İnşallah faydası olur ben 3 gündür yapamadım çayımıda içemedim. Şuan işyerinde çok sıkıntım var eve gider gitmez yapıcamDeniycem bakalım bende, normalde pek ağrım olmuyor aslındasadece tuvaletim gelirken huzursuzluk başlıyor bağırsaklarımda, gideyim rahatlayım diyorum bu sefer tuvalete çıktıktan sonra sağ ve Sol üst boşluklarım da ağrılarım artıyor resmen kalın bağırsaklarım şişmiş gibi hissediyorum bi saat falan sürüp geçiyor resmen tuvalete çıkmak istemiyorum normalde rahatlatması gerekirken o hareketlilikten sonra ağrım başlıyor umarım bunun içinde faydalı olur
Ebegumeci cayi sabah aksam gaz icin iyi geliyor. Karin agriniz oldugunda yukarda yazdigim havuc kürüde rahatlatıyor deneyin bence .Bes sene once ibs teshisi koyuldu ilk defa bu kadar vurdu beni Uc haftadir sisim gaz azar azar cikariorum ama bitmiyor sinirlerimide tetiklior dislerimi sikiyorum resmen gazman gibi geziyorum ilac aliorum ama duzenli olarak dha dun basladim biseye cok kizmistim uc hfta once oyle basladi sinirsel bi kabiz bi ishal bi sislik cildirtcak beni yemek yedirmior gittikce zayifliyorum arkadaslar gecer demi hep boyle sis gezmem hayatim boyunca yardimm
Bu hastalık insanı intihara sürükler. Ben hayatımda böyle zor durumda kaldığımı hatırlamıyorum. İlk olarak 2 sene önce diyet yaparken tanıştım ibs ile. Karın ağrısı sık sık tuvalete gitme fakat tuvalete çıkmama sorunundan dolayı günlerce acile taşıdım kendimi. Kan tahlilleri filimler ultrasonlar hepsi normal çıktı. Defalarca doktora gittim hiç biri birşey söyliyemedi en son sonuçları gösterdiğim bir doktor sende ibs sorunu var dediğinde şaşırmıştım. Psikolojik olarak strese bağlı oluşan bir rahatsızlıkmış. 2 sene önce hem diyet yapıyor hemde sıkıntılı bir sınav döneminden geçiyordum ben sınav stresi ön planda diye düşünüyordum ta ki 2 hafta öncesine kadar. Belli bir müddet geçmişti fakat ne yazık ki bağırsak değişikliği sorunu beyninizin büyük bir bölümünü harap ediyor sürekli aklınız bağırsaklarınızda oluyor. Ne zaman ishal olucam? Dışarıya çıkacağım bir gün önceden sevgilimle buluşucam eyvahlar olsun wc çıkmadan dışarı çıkmamam lazım diye yakınmaya başlıyorsun. Ne yazık ki tıpta bu rahatsızlığa çare yok. Amerikanın büyük bir çoğunluğunda bu rahatsızlık mevcut. Ağrılarımı ve sıkıntımı geçirmenin yolunu ilk yaşadığımda kendimi ikna etme yöntemiyle başarmıştım. İl dışında okuyordum ve otobüste ishale yakalanınca rezil olma safhasına gelip kendimi zor bela kurtarmıştım ve otobüsü durdurmuştum. Daha sonra özel araçla gidip gelmeye başlayınca en azından karnım ağırırsa bir yerde durur wc girerim diye diye geçti sıkıntım. 2 haftadır akapunktura başladım ve kilo vermeye başladım kabızlık oluştu sürekli protein ağırlıklı beslediğim için lif tüketimi azaldı ve kabızlık oluştu şimdi kendimi fazla dinlediğimden dolayı sık sık wc çıkmaya başladım tabi ki gitsemde hiç bir şey çıkmıyor. Gaz oranım arttı ve yine karın ağrısı var. Allah kimseye yaşatmasın bu durumu keşke bir ilacı bir tedavisi olsa kesin olarak kurtulsak. Bazen insan ağrıyan bölgeye bıçağı batırıp harakiri yapası geliyor. Bu intihar çeşidi bu hastalıktan mı üredi diye düşünmeden edemez oldum.
Kullanmadigim spazm ilaci kalmadi gaz sokucu hepsi bitmior inio bi yandan geri sisiyor :-(Ebegumeci cayi sabah aksam gaz icin iyi geliyor. Karin agriniz oldugunda yukarda yazdigim havuc kürüde rahatlatıyor deneyin bence .
Canım sınav günleri gibii yoğun günlerinde yemeklerden önce 2 tane pankreoflat 1 tanede tranko buskas iç mide içinde renie tablet al onu günde 6 taneye kadar kullanabilirsin fayda görürsün umarım bende öğrencilik dönemimde çok sorun yaşadım bi de bakalım..arkadaşlar bu hastalık aşırı dercede geğirme yaparmı sol kasığımda ağrı var ne yesem mideme gaz yapıyor safra kesemden ameliyat oldum taş var dı 15 gün oldu ishalimde var doktor ibs dedi spazm giderici bir ilaç verdi bu ialçları bir ömür mü kullanıcaz yok mu bu illetin çözümü bende evimi taşıdım aynı zamanda sınav döneminde başladı 6 aydır çekiyorumçok mutsuzum
Öncelikle geçmiş olsun.Merhaba arkadaşlar ibs hastasıyım. Sizde de şiddetli kasık ağrıları oluyor mu? 2 yıldır bu ağrıyla uğraşıyorum ama sebebi bulunamıyor
Teşekkür ederim. Benim durum karışık. 8 yaşında kist ameliyatı oldum. Sağ yumurtalığım yok apandisitim alındı ikiside aynı ameliyatta alındı. Ağrı sağ kasığımda oluyor. Ağrıyla idrar yapma ve büyük tuvaletimi yapma ihtiyacı hissediyorum. Kolonoskopi oldum annem ülseratif kolit hastası. Kolonoskopim temiz çıktı. Ilk önce idrar yolu enfeksiyonundan kaynaklı ağrı sandım, daha sonra farkettim ki regl olmadan 4 gün önce ağrı başlıyor. Regl olunca bitiyor. Adetimin 7. günü ağrı tekrar başlıyor. Laparoskopi yapamıyorlar 20 yaşındayım tüplere kötü etkisi olurmuş. Kimisi ameliyattan dolayı kasık kasların birbirine yapışmış diyor. Kimisi yumurtlama ağrısı diyor. 2 doktorda hem ameliyat oldun hem idrar yolunda ara ara enfeksiyonun oluyor hemde ibs var o yüzden bulmamız çok zor diyorlar. Şaşırdım napacağımı. Gece uykudan uyandırıyor. Ibs aslında sürekli yaşamıyorum. İstediğimi yiyorum sadece gaz ve stres yapınca spazmlar yaşıyorum.Öncelikle geçmiş olsun.
Bende şiddetli ağrıdan ziyade şişkinlik, karında gerginlik ve sanki bir taş oturmuş gibi huzursuzluk hissi oluyor. zaman zaman spazm tipi ağrılar da oluyor ama yememem gereken bir şey yediysem bir süre sonra anlık kısa spazmlar ya da yatarak dinlenme ile hafifleyen türden ağrılar bunlar. Durumunuzu ayrıntılı bilemiyorum, eşlik eden durumlar var mı? Ya da tüm tetkiklerinizi yaptırdınız mı? Kolonoskopiye girdiniz mi mesela? Temiz çıktıysa pelvis iltihabı da olabilir, jinekologa başvurdunuz mu, bir şey bulamadı mı? O da temiz ise mesane ve idrar yolları iltihabı da kasık ağrılarına neden olabilir. Bir de her şey temiz ise sorunu başka yerlerde aramak için de tam karın ultrasonu istemeleri lazım, girdiniz mi? Sadece ibs olduğundan emin iseniz doktor değiştirin, başka bir görüş alın derim. Bir de gaita testlerinde bakteri araması her zaman doğru sonuç vermezmiş. İbs değil de iltihabi bağırsak hastası olabilirsiniz o da kolay teşhis edilemiyor, özellikle ishal varsa ya da dönüşümlü olarak ortaya çıkıyorsa iltihabi bağırsak hastalığı için ayrıntılı tetkikler tekrar edilmeli. Karnın sol alt kısmında ibsdeki gaz sıkışması zaman zaman ağrıya ya da sıkıştırma tipi spazma neden olabiliyor ancak şiddetli ve yaygın kasık ağrılarının pek çok nedeni olabilir.
Geçmiş olsun.Bende kasıklarda ağrı olmuyor.Karında şişlik,mideden sırta vuran ağrı,hazımsızlık,kabızlık şikayetlerim oluyor.Kızartma türü yemekler,yağlı yemekler dokunuyor.Sindirim enzimi bir ilaç kullanıyorum,birde arada probiyotik tablet kullanıyorum.Çok şükür eskiye göre iyiyim.Teşekkür ederim. Benim durum karışık. 8 yaşında kist ameliyatı oldum. Sağ yumurtalığım yok apandisitim alındı ikiside aynı ameliyatta alındı. Ağrı sağ kasığımda oluyor. Ağrıyla idrar yapma ve büyük tuvaletimi yapma ihtiyacı hissediyorum. Kolonoskopi oldum annem ülseratif kolit hastası. Kolonoskopim temiz çıktı. Ilk önce idrar yolu enfeksiyonundan kaynaklı ağrı sandım, daha sonra farkettim ki regl olmadan 4 gün önce ağrı başlıyor. Regl olunca bitiyor. Adetimin 7. günü ağrı tekrar başlıyor. Laparoskopi yapamıyorlar 20 yaşındayım tüplere kötü etkisi olurmuş. Kimisi ameliyattan dolayı kasık kasların birbirine yapışmış diyor. Kimisi yumurtlama ağrısı diyor. 2 doktorda hem ameliyat oldun hem idrar yolunda ara ara enfeksiyonun oluyor hemde ibs var o yüzden bulmamız çok zor diyorlar. Şaşırdım napacağımı. Gece uykudan uyandırıyor. Ibs aslında sürekli yaşamıyorum. İstediğimi yiyorum sadece gaz ve stres yapınca spazmlar yaşıyorum.
Teşekkür ederim. Benim durum karışık. 8 yaşında kist ameliyatı oldum. Sağ yumurtalığım yok apandisitim alındı ikiside aynı ameliyatta alındı. Ağrı sağ kasığımda oluyor. Ağrıyla idrar yapma ve büyük tuvaletimi yapma ihtiyacı hissediyorum. Kolonoskopi oldum annem ülseratif kolit hastası. Kolonoskopim temiz çıktı. Ilk önce idrar yolu enfeksiyonundan kaynaklı ağrı sandım, daha sonra farkettim ki regl olmadan 4 gün önce ağrı başlıyor. Regl olunca bitiyor. Adetimin 7. günü ağrı tekrar başlıyor. Laparoskopi yapamıyorlar 20 yaşındayım tüplere kötü etkisi olurmuş. Kimisi ameliyattan dolayı kasık kasların birbirine yapışmış diyor. Kimisi yumurtlama ağrısı diyor. 2 doktorda hem ameliyat oldun hem idrar yolunda ara ara enfeksiyonun oluyor hemde ibs var o yüzden bulmamız çok zor diyorlar. Şaşırdım napacağımı. Gece uykudan uyandırıyor. Ibs aslında sürekli yaşamıyorum. İstediğimi yiyorum sadece gaz ve stres yapınca spazmlar yaşıyorum.
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederimÇok geçmiş olsun canım. Durumun gerçekten daha ağır ve komplikeymiş. Dediğin gibi muhtemelen ağrılarının tek kaynağı ibs değil. Yine de annenin rahatsızlığı ve ameliyatların yüzünden olaya eğilmeye ve "tıbbi" olarak araştırmaya devam et derim. Belki farklı bir yaklaşımı olan doktorlara denk gelirsin ve iyileşmenin bir yolunu bılursun. Umarım.
Peki doktorlar seni rahatlatacak, sorunu çözmeseler de semptomları azaltacak destekler vermiyor mu? Mesela ağır menstrüel semptomlarda doğum kontrol hapları verilir genelde. Ya da başka hormon takviyeleri. En azından o yoğun ağrılar azalır biraz olsun. Benim regl dönemim de çok zor geçer, PMS denilen durum var. Rahim ağzı darlığı vs gibi yapısal sorunlar da sancıyı arttırıyor. Zaten ay boyunca iyi olsam da regl döneminde çoğunlukla ibs de coşuyor, hemen herkeste durum böyle. Ama doktor tavsiyesiyle doğum kontrol hapı kullandığım dönemlerde regl kaynaklı ağrılarım çok daha az olur ve hafif ağrı kesicilerle atlatabilirim. Sigara da içmiyorsan (sigara içenlerde pek önerilmez) en azından ağrıların için doğum kontrol hapı gibi bir şeyler verebilir doktorun belki.
Ayrıca yogadan çok fayda gördüm, hem regl hem ibs ağrılarımı kontrol etmeme çok yardımcı oldu gerçekten. Hatta sürekli yaptığım dönemlerde neredeyse hiç ağrı çekmiyorum. Şiddetle tavsiye ederim.
Bir de ağrıların başladığı o dönemden birkaç gün önce her gün düzenli olarak bir iki fincan papatya çayı içmeye başlamanı tavsiye ederim, adetin bitip bir iki gün geçene kadar hatta. Kesmez ama stres kaynaklı gerginliği alır, dolayısıyla da ağrıları biraz olsun yatıştırır. Regl ağrıları dışında ibsye ve sindirime, gaz sorunlarına vs de iyi gelir.
Sen şifanı - tabi ki öncelikle doktorlarda aramaya devam et. Ama yoğa vs gibi yöntemleri de bir değerlendir derim. Umarım kurtulursun hepsinden.
Acil şifalar dilerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?