- Konu Sahibi glitterpowder
-
Yumurtlama dönemi 7-8 gün sürüyor mu ki, akıntıyla takiben 2-3 gün değil mi, ay karışık işler
Sperm rahimde 3 gün canlı kalabiliyor, bu hesapla mesela ayın 10. takvime göre yumurta günün ise 3 gün öncesi 3 gün sonrası senin yumurtlama dönemin oluyor. Yani ayın 7-8-9-10-11-12-13 bu günleri gün aşırı değerlendirmen gerekiyor.yavaş yavaş yükseliyor değerler yine de yumurta tam büyümeden de tutabilir diye denemekte fayda var düzenliyse adetin yaklaşık tarihlerde oluyor yumurtlama belki bir iki gün değişir bak örnek için ben sana benim ovu testinin fotoğrafını atayım :)
Teşekkür ederim canım en azından o önemli 2 gün değerlendirilmiş bu iyi oldugenelde ya akıntı olduğu gün oluyor ya da bir gün sonra kuzum kişiden kişiye değiştiği için tam bir şey diyemiyorum
72 saat kesin değil deniyor ama canım ya uzmanlar 48 diyormuş hepaynen çatlama günü değerlendirenlerde var ama zaten sperm 72 saat canlı kalıyor o yüzden kendini yormak gibi geliyor bana
3 gün canlı kaldığı kesin değilmiş ama uzmanlar genelde 48 saat diyorlar, hatta biraz deneyimli "birisi embriyom bile 3 gün zar zor yaşadı sanmıyorum spermin 3 gün yaşadığını" yazmıştıSperm rahimde 3 gün canlı kalabiliyor, bu hesapla mesela ayın 10. takvime göre yumurta günün ise 3 gün öncesi 3 gün sonrası senin yumurtlama dönemin oluyor. Yani ayın 7-8-9-10-11-12-13 bu günleri gün aşırı değerlendirmen gerekiyor.
Yavaş yavaş yükselen Lh değerinin bu dönem hesabıyla ilgisi yoktur.
Kadında yumurtlama sırasında, üreme yolunun pH'ı daha az asidik hale gelir ve bu ortamda spermler biraz daha uzun yaşayabilir. Serviks ve uterusa giden spermlerin ömrü daha uzundur. deniliyor genelde ben hep 72 diye biliyordum değişik bilgiler var72 saat kesin değil deniyor ama canım ya uzmanlar 48 diyormuş hep
ben de inanmıyorum 3 gün yaşadığına yumurta 24 saat diyorlar bence o da doğru değil. Bizim neslimizin beslenme tarzıyla mümkün değil bu ömürler.3 gün canlı kaldığı kesin değilmiş ama uzmanlar genelde 48 saat diyorlar, hatta biraz deneyimli "birisi embriyom bile 3 gün zar zor yaşadı sanmıyorum spermin 3 gün yaşadığını" yazmıştıO bir haftalık süreç mi önemli olan yani
A doğru mantıklı belki yumurtlama dönemi dışında 1-2 gündür ama yumurtlama dönemine girildiğinde servikal mukus sayesinde 72 saate kadar çıkabilir yaşama süresi, bu açıdan düşünmemiştimKadında yumurtlama sırasında, üreme yolunun pH'ı daha az asidik hale gelir ve bu ortamda spermler biraz daha uzun yaşayabilir. Serviks ve uterusa giden spermlerin ömrü daha uzundur. deniliyor genelde ben hep 72 diye biliyordum değişik bilgiler var
Ee o zaman kaç saat yaşayacak bunlar, valla birkaç saatlik bi şeyi tutturmak da ne bileyimben de inanmıyorum 3 gün yaşadığına yumurta 24 saat diyorlar bence o da doğru değil. Bizim neslimizin beslenme tarzıyla mümkün değil bu ömürler.
Ovülasyon testini önermemişti doktorum akıntını takip et döneminde günaşırı ilişki kesin olsun demişti.
beslenme zaten dediğin gibi en önemli etkenlerden birisi maalesef ki her şeyde katkı doluben de inanmıyorum 3 gün yaşadığına yumurta 24 saat diyorlar bence o da doğru değil. Bizim neslimizin beslenme tarzıyla mümkün değil bu ömürler.
Ovülasyon testini önermemişti doktorum akıntını takip et döneminde günaşırı ilişki kesin olsun demişti.
Ama ona rağmen yine büyük çoğunluğun çocuğu da oluyor aslında, demek ki halâ hiçbir şey bitmiş değilbeslenme zaten dediğin gibi en önemli etkenlerden birisi maalesef ki her şeyde katkı dolu
:) inşallah tuttururuz kuzum sonuç olarak okuyup öğrenmeye çalıştığımız şeyler ki doktorlar , uzmanlar bile birbirleriyle çatışıyor.. Allahın ol dediği olur ümitsizliğe düşmemek gerek :)A doğru mantıklı belki yumurtlama dönemi dışında 1-2 gündür ama yumurtlama dönemine girildiğinde servikal mukus sayesinde 72 saate kadar çıkabilir yaşama süresi, bu açıdan düşünmemiştim
İnşallah güzelim, Allah isteyen herkese versin, tabiki inanç en önemlisi:) inşallah tuttururuz kuzum sonuç olarak okuyup öğrenmeye çalıştığımız şeyler ki doktorlar , uzmanlar bile birbirleriyle çatışıyor.. Allahın ol dediği olur ümitsizliğe düşmemek gerek :)
aynen kuzum zaten elimizden geldiğince beslenmeye dikkat etmekte fayda var. Herkesin değerleri yumurtlaması çatlaması vs her şeyi farklı olur keza :) Ben ilk düşünmeye başladığımda sağlık ocağına gidip tahliller yaptırmıştım değerlere baktırmak amaçlı sana da öneririmAma ona rağmen yine büyük çoğunluğun çocuğu da oluyor aslında, demek ki halâ hiçbir şey bitmiş değil
Tabiki dikkat etmekte fayda var, kontrolleri şimdilik erteliyorum hani çok yeni düşünmeye başladım diye ama sanırım önemli o zaman en kısa sürede yaptırayım güzelim teşekkür ederimaynen kuzum zaten elimizden geldiğince beslenmeye dikkat etmekte fayda var. Herkesin değerleri yumurtlaması çatlaması vs her şeyi farklı olur keza :) Ben ilk düşünmeye başladığımda sağlık ocağına gidip tahliller yaptırmıştım değerlere baktırmak amaçlı sana da öneririm
evet düşünmeye başladığını söyler söylemez folik asit e başlatıyorlar :) gebeliğin ilk 3 ayı kullanımı önemli diyorlar d vitaminine kan değerlerine vs baktırmak çok önemli :)Tabiki dikkat etmekte fayda var, kontrolleri şimdilik erteliyorum hani çok yeni düşünmeye başladım diye ama sanırım önemli o zaman en kısa sürede yaptırayım güzelim teşekkür ederim
Akıntı olmadan bi kaç gün önce akıntıdan bir kaç gün sonra deneyebilirsin.Ee o zaman kaç saat yaşayacak bunlar, valla birkaç saatlik bi şeyi tutturmak da ne bileyimAkıntı bazen sadece bir iki gün oluyo yani öyle olduğunda yine bir haftalık süreçte mi ilişki olacak yoksa akıntı olduğu birkaç gün yeterli mi ki
Teşekkür ederimm tavsiyelerin için canım, bu kadar önemliyse mutlaka yaptıracağımevet düşünmeye başladığını söyler söylemez folik asit e başlatıyorlar :) gebeliğin ilk 3 ayı kullanımı önemli diyorlar d vitaminine kan değerlerine vs baktırmak çok önemli :)
Akıntı olmadan nasıl bilip deneyebiliriz ki, cidden çok karışık, tek düşündüğün şey ovulasyon yumurtlama ilişki regl belirti oluyor ve bunlar çok fazla stres sebebi, umarım tüp bebek hikayeniz başarıyla sonuçlanır Allah yardımcınız olsunAkıntı olmadan bi kaç gün önce akıntıdan bir kaç gün sonra deneyebilirsin.
Ya bu süreçte kafa allak bullak oluyor psikoloji alt üst. ben 9 ay dayanabildim 9. ayda tüp bebek raporu için uğraşmaya karar verdim mayıs haziranda tüp bebek e başliycam.
yıpratıcı süreç oluyor gerçekten inşallah güzel sonuçlar alırsınız belki de o aradaki denemelerde oluverirAkıntı olmadan bi kaç gün önce akıntıdan bir kaç gün sonra deneyebilirsin.
Ya bu süreçte kafa allak bullak oluyor psikoloji alt üst. ben 9 ay dayanabildim 9. ayda tüp bebek raporu için uğraşmaya karar verdim mayıs haziranda tüp bebek e başliycam.
Benim adetim ve akıntım düzenli. telefon uygulamasıyla yumurtlama dönemini görebiliyorum akıntım uygulamalardaki işaretlenen yumurtlama günüyle her zaman aynıdır. yumurtlama olarak işaretlenen o günden 4 gün önce değerlendirmeye başlıyorum. Sende bu şekilde yapabilirsinAkıntı olmadan nasıl bilip deneyebiliriz ki, cidden çok karışık, tek düşündüğün şey ovulasyon yumurtlama ilişki regl belirti oluyor ve bunlar çok fazla stres sebebi, umarım tüp bebek hikayeniz başarıyla sonuçlanır Allah yardımcınız olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?