EŞİNİZ için yazdıklarınızdan alıntılar:
Eşim bana hiç ev işlerinde yardım etmez...
Hiç alttan alma huyu yoktur....
Beyimiz her zaman haklıdır....
Her akşam bi şekilde arkadaşlarıyla çıkmasına izin veririm...
Bana "psikopat,gerizekalı,o...vs" her lafı saydı...
Çocuğun oyuncaklarını bana fırlatıyor kırdı...
Elindeki kumandayı yere fırlatıp paramparça etti ve kapıyı çarptı hızlıca
SİZ kendiniz için yazdıklarınızdan alıntılar:
Ben geç saatlere kadar bankada çalışırım bi de eve gelip yemek yap,bulaşıklar,evi toparla,çocuğu uyut..herşey bana bakar evde...
Hala sinirliydim...
Ben ona bağır......Hatta krize girdim...
Sesim kısıldı bağırmaktan,bende ona ağzıma ne geldiyse...
Ben ağlama krizine girdim...
ÇOCUK:
Tabi bu arada çocuk bizi izliyor korkulu gözlerle...
Çocuk kapı sesine gözleri faltaşı yine uyandı...
Biz yine tartışma halindeyiz,çocuk uyandı geldi bizi izliyor...
Canım yukarıda senin yazdıklarından alıntılar yaptım.Durumu daha iyi anlayabilmek için amacım tabii ki yaşananları tekrar hatırlatmak değil…Ayrıca her şey üst üste geldiğinde kötü gözüküyor ama dert varsa çareside var.
Siz bu evlilikte sorumlukların paylaşımında yalnız kalıyorsunuz.Bu da sizi yıpratıyor…
Çalışan bir kadın olarak
ev işlerinde eşinizden destek alamıyorsunuz…
Çocuk yetiştirme konusunda yalnız bırakılmışsınız.Siz akşam evde çocuğunuz ile birlikteyken
eşiniz dışarıda,siz çocuk konusunda hassasken eşiniz duyarsız…(Çocuğun yanında sigara,kavga)
Sizde sesinizi duyurmak istiyorsunuz.
Size hak verilmesini istiyorsunuz.Ama eşiniz anlamıyor…Sizde Bağırıyor,krize giriyorsunuz….
Çocuk bu durumlardan korunmalı.Bunu zaten bildiğiniz için inşallah uygulayabilirsiniz diyebiliyorum.
Siz sorun oldukça tepki veriyorsunuz bence bu çözüm olmaz.Öneğin,iş arkadaşı size saygı duymadı,trip at…
Çocuğun yanında sigara içti,uyar anlamadı bağır…vb.
Amaç evlilik sorumluluklarını paylaşmak ve sınırları çizmek olmalı bence.
Siz yemek yaparken,eşiniz sofra kurmalı,siz çocuğu yatırırken eşiniz size kahve yapmalı,akşam arkadaşları ile değil sizin ile vakit geçirmeli…
Ama eşiniz bugüne dek yaşadığı özgürlüklerden kolay vazgeçmek istemeyecektir…
Canım sakin ve düşünerek hareket etmelisin.Amacın
sivrisinekleri öldürmek değil bataklığı kurutmak....Yani olaylar üzerinden değil bu evlilikteki temel sorunları çözmek için konuşmalsınız…Ben sizde sorunları çözecek
yaşam azmini hissettim.
Allah kolaylık versin.
NOT:Gerekirse eşinizi ilgili yerlere şikayet edin ama asla çocuğunuzun yanında sigara içirmeyin bence.