Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Spastik Kolon... İBS...Paylaşalım...

sevgili nikahşekeri özel mesaj yollayamadım sana hakkım olmadığı için.. bu ibs ye zaten belli başlı 3-4 tane ilaç var ama burdanda yazamıyorum.. dr kontrolünde aldığım bi ilaç sonuçta.. sana al kullan diye tavsiye etmem doğru olmicak biliyosun.. sadece mebeverin desem anlayabilirsin belki.. içerdiği madde bu yani.. mebeverin..

teşekkür ederim canım geçmiş olsun

arkadaşlar hepinize özel mesajda attım...ama bazılarının özel mesajı kapalı.. burdanda yazmak istedim....spastik kolon evliliğe engelmidir? spastik kolonlu birinin evlenmemesi ruh sağlığı için dahamı iyi olur.evlilik etkiliyor mu?bununla ilgili konu açtım...yorumlarınızı bekliyorum.hepinize geçmiş olsun...

Arkadaşlar bu hastalık öyle kanser falan yapmaz..fonksiyonel bir rahatsızlık ama insanı hayatından bezdirir.Ne misafirliğe gitmek istiyorum ne birileri gelsin istiyorum çünkü tuvalet en büyük sorun oluyor.Bazen yemekten fırlayıp iki seksen yatasım geliyor ama her ortamda yapamazsın.allah herkese şifa versin

canım bende 5 yıldır böyleyım simdi 25 yasındayım evlılıge engel bence ne yapacagımı bılmıyorum süreklı huzursuzum ve toplum için oturmuyorum sireklı gaz cıkarıyorum anüsten özelden bana msn adresi gönder ordan knousalım kib bb

seşam canım bende bu hastalıgı cekyorum yeni oldugum için özel msn atamıyorum özelıme msn adresını gönddr orda detaylı görüselım ne yapabılırız bu hastalık için cok canım yanıyor gaz dan öldüm lütfen benım gibbi hastalara ihtiyacım var msn adrsını özelıme yaz

ya kızlar neden evliliğe engel olsun.. gidin bi psikiyatriste hafif bir antidepresan versin. ben 7 ay ilaç kullandım şimdi bıraktım .Allaha şükür hiçbir sorunum yok aylardır..

ya kızlar neden evliliğe engel olsun.. gidin bi psikiyatriste hafif bir antidepresan versin. ben 7 ay ilaç kullandım şimdi bıraktım .Allaha şükür hiçbir sorunum yok aylardır..

kızlar ben ibs hastasıyım bekarım ama evlilige engel diye düşünmüştüm bende psikyatrık tedavi gordum ama sonuc alamadım sen evlımısın sekerım :uhm:

Merhaba yagmurluk,özel mesajdan ulaşamadım,çünkü yeniyim.50 mesaj yazmam gerekiyormuş ki mesajlaşabileyim''.Bireysel farkındalık üzerine''isimli bir sayfada zeytin çekirdeği mucizesi sayfasını oku.ınşallah şifa olur.

bloğu tam yazamamışım,
feyezan.blogspot,zeytin çekirdeği mucizesi,bireysel farkındalık üzerine denemeler şeklinde bir sayfa.Uygulaması zor ama çare oluyor.

teşekkür ederim canım hemen incelicem. a.s.

Arkadaşlar bu hastalığın çözümü diyet ve yogadır.Diyet için bir blog buldum,özelden ulaşırsanız veririm.Biraz istediklerimizi yemekten mahrum kalacağız ama gururumuzu kurtarmış olacağız.

canım sağol bilgilendirme için..sen kurtulabildin mi? gurur derken....gazdan utanıyoruz bunu mu kasteddin?

Sevgili nikahşekeri ben yazdığım blogtaki her şeyi uygularsam hiç rahatsızlığım yokmuş gibi yaşıyorum.Bu rahatsızlık için bulunabilecek en güzel yol bu bence...Önce sabahleyin kalktığımda yoga yapıyorum.Sonra kahvaltıda çavdar ekmeği yanında zeytin yiyorum. Çekirdeklerinden 3 tane yutuyorum,aralarda birer lokma bir şey yiyerek.zencefil tozundan bir çay kaşığı yiyorum.Bala katabilirsiniz.Gün içerisinde zerdeçal ,çörekotu,tarçın yiyorum.Yeşil naneyi yemeklerde salatada çok kullanıyorum.Kesinlikle şekerli hiçbir şey yemiyorum.Meyve sebze serbest.sebzeleri de az haşlanmış şekilde çavdar ekmeği veya kepek ekmekle yiyorum.Damak zevkinden vazgeçerseniz rahatlamış olacaksınız.Kısacası yukarda verdiğim blogta ne varsa uygulamaya çalışıyorum.Yogayı ihmal etmiyorum.Hastalığım bitti diyebilirim.Herkes bunları uygulasın ve kurtulsun bu illetten.Anladığım kadarıyla vücudumuz sağlıklı beslenmek istiyor,spor yapmak istiyor.

Yoga yapın derken yoganın öğretilerinden değil de hareketlerinden bahsediyorum.Ben Akif Manaf'ın dvd'lerinden aldım.Onlarla çalışıyorum.ınternette de hareketler var fakat bu işi bilenlerle yaparsanız daha iyi olur.(Vücudu zorlama açısından.)Ben et ürünleri yemeyi kestim.Bunun yanında protein açısından faydalı diğer besinleri alabiliyorum.Diyet yapıyorum derken beslenmemi de ihmal etmiyorum.Yiyecekleri uzun süre çiğneyip öyle yutuyorum.Feyezan blogspot'ta ne varsa uygulayın.Gerçekten faydası oluyor.Sadece lavmanı yapmıyorum ben.

Ben de IBSyim. Doktorun verdiği diyeti uyguluyorum, kabızlığım geçti, Tuvaletim normal, düzenli, her gün ve aynı saatte. Şişkinlik de umrumda değil, balık etli gibi görünmeyi seviyorum. Ancak sancım var. Oturduğumda yattığımda yok sadece. Onun dışında nerdeyse her an var. Diyeti tamı tamına uyguluyorum ama stresten kurtulamıyorum. Antidepresan kullanıyorum ama kontrole gitmedim daha. Sanırım dozu yükseltecek doktor çünkü hala sakin ya da mutlu değilim.

Bu forumda okudum akupunktur olayını. İşe yarar mı ki acaba...

ben de zaman zaman kabızlık çekiyorum. son 3 aydır çok kötü bir durumdayım. Ramazanda daha da artıyor kabızlık, bütün gün susuz kaldığım için. Bugün doktora gitim, gasroenteroloji bölümüne. iki tane ilaç verdi, p.tesi günü dışkı tahlili yaptır dedi, salı sonucunu göstericem. kabızlık çok zor bi durum:çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…