Sözlümün ailesi sorunu ve söz bozuldu

Bu tür konularda benim anlamadığım şu: Neden bu insanların sizi aşağılamasına bu kadar izin veriyorsunuz? Aşk, sevgi, aile kurmak; bunlar insanı beslemesi, yükseltmesi gereken şeyler iken niye sizi çürüten, düşüren ilişkilere evet diyorsunuz? Onları sizden daha değerli kılan ne ki böylesine aşağılama hakkını buluyorlar sizde? Ve bu erkek aileleri kendini ne sanıyor? Böyle ahmakça ilişkilere ben tahammül edemiyorum ya. Yalnızlığın asaletini seveyim... Konu sahibi sizi aşağılayan hiç bir şeye ne olur evet demeyin. Hayır gelmiyor oralardan...

Bu tür konularda benim anlamadığım şu: Neden bu insanların sizi aşağılamasına bu kadar izin veriyorsunuz? Aşk, sevgi, aile kurmak; bunlar insanı beslemesi, yükseltmesi gereken şeyler iken niye sizi çürüten, düşüren ilişkilere evet diyorsunuz? Onları sizden daha değerli kılan ne ki böylesine aşağılama hakkını buluyorlar sizde? Ve bu erkek aileleri kendini ne sanıyor? Böyle ahmakça ilişkilere ben tahammül edemiyorum ya. Yalnızlığın asaletini seveyim... Konu sahibi sizi aşağılayan hiç bir şeye ne olur evet demeyin. Hayır gelmiyor oralardan...
Evet doğru söylüyosun.. iş ciddiye binince daha farklı davrandılar her seferinde. Bizi bilerek zorladılar bence biz yüzükleri atalım diye baktılar biz atmadık bahane bulup onlar attı

Evet doğru söylüyosun.. iş ciddiye binince daha farklı davrandılar her seferinde. Bizi bilerek zorladılar bence biz yüzükleri atalım diye baktılar biz atmadık bahane bulup onlar attı
Zaten iş ciddiye binince herkes gerçek yüzünü gösteriyor. Bu yaşananlar çok güzel dersler veriyor insana. Alabilirseniz öyle güzel tecrübe oluyor ki. Yüz metre öteden tanıyorsunuz artık insanları. Olanda bir olmayanda bin hayır vardır derler. Hakkınızda hayırlısı buydu demek. Şimdiden bunu yapanlar ileride nasıl aşağılayacaklardı sizi kim bilir.

Zaten iş ciddiye binince herkes gerçek yüzünü gösteriyor. Bu yaşananlar çok güzel dersler veriyor insana. Alabilirseniz öyle güzel tecrübe oluyor ki. Yüz metre öteden tanıyorsunuz artık insanları. Olanda bir olmayanda bin hayır vardır derler. Hakkınızda hayırlısı buydu demek. Şimdiden bunu yapanlar ileride nasıl aşağılayacaklardı sizi kim bilir.
Çok pişman olsunlar istiyorum, ahım yerde kalmasın istiyorum. Yazık ettiler, canımı çok yaktılar..

Haftaya cumartesi salonda nişan yapacaktık kaporamız da yandı.. maddi ve manevi zararları çok. Onurum ve gururumla oynadılar. Canım çok yandı güvendim ben ona bıraktı gitti hiç açıklama yapmadı bile
Yaptığınız masrafları yazın, elbise, salon kaporası her neyse.. takıları bozdurup onlara sayın. Kalanı teslim edin

Kavradim kavradim merak etme 😏
Seni istemeyen sevgilin ve ailesine karsi hala iletisimde kalmak icin bilerek takiyi vermiyorsun gurursuzca
Olay bu 💁‍♀️
İletişimde kalmak isteseydim beni silmedi zaten yazardım kendisine. Onlar takıların derdine senin kadar düşmedi. Kız tarafı açısından bakmak istersen iyice okumanı tavsiye ederim, zira okuyup anlayamama ve para pula takılan sensin :)

Çok pişman olsunlar istiyorum, ahım yerde kalmasın istiyorum. Yazık ettiler, canımı çok yaktılar..
Her gün bu olsun diye mi bekleyeceksiniz? Çok pişman olmayabilirler, onlara göre de onlar haklı ve bize şunu bunu yaptılar diyebilirler. Canınızın yanmasına izin veren sözlünüz, isteyen bir kelimeyle ailesini susturuveriyor. İncele incele kopmasını beklemeyin siz kopartın atın. Ben eminim bu noktaya gelene kadar başka belirtiler de oldu ve siz görmezden geldiniz.

Artık abartmayın, söz nişan bu durumlar için var. Anlaşılırsa devam edilir evlenilir, anlaşılmazsa ayrılınır. İlk ayrılan siz değilsiniz. Yüzüğünüzü isteyin ve bilekliği de verin. Bir bileklik onlara koymaz ama sizi muhtaç gösterir. Ay madem geri vermiyorsun kalsın sadakamız olsun derlerse daha çok canınız yanar. Ailenize daha büyük hakaret olur. Sadece siz yoksunuz işin içinde, bir bileklik için anne babanıza laf gelsin mi istiyorsunuz?

Sakın ola yüzyüze görüşmek hesaplaşmak istiyorum demeyin, sizin iş artık olmaz. Yapacağınız şey çok basit, bilekliği geri verip bu defteri kapatmak. Kendi hatalarınızla da yüzleşin ki bir daha aynı şeyi yaşamayın. Hayat size büyük bir tecrübe kazandırdı iyi tarafından bakın.

İletişimde kalmak isteseydim beni silmedi zaten yazardım kendisine. Onlar takıların derdine senin kadar düşmedi. Kız tarafı açısından bakmak istersen iyice okumanı tavsiye ederim, zira okuyup anlayamama ve para pula takılan sensin :)
Adam arayip takilari istemis kapiniza mi dayansin 🥴
Hepimizi sildiler diye yazan da sendin ayrica 😏
Muhtemelen su an kurban kesiyorlardir 💁‍♀️

Evet bütün suç erkek arkadaşımda annesine babasına söz geçiremedi, bana sahip çıkamadı. Söz günü aileme söz verdi emanetiniz emanetimdir diye 24 saat geçmeden benden ayrılıp gitti açıklama dahi yapma gereğinde bulunmadan
emanetiniz emanetimdir ne yaaaaa. tam gereksiz büyük konuşan, içi kof bomboş, baba parası olmasa aldığı nefesi vermeyi bilemeyecek ergen irisi....

erkek arkaşaşın tayt giyip nargile kafeye de gidiyor mu?

Her gün bu olsun diye mi bekleyeceksiniz? Çok pişman olmayabilirler, onlara göre de onlar haklı ve bize şunu bunu yaptılar diyebilirler. Canınızın yanmasına izin veren sözlünüz, isteyen bir kelimeyle ailesini susturuveriyor. İncele incele kopmasını beklemeyin siz kopartın atın. Ben eminim bu noktaya gelene kadar başka belirtiler de oldu ve siz görmezden geldiniz.

Artık abartmayın, söz nişan bu durumlar için var. Anlaşılırsa devam edilir evlenilir, anlaşılmazsa ayrılınır. İlk ayrılan siz değilsiniz. Yüzüğünüzü isteyin ve bilekliği de verin. Bir bileklik onlara koymaz ama sizi muhtaç gösterir. Ay madem geri vermiyorsun kalsın sadakamız olsun derlerse daha çok canınız yanar. Ailenize daha büyük hakaret olur. Sadece siz yoksunuz işin içinde, bir bileklik için anne babanıza laf gelsin mi istiyorsunuz?

Sakın ola yüzyüze görüşmek hesaplaşmak istiyorum demeyin, sizin iş artık olmaz. Yapacağınız şey çok basit, bilekliği geri verip bu defteri kapatmak. Kendi hatalarınızla da yüzleşin ki bir daha aynı şeyi yaşamayın. Hayat size büyük bir tecrübe kazandırdı iyi tarafından bakın.
Bir daha hayatıma nasıl birini alacağım? Nasıl söz attık diyeceğim? Kendimi çok kötü hissediyorum

emanetiniz emanetimdir ne yaaaaa. tam gereksiz büyük konuşan, içi kof bomboş, baba parası olmasa aldığı nefesi vermeyi bilemeyecek ergen irisi....

erkek arkaşaşın tayt giyip nargile kafeye de gidiyor mu?
Zaten babasının imkanlarını seçti, aşkı seçmedi.. sorsan benim için ölecekti öyle büyüktü aşkı

Herkese merhabalar. Bugün bende sizlere derdimi açmak istiyorum. Yaklaşık 1.5 senelik ilişkim vardı erkek arkadaşımla birbirimizi çok sevdik. Evlenmek istiyorduk. Erkek arkadaşım bana evlenme teklifi etti. Erkek arkadaşım anneci ve babacıydı. Ama annesi her zaman kıskançlık, fesatlık içerisindeydi kısacası oğlunu benimle paylaşamıyodu. Babası ise maddi durumları iyi olmasına rağmen her zaman önümüze set koyuyodu. Evi olmasına rağmen bize vermiyor, kiradaki evin ücretiyle bizi başka bir eve kiraya çıkartmak istiyordu. Yinede tamam demiştik. Seviyoduk birbirimizi mücadeleye devam diyorduk. Nişan yapmak istiyorduk. Annesi ağlamıştı oğlum evden gidecek diye duyunca şok geçiriyordum artık. Ara sıra laf sokup, kibirli davranışları vardı zaten kayınvalidenin. Herşeyi annesi ve babası karar veriyordu resmen isteme tarihime babası karar veriyordu ama sonradan çevirdik. Erkek arkadaşımla odada 5 dk yalnız kalmamıza imkan yoktu annesi sürekli kapıyı tıklatıp çeşitli bahanelerle bizim yanımızda duruyordu. Babası da bizim ev geçindirebilmemiz için 2 bin dolara ihtiyacınız var diyerek maddi set koyuyordu ama imkanları vardı zorluk görün diyordu. Biz erkek arkadaşımla herşeye tamam dedik evlenebilmek için. Annesi ne beni ne de annemi arıyordu napıyosunuz diye. Nişan elbisesini, takıları ve kuaförü kız tarafı karşılar dediler. Her neyse isteme-söz günü geldi çattı. Annesi aileme kibirli bakışlar atıyordu adeta o kadar gergindim ki aklım çıkıyordu bişey çıkacak diye. Babası beni istedi, yüzükler takıldı. Oturduk ve koltuğun en ucuna oturarak aileme karşı dedi ki bu çocuklar evlenemez maddi manevi hazır değiller bu olgunlukta değiller. Ben ev kirasının yarısını vereceğim nasıl geçinecek bunlar maaşları yeterli değil diye gergin konuşma yaptı ben ve benim ailem şok oldu. Ne alaka yani bu konuşmalar herkesin ortasında yapılmaz ve erkek arkadaşımın arkadaşları, benim arkadaşlarımda o ortamdaydı. Ben düğün tarihini vericem ama veremiyorum diye el kol hareketleri yapa yapa gergin konuşmalar yaptı. Ben çok kötü oldum çünkü herkes gerildi. Babası adeta zorluyordu benim ailemi. En son benim babam dedi ki ben çocukları bu evde oturturum memlekete taşınırım onlar yeter ki mutlu olsunlar dedi bu lafa da uyuz oldular sanırım. Her neyse müsaade isteyip kalktılar gülerek gittiler. Eve geçtiklerinde güzel oldu herşey deyip. Ertesi günü babasının şekeri 200e çıkıp kötü olmuş yatıyomuş falan ben arıyorum ne annesi ne babası telefonumu açmadı ama ben şoklardayım artık. Akşama doğru da erkek arkadaşımdan mesaj geldi: ailenizden nezaketsizlik görmüş babam, bizim mutlu olacağımıza inanmadığı söyledi ve kafasında bitirdiğini söyledi dedi. Bu mesajdan sonra erkek arkadaşım benden ayrıldı.. annesi babası istemiyor diye. Her yerden sildiler beni ve ailemi arkadaşlar tam 7 gün oldu hala şoktayım. Babası 4 gün sonra babamı arayıp altınları istemiş ve yemek yiyelim demiş şaka gibi. Napacağımı bilmiyorum. Nasıl döngünün içerisindeyim bilmiyorum.. akıl verin..
Alsin oglunun turşusunu kursun

Zaten babasının imkanlarını seçti, aşkı seçmedi.. sorsan benim için ölecekti öyle büyüktü aşkı
normal bir insan
ölüyorum aşkından senin için geberiyorum filan die gereksiz yere saçma sapan konuşmaz
ne bu 70ler arabesk filmleri o orhan gencebay siz müjde ar mısınız?

tabi diğer yandan normal bir insan bu laflarla yola da çıkmaz...
sizin de büyümeniz lazım

koca koca laflar eden ergen irisi hormonlu şehzadelerin öyle her lafına inanacaksanız...ohoooo. yani. ne yapmış bu zamana kadar? bundan sonra neyi yapabilir neyi yapamaz? ölçüp tartıp ilişkinizi öyle evliliğe taşıyın bundan sonra.

varlıklı bir eş ailesine denk gelseniz bile ev vermiyorsa vermiyordur, destek olmuyorsa olmuyordur...baştan bunları göze alamıyorsanız evlenmeye filan kalkmayın. bu da

mücadeleye devam diyorduk.

mücadele filan değil. gayet normal "olağan" olan 2 insan kendileri geçinebiliyorsa evlenecek...daha buna mücadele derseniz.
ay ilişkime çok emek verdim ay senelerimi verdim kızları gibisiniz...

bu lafların ne kadar ortamda olgunluk olmadığını gösteren laflar olduğunu bir bilseniz?

yahu neyin mücadelesi?
alt tarafı 2 yetişkin insan nikah kıyıp yasal sevişeceksiniz diye dünya kupası filan almanız gerekmiyor yani

kayınpederiniz "geçinemezler" derken haksız mı?
(tamam adam uslup bilmiyormuş ama matematik bildiği ortada)
şimdiye kadar babasının kanadı altında yaşamış oğlunun ayda 20 bin lira gibi bir gelirle en kötü 10 bin kira verip karısıyla karnını bile doyuramayacağını biliyor adam

şimdi burada bir hesap hatası var mı?
kim bilir bu oğlan her ayda kaç bin lira babasına masraf çıkartıyor
evlenince bir de kira + sizin masaflar olacak

siz hiç mi matematik bilmiyorsunuz?

X