• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sözlü müyüm değil miyim ?

Yazmışsınız ya onun yaşadığı şehirde yaşamak istiyordum diye o bunu biliyor muydu

Bence önce tam olarak ne istediğinize karar verin. Sorun evlenmek mi başka bir şehir mi yoksa onunla evlenmek mi? Bunu net olarak bilirseniz daha iyi ilerlersiniz.
Sorun başka bir şehirde yaşamak istanbulda yaşasaydı eğer bu konu beni korkutmayacaktı çünkü işim ailem kariyerim herşeyim aynı düzen devam edecekti

Herşeyi ankarada
O da sizinle aynı durumda işte bırakmak istemiyor. İstanbulda yaşayan biriyle oldunuz diyelim ve çok mutsuzsunuz iyi mi olacak. İnanın neredeyse beş yıllık evliyim 6 kere şehir değiştirdim. Eşim hayallerinin peşinden gitti ben de eşimin ama o kadar mutluyum ki 36 şehir bile değiştirirdim. Yani evlilik şu şehirde olursa olur yoksa yapamam gibi bir şey değil

O da sizinle aynı durumda işte bırakmak istemiyor. İstanbulda yaşayan biriyle oldunuz diyelim ve çok mutsuzsunuz iyi mi olacak. İnanın neredeyse beş yıllık evliyim 6 kere şehir değiştirdim. Eşim hayallerinin peşinden gitti ben de eşimin ama o kadar mutluyum ki 36 şehir bile değiştirirdim. Yani evlilik şu şehirde olursa olur yoksa yapamam gibi bir şey değil
Haklısınız çok teşekkür ederim verdiğiniz bu cevap İçin asıl konu kendimi sorgulamak🌺

Bu sadece yeni sehir korkusu gibi geliyor bana o yuzden evlilik korkutuyordur. Bence aranizdaki sevgi ve saygi hep oldukca birkac aya alisirsiniz ankarada duzeninizi kurarsiniz.

Eğer doğru anladıysam siz müdürlük teklifi gelmeden önce Istanbul'daki işinizi bırakıp sözlünüzün yanına Ankara'ya yerleşecektiniz evlendikten sonra. Hayatta karşımıza çıkan fırsatları değerlendirmek gerek tabiki işi bırakıp bilmediğin bir şehre gidecek olmak korkutur bu çok normal. Ama normal olmayan düğüne 3 ay kala mutlu şekilde hazırlık yapmak varken bu kadar çok kaygı taşıyor olmanız. Evlilikte maddiyat da önemli. 2 seçenek var sözlünüz sizin yanınıza gelse orada iş bulabilecek mi o zaman evinize toplam ne kadar maaş girecek yeterli olacak mı size. Diğer seçenek siz işi bırakıp oraya gittiğinizde orada yeni bir iş bulabilecek misiniz bu durumda evinize ne kadar maaş girecek. Yanlış anlamayın ne kadar maaş diye kendinize sorun anlamında diyorum ben merak etmiyorum yani. Sadece seçenekleri düşünüp değerlendirin ve bir yol cizin kendinize. Ankara ise yolunuz o zaman şu evlilik öncesi döneminizi güzel değerlendirin bu anların heyecanı da başka oluyor çünkü. Istanbul ise yolunuz sevdiğiniz işi yaparken mutlu olun hayat karşınıza yeni güzellikler de çıkaracaktır.😊

bence kariyerini seç sen ondan daha iyi alıyorsan şartların ve işin daha iyiyse o senin için istanbula gelmiyorsa kendi düzenini bırakma zahmetine girmiyorsa ömrünü de geçirme bence bu adamla.
maaşın iyi olmasa bile ondan kariyerini seç bence çünkü ilerde onun sana kötü davrnamayacağını nerden bilebilirsin?
Millet 20 senelik karısını aldatıp dövüyor kadınlar sırf çalışmadığı için susuyor yıllarca.
Aşkımla işim arasında kalsaydım ben işimi seçerdim sanırsam.
Kesınlıkle arkadasa katılıuorum ılerde degısmeyecegı garantı degıl karını bırakma bence

Valla bana göre ille biri düzenini değiştirecekse, kadın değil, erkek değiştirmeli. İlle biri iş değişikliği yapacaksa, kadın değil erkek yapmalı. Ülke şartlarında bir erkeğin para kazanması, bir kadının kazanmasından daha kolay çünkü. Bencillik ya da pozitif ayrımcılık diyebilirsiniz, aynen de öyle. Söz konusu bir kadının ekonomik özgürlüğüyse, o kadının hem biraz bencil hem de ayrımcı olması şart. Çünkü düzen erkek egemen bir düzen, zaten kadınlar bir sürü dezavantajla çevrelenmişler, bir de o dezavantajlara sahip olduğu avantajları bırakarak neden bir yenisini daha eklesinler? Akıllıca değil ve hazır kariyerinizde de ilerliyorken, bana göre bu şuan riske atılacak bir şey değil. Ayrılmak istemiyorsanız, evliliği rafa kaldırın, zaman sizi nerelere sürükleyecek bakın, belki başka yol bulursunuz. Ya da yol yakınken, hayattan beklentilerinizi tekrar gözden geçirip, kendinize başka bir yollar çizin.

Müdürlük teklifi geldikten sonra fikirleriniz değişmiş,ortalama 3 aydır mudursunuz.
Asgari ücretten ne kadar arttı maaşınız onu soylerseniz fikrininizin değişme sebebini de git/gitme yorumunu da daha iyi yapabiliriz.Kariyerden kastınızı merak ettim çünkü asgari ücretten müdürlüğe direkt geçiş nerelerde oluyor?

Back