Bende psikolojiyle alakalı olsuğunu düşünmüyorum.Ben de kabız şeklinde ve haImsızlık sorunu vardı.Şükür iyiyim.Probiyotik tablet ve yemeklerden sonra rezene çayı ile kurtuldum şükür.Belirtiler başladığı gibi tablet ve rezeneye devam ediyorum.Siz bu yöntemleri denediniz mi?merhaba arkadaşlar ben de yaklaşık 1 senedir ibs hastasıyım. ben bunun psikolojik olduğunu düşünmüyorum. psikolojik dediği için doktorum 6 ay antıdepresan kullandım ama bir değişiklik olmadı.benim ki ishalle seyrediyor. bu durum iş hayatımı kötü etkiliyor. acı baharatlı yiyeceklerden uzak duruyorum. süt tüketemiyorum. aşırı yağlı yiyeceklerden uzak durmam gerekiyor. dışarı çıkmaya korkuyorum.
geçmiş olsun öncelikle..ben ibs ile hamileyken tanıştım ..gebeliğin son 4 ayı ishaldim..sinir falan kalmamıştı artık bende..helak olmuştum tuvalete girmekten..hamile olduğum içinse doktorlar birşey yapamadılar..Herkese geçmiş olsun sayfaların tamamını okudum ve bende sizlere birşeyler sormak istiyorum. Önce kendi hastalık sürecimi anlatmak istiyorum. İki yıl önce gastrit ve reflü tedavisi için gittiğim bir prof dr a son zamanlarda yaşadığım üst karın boşluklarımda patlıycakmış gibi gerginlik hissetiğimi söylediğimde muayene edip belli sorular sorduktan sonra ibs olduğumu söylemişti belli başlı ilaçlar vermişti ama bende bir düzelme olmamıştı daha sonra bana bir ağrı kesici spazm çözücü önerdi ve o ilacı 3 gün kullandıktan sonra bütün sancılarım geçmişti. Bu iki yıl içinde çok stres yapmadığım, süt içmediğim ve çoook aşırı tıka basa yemediğim sürece gayet iyiydim, mutlaka arada yine kötü oluyordum ama kötü olsam bile 2-3 içinde toparlıyordum.
Yalnız 3 gün önce sıkıntılarım yine başladı yeni bir dr a reflüm için gittiğmde endoskopi istedi çok stres ve panik yaptım, endoskopi sonrası gayet iyi olmama rağmen 1 gün sonra aynı yerde aynı sancıları hissetmeye başladım fakat bu sefer daha şiddetliydi ibs dir geçer dedim ama 4 gün oldu hala çok kötüyüm, bugün bu yeni doktorumu arayıp ibs için ilaç danışıcaktım telefonla olmaz(şehir dışında olduğu için aradım) gel hemen kolonoskopi yapalım dedi, ben zaten endoskopi korkuma bu hale geldim kolonoskopiyi duyunca iyice panik yapıp ağlamaya başladım. Şimdi ben biliyorum ki benim ki ibs ama bir yandada emin olamıyorum acaba başka birşey mi ki diye korkmaya başladım o yüzden sizlere bir kaç birşey sorup rahatlamak istiyorum.
1)Ağrınız nerede oluyor benim ön kaburgalarımın hemen altında üst karın denilen yerde sağ ve sol tarafta oluyor.
2)Sürekli şiş hissediyorum, tuvalete çıkmamda bir sorun yok ama çıksamda rahatlar gibi oluyorum 10 dk sonra yine aynı his geliyor.
3)Bu yeni olamaya başladı asıl bundan korktum farklı birşey diye, sofraya oturuyorum üç beş lokmadan sonra o ağrıyan yerlerim sanki daha çok patlıycakmış gibi oluyor iyice şişlik hissediyorum ve sofradan mecburen kalkıyorum çok zorlarsam bulantım başlıyor.
4)İlk günler hafif ishal gibi oldum şu aralar ishal bitti ama ağrım sancım hala devam ediyor ve o ishal olduğum dönemde mukuslu bir dışkılama yapıyordum.
geçmiş olsun öncelikle..ben ibs ile hamileyken tanıştım ..gebeliğin son 4 ayı ishaldim..sinir falan kalmamıştı artık bende..helak olmuştum tuvalete girmekten..hamile olduğum içinse doktorlar birşey yapamadılar..
doğum sonrası kolonoskopi oldum..merak etmeyin ve korkmayın..bayıltarak yapılıyor,birşey hissetmiyorsunuz bile..sonrasında hafif sersemlikle bitiyor..teşhis de hemen koyuluyor..
sorun safra kesesi de olabilir,barsağın herhangi bölümü de ,ibs de...bende ibs teşhis ettiler antidepresan verdiler..emzirdiğim için kullanmadım..sonrasında devamı gelmedi Allaha çok şükür..
ama o dönemden kalma fistül olmuş..5 sene sonra karşıma çıktı ve apse de olmuştu..10 gün önce ameliyat oldum..
lütfen korkmayın,bu şekilde neyim var diye yaşamaktansa ,bir sefer kolonoskopi yaptırın ve sebebini öğrenin..en azından tedavi şansınız olur bu şekilde...
bu hastalık bende var ve yemekten sonra çok rahatsız oluyoru
Bu rahatsızlık bir süredir bende de var bir komşumdan aldığım bir reçete sorunlarımı çok azalttı, burda paylaşmak istiyorumTeşekkür ederim, aslında aklımda hiç neyim var diye korku yoktu, çünkü çok iyi bir prof iki sene önce bana bu teşhisi koymuştu ve bende emindim çünkü bütün belirtileri taşıyorum, bunun yanında eğer başka bir bağırsak hastalığı olsaydı mutlaka bu iki yıl içinde kanama tarzı belirti gösterirdi diyorum ama yine de bu yeni doktorum böyle yapınca içime korku girdi ondan belirtiler aynı mı diye sizlere sormak istedim
İbs den kurtulmak için bir tarifbu hastalık bende var ve yemekten sonra çok rahatsız oluyorum
İbs den kurtulmak için bir tarif
Benim bazen ishal bazen kabızlığım oluyordusürekli bağırsaklarımsa hareketlenme vardı öncelikle alkolu kestim ekmeği azalttı. Tıka basa yemek yemiyorum yemekten gemen sonra tatlı meyve yemiyorum bu tarif bende gözle görünür iyileşme yaptı normal tuvalete gşdiyorum ayrıca 2 gündür ebegümeci çayı içiyorum sabah akşam bir haftadır rahatım şükür.peki bu tarif ishale mi iyi geliyor yoksa kabızlığı olana mı? kolonoskopiden sonra doktor bana yan etkisi kabızlık olan antideprasan verdi. hastalık değil deyip geçiştiriyorlar. bi de aktardan ayva yaprağı aldım ıshale iyi geliyormuş. ara ara çayını yapıp içiyorum. daha azaldı sorunlarım .
Lütfen deneyin hatta tarifi iyi gelirse sabah öyle akşam yapın .Benim bazen ishal bazen kabızlığım oluyordusürekli bağırsaklarımsa hareketlenme vardı öncelikle alkolu kestim ekmeği azalttı. Tıka basa yemek yemiyorum yemekten gemen sonra tatlı meyve yemiyorum bu tarif bende gözle görünür iyileşme yaptı normal tuvalete gşdiyorum ayrıca 2 gündür ebegümeci çayı içiyorum sabah akşam bir haftadır rahatım şükür.
şeker 1 yemek kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı olacak püre olana kadar pişir ( biraz tuzlu oluyor) yaklaşık 15 dkLütfen deneyin hatta tarifi iyi gelirse sabah öyle akşam yapın .
Bu rahatsızlık bir süredir bende de var bir komşumdan aldığım bir reçete sorunlarımı çok azalttı, burda paylaşmak istiyorum
2 havucu rendenin en ince tarafıyla rendeleyip 1 kaşık şeker 1 çay kaşığı tuz yarım çay bardağı suyla 10 dk kaynatıp sabah akşam iki kaşık yeniyor
Henüz 3 kez yapmama rağmen çok faydasını gördüm
Böyle bişey yaşamadım . Bu hastalık ince düşünceli insanlarda oluyor deniliyor , buna kısmen katılıyorum . Ben en başından beri böyle bir hastalığı kabul etmedim beynime sürekli bu mesajı gönderiyorum.hergün yaptıklarını size yazayım. Bu havuçlu karışım sancı ve sık tuvalete gitmeyi engelliyor, ebegümeci çayı içiyorum,yemekten sonra tatlı yemiyorum, alkol almıyorum ( ama kısa bir süre sonra deniycem , şimdilik korkuyorum)her gece ezdiğim bir sarımsağı suyla yutuyorum( aileme de ) omega 3kapsül alıyorum hergün 1 adet ve sorunları kafama takmamaya çalışıyorum. Şükür çok iyiyim.Birde şey sormak istiyorum sizlere herhangi bir ilacın ibs sancınızı başlattığı oluyor mu, mesela ben geçenlerde çok iyidim ne yediğim dokunuyordu ne ağrım kalmıştı, boyun düzleşmem için doktor ağrı kesici ve kas gevşetici verdi onu içtim bir saat sonra gaz sancısı gibi başladı yine iki saat ağrı çektim ve iki gündür halâ düzlemedim yediklerim tekrar dokunmaya başladı sürekli huzursuzluk ve ağrı var bağırsaklarımda.
Hemen bu karışımı yapın ve yiyin . Ben inanmayarak yaptım, canıma tak etti denicem dedim, bu karışım bağırsak yaralarını iyileştiriyor , kanser hastalarına bile yapılıyormuş. yaptım bir saate kendini çok iyi hissetmiştimBöyle bişey yaşamadım . Bu hastalık ince düşünceli insanlarda oluyor deniliyor , buna kısmen katılıyorum . Ben en başından beri böyle bir hastalığı kabul etmedim beynime sürekli bu mesajı gönderiyorum.hergün yaptıklarını size yazayım. Bu havuçlu karışım sancı ve sık tuvalete gitmeyi engelliyor, ebegümeci çayı içiyorum,yemekten sonra tatlı yemiyorum, alkol almıyorum ( ama kısa bir süre sonra deniycem , şimdilik korkuyorum)her gece ezdiğim bir sarımsağı suyla yutuyorum( aileme de ) omega 3kapsül alıyorum hergün 1 adet ve sorunları kafama takmamaya çalışıyorum. Şükür çok iyiyim.
Hemen bu karışımı yapın ve yiyin . Ben inanmayarak yaptım, canıma tak etti denicem dedim, bu karışım bağırsak yaralarını iyileştiriyor , kanser hastalarına bile yapılıyormuş. yaptım bir saate kendini çok iyi hissetmiştim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?