Bende tek sorun stres. Ben ilaç kullanmıyorum, çok acı olmaması dışında istediğimi yiyorum. Ama stres yapınca yataktan kalkamıyorum. Birde zayıflıyorum. Stres varsa onu yok etmeyi deneyinGeçmiş olsun.Bende kasıklarda ağrı olmuyor.Karında şişlik,mideden sırta vuran ağrı,hazımsızlık,kabızlık şikayetlerim oluyor.Kızartma türü yemekler,yağlı yemekler dokunuyor.Sindirim enzimi bir ilaç kullanıyorum,birde arada probiyotik tablet kullanıyorum.Çok şükür eskiye göre iyiyim.
Geçmiş olsun. Benim ibs ishal olarak gösteriyor kendisini. 3 kere tuvalete çıkarım Peşpeşe. Artık sancıdan kıvranırım ama tuvalete çıkamam. Kabız olanlarda nasıl olur bilmiyorum ama bi endoskopi kolonoskopi baksalar iyi olurMide bulantisindan gebericem ya2 ay once basladi hersey. tuvalete çıkma düzenim bozulmustu. Önce kabızlıkla başladı. Yapamayıp zorlayınca bir kaç kez kan geldi. Sonra arkadaşlarım kuru kayısı kivi ye sabahları dediler, o şekilde uygulayınca yumuşadı gibi oldu, ama bu sefer de bağırsaklarımın boşalmadığını fark etmeye başladım, yani sonuçta kabız olmasam bile ishal kivaminda olsa bile yine de yapamıyordum. Karın ağrısı ve mide bulantısı da eklenince doktora gitmeye karar verdim. 3 gün önce özel hastanede dahiliyeye gidip kan, idrar, d vitamini tahlili yaptırdım, karın bölgesi ultrasonu çektirdim. d vitamini sonucu henüz çıkmadı ama diğerlerinde bir problem yok. İlaç verdi 15 gün kullan geçmezse gastroenterolojiye gidip bağırsak testleri yaptırmalısın dedi. Ertesi gün devlet hastanesine gittim yine dahiliyeye, oradaki doktora da anlattım durumu. O da ilaç verdi kullan, geçmezse gel dedi ama teşhis olarak sanırım ibs diye yazdırdı yanındaki hemşireye. Ben tabii ne olduğunu bilmiyordum internetten okuyana kadar. Yani en azından iyileşen bir hastalık sanıyordum. Aslında benim şikayetlerim tam olarak ona uyuyor mu onu da bilmiyorum. Şu an tek sıkıntım mide bulantısı, karında hafif ağrı, bağırsakların tam olarak boşalmaması, karında şişkinlik. Kabızlık da yok zaten. İlaclar da ishale cevirdi Ben kesin olarak ibs miyim, yoksa başka şeyler de olabilir mi? İbs olanlar bilgi verirlerse sevinirim..herkese sağlıklı günler diliyorum.
Geçmiş olsun. Benim ibs ishal olarak gösteriyor kendisini. 3 kere tuvalete çıkarım Peşpeşe. Artık sancıdan kıvranırım ama tuvalete çıkamam. Kabız olanlarda nasıl olur bilmiyorum ama bi endoskopi kolonoskopi baksalar iyi olur
Ibs büyük ihtimal :/benimki kabızlıkla başladı ama bir süredir diare şeklinde devam ediyor. Zirid ve debridat fort vermişti doktor onların da mı etkisi oldu diarede bilmiyorum ama sorunum bağırsakların boşalmaması. Karnım ağrıyor, hatta içi tabiri caizse fokurduyor wcye gidiyorum ama çıkmıyor, dün hiç yapamadım diare olmasına rağmen..bu nasıl iş anlamadım..
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederimBağırsak için gittim bir çok doktora. Ü.k olmaz merak etme sen artık kafaya takma yeter dedi. Iyiyim o konuda. Kasık ağrısı bitiriyor beni. Doğum kontrol hapı içince ağrım olmuyor, bıraktığım an gene ağrı. Yumurtlama ağrısı sanırım çünkü yumurtlamayı geciktirin ilaç içince de geçmişti. Yogayı video izleyerek mi yapıyorsunuz yoksa bir yere gidiyor musunuz? Ben pilatese gidecektim ama yoga daha iyi olur sanki
Merhaba hanımlar
Bende sanırım bu dertten muzdaripim. İnternette hep bu sonuç çıktı karşıma. Doktora gitmedim. Çoğunluk bir tedavi de yok diyor zaten. Sanirim bu 2 şekilde oluyor bir kabız diğeri sık diskilamak değil mi ? Annen de kabızlık var. Bende küçükken hep kabizdim ama bu 1 senedir hayatım resmen mahvoldu sürekli tuvaletteyim .daha doğrusu evden çıkacağım zaman pat die tuvaletim geliyor. Bu ilk zamanlar sadece küçük abdest için gecerliydi . Yapardım ama hala varmış gbi gelir çıkamazdim . Ama gelmiyor tabi o his var sadece . Diyelim ki yaptım tam kapıya gidicem pat yine geliyordu ama 1 damla ... Bu son zamanlarda versiyon değiştirdi bu. Artık büyük abdest için geçerli oldu. Biryere mi gidicem. Markete bile gitsem geliyor. Özellikle son 1 aydır yapıyorum . Tam kapıdan cikicam ağrılar giriyor. İshal tarzı bişi oluyorum.hic çıkamıyorum bu sefer. Herkes çok şikayetçi bu durumdan heryer geç kalıyorum bu yuzden. Ama elimde değil. Neyin heyecanı neyin stresi onu da bilmiyorum ama oluyor . Küçük abdestte olduğu zaman kendime ceza yöntemi koymustum gelsede gitmiyim altına yapıcam ama gitmek yok diye. Bu dir durumda tamamen tıkandm vlla ya. Bütün gün dışarda olmam gereken zamanda bez bağlıyorum artık. Olurda wc bulamazsam diye. ... offf
Bakıyorum hemen çok teşekkür ederimCanım ben evde yapıyorum, piyasada CD'ler var araştırıp kendine uygun bir şeyler bulabilirsin, ancak başlangıç seviyesiyle başla derim. Ben Akif Manaf'ın cdleri ile başlamıştım, şimdi genelde kendim yapıyorum.
Ayrıca internette belli sorunlara yönelik yoga hareketleri videoları da oluyor. CD almadan önce onlara göz atarak başlayabilirsin. Menstrüel sorunlar için yoga diye aratabilirsin, bağırsak sorunları için olan yoga hareketleri diye de aratabilirsin. İngilizcen varsa video bulman daha kolay olur.
Ama benim sana tavsiyem "surya namaskar." Bu bir dizi hareketten oluşan bir yoga hareket dizisi. Günde yarım saat kadar bu hareket dizisini tekrarlayarak, ağır ağır, düzenli nefeslerle yaparsan regl ağrılarına çok faydasını görürsün. Ama yüklenmeden başla önce günde 5-10 dakika ile sonra artırarak devam et derim. Kolay görünse de tüm bedeni çalıştıran bir hareket dizisidir ve birden yüklenirsen sonra kas ağrısı çekebilirsin.Bu hareket sabahları önerilir, zaten Türkçesi "güneşi selamlama." Google'a surya namaskar yazınca bir çok resim ve video bulabilirsin. Ben bir kaç farklı video izleye izleye çözmüştüm, zaten bir kaç setten sonra ezberliyorsun hareketleri. Ama bel sorunların varsa kendi başına yapma derim canım.
Evde yoga yapmanın tek olumsuz yanı motivasyon eksikliği. Eğer o konuda zorlanırsan, bir yerlere git bence. Gönlünden pilates geçiyorsa da yoga kadar fayda sağlarsın bence. Çünkü pilates de karın kaslarını güçlendirmeye ve esnemeye yönelik bir spor. Hocanla durumunu paylaşırsan o sana özel hareketleri de gösterecektir.
İnşallah biraz olsun fayda sağlarsın, ama düzenli yaptığında, ister pilates olsun, ister yoga, gerçekten de şikayetlerinin azaldığını göreceksin.
Acil şifalar dilerim
Sevgili zey-tin sanırım bireysel farkındalık sayfasından faydalanmıştın,şimdi nasılsın?Ben 2-3 yıl iyiydim,hastalık şekil değiştirerek döndü,sistit ve sık idrar şeklinde.Evden çıkamaz hale geldim.Diyet ve sporu bırakmayın.Bir de stres için papatya çayı içiyorum şimdilik.Genel anlamda takıntılarımızla ilgili bu hastalık.
benimki kabızlıkla başladı ama bir süredir diare şeklinde devam ediyor. Zirid ve debridat fort vermişti doktor onların da mı etkisi oldu diarede bilmiyorum ama sorunum bağırsakların boşalmaması. Karnım ağrıyor, hatta içi tabiri caizse fokurduyor wcye gidiyorum ama çıkmıyor, dün hiç yapamadım diare olmasına rağmen..bu nasıl iş anlamadım..
Canım bir de sistit ve sık idrara çıkma için buscopan kullanmayı denedin mi? Yazmayı unutmuşum ama beni epey rahatlatıyor o açıdan.Doğru söylüyorsun bu hastalık için bütünsel yaklaşım lazım.Bıraktığın anda da geri dönüyor malesef.
Bu rahatsızlık bir süredir bende de var bir komşumdan aldığım bir reçete sorunlarımı çok azalttı, burda paylaşmak istiyorum
2 havucu rendenin en ince tarafıyla rendeleyip 1 kaşık şeker 1 çay kaşığı tuz yarım çay bardağı suyla 10 dk kaynatıp sabah akşam iki kaşık yeniyor
Henüz 3 kez yapmama rağmen çok faydasını gördüm
bana teşhis konmadı ama ibs olabilir demişti doktor ilaç vermişti. 15-20 gün sonra gel dedi. ben hala gitmedim. ilaçları da tam içemedim zaten. günde 3 sefer içilen 2 ilaç vardı. Ben 2şer defa içtim bazen hiç içmedim vs. iyileşemedim haliyle. 5 gündür hiç ilaç içmiyorum tuvalete çıkma olayı da bitti. günlerdir büyük tuvaletimi yapamıyorum çıldırıcam artık. napcam ben ya((
Canım çok geçmiş olsun. Doktorun önerdiği tedaviye uyman lazım, İBS olmayabilirsin de. hem ibs olsan bile üç ay ilaç kullanan tanıdıklarım var, ibs'nin sonucu ya da nedeni olan düzensiz bağırsak hareketleri ya da iltihap için. Bağırsak kolay iyileşmez. Doktorunun bir bildiği vardır elbet. Umarım en kısa zamanda yeniden gider tetkiklerini yaptırır tedavini olursun. İlaçlar bir yan etki yaparsa da ilacı kesmek yerine doktorunu araman, danışman lazım. İhmal etme, bu tarz sorunlar ihmal edildikçe kronikleşiyor. Yanında yeni yeni başka sorunlar da oluşuyor. Fissür, hemoroid, ülser, vs... vs.... Hasar artmadan tedavini ol sonra çok pişman olursun inan bana, tedavi aylarca sürebilir, çözüm bulamayabilirsin ya da kronikleşebilir, tekrarlayabilir. Yıllarca böyle yaşamaktansa yol yakınken tedavini ol lütfen. Acil şifalar dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?