- 7 Haziran 2018
- 8.062
- 21.008
- 278
- Konu Sahibi Birevlilikmeselesi
-
Ben özel bir şirkette Halkla ilişkiler müdürüyüm. Aslında yaşım küçük olmasına rağmen şansım yaver gitti diyelim 5800 TL alıyorum. Mesailerin hariç nişanlım ise kozmetik firmasının e-ticaretini yönetiyor. Yani o da devlet memuru değil bende.Ne is yapiyorsunuz? Mesleginiz nedir? Ona gore cevap vereyim. Ankarada da var olan bir sektor mu? Sadece Istanbula mi ozgu bir mesleginiz var? Es adayinizin meslegi isi nedir? O veya siz yer degistiremeyecek durumda misiniz? Sehir degisikligi konularini cok cok once konusup karara baglamaliydiniz ondan sonra evlilik yoluna girmeliydiniz bence
Ankara’da kimseyi bilmiyorum tanımıyorum ve iş bulma olasılığı düşük bir memleket işsiz kalırsam ya hayatım şimdikinden daha kötü olursa maddi sıkıntılar olunca aşk bitiyor sevgi bitiyor deniliyor3 ulke degistirdim, nerede dogdugun degil nerede doydugun.
Sartlar degisti ise istanbulda yasamak da dusunulebilir. Sahsen ben ankarayi cok severim, tercihim orasi olurdu. Ama iste ikinizin de mesleginizi yapabiliyor olmaniz onemli sehir secerken. Aceleye gerek yok, evinin yeni gelini psikolojisine zaten hic sokmayin kendinizi. Siz mutlu bir yuva kurmak isteyen bir bireysiniz, ve Elinizden geleni yapacaksiniz ama asla kendinizden vazgecmeyeceksiniz. En onemlisi o cunku.
Yerinizde olsam once isimi ayarlarim ankarayi tasinacaksam da.
aslında bitirmek istemiyorum evlilik beni korkutuyorBen konu sahibine birkaç soru sordum gelince cevaplayacaktır.
Tabi ki kariyer? önemli ama bu kariyer zincir marketler kasiyerlikten müdürlüğe , mağaza müdürlüğü gibi birseyse maaş 2kda 3-3,5k ya çıktıysa ..bu yerlerin tüm Türkiye'de olduğunu isterse aynı şekilde Ankara'da da devam edebileceği bariz.
Ama ben konu sahibinin kariyer planlamadan çok erkek arkadaşıyla ilgili kafasındaki +/_ lerden dolayı kararsız kaldığını ,bu yüzden kariyer konusunu öne sürerek bitirmeyi daha uygun olarak gördüğünü tahmin ediyorum.
Ama gerçekten bir anda parlayan büyük bir kariyer ve önünde duran bir sözlü durumu bu konuda %1lik bir ihtimal
her bir planı benim üzerime kurulu
E dolayisiyla ikiniz de sehir degistirebilirsiniz. O da sizin sehrinize gelebilir,siz de onunkine gidebilirsiniz. Ama bu konuda anlasmak icin cok gec kalmissiniz. Oturun bir an once karara baglayin,anlasamazsaniz da ayrilirsiniz.Ben özel bir şirkette Halkla ilişkiler müdürüyüm. Aslında yaşım küçük olmasına rağmen şansım yaver gitti diyelim 5800 TL alıyorum. Mesailerin hariç nişanlım ise kozmetik firmasının e-ticaretini yönetiyor. Yani o da devlet memuru değil bende.
+1E ne diyek bacım.. Başka sözde kalmıyor ki diyecek...
Evlilik kararın da erkek arkadaşınızın payı biraz daha fazlaydı sanırım :/aslında bitirmek istemiyorum evlilik beni korkutuyor
Mesele evlilik falan değil senin iş anlamında yükselip onu düşük görmenHanımlar merhaba Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar dilerim.
24 yaşındayım Ben istanbulda yaşıyorum sözlüm Ankara’da . Üniversite zamanında sevgili olup daha sonra ayrılmıştık bir dönem sonra okul bitince tekrar denemek istedik. Tabi içimde daima bir ukteydi kendisi çok seviyordum.Bundan 2 sene önce evlilik teklifi aldım geçen sene ise sözlendim o zamanlar özel bir firmada asgari ücretle çalışıyordum yani İstanbul’da kalmam için işi bahane etmiyordum onun yaşadığı yerde yaşamak istiyordum. Sonra Ocak ayında müdürlük teklifi aldım. İşler değişti sözlüm kesinlikle İstanbul’da yaşayamayacağını söyledi.Düğünüme 3 ay var ve ben gün geçtikçe daha çok arada kalıyorum onu çok seviyorum onunda beni sevdiğini biliyorum çok iyi niyetli her bir planı benim üzerime kurulu bir adam ama bi yandan ise yeni bir şehir düşüncesi beni çok kötü etkiliyor hazır olmadığımı düşünüyorum işimi bırakmak istemiyorum. Hatta onunda buraya gelmesini istemiyorum bu bile beni korkutuyor birinin sorumluluğu altına girmek Benim için herşeyi bırakıp gelecek korkusu. Kısaca ne yapacağımı bilmiyorum aşk mı kariyer mi arasında gidip geliyorum evlilik beni çok korkutuyor evinin yenigelini olmak beni korkutuyor ben güçlü bir kadın olmak istiyorum farklı bir şehirde hiç bilmediğim yerde nasıl olacak onu bilmiyorum kendimi sözlü evlilik hazırlığı yapan biri olarak görmüyorum ayrıca sözlümle sevgili olmaktan çok mutlu oluyorum ana evlilik konusu geçince içimde istemsiz derece de bir korku kaplıyor. Sözlüm çalıştığı yerden asgarinin üzerinde maaş alıyor şimdiden ben o parayla nasıl geçincez korkusuyla başbaşa kalıyorum. Nolur bana aklına yatmıyorsa ayrıl demeyin herşey o kadar basit değil biliyorsunuz sizde. Belki de annemle babamın yaşadığı evlilik hayatına şahitlik etmemdir mutlu bir ailenin çocuğu değilim . Babam başka yerde yaşıyor biz başka yerde. çok çaresizim lütfen bana yardımcı olun...
Ankara da iş imkanları kısıtlı maaşlar da İstanbul gibi değil. Sözlünüzün İstanbul’da iş bulma şansı çok daha fazla bu şartlar altında. Ama başta Ankara’ya gitmek üzerine konuştuğunuz için sözlünüz de hayatında değişiklik yapmak istemiyor, tatlı tatlı işleyeceksiniz başka yolu yok sankiBen özel bir şirkette Halkla ilişkiler müdürüyüm. Aslında yaşım küçük olmasına rağmen şansım yaver gitti diyelim 5800 TL alıyorum. Mesailerin hariç nişanlım ise kozmetik firmasının e-ticaretini yönetiyor. Yani o da devlet memuru değil bende.
Aslında bu noktaya onun baskısı neticesinde geldik. Hemen herşeyin olmasını istediği için geldik kendi derdimi açıkladığım zaman ise sen beni sevmiyorsun oluyor erkeklerin direk bakış açısını bilirsiniz benim aklımda seneye yapmak uzatabildiğim kadar uzatma duygusu var buna anlam veremiyorum
Canım ben istanbuldan ankaraya gelin geldim ve inan ankara özel sektör anlamımda ölü. İstanbulda güzel bir işim vardı ve donanımlı oldugum halde burada 2 senedir iş yok. Kpss hazırlanıyorum mecbur. Çok seviyorsan evet evlen ama iyi düşün.Hanımlar merhaba Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar dilerim.
24 yaşındayım Ben istanbulda yaşıyorum sözlüm Ankara’da . Üniversite zamanında sevgili olup daha sonra ayrılmıştık bir dönem sonra okul bitince tekrar denemek istedik. Tabi içimde daima bir ukteydi kendisi çok seviyordum.Bundan 2 sene önce evlilik teklifi aldım geçen sene ise sözlendim o zamanlar özel bir firmada asgari ücretle çalışıyordum yani İstanbul’da kalmam için işi bahane etmiyordum onun yaşadığı yerde yaşamak istiyordum. Sonra Ocak ayında müdürlük teklifi aldım. İşler değişti sözlüm kesinlikle İstanbul’da yaşayamayacağını söyledi.Düğünüme 3 ay var ve ben gün geçtikçe daha çok arada kalıyorum onu çok seviyorum onunda beni sevdiğini biliyorum çok iyi niyetli her bir planı benim üzerime kurulu bir adam ama bi yandan ise yeni bir şehir düşüncesi beni çok kötü etkiliyor hazır olmadığımı düşünüyorum işimi bırakmak istemiyorum. Hatta onunda buraya gelmesini istemiyorum bu bile beni korkutuyor birinin sorumluluğu altına girmek Benim için herşeyi bırakıp gelecek korkusu. Kısaca ne yapacağımı bilmiyorum aşk mı kariyer mi arasında gidip geliyorum evlilik beni çok korkutuyor evinin yenigelini olmak beni korkutuyor ben güçlü bir kadın olmak istiyorum farklı bir şehirde hiç bilmediğim yerde nasıl olacak onu bilmiyorum kendimi sözlü evlilik hazırlığı yapan biri olarak görmüyorum ayrıca sözlümle sevgili olmaktan çok mutlu oluyorum ana evlilik konusu geçince içimde istemsiz derece de bir korku kaplıyor. Sözlüm çalıştığı yerden asgarinin üzerinde maaş alıyor şimdiden ben o parayla nasıl geçincez korkusuyla başbaşa kalıyorum. Nolur bana aklına yatmıyorsa ayrıl demeyin herşey o kadar basit değil biliyorsunuz sizde. Belki de annemle babamın yaşadığı evlilik hayatına şahitlik etmemdir mutlu bir ailenin çocuğu değilim . Babam başka yerde yaşıyor biz başka yerde. çok çaresizim lütfen bana yardımcı olun...
ben de sizin gibi farklı şehir düşüncesinden hep korkmuşumdur. benim eşim daha sözlü bile değilken tayinini benim yaşadığım şehre aldırıp yanıma gelmişti. bu kadar söylüyorum. size dayatılan birşey varsa ve yapmak istemiyorsanız yapmayın. orta yolu da bulamıyorsanız herkes kendi yoluna.Hanımlar merhaba Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?