsızlık ve gaz beni çok kötü etkiliyor. bugün doktora gittim üç aylık bir tedaviye başladık. bağırsak düzenleyici+probiyotik kullanıcam üç ay boyunca. umarım faydasını görürüm. bol bol dua edip allahtan şifa diliyorum sizin için de ederim aklımdan çıkmazsa umarım eski halimize dönebiliriz

ibs geçmeyen bir hastalık daha iyi bir yaşam için neler yapılabilir diye araştırıyorum uzun bir zamandır.. ilaçlar bir yere kadar tedavi ediyor.. sonrası gene başa dönüyoruz..
bana dokunan yiyecekleri yememeye dikkat etsem de ... hastalık durumlarında antibiyotik gibi dokunan ilaçlar oluyor... ilaçları mecbur kullanacam.. tabi bu arada beni midem bağırsaklarım çok kötü oluyor ( ağrı, gaz gibi bir sürü sıkıntı oluyor )
sadece paylaşmak istedim..
daha kaliteli bir yaşam için neler yapılabilir ??
Merhaba mıdenızde nasıl problemler oluor benım sıskınlık bastırınca agrı gıbı sızdede oylemı

Arkadaşlar merhaba..ibs yim diye çok endişeleniyorum,kaygı bozukluğum var ondan da endişem çok fazla.. 1,5 hafta önce bir duruma aşırı heyecanlandıktan sonra akşamına afedersiniz su gibi ishal oldum dikkate almadım ertesi gün yine akşam ağrıyla birlikte lavaboya çıktım bu seferde çamur gibi bir dışkılama oldu..bu güne kadar ercefyrl reflor ve meteospasyml kullandım 3 er güzel n arayla 2 defa lavaboya çıktım sonuncu biraz daha katı gibiydi ama eskiye dönemedim bir türlü. Bu dönemde 2 kan 2 gaita testim temiz çıktı. Hiçbir ağrı ve karın guruldaması yok tuvalete gideceğim zaman ağrı olup tuvalete gittiğimde geçiyor..ibs nin belirtilerinde mutlaka ağrı var mı?

Merhaba, siteyi tesadüfen gördüm. Annem yaklaşık 6 senedir İBS hastası. Neredeyse tüm ilaçları kullandı, antibiyotik dahil. İshal şeklinde seyrediyor bizdeki ibs. Yaklaşık 1 sene önce ibsforumdan colpermin kapsulu gördük. Türkiye de yokmuş, İngilterede ki bir e-ticaret sitesinden getirttik. Çok iyi geldi, çok memnun. Normalde günde 3 defa, 2 şer kez alınabiliyormuş, şiddetli ibs lerde, fakat dışarıdan çok uzun sürede kargo ile geldiği için, annem maalesef fazla içemiyor. İngiltere'den başka hiç bir ülkede satmıyor. Fransa, Amerika, Kanada soruldu, yok. Yine ibsforumda boulardii enzimi içeren ilaçların probiyotik fonksiyonu olduğunu söylemişlerdi. Araştırdım, Probiomax isimli, boulardii içeren ilacı buldum, annem bu ilaçtan da çok memnun kaldı, colpermin azaldığında, bunu içiyor. Tavsiye edilir. Eczaistanbul isimli sitede satılıyor. Yanısıra, propolis maddesinin bozulan bağısak çeperlerini tamir ettiğini, yine ibsforumdan öğrendik. Propolis kapsülünü de, Probiomax ile birlikte alıyor. Değişiklik oldu, iyi geldi, diyor. Eskiden yiyemediği birçok gıdayı az da olsa, almaya başladı. Örneğin, mercimek çorbası, tarhana çorbası, kuru fasulye gibi gaz yapan yiyecekleri asla yiyemezdi. Şimdi, hiç olmazsa, 1 öğün yiyebiliyor. Gastro doktoru, kolonskopi yaptı, temiz çıktı, ishal çok şiddetli seyrettiği için, çölyak tan şüphelendi. Tüm testler yapıldı, çölyak çıkmadı, ama, gluten alerjisi çıktı. Sanıyorum, bu alerji, genetiği değiştirilen buğdayın sonucu. İHE ( istanbul halk ekmek ) den glutensiz ekmek alıyoruz. 20 lik koli halinde, 6 TL ye satılıyor, bu ekmek de çok iyi geldi, ekmek yapma makinası almıştım, evde glutensiz ekmek yaparım diye, ama çok parçalanıyor, beceremedim, Artık İHE den alıyoruz. Çok memnun. İstanbul dışında olursak, netten sipariş veriyoruz, kargo ile geliyor. Taze peynir dokunuyor, dinlenmiş peynir yiyebiliyor, şirden mayalı olmalı ama. İzmir tulumu ( dinlenmiş ) sorun çıkartmıyor. Patlıcan yerse, tüm günü berbat oluyor. Nesi dokunuyor, anlamadık. Pirinç pilavı iyi geliyor, bulgur pilavı hayır.
Tamamen aynısıyım patlıcan kahrediyor beni de ama kafaya koydum çok sıkı bir diyete giriyorum yarından itibaren ne dokunuyor ne dokunmuyor analiz edicem iyi bir şekilde. Colpermini ben de çok duydum ama hiç denemedim ingilteredeki tanıdıktan rica edicem yakın bir zamanda…

Arkadaşlar , bir talebim var , ama, aranızda colpermin kullanıp, memnun kalan varsa, hep beraber sağlık bakanlığına yazıp, colpermin ithalatını istesek , diyorum ? Çünkü daha önceden Türkiye'de colpermin varmış, ilaç rehberlerinde gördüm, içeriği nane yağı olduğu için, gereksiz diye mi , ithalatından vazgeçidi , acaba ? annem eczacı, ne kadar nane yağı içeren ilaç, aktardan nane yağı, nane çayı varsa , hepsi denendi, colpermin gibi fayda etmedi. Ben colpermin in içeriğine, imalatçı firmasının sitesinden baktim, nane yağının haricinde, yer fıstığı yağı da varmış, acaba yer fıstığı da mı sancıya iyi geliyor. ? Bu gün sabahtan beri sancısı vardı, colpermin az kaldı, içmeyeyim , başka ilaçla idare edeyim , dedi, olmadı ? Akşam, artık 1 tane içmek zorunda kaldı, sancı 15 dak da kesildi. Bunu içince, yeniden doğmuş gibi oluyorum, diyor annem. İngiltere den kargo ile çok zor geliyor, kaç kere kayboldu, tekrar gönderdiler. Annemin ibs si, seneler önce yaşadığı stresli olaylar sonucu oldu, sanıyoruz. Arkadaşlar, hep birlikte, sağlık bakanlığına mail atsak, iyi olur, diyorum, ne dersiniz ? Herkese acil şifalar dilerim.
Siz attınız mı ben de atıcam

Back