Çok geçmiş olsun canım. Durumun gerçekten daha ağır ve komplikeymiş. Dediğin gibi muhtemelen ağrılarının tek kaynağı ibs değil. Yine de annenin rahatsızlığı ve ameliyatların yüzünden olaya eğilmeye ve "tıbbi" olarak araştırmaya devam et derim. Belki farklı bir yaklaşımı olan doktorlara denk gelirsin ve iyileşmenin bir yolunu bılursun. Umarım.
Peki doktorlar seni rahatlatacak, sorunu çözmeseler de semptomları azaltacak destekler vermiyor mu? Mesela ağır menstrüel semptomlarda doğum kontrol hapları verilir genelde. Ya da başka hormon takviyeleri. En azından o yoğun ağrılar azalır biraz olsun. Benim regl dönemim de çok zor geçer, PMS denilen durum var. Rahim ağzı darlığı vs gibi yapısal sorunlar da sancıyı arttırıyor. Zaten ay boyunca iyi olsam da regl döneminde çoğunlukla ibs de coşuyor, hemen herkeste durum böyle. Ama doktor tavsiyesiyle doğum kontrol hapı kullandığım dönemlerde regl kaynaklı ağrılarım çok daha az olur ve hafif ağrı kesicilerle atlatabilirim. Sigara da içmiyorsan (sigara içenlerde pek önerilmez) en azından ağrıların için doğum kontrol hapı gibi bir şeyler verebilir doktorun belki.
Ayrıca yogadan çok fayda gördüm, hem regl hem ibs ağrılarımı kontrol etmeme çok yardımcı oldu gerçekten. Hatta sürekli yaptığım dönemlerde neredeyse hiç ağrı çekmiyorum. Şiddetle tavsiye ederim.
Bir de ağrıların başladığı o dönemden birkaç gün önce her gün düzenli olarak bir iki fincan papatya çayı içmeye başlamanı tavsiye ederim, adetin bitip bir iki gün geçene kadar hatta. Kesmez ama stres kaynaklı gerginliği alır, dolayısıyla da ağrıları biraz olsun yatıştırır. Regl ağrıları dışında ibsye ve sindirime, gaz sorunlarına vs de iyi gelir.
Sen şifanı - tabi ki öncelikle doktorlarda aramaya devam et. Ama yoğa vs gibi yöntemleri de bir değerlendir derim. Umarım kurtulursun hepsinden.
Acil şifalar dilerim