• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Spastik Kolon... İBS...Paylaşalım...

İbs hastaları ,uzun süre iyileştiğime ben bile inanamadım.Gerçekten bu hastalık benimle mezara kadar gider sanıyordum.Bireysel farkındalık üzerine denemeler isimli bloğu çok önceden keşfetmiştim,ama diyeti yarım yamalak yaptığım için sanırım ilk denememde biraz faydalı olmasına rağmen hastalıktan kurtulamadım,sonra ''cennet'' isimli arkadaşım beni teşvik edince yeniden denedim,ama bu kez gerçek bir mücadele verdim,geçmişe yönelik sayfaları okursanız bu mücadelemi göreceksiniz.Feyezan blogtaki tüm uygulamaları yaptım sadece lavmanı denemedim.En fazla dört ay sürdü,sonra yavaş yavaş diyete bile gerek kalmadığını farketmeye başladım.Cennet arkadaşım lakto vejeteryan bir diyet uyguladığını ve yumurta ve et türleri dışında her şeyi yediğini yazmıştı,ben şu anda et de yumurta da yiyebiliyorum,ve inanmazsınız bağırsaklarımda ne ses,ne seda kaldı,unuttum tamamen.İlk başlarda kendime güvenemedim ama artık hiç sıkıntım kalmadı.Bunların reklam amaçlı falan olduğunu düşünebilirsiniz,ben de öyle zannetmiştim.Kesnlikle hiç ilgisi yok.Yoga cd'lerinden iki tane vardı bende,onları uyguladım.Akif Manaf'ın yoga akademi isimli sitesinde yoga çalışmaları videoları var özellikle bağırsaklara iyi gelen hareketlerin bulunduğu videoyu çok yaptım ,6 ya da 7.video olmalı tam hatırlamıyorum.feyezan blogtaki tüm söylenenleri uyguladım.Bir de tibetin beş ayini denilen yoga çalışmasını da yaptım.Ben feyezan bloğa da,Akif Manaf'a da teşekkür ederim.Bu fırsatı kaçırmayın,mücadele edin.Cennet arkadaşım beni yönlendirip yüreklendirdiğin için sana da teşekkürler. İyileşme hikayelerinizi bekliyorum,bu zincir böyle sürsün ki tek ibs hastası kalmasın çevrede.İnanın ve uygulayın.
 
sebze yemekleri,esmer undan makarnalar,esmer pirinç,mayasız kepekli undan ekmek,meyveler..vs salata yiyordum ben,hem de içine badem,ceviz katarak.İlk zamanlar yoğurt yemediysem de çok az sürdü bu sonra yemeye başladım.Yeşil ve kırmızı mercimeği hiç eksik etmedim her gün çorbasını yaptım,bazen çimlendirip yedim.Eski sayfaları okursan orda var.Bütün sebzeleri haşlayıp yedim,yemeğini de yapabilirsin ama ben hep zeytinyağ kullandım. Mercimeği protein açısından her gün ye.Muzu çok yedim.Sabırlı ol hedef çok kısa zamanda gerçekleşiyor.Kudret narı,zerdeçal,zencefil,çörekotu bunları eksik etme.Ben de yeme konusunda zorluk çektim.Eve sadece kendin için alışveriş yapmak zorunda kalıyorsun ama çok uzun sürmez.
 
Bugün sınav vardı ve stresten karnım bir guruldadı bir guruldadı ki, Allah kahretsin bu hastalığı. Bağırsaklarımı aldırsaydım da rezil olmasaydım sınavda diye bile düşündüm yani o esnada...Çok berbat bir hastalık ya. Bütün sınıf benim karnımdan çıkan sesleri dinledi ya rezillik diz boyu :43: Yediklerime de dikkat etmeme rağmen böyle oldu.
 
Canım benim,takma kafana.Yukarıda yazılanları okusana belki gurultuya da faydası olur.Ben bir mucize yaşıyorum,senelerdir çektiklerimi ben bilirim ama artık yok çok şükür.feyezan blogtakileri uyguladım ve çok mutluyum.Kızıyorum bazen hepinize çekmeyin artık şu illet hastalığı,bireysel farkındalık üzerine denemeler-zeytin çekirdeği sayfasını okuyun.
 
Ben lavman yapmadım ki,sadece acıçehre tohumundan çok kabız olunca orda yazılan miktarda yuttum.Geriye doğru okursan benim yazdıklarımı orda çektiğim sıkıntılar yazıyor.Şimdi iyiyim çok şükür ama bazen özellikle et beni rahatsız ediyor;o zaman da tekrar diyete dönüyorum.
 
Zeytin çekirdeğini başlarda yutuyordum,şimdi aklıma gelirse.Mesele ne biliyor musun orataryum,bağırsaklarda bulunan mantarların et,yumurta,şeker,maya gibi besinleri sevmesi.Bunları bir süre tüketmez;çörekotu,zencefil,zerdeçal gibi antibiyotik içerikli bitkilerle bedenimizi beslersek,vücuda gerekli şeyleri yersek(sebze,meyvekepekli mayasız ekmek),ruh sağlığımızı moral açısından desteklersek sorun kalmıyor.Ben öyle düşünüyorum.
 
Oratoryumcuğum sen bireysel farkındalık üzerine denemeler bloğundaki zeytin çekirdeği sayfasında yazılanları uyguluyor musun?Üç ay falan devam edersen sonuç alırsın belki ,artık atak da yaşamassın.Kudret narı ,zencefil...ve diğerleri bana çok iyi geldi.Şimdi sadece ete karşı hassasiyetim var.Yine de yiyorum.Sorun olunca diyete dönüyorum.Sebzeleri başta hep haşlanmış yedim ben de.Meyvelerin hoşafını yapıp içtim.
 
'Zeytin çekirdeği yutmak faydalı' diyenlere kanmayın

Zeytin, sağlık için son derece faydalı bir bitki. Peki çekirdeği? Son zamanlarda birçok kişi zeytin çekirdeğinin mide, bağırsak ve hemoroite iyi geldiğini düşünüyor. Bu kanaate internette dolaşan bir yazı sebep oldu. Kimliği belirsiz birinin 'zeytin çekirdeği yutuyorum, hemoroit ve mide sorunum kalmadı.Siz de kahvaltıda çekirdekleri atmayın yutun' önerisi e-postalar arasında dolaşıyor. Hatta Kocaeli'nden bir tüccar zeytin çekirdeğini toz haline getirip aktarlarda satmaya başladı.

Herkesin dilinde olan bu mucizenin (!) gerçekten faydalı olup olmadığını uzmanlara sorduk. Tıbbi bitkiler uzmanı Prof. Dr. Kerim Alpınar da son günlerde konuyla ilgili onlarca soruya muhatap olmuş. Çok sayıda insanın zeytin çekirdeği yuttuğuna tanık olmuş. Alpınar, zeytin çekirdeği yutmanın hiçbir faydası olmadığını, bilakis zararlı olduğunu vurguluyor. e-postada yazdığı gibi çok sayıda zeytin çekirdeğinin yutulmasının bir felakete yol açabileceğini söyleyen Alpınar'a genel cerrah Cenap Şirin de hak veriyor. Bugüne kadar 14 bin hemoroit hastası tedavi eden Şirin bunu şöyle açıklıyor: "Zeytin çekirdeğinin iki ucu da sivridir ve çekirdeği mide öğütemez. Dolayısıyla zeytin çekirdeğinin sivri uçları bağırsaklarda tahrişe sebep olabilir. Yine hemoroitli hastaların yaralarını parçalayabilir." Şirin, hemoroit hastalarının doktora gitmekten utandıkları için duydukları her yöntemi denediklerini ve istismarların kurbanı olduklarını anlatıyor. Zaten bütün bu yöntemlere rağmen sonuç bulamadıkları için nihayetinde doktora gitmek zorunda kalıyorlar. İnsanlar sadece zeytin çekirdeği yutmak değil, nohut yutmak, kaplumbağa kanı içmek, ısırgan otu sürmek gibi farklı yöntemler de deniyorlarmış. Hastaların bu tür yöntemlerle sonuç alamadıklarını söyleyen Cenap Şirin'e göre, rahatsızlığı olan kişi mutlaka doktora tedavi olmalı.


Kaynak: Zaman


alıntıdır

Bu yazıyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Burda zeytin çekirdeğinin faydası olmadığı anlatılmış...
 
Son düzenleme:
Sevgili micra ibs hastalığı ile ilgili olarak bireysel farkındalık üzerine denemeler -zeytin çekirdeği sayfasını okuyun derken illa da zeytin çekirdeği yutun demiyorum ben.Ben o sayfadakileri lavman dışında uyguladım ve sonuç aldım,zeytin çekirdeğinin katkısının olup olmadığını iddia etmiyorum,o sayfada uygulanan daha birçok şeyle gerçekten şifa buldum.Bitkiciler söylüyorsa doğrudur belki de.Hepimiz de biliyoruz ki doktorlar ibs hastalığına çözüm bulamıyorlar.Ben çözümü yazdığım sayfada buldum.Zeytin çekirdeği yutulmasa da pek bir şeyin farkedeceğini sanmıyorum.Diğer yapılan şeyleri uygulayanların( sabrederek tabi)sonuca ulaşabileceklerini düşünüyorum.
 
peki arkadaşlar merak ettiğim sık drara gidiyormusunuz benim hem sık idrara gitme hemde bağırsak problemlerim var acaba ikisinin birbiriyle bir alakası olabilirmi
yani ibs hastaları sık idrara çıkıyormu onu merak ettim
 
Spastik kolon hastalığı tedavisi olmayan bir hastalık değil arkadaşlar.Birçok forumda ibs hastalığından muzdarip çok insanın yazdıklarını okuyorum.Herkese artık bu sıkıntıları çekmesinler diye tekrar seslenmek istiyorum.Ben kabız versiyonu olarak iyileştim.Mucize gibi birşeydi,ama çektiğim sıkıntılar sona erdi.Gaz ve kabızlık bitti.Bireysel farkındalık bloğunu okuyun,deneyin.Tek derdim sizlerin de bu mucizeyi yaşaması,çünkü çıkmazlarda olan çok insan var ve onların da kurtulmasını istiyorum bu dertten.
 
Back