Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Spastik Kolon... İBS...Paylaşalım...

Bende tek sorun stres. Ben ilaç kullanmıyorum, çok acı olmaması dışında istediğimi yiyorum. Ama stres yapınca yataktan kalkamıyorum. Birde zayıflıyorum. Stres varsa onu yok etmeyi deneyin

Geçmiş olsun. Benim ibs ishal olarak gösteriyor kendisini. 3 kere tuvalete çıkarım Peşpeşe. Artık sancıdan kıvranırım ama tuvalete çıkamam. Kabız olanlarda nasıl olur bilmiyorum ama bi endoskopi kolonoskopi baksalar iyi olur

benimki kabızlıkla başladı ama bir süredir diare şeklinde devam ediyor. Zirid ve debridat fort vermişti doktor onların da mı etkisi oldu diarede bilmiyorum ama sorunum bağırsakların boşalmaması. Karnım ağrıyor, hatta içi tabiri caizse fokurduyor wcye gidiyorum ama çıkmıyor, dün hiç yapamadım diare olmasına rağmen..bu nasıl iş anlamadım..

Ibs büyük ihtimal :/

Merhaba hanımlar
Bende sanırım bu dertten muzdaripim. İnternette hep bu sonuç çıktı karşıma. Doktora gitmedim. Çoğunluk bir tedavi de yok diyor zaten. Sanirim bu 2 şekilde oluyor bir kabız diğeri sık diskilamak değil mi ? Annen de kabızlık var. Bende küçükken hep kabizdim ama bu 1 senedir hayatım resmen mahvoldu sürekli tuvaletteyim .daha doğrusu evden çıkacağım zaman pat die tuvaletim geliyor. Bu ilk zamanlar sadece küçük abdest için gecerliydi . Yapardım ama hala varmış gbi gelir çıkamazdim . Ama gelmiyor tabi o his var sadece . Diyelim ki yaptım tam kapıya gidicem pat yine geliyordu ama 1 damla ... Bu son zamanlarda versiyon değiştirdi bu. Artık büyük abdest için geçerli oldu. Biryere mi gidicem. Markete bile gitsem geliyor. Özellikle son 1 aydır yapıyorum . Tam kapıdan cikicam ağrılar giriyor. İshal tarzı bişi oluyorum.hic çıkamıyorum bu sefer. Herkes çok şikayetçi bu durumdan heryer geç kalıyorum bu yuzden. Ama elimde değil. Neyin heyecanı neyin stresi onu da bilmiyorum ama oluyor . Küçük abdestte olduğu zaman kendime ceza yöntemi koymustum gelsede gitmiyim altına yapıcam ama gitmek yok diye. Bu dir durumda tamamen tıkandm vlla ya. Bütün gün dışarda olmam gereken zamanda bez bağlıyorum artık. Olurda wc bulamazsam diye. ... offf

Canım ben evde yapıyorum, piyasada CD'ler var araştırıp kendine uygun bir şeyler bulabilirsin, ancak başlangıç seviyesiyle başla derim. Ben Akif Manaf'ın cdleri ile başlamıştım, şimdi genelde kendim yapıyorum.
Ayrıca internette belli sorunlara yönelik yoga hareketleri videoları da oluyor. CD almadan önce onlara göz atarak başlayabilirsin. Menstrüel sorunlar için yoga diye aratabilirsin, bağırsak sorunları için olan yoga hareketleri diye de aratabilirsin. İngilizcen varsa video bulman daha kolay olur.
Ama benim sana tavsiyem "surya namaskar." Bu bir dizi hareketten oluşan bir yoga hareket dizisi. Günde yarım saat kadar bu hareket dizisini tekrarlayarak, ağır ağır, düzenli nefeslerle yaparsan regl ağrılarına çok faydasını görürsün. Ama yüklenmeden başla önce günde 5-10 dakika ile sonra artırarak devam et derim. Kolay görünse de tüm bedeni çalıştıran bir hareket dizisidir ve birden yüklenirsen sonra kas ağrısı çekebilirsin.Bu hareket sabahları önerilir, zaten Türkçesi "güneşi selamlama." Google'a surya namaskar yazınca bir çok resim ve video bulabilirsin. Ben bir kaç farklı video izleye izleye çözmüştüm, zaten bir kaç setten sonra ezberliyorsun hareketleri. Ama bel sorunların varsa kendi başına yapma derim canım.
Evde yoga yapmanın tek olumsuz yanı motivasyon eksikliği. Eğer o konuda zorlanırsan, bir yerlere git bence. Gönlünden pilates geçiyorsa da yoga kadar fayda sağlarsın bence. Çünkü pilates de karın kaslarını güçlendirmeye ve esnemeye yönelik bir spor. Hocanla durumunu paylaşırsan o sana özel hareketleri de gösterecektir.
İnşallah biraz olsun fayda sağlarsın, ama düzenli yaptığında, ister pilates olsun, ister yoga, gerçekten de şikayetlerinin azaldığını göreceksin.
Acil şifalar dilerim

Çok geçmiş olsun. Neyin stresi yaptığınızı bilmiyor olsanız bile bence önce bir dahiliyeye (ya da aile hekiminize), sonra da psikiyatriye görünün. Dahiliye IBS dese bile sonra mutlaka psikiyatriste başvurun. İnternette teşhis aramayın, önce doktor teşhis koysun, sonra doktorun tavsiyelerine ek olarak internette sizinle aynı sorunları yaşayan kişilerle yazışarak sosyal bir destek arayabilir, baş etme yollarınızı geliştirebilirsiniz. Ancak öncelikle tıbbi olarak değerlendirilmeli. Kendi başınıza görmezden geldikçe sorun daha da büyür. Hayat kalitenizi boşuna düşürmeyin, sağlık neticede, doktora gitmekten çekinmeyin. Bakarsınız, bir psikiyatrist sizin tespit edemediğiniz stres kaynağını bulur. Ya da aile hekiminiz çok basit bir çözüm sunar. Genelde hassas ve duyarlı kişilerde oluyor bu sorunlar, büyük bir stres olmasa bile, hemen mide ve bağırsağa vurabiliyor ufak meseleler, bende öyledir mesela. Sonra hastalığın kendisi başlı başına bir kaygıya dönşüyor, kişi daha da hassaslaşıyor, kaygılı bir ruh haline bürünüyor. Bu bir kısır döngüye dönüşüyor ve uzman yardımı almak gerekiyor. Nedeni ne olursa olsun, bir yerden müdahale edilmeli. Umarım da kalıcı bir şifa bulursunuz.
Tekrar geçmiş olsun.

Bakıyorum hemen çok teşekkür ederim

Sevgili zey-tin sanırım bireysel farkındalık sayfasından faydalanmıştın,şimdi nasılsın?Ben 2-3 yıl iyiydim,hastalık şekil değiştirerek döndü,sistit ve sık idrar şeklinde.Evden çıkamaz hale geldim.Diyet ve sporu bırakmayın.Bir de stres için papatya çayı içiyorum şimdilik.Genel anlamda takıntılarımızla ilgili bu hastalık.

Çok geçmiş olsun sevgili intikam098. Sık idrar malesef hastalığın bir yan etkisi olarak ortaya çıkıyor ama enfeksiyona yatkınlık da söz konusu oluyor. Şişkin bağırsaklar mesaneye baskı yapıyor, tüm pelvik bölge hassaslaşıyor, vs vs. Bende de genel anlamda o durum vardır, ayaklarımı hep sıcak tutmaya çalışırım, çok iyi anlıyorum seni, çok geçmiş olsun. Ben bir de birkaç yıl önce bir idrar yolu enfeksiyonunu sabah akşam bir hafta iğne yiyerek atlatabilmiştim. Ne olursa olsun ihmal etme ve yaptırmadıysan iyi bir hastanede kültür yaptır derim canım. İbs'nin sonucu olsa da kadınlar enfeksiyona çok yatkın olduğundan hemen sistite çevirebiliyor. Umarum şifa bulursun

Bir de takıntılarımızla igili demişsin, gerçekten çok etkiliyor zihinsel durum ancak son çalışmalar başka bir şeyi daha gösteriyormuş. Bozulan bağırsak florasının yani çoğalan mantar ve zararlı bakterilerin de beyin kimyasını bozmaya başladığını, kişiyi daha evhamlı, obsesif ve kaygılı hale getirdiğini söylüyormuş. Yani bağırsak da beyni etkiliyormuş malesef. Ama genelde - tabi bir enfeksiyon olmadığı durumlarda - en başta stresli dönemler, uykusuzluk, yoğun hayat temposu ve hareketsizlik gibi koşullar tetikliyor ve genelde de hassas yapılardaki insanları, regl dönemi ağır geçen PMSli kadınları, bağışıklığı çok sağlam olmayan ya da stresten ve olumsuzluklardan hemen etkilenen kişileri, vs, vs...vuruyor. Yani bir kısır döngü ve bu yüzden bütünsel bir yaklaşım lazım. Hem beslenme, hem spor, hem gevşeme, hem stresten kaçınma, hem de takviyeler, vs vs.. Ama işte günümüz koşullarında bunlar her zaman mümkün olmuyor. Umarım hepimiz şifa buluruz

Benim durumuma gelince, son bir aya kadar çok iyiydim ancak en son sağlam bir atak atlattım. Düzelmeye başladım neyse ki Yazmak için birkaç gün daha bekleyecektim ama bu vesileyle son bulduğum çözümü de herkesle paylaşayım. Enginar ekstratı tabletini denemeyenler varsa konuyu bir araştırsın derim. Öncelikle durumumu anlatayım, benzer belirtiler yaşayanlar varsa diye. Aylarca süren semptomsuz dönemin ardından bir ay önce yeniden sıkıntı yaşamaya başladım. Önce birkaç günlük dalgalar halinde geldi benim belirtiler, toparladım, yine tekrarladı falan derken ipin ucunu yakalayamadım. İş güç yoğundu, çok stresliydim, az uyuyordum vs. Tabi bir süre sonra baş edemez duruma geldim. Ne yersem yiyeyim şişkinlik hali başladı ki aylardır böylesini yaşamamıştım. Sinirlerim iyice laçka oldu, spor yaparken bile zihnimi rahatlatamıyordum. Müdahale etmeye çalıştıkça durum kötüleşti. Sanırım sadece stres değil kış mevsiminin de etkisi var benim durumumda. Belki kış meyve ve sebzelerinden keşfedemediğim dokunan bir şey yediğimden, belki de soğuktan etkileniyorum, bilmiyorum. Çünkü yazın çok daha kolay kontrol altına alıyorum durumumu. Neyse, bir haftadan da kısa süre içinde 4 kilo aldım en sonunda, tabi kilo değil ödem, gözlerimin altına kadar her yanım şişti :) Bu defa bir de gaz ve şişkinlik dışında ishale karşın tuvalete çıkamama vs de oluştu. Daha önce işe yarayan haplar takviyeler falan da bana mısın demeyince yine küçük bir araştırmaya giriştim. Ve bu defa da enginar hapını buldum. İBS'li yabancı bir kızın youtube videosunda gördüm, onun da 3 yıldır aralıksız süren ishal ve şişkinlik şikayetlerini geçirmiş. Araştırmalar %70 başarı gösteriyormuş. Ancak 3 günde etkisini göstermeye başlıyormuş, bugün benim ikinci günüm ve yarı yarıya rahatladım diyebilirim Yani gidişat güzel. Şişkinlik hala tam geçmemiş olsa da ödemi atmaya başladım en azından, diğer şikayetlerim de epey düzeldi, ishal hali, gurultu ve ağrı da neredeyse tamamen geçti ve rahat tuvalete çıkmaya başladım.

Hapı günde 3 defa her öğünle beraber alıyorum. Benim aldığım tablet 200 mg enginar ve 200mg deve dikeni içeriyor. Sadece Enginar sanarak almıştım ama devedikeni de karaciğer sindirime vs yararlıymış. Nette fiyatı 20-30 lira arasında olan bir marka aldım. (Balen Enginar Artichoke Extrakt 400 Mg 60 Kapsül, ancak plus olanı değil normali, ama yine de içinde deve dikeni de varmış) Bu takviyelere o kadar çok para döktüm ki, bu defa daha ucuz bir marka deneyeyim dedim, yorumlar da iyiydi. Tabi siz güvendiğiniz başka markaları tercih edebilirsiniz. Başka marka alırsanız aklınızda olsun her ana öğünde ortalama 300 mg civarı alınıyor. Günde 600 ila 900 mg arası sanırım uygun dozlar, yine de siz alacağınız takviyenin yönergelerini izleyin derim. Bu arada ben rahat rahat enginar falan yiyemem çok gaz yapar, bu yüzden çok tereddütteydim ama ekstratında korktuğum olmadı. Benzer çekinceleri olanlar ilk gün azar azar başlayabilir tabi, ama dediğim gibi bende sıkıntı yaratmadı. Hem ishale hem kabızlığa iyi geldiği, karaciğeri güçlendirdiği söyleniyor. Bir kaç ay devam edeceğim etkileri iyi giderse. Baktım işe yarıyor gibi, hemen konuya bilgi geçeyim dedim, ilgilenenler kendi araştırmalarını yapsınlar tabi ki, umarım benden başka şifa bulan da olur Ben yine ilerleyen günlerde güncelleme yaparım.

Herkese acil şifalar dilerim

Selamlar, çok geçmiş olsun, mesajınızı da ekledim alıntılara çünkü son dönemlerde benzer belirtiler yaşıyordum ben de, enginar tableti ile düzelmeye başladı durumum yukarıda bahsettiğim gibi, bir bakıp araştırın derim. Umarım şifa bulursunuz

Kızlar ibs sorunları için enginar tableti kullanmayı düşünenlere bir bilgi daha eklemek istiyorum. Aşırı safra salgılama ya da safra taşı problemleri olanlar sakın sakın kullanmasın. Çünkü safra üretimini de artırıyormuş, safra taşı olanlarda da kesinlikle kullanılmaması gerekiyormuş. Bilginize

Bilgi için çok teşekkür ederim. Bana da epey iyi geldi. Biraz araştırdım aç karnına haşlanmış havuç gaz söktürürmüş, mide ve bağırsak iltihaplarında da iyi gelirmiş. Ama ben tuzu birazcık daha az koydum, çünkü regly ödemim de vardı, ben de daha iki defa yesem de yine de iyi geldi. hatta tadını beğendiğimden iki kaşıktan da fazla yedim Çok teşekkür ederim. Tavsiye ederim, deneyin kızlar

Bir de enginar tableti kullanıyorum ve ona günde üç defa demiştim, ancak talimatlarda iki defa kullanılması gerektiği yazıyormuş, sonradan fark ettim onu da düzeltmek istiyorum. Kullanmak isteyen olursa aldığınız markanın yönergelerini izleyin derim.

bana teşhis konmadı ama ibs olabilir demişti doktor ilaç vermişti. 15-20 gün sonra gel dedi. ben hala gitmedim. ilaçları da tam içemedim zaten. günde 3 sefer içilen 2 ilaç vardı. Ben 2şer defa içtim bazen hiç içmedim vs. iyileşemedim haliyle. 5 gündür hiç ilaç içmiyorum tuvalete çıkma olayı da bitti. günlerdir büyük tuvaletimi yapamıyorum çıldırıcam artık. napcam ben ya((

Canım çok geçmiş olsun. Doktorun önerdiği tedaviye uyman lazım, İBS olmayabilirsin de. hem ibs olsan bile üç ay ilaç kullanan tanıdıklarım var, ibs'nin sonucu ya da nedeni olan düzensiz bağırsak hareketleri ya da iltihap için. Bağırsak kolay iyileşmez. Doktorunun bir bildiği vardır elbet. Umarım en kısa zamanda yeniden gider tetkiklerini yaptırır tedavini olursun. İlaçlar bir yan etki yaparsa da ilacı kesmek yerine doktorunu araman, danışman lazım. İhmal etme, bu tarz sorunlar ihmal edildikçe kronikleşiyor. Yanında yeni yeni başka sorunlar da oluşuyor. Fissür, hemoroid, ülser, vs... vs.... Hasar artmadan tedavini ol sonra çok pişman olursun inan bana, tedavi aylarca sürebilir, çözüm bulamayabilirsin ya da kronikleşebilir, tekrarlayabilir. Yıllarca böyle yaşamaktansa yol yakınken tedavini ol lütfen. Acil şifalar dilerim.

benim hastalık geçmişim çok eskiye dayanmıyor aslında. yani 2-3 aylık mesele. tekrar doktora gidicem artık yapıcak bişiy yok. ama dahiliyeci de pek ilgilenmiyor ki, gastroenterelojiye sevk ettirmem lazım kendimi. Hemoroid demişken, sanırım o da başladı bende. Az önce yine tuvaletimi yapmaya çalışırken daha önce hissetmediğim bir yumuşaklık hissettim o bölgede. sanırım bağırsak dışarı çıkması diye tabir edilen şey bu. kıvrımlı gibi bir şey, off tabir edemiyorum.Şimdi de yanma hissediyorum makat bölgesinde. Kafama takmiyim kendiliğinden geçer dedikçe her gün daha başka boyutlara varmaya başladı bu mesele

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…