Sözlümün ailesi sorunu ve söz bozuldu

normal bir insan
ölüyorum aşkından senin için geberiyorum filan die gereksiz yere saçma sapan konuşmaz
ne bu 70ler arabesk filmleri o orhan gencebay siz müjde ar mısınız?

tabi diğer yandan normal bir insan bu laflarla yola da çıkmaz...
sizin de büyümeniz lazım

koca koca laflar eden ergen irisi hormonlu şehzadelerin öyle her lafına inanacaksanız...ohoooo. yani. ne yapmış bu zamana kadar? bundan sonra neyi yapabilir neyi yapamaz? ölçüp tartıp ilişkinizi öyle evliliğe taşıyın bundan sonra.

varlıklı bir eş ailesine denk gelseniz bile ev vermiyorsa vermiyordur, destek olmuyorsa olmuyordur...baştan bunları göze alamıyorsanız evlenmeye filan kalkmayın. bu da

mücadele filan değil. gayet normal "olağan" olan 2 insan kendileri geçinebiliyorsa evlenecek...daha buna mücadele derseniz.
ay ilişkime çok emek verdim ay senelerimi verdim kızları gibisiniz...

bu lafların ne kadar ortamda olgunluk olmadığını gösteren laflar olduğunu bir bilseniz?

yahu neyin mücadelesi?
alt tarafı 2 yetişkin insan nikah kıyıp yasal sevişeceksiniz diye dünya kupası filan almanız gerekmiyor yani

kayınpederiniz "geçinemezler" derken haksız mı?
(tamam adam uslup bilmiyormuş ama matematik bildiği ortada)
şimdiye kadar babasının kanadı altında yaşamış oğlunun ayda 20 bin lira gibi bir gelirle en kötü 10 bin kira verip karısıyla karnını bile doyuramayacağını biliyor adam

şimdi burada bir hesap hatası var mı?
kim bilir bu oğlan her ayda kaç bin lira babasına masraf çıkartıyor
evlenince bir de kira + sizin masaflar olacak

siz hiç mi matematik bilmiyorsunuz?
Haklı olabilir kp ama bu söz günü herkesin içinde bizim de arkadaşlarımız dahil bu konuşma hoş değil. El kol yaparak liderlik taslaması da doğru değil. Bizde hemen bizi evlendir demedik zaten nişandan sonra bekleyecektik birikim için. Olayı büyüttü ve bizi ayırmaya çalıştı fitili ateşledi, erkek arkadaşımda buna onay verdi belli ki

Bir daha hayatıma nasıl birini alacağım? Nasıl söz attık diyeceğim? Kendimi çok kötü hissediyorum
İlk nişanlımdan ayrılınca ben de öyle demiştim, bir kaç ay sonra karşı karşıya geldik ve yürüdüm geçtim. Sokaktaki herhangi bir adamdı benim için. Hiç bir hissin kalmıyor emin ol. Ay ne rezillikler yaşamıştım ben bunlarla iyi ki olmamış dersin.

Haklı olabilir kp ama bu söz günü herkesin içinde bizim de arkadaşlarımız dahil bu konuşma hoş değil. El kol yaparak liderlik taslaması da doğru değil. Bizde hemen bizi evlendir demedik zaten nişandan sonra bekleyecektik birikim için. Olayı büyüttü ve bizi ayırmaya çalıştı fitili ateşledi, erkek arkadaşımda buna onay verdi belli ki
asgari ücret alan insansınız
ama nişan için mekan tutmuş kapora vermişsiniz

üstelik evde yüzük zaten takılmışken

gerçekten tüm olayın erkek arkadşaınızda ve ailesinde olduğunu mu düşünüyorsunuz?

tamam erkek arkdaşınız aileci
tamam ailesi de görgüsüz, uslupsiz davranmış..kimse buna bir şey demiyor

ama size onlarca mesaj yazıldı
ev vermeyebilirler çok normal zaten sizin beklemeniz anormal
asgari ücretle salon tutmak nedir????

cidden ne kadar gelirinize oranla uygunsuz davanışlarınız beklentileriniz var farkında değil misiniz?

sizin 4-5 katınız kazanan insanlar evde yapıyor isteme-söz-nişan ne yapılacaksa
sizin bu acayip tavırlarınız erkek arkadşaınızın baasını irrite etmiş olabilir bunu hiç düşündüüz mü mesela?

çünkü benim oğlum olsa sizin gibi asgari ücretle mekan tutmaya kalksa oğlum bu kız matematik bilmiyor derim (hoş oğlum asgari ücret alıyor olsa zaten ben de olsam evlenmek senin neyine derdim)...

madem birikiminiz yok önce biraz birikim yapıp birşeyler yapabileceğinizi insanlara biraz gösterseydiniz madem..belki biraz size güven duyarlardı.

İlk nişanlımdan ayrılınca ben de öyle demiştim, bir kaç ay sonra karşı karşıya geldik ve yürüdüm geçtim. Sokaktaki herhangi bir adamdı benim için. Hiç bir hissin kalmıyor emin ol. Ay ne rezillikler yaşamıştım ben bunlarla iyi ki olmamış dersin.
Evet zamanla hislerim yok olsa da ileriki hayatımdaki kişiye durumu nasıl açıklarım bilmiyorum. Beni ne hale soktular

Her şeyi eş ailesinden beklemeyin artık yahu yapmayan yapmıyor işte. Hep damadın birikim yapması lazım deniliyor ama gelin adayı ne yapıyor? Hem senin hem damadın yeterli birikimi olsaydı mis gibi yuva kurardınız kimseye ihtiyaç duymadan. Ha altın falan taksınlar versinler tabi ama size ev vermek zorunda değiller orada bir durun

Herkese merhabalar. Bugün bende sizlere derdimi açmak istiyorum. Yaklaşık 1.5 senelik ilişkim vardı erkek arkadaşımla birbirimizi çok sevdik. Evlenmek istiyorduk. Erkek arkadaşım bana evlenme teklifi etti. Erkek arkadaşım anneci ve babacıydı. Ama annesi her zaman kıskançlık, fesatlık içerisindeydi kısacası oğlunu benimle paylaşamıyodu. Babası ise maddi durumları iyi olmasına rağmen her zaman önümüze set koyuyodu. Evi olmasına rağmen bize vermiyor, kiradaki evin ücretiyle bizi başka bir eve kiraya çıkartmak istiyordu. Yinede tamam demiştik. Seviyoduk birbirimizi mücadeleye devam diyorduk. Nişan yapmak istiyorduk. Annesi ağlamıştı oğlum evden gidecek diye duyunca şok geçiriyordum artık. Ara sıra laf sokup, kibirli davranışları vardı zaten kayınvalidenin. Herşeyi annesi ve babası karar veriyordu resmen isteme tarihime babası karar veriyordu ama sonradan çevirdik. Erkek arkadaşımla odada 5 dk yalnız kalmamıza imkan yoktu annesi sürekli kapıyı tıklatıp çeşitli bahanelerle bizim yanımızda duruyordu. Babası da bizim ev geçindirebilmemiz için 2 bin dolara ihtiyacınız var diyerek maddi set koyuyordu ama imkanları vardı zorluk görün diyordu. Biz erkek arkadaşımla herşeye tamam dedik evlenebilmek için. Annesi ne beni ne de annemi arıyordu napıyosunuz diye. Nişan elbisesini, takıları ve kuaförü kız tarafı karşılar dediler. Her neyse isteme-söz günü geldi çattı. Annesi aileme kibirli bakışlar atıyordu adeta o kadar gergindim ki aklım çıkıyordu bişey çıkacak diye. Babası beni istedi, yüzükler takıldı. Oturduk ve koltuğun en ucuna oturarak aileme karşı dedi ki bu çocuklar evlenemez maddi manevi hazır değiller bu olgunlukta değiller. Ben ev kirasının yarısını vereceğim nasıl geçinecek bunlar maaşları yeterli değil diye gergin konuşma yaptı ben ve benim ailem şok oldu. Ne alaka yani bu konuşmalar herkesin ortasında yapılmaz ve erkek arkadaşımın arkadaşları, benim arkadaşlarımda o ortamdaydı. Ben düğün tarihini vericem ama veremiyorum diye el kol hareketleri yapa yapa gergin konuşmalar yaptı. Ben çok kötü oldum çünkü herkes gerildi. Babası adeta zorluyordu benim ailemi. En son benim babam dedi ki ben çocukları bu evde oturturum memlekete taşınırım onlar yeter ki mutlu olsunlar dedi bu lafa da uyuz oldular sanırım. Her neyse müsaade isteyip kalktılar gülerek gittiler. Eve geçtiklerinde güzel oldu herşey deyip. Ertesi günü babasının şekeri 200e çıkıp kötü olmuş yatıyomuş falan ben arıyorum ne annesi ne babası telefonumu açmadı ama ben şoklardayım artık. Akşama doğru da erkek arkadaşımdan mesaj geldi: ailenizden nezaketsizlik görmüş babam, bizim mutlu olacağımıza inanmadığı söyledi ve kafasında bitirdiğini söyledi dedi. Bu mesajdan sonra erkek arkadaşım benden ayrıldı.. annesi babası istemiyor diye. Her yerden sildiler beni ve ailemi arkadaşlar tam 7 gün oldu hala şoktayım. Babası 4 gün sonra babamı arayıp altınları istemiş ve yemek yiyelim demiş şaka gibi. Napacağımı bilmiyorum. Nasıl döngünün içerisindeyim bilmiyorum.. akıl verin..
Bence kurtuldum diye sevin

Evet çok şükür ailem arkamda. Babam ben mutlu olayım diye söyledi o lafları beni illa kp oğluna yamamak için değil. Çünkü kp o kadar ısrarcıydı ki bizi evlendirmeme konusunda en son babamın da canı tak etti o kadar evin var ama bak ben adam gibi adamım kendi evimi açıyorum demek istedi aslında ama anlayana.. çok pişman olsun istiyorum ahım yerde kalmasın istiyorum.
Ne alaka yahu ? Size ev vermek zorunda değiller insanlar . Adam bunları görüp istememiş anlaşılan

Valla çocuğun babasını haklı buldum ben durumları iyi diye size yardım etmek zorunda değiller bence ha etmeleri beklenir mi evet bizim toplumda beklenir aileler kol kanat gerer sürekli imkanlarıda varsa çocuklarına bir ev bırakmak isterler.günümüzde gerçekten evlenip geçinmek aile yardımı olmadan zor ama imkansızda değil yani evlenecek olgunluğa gelen insanlar kimseye güvenmeden plan yapmalı.belliki adam siz kendiniz zorluk görün idare edin istiyor öyle armut piş ağzıma düş olmaz diyor kendisi bilir.nişanlınızda zora gelememiş maddiyattan olmak ona sizi kaybetmekten zor gelmiş.kendi ailenize saygınız varsa zaten sizde yüzüne bakmayın bu saatten sonra altınlarınıda verin söz falan bozulmuş zaten.

Herkese merhabalar. Bugün bende sizlere derdimi açmak istiyorum. Yaklaşık 1.5 senelik ilişkim vardı erkek arkadaşımla birbirimizi çok sevdik. Evlenmek istiyorduk. Erkek arkadaşım bana evlenme teklifi etti. Erkek arkadaşım anneci ve babacıydı. Ama annesi her zaman kıskançlık, fesatlık içerisindeydi kısacası oğlunu benimle paylaşamıyodu. Babası ise maddi durumları iyi olmasına rağmen her zaman önümüze set koyuyodu. Evi olmasına rağmen bize vermiyor, kiradaki evin ücretiyle bizi başka bir eve kiraya çıkartmak istiyordu. Yinede tamam demiştik. Seviyoduk birbirimizi mücadeleye devam diyorduk. Nişan yapmak istiyorduk. Annesi ağlamıştı oğlum evden gidecek diye duyunca şok geçiriyordum artık. Ara sıra laf sokup, kibirli davranışları vardı zaten kayınvalidenin. Herşeyi annesi ve babası karar veriyordu resmen isteme tarihime babası karar veriyordu ama sonradan çevirdik. Erkek arkadaşımla odada 5 dk yalnız kalmamıza imkan yoktu annesi sürekli kapıyı tıklatıp çeşitli bahanelerle bizim yanımızda duruyordu. Babası da bizim ev geçindirebilmemiz için 2 bin dolara ihtiyacınız var diyerek maddi set koyuyordu ama imkanları vardı zorluk görün diyordu. Biz erkek arkadaşımla herşeye tamam dedik evlenebilmek için. Annesi ne beni ne de annemi arıyordu napıyosunuz diye. Nişan elbisesini, takıları ve kuaförü kız tarafı karşılar dediler. Her neyse isteme-söz günü geldi çattı. Annesi aileme kibirli bakışlar atıyordu adeta o kadar gergindim ki aklım çıkıyordu bişey çıkacak diye. Babası beni istedi, yüzükler takıldı. Oturduk ve koltuğun en ucuna oturarak aileme karşı dedi ki bu çocuklar evlenemez maddi manevi hazır değiller bu olgunlukta değiller. Ben ev kirasının yarısını vereceğim nasıl geçinecek bunlar maaşları yeterli değil diye gergin konuşma yaptı ben ve benim ailem şok oldu. Ne alaka yani bu konuşmalar herkesin ortasında yapılmaz ve erkek arkadaşımın arkadaşları, benim arkadaşlarımda o ortamdaydı. Ben düğün tarihini vericem ama veremiyorum diye el kol hareketleri yapa yapa gergin konuşmalar yaptı. Ben çok kötü oldum çünkü herkes gerildi. Babası adeta zorluyordu benim ailemi. En son benim babam dedi ki ben çocukları bu evde oturturum memlekete taşınırım onlar yeter ki mutlu olsunlar dedi bu lafa da uyuz oldular sanırım. Her neyse müsaade isteyip kalktılar gülerek gittiler. Eve geçtiklerinde güzel oldu herşey deyip. Ertesi günü babasının şekeri 200e çıkıp kötü olmuş yatıyomuş falan ben arıyorum ne annesi ne babası telefonumu açmadı ama ben şoklardayım artık. Akşama doğru da erkek arkadaşımdan mesaj geldi: ailenizden nezaketsizlik görmüş babam, bizim mutlu olacağımıza inanmadığı söyledi ve kafasında bitirdiğini söyledi dedi. Bu mesajdan sonra erkek arkadaşım benden ayrıldı.. annesi babası istemiyor diye. Her yerden sildiler beni ve ailemi arkadaşlar tam 7 gün oldu hala şoktayım. Babası 4 gün sonra babamı arayıp altınları istemiş ve yemek yiyelim demiş şaka gibi. Napacağımı bilmiyorum. Nasıl döngünün içerisindeyim bilmiyorum.. akıl verin..
Uçurumun kenarından dönmüşsün.Tecrube var burda.Bugun Nisan'da kuaför odemezler.Yarin düğünde bilezik takmazlar.Hersey bizim kontrolumuzde olsun diyen ailenj aşağılayan insanlar.Birde derlerdi ki bana her gün gel annene senede bir kere git.Ucuz kurtulmussun.Hic üzülme.

Herkes bir tuhaf. Siz koca ailesine güvenerek evlenmeye kalkıyorsunuz. Kayınpeder adayı yüzükleri taktıktan sonra çark edip gerçekleri söylüyor. Baba söylenenlere gurur yapıp gerekirse ben evimi veririm diyerek misafirlere artistlik yapıyor. Ayrıca babanızında sizin nasıl geçireceğinize dair kafa yormaması da çok tuhaf.

Daha önce aklı neredeymiş. Söz mü yapılması gerekiyormuş anlaması için. Verme takıları felan rezil rüsva etmeden düşünselerdi

Kp bilmiş
Kv evlerden ırak patolojik kv
Erkek arkadaşın sünepe
Ailen fazla alttan almış.
Hiç 26 yaş vibe'i alınmıyor. 19 yaş daha mantıklı düşünüyor. Sayfa sayfa yahuu eviniz kirasını kp vermek zorunda değil deniyor. Yok hala nasıl söz attım derim derdindesiniz. Fikirler tartışmayı seviyorum kişisel tartışmayı sevmiyorum burda ama gerçekten çok çocuksu, gerçeklerden uzak ve arabesksiniz.

Daha önce aklı neredeymiş. Söz mü yapılması gerekiyormuş anlaması için. Verme takıları felan rezil rüsva etmeden düşünselerdi
Çocuk işte karşıdaki de. Aklı anca başına gelmiş. Takı denen de bi bileklik, onlara koymaz ama konu sahibini muhtaç gösterir. Bi bileklik için rezil olmaya gerek yok.

X