Sözel şiddete maruz kalıyorum :(

bence özür dileyince birkaç gün tavırlı davranıp sonra barışacağınıza karşınıza alıp konuşun. her şeyi açık söyleyin benim kurallarım bunlar, bunları bil, bunları tekrar çiğnemen geri dönüşümsüz sorunlara yol açar deyin. mesela haftada 2 gün dışarı çıkacaksan ben de 2 gün dışarı çıkmak istiyorum evde çok bunalıyorum deyin. annem bankacıydı eskiden nasıl stresli bir iş olduğunu biliyorum. yada bundan sonra süpürge yapmak ve yemek sonrası senin görevin, 2 hafta elini sürmezsen ben de sürmem deyin. bir daha bana karşı küfürlü konuşursan geri dönüşü yok deyin. erkekler neden bilmiyorum köşeye sıkıştıkları anda küfüre hakarete başvuruyorlar. sanki biz küfür etmeyi, hakaret etmeyi, karşımızdakini ezmeyi bilmiyoruz. ciddi bir konuşma işinize yarayabilir diye düşünüyorum. yoksa böyle sürer gider, yorulan ve üzülen siz olursunuz.

Böyle kocalari siz nerden buluyorsunuz ya? Ki ben kocani aslinda o kadar suçlu bulmuyor, sadece kötü bir sekilde senden yararlaniyor ve sende buna musait veriyorsun.

Bence senin asil problemin özgüvenin. Ondan dolayi esinin is arkadaslarini kiskaniyorsun, ondan dolaya mükemmel es olmaya çabalayip herseyi alttan alip, bütün evin islerine kosturuyorsunuz. Sanki eger bir isi kocana biraksan hemen seni bosar gibi. Yani ne demek her aksam disariya çikiyor?

Bunun yani sira müthis bir iletisim sorununuz var. Asil problemleri konusma yerine gidip hem o saygisiz kelimeler atiyor hem sizde bahane bulup odanin dagnik oldugunu, sigara içtigini konusmaya çalisiyorsunuz ki yeri degil.

Ya bu evliligi çok mutsuz, huzursuz bir sekilde devam edip ah kocacigim, vah kocacigim diyeceksin, ya ciddi bir sekilde bu evliligin gitti yönü degistirmeniz gerekiyor. Ya artik bosanacaksiniz.

cnm bu durumda o kadar çok kadın varki. ne yapsınlar. hepside boşanamıyor.
Bu sabah işe gelirken yolda bir karı koca; adam kilolu, kro, elinde tespihi sallıyor bir yandan da kadına hakaretler savuruyor.
kadın çok şık giyimli, zayıf, bakımlı sadece susuyor ve dinliyor eşinin ettiği hakretleri ağzını bile açmıyor.
Eşi bağara çağıra senin kafan bomboş içi saman dolu. o kağıdı nasıl evde bırakırsın gerizekalısın sen aptal ne kadar düşüncesin bir kadınsın hiç kafan çalışmıyomu senin vs daha neler neler adamı boğmak istedim resmen. aşağılık kompleksi bence. aklı sıra eziyo kadını. kendi ezik farkında değil. cvp verse kadın sokakta tekme tokat dalcak o kadar yani. Allah ıslah etsin böyle erkekleri

EŞİNİZ için yazdıklarınızdan alıntılar:
Eşim bana hiç ev işlerinde yardım etmez...
Hiç alttan alma huyu yoktur....
Beyimiz her zaman haklıdır....
Her akşam bi şekilde arkadaşlarıyla çıkmasına izin veririm...
Bana "psikopat,gerizekalı,o...vs" her lafı saydı...
Çocuğun oyuncaklarını bana fırlatıyor kırdı...
Elindeki kumandayı yere fırlatıp paramparça etti ve kapıyı çarptı hızlıca

SİZ kendiniz için yazdıklarınızdan alıntılar:
Ben geç saatlere kadar bankada çalışırım bi de eve gelip yemek yap,bulaşıklar,evi toparla,çocuğu uyut..herşey bana bakar evde...
Hala sinirliydim...
Ben ona bağır......Hatta krize girdim...
Sesim kısıldı bağırmaktan,bende ona ağzıma ne geldiyse...
Ben ağlama krizine girdim...

ÇOCUK:
Tabi bu arada çocuk bizi izliyor korkulu gözlerle...
Çocuk kapı sesine gözleri faltaşı yine uyandı...
Biz yine tartışma halindeyiz,çocuk uyandı geldi bizi izliyor...

Canım yukarıda senin yazdıklarından alıntılar yaptım.Durumu daha iyi anlayabilmek için amacım tabii ki yaşananları tekrar hatırlatmak değil…Ayrıca her şey üst üste geldiğinde kötü gözüküyor ama dert varsa çareside var.

Siz bu evlilikte sorumlukların paylaşımında yalnız kalıyorsunuz.Bu da sizi yıpratıyor…
Çalışan bir kadın olarak ev işlerinde eşinizden destek alamıyorsunuz…
Çocuk yetiştirme konusunda yalnız bırakılmışsınız.Siz akşam evde çocuğunuz ile birlikteyken eşiniz dışarıda,siz çocuk konusunda hassasken eşiniz duyarsız…(Çocuğun yanında sigara,kavga)

Sizde sesinizi duyurmak istiyorsunuz.Size hak verilmesini istiyorsunuz.Ama eşiniz anlamıyor…Sizde Bağırıyor,krize giriyorsunuz….

Çocuk bu durumlardan korunmalı.Bunu zaten bildiğiniz için inşallah uygulayabilirsiniz diyebiliyorum.
Siz sorun oldukça tepki veriyorsunuz bence bu çözüm olmaz.Öneğin,iş arkadaşı size saygı duymadı,trip at…
Çocuğun yanında sigara içti,uyar anlamadı bağır…vb.

Amaç evlilik sorumluluklarını paylaşmak ve sınırları çizmek olmalı bence.

Siz yemek yaparken,eşiniz sofra kurmalı,siz çocuğu yatırırken eşiniz size kahve yapmalı,akşam arkadaşları ile değil sizin ile vakit geçirmeli…

Ama eşiniz bugüne dek yaşadığı özgürlüklerden kolay vazgeçmek istemeyecektir…

Canım sakin ve düşünerek hareket etmelisin.Amacın sivrisinekleri öldürmek değil bataklığı kurutmak....Yani olaylar üzerinden değil bu evlilikteki temel sorunları çözmek için konuşmalsınız…Ben sizde sorunları çözecek yaşam azmini hissettim.

Allah kolaylık versin.

NOT:Gerekirse eşinizi ilgili yerlere şikayet edin ama asla çocuğunuzun yanında sigara içirmeyin bence.

Son düzenleme:
Keske kavga etmeden once benim erkek is arkadasim olsaydi o, benimle sohbet edip sana selam bile vermeseydi nasil hissederdin diye sorsaydiniz. Gerci erkekler empati yeteneginden yoksunlar ama. Ama olan olmus, surekli alttan alarak esinizin totosunu iyice kaldirmissiniz, o kadar kufurden sonra hemen konusmasaydiniz keske. Bir iki gun bisey demeyin ama mesafeli durun, sonra sakince konusmaya calisin, empati yapmasini saglayin ve bir daha size kufur etmemesi icin uyarin.

aynen de ben de öyle yapardım. eşimin cevabı "herşeye de bir karşılık bulursun. iyi ben yapıyom die sende yap. böyle devam et" deer daha da çok kavga ederiz. ama sakinleşince söylüyorum. burnundan getiriyorum. eziliyor büzülüyor. konuşmayı da bilmiyor kelime hazneleri çok zayıf susup oturuyor :)))))))))))))))))))))))))))))

Yazdıklarınızda dayanarak şunları söyleyeceğim:

1. Çocuğunuzun önünde kavga ederek onu onarılmayacak şekilde zedeliyorsunuz. Bu konuda eşiniz hatalı lakin siz de bu kavganın çocuğun yanında uzamaması için anlık olarak susup çocuk uyuduktan sonra kendinizi savunsanız evledınız için bence daha iyi olurmuş

2. Eşinizle aranıdaki saygı ciddi anlamda zarar görmüş. Tamam hepimiz kavga ediyoruz kocalarımızla ama kavganın da bir adabı var. O...S..G... gibi küfürlerden ya da gerizekalı gibi sözlerden sonra çiftlerin hiçbirsey olmamış gibi yollarına devam etmesi bence imkansız. O yüzden size tavsiyem böyle bir hakarette bulundğu zaman eşiniz kavga etmeyin uzatmayın ancak o kadar sert bir tavır koyun ki aklı başından gitsin ben ne yaptım desin. Mesela ben olsam ya o anda evden çıkar giderdim(kalıcı olarak değil tabi ki bir kaç saat o ortamdan uzaklaşırdım) ya da o andan itibaren asla onun suratına bakmaz, onunla konsmaz, yemek yapmaz camasır yıkamaz hiçbirsey yapmazdım. Taki hatasını gerçekten anlayana kadar. O sıze hakaret ettikçe siz onunla konuşmaya kı bu kavga etmek cevap vermek bıle olsa devam ettıgınız surece karsınızdakıne bu hakaretler karsısında sessız kaldığınızı gosterıyorsunuz ve o da kendıne bunu hak görmeye başlıyor. Tepkı Koyun

3. Kıskançlık meselesine gelince kadın yapmas bır dangalaklık sizi görmezden gelmiş. Siz de kadına gayet güler yüzle tatlı tatlı direk merhaba diyerek orada ki varlığınızı hatırlatıp kocanızıın elini tutabılırdiniz. Böylelikle o kadın sizi değil eger öyle bir kötü niyeti varsa siz o kadını rahatsız etmiş olurdunuz. Hem de eşinizle gereksiz tartışma çıkmazdı.

4.Sular durulduktan esiniz sizden ozur dıledıkten sonra bu konuyu cıddı olarak konusun derım. Tabı kı tatlı dılle. Cocugun yanında kavga etmek, sigara içmek asla kabul edilebilir davranışlar degıl. Calısan bır bayansınız sıze bu sekılde saygısızca davranmaya devam ederse onun omur boyu cekmeyebılecegınızı hıssettırın. Erkekler kaybetme korkusu olunc aeslerının kıymetını daha ıyı anlıyorlar.

Son olarak da size sans ve kolaylıklar dılerım. Dılerım hersey gonlunuzce duzelır.

cnm 2 maddenize dayanarak bir şey söylemek istiyorum. ben yaptım. kavgadan sonra evden gitme işini.(hava alcam tabii terketmek değil) kapıdan çıkmamla. eşimin üstüme atlayıp beni eve atması bir oldu hiç tavsiye etmem. çok pişmanım. çok kötü bir gündü. erkekler kadın evden çıkarken ne olursa olsun artık dio. iyiki şiddet uygulamadı ama buda bir şiddet bana göre. O günü ömrümce unutamam :((((((((((((((

Teşekkür ederim canım fkirlerin benim için önemli
Genelde yorum yaptığım konularda rastlıyordum,düşüncelerini beğeniyorum ...
Bugün hiç muhatap olmadım ve sadece kızımla ilgilendim
Oyunlar oynattım,kitap okudum,güldük eğlendik
O da tv izledi arada bize laf atarak
Bu arada sabahtan da defalarca aradı açmadım
Sonra mesaj atmış "çok özür dilerim beni affet,bi anda ağzımdan kaçıyor
Öyle demek istemedim o manada söylemedim" diye
Cevap vermedim kaile almadım
Dediğin gibi burnu sürtülsün azcık :19:

bak ne güzel işe yaramış,
bundan sonra eşini memnun etmek için harcayacağın zamanı evladına ayır,
en azından evladın bunun karşılığını sevgisiyle verir,
eşin gibi şımardıkça şımarmaz...
evlilik karşılıklı sorumluluktur,bölüşmeyi bilmek lazım,
aman ona kıyamam,yorgun ben yapayım vs..sürekli bu modda olmak eşine yaptığın iyilik değil, kötülüktür.
yeri gelince tabi eşler birbirini idare etmeli ama sen haddinden fazla yük almışsın.
bundan sonrada asla yumuşayıp o yükü sırtlanmaya kalkma.
eşin kararlılığını görsün.
böylelikle hem mutlu bir kadın,hem mutlu bir anne hem de evladınıza örnek anne modeli çizersiniz.
evladınız hep önceliğiniz olsun.

İyi eyvallah bayan çalışanlar geliyor kocanızın yanına, çocukla vs oynuyor tamam o çalışan kadınlar eşinizin dediği gibi görgüsüz de olabilir. Ama arkadaşım kusura bakma senin eşinin de görgüsüzlükte onlardan kalır yanı yok. Ben eşimle alışveriş yaparken biri yanaşsa mutlaka onu da eşimle tanıştırırım "bu da benim eşim x" diye. Normali de budur bu işin zaten. Eş değil kim olursa olsun yanınızdaki tanıştırılır. Sizinle karşılaşan yanınızdakinin kim olduğunu bilemez "hadi beni tanıştır" da diyemez bunu eşiniz yapacak. En azından sizinle karşılaşan bir merhaba diyebilirdi o da onun terbiyesizliği.

Kadın olsun erkek olsun,bir tanıdıkla karşılaşınca yanındaki insana selam vermeyenlere ben de gıcık olurum.
Eşim genelde biriyle karşılaştığında selamlaştıktan sonra,eşim Nazlı diye beni taktim eder.Geçen gün eşimle dışardayken biri seslendi
Aaaa Deniz Bey nasılsınız diye.Eşim döndü selamlaştılar konuşmaya başladılar bayanla.Kadın bana göz ucuyla bakıp konuşmaya devam etti.Eşim de beni tanıştırmıyor.Ben de kadına merhaba dedim,eşime de dönüp hayatım bizi tanıştırmayacak mısın dedim.Aaa kusura bakma dalmışım eşim Nazlı dedi.

Benim senin konunda anlayamadığım,dışardaki bir kadının görügsüzlüğünün/düşüncesizliğinin/akıl edememişliğinin....veya herneyse faturasını eşine niye çıkartıyorsun.Yani kadının suçunu eşin niye ödüyor.Ne diye eşine bu yüzden tavır alıp kavga ediyorsunuz.Bunu gayet normal bir dille de söyleyebilirdin,kadın bana selam vermedi ya da sen tanıştırsaydın diye.Napcak adam kadını mı terbiye edecek,ya da vay sen benim eşime nasıl selam vermezsin diye surat mı asacak.

Bir diğer konu,eşinle o kadar yüzgöz olmuşsunuz ki,sana söylediği hakaretleri nerdeyse normal karşılıyorsun.Sana o...pu psikopat gerizekalı demesi sana göre boşanma sebebi değildir belki ama,evliliğin temelini sarsan,hatta evliliğinin hangi noktada olduğunu gösteren belirgin göstergesidir.
Sizin evliliğinizde,dışardaki kadının selam vermemesinden ziyade şeyler var.O olmasa,başka bir basit konudan tartışırsınız gibime geliyor.İkinizde sakin olup,ilişkiyi yeniden gözden geçirseniz.Mesela bir gün oturun ve birbirinizin hangi huyunu sevmediğinizi kağıtlara yazın.Ve bir gün belirleyin.O gün çocuk uyuduktan sonra mum ışığında o kağıtlardan ikisini seçin.Birbirinizin beğenmediği huyundan hangisi yazıyorsa kağıtta o huy üzerinde konuşun ve değiştirmek için çaba sarfedin.O kağıtlar bittiğinde umarım huylar da değişmiş olur.

Eşine çok yüz vermişsin bu bir gerçek...
Benim eşimin iş arkadaşı gelcek, bana selam vermeden çocuğumu alıp marketin içinde gezdircek, ben de susucam.
Susunca madalya falan takmıyorlar :ssz: Çocuğunu alıcaktın kucağına ben gidiyorum, size iyi muhabbetler diyecektin. Hatta orda ben olsam kadını bozmak için 'size de merhaba ben iyiyim siz nasılsınız?' derdim. Böyle terbiyesizliklere tahammülüm yoktur!
Evinizdeki ortam bir çocuğun sağlıklı yetişebileceği bir ortam değil. Eşin de sen de kendine çeki düzen vermelisin.
O küfürler, hakaretler çocuğun önünde ediliyor, inanamıyorum ya :31:

Son düzenleme:
:14::14::14:
Allah eşinizin kalbine merhamet versin. Çocuğu düşünsün bari :14:
Bence bir aile danışmanlığı merkezine başvurun. Tabi eşiniz ve siz kabul ederseniz...
Durum vahim geldi bana...

Terbiyesiz adam...

Bence kendini hakarete uğramış gibi hissetme, sonuçta bu lafları kendi karısına diyor.

Ben olsam derdim "Bundan sonra istediğin küfürü et, nasılsa her dediğin sana geliyor o lafları dediğin kadının kocası oluyorsun" derdim.

Ayrıca o bayan çocuğunu severken neden müdahale etmedin ki? Çocuğunu çağırıp başka bir reyona gidecektin hemen.

Çok kızdım ya...

Pardon da arkadaşım onur namus hepimiz sahibiz çok şükür
Ama eşimin bence tedaviye ihtiyacı var bu kötü sözleri sarfettiği için
Ben sizin gibi hemen boşanma olarak düşünmüyorum olayı kusura bakmayın da
Bazı bayanlar ağzına dolamış kov evden ,def et,bunları biz de biliyoruz
Ama o kadar kolay değil gerçekleştirebilmek
Hemde telafi edilecek bi sebep varken ortada
Bir şeyler milim milim ilerler
İlk başta yemek yapmayı kesersin,sonra muhabbeti,en son baktın olmuyo dediklerini yaparsın
Sen hoooop tombul top misali kov gitsin diyorsun evden
O ev benim olduğu kadar onunda evi
O bana o.... dedi diye de ben namusumu kaybetmedim
Tek bozulduğum nokta ağzına dolamış olması ve tedavi görmesi gerektiği ...

Kesinlikle bayan arkadaşlarına benden bahsetmediğine eminim
O konuda size katılmıyorum
Tamam kötü huyları var ve :23:en bu huylardan dolayı üzülüyorum
Ama eşimin hakkını yiyemem tutup da benim dedikodumu dış kapının mandallarına yapmaz :34:

bazı hanımları anlayamıyorum. sinirle buraya bi konu açıyorlar eşlerine saydırıyorlar sonra diğer hanımlardan öyle yorumlar gelince ''aaa yok canım benim kocam o kadarda değil'' deyip yorum yapanları eleştiriyorlar...

o kötü lafın ağzından çıkması mı var yada ben o manada demedi mi var yapmayın lütfen küfürden bahsediyoruz. elbette boşanmayın ama bir daha bunu söylemeye cesareti bile olmasın. şahsen eşime ne ben öyle bişey diyebilirim nede o bana ima eder ettiği andan beni unutur yoksa. ben kendimi ezdiremem asla ...

Pardon da arkadaşım onur namus hepimiz sahibiz çok şükür
Ama eşimin bence tedaviye ihtiyacı var bu kötü sözleri sarfettiği için
Ben sizin gibi hemen boşanma olarak düşünmüyorum olayı kusura bakmayın da
Bazı bayanlar ağzına dolamış kov evden ,def et,bunları biz de biliyoruz
Ama o kadar kolay değil gerçekleştirebilmek
Hemde telafi edilecek bi sebep varken ortada
Bir şeyler milim milim ilerler
İlk başta yemek yapmayı kesersin,sonra muhabbeti,en son baktın olmuyo dediklerini yaparsın
Sen hoooop tombul top misali kov gitsin diyorsun evden
O ev benim olduğu kadar onunda evi
O bana o.... dedi diye de ben namusumu kaybetmedim
Tek bozulduğum nokta ağzına dolamış olması ve tedavi görmesi gerektiği ...

Kusura bakmayında,herkes stresli,herkes eşiyle tartışıp,yeri geliyor kavga boyutuna taşınıyor..
Artık çoğu kişinin psikolojik sıkıntısı var,geçim yaşam stresi vs..ama her önüne gelen eşine o.....pu demiyor..'ağzına dolamıyor'
Peki güzel arkadaşım,siz bu kelemelerden rahatsızsınız,konu açıyorsunuz,dertleşiyorsunuz vs.
Ne diyeyim size?'Eşinin psikolojik sıkıntıları var,idare et...Varsın o....pu desin,boşanmak öyle kolay değil,birşeyler için savaş,yut'

Kusura bakmayın yani,sizin istediğiniz tarzda yorum yapamayacağım.Geleneksel zaten bu
..Kocasından yakınıp,bin bir derdini anlatır,yorum yapanlar kocaya yüklenince,'benim kocam melekk gibidir aslında,ama sıkıntıları var,yada benim kocam yapmaz' moduna geçip,yorum yapanlara fırça atarlar.

Siz birşeyleri cici göstermeye çalışmayın boşuna,önüne gelen her koca sinirlenince ağzına o...pu kelimesini dolamıyor.
Şahsen adam gibi adam,karısına o kelimeyi sarf etmeyi bırakın,aklından bile geçiremez..
Madem böyle ağır bir sıkıntınızı paylaştınız,yorumlarada katlanacaksınız...İşinize gelmeyen bi yorumda 'benim kocam cici' moduna geçmişsiniz resmen..

not:Namusunuza ben değil,kocanız laf etmiş..Pusulayı şaşırmışsınız siz..Gidin eşinize fırça çekin..

Ayrıca bu o....pu kelimesini yiyip,turşu kuranıda ilk defa duydum,Allah korusun eşimi çokk sevmeme rağmen,böyle bir lafı yemiş olsam,kesin dünyayı yıkardım başına..Eşinizin psikolojik sıkıntıları varsa neden bu ağır laflar karşısında 'önce sinir krizi geçirip,sonra turşu kurdunuz?'Eşiniz madem istem dışı söylüyor,o zaman sinir krizi geçireceğinize,kocanızı sakinleştirmeliydiniz..
Neden burada eşinizi şikayet ediyorsunuz?Psikiyatriye gitmelisiniz karı-koca..O....pu kelimesinin bana göre telavisi yoktur,eğer o kelime geçiyorsa,evlilik zaten ölmüş,cenaze namazının kılınması gerekiyordur..

Size göre telafisi varsada,buyurun telafi edin arkadaşım..Banane..Mutluluklar.

Son düzenleme:
Lemonate aşağıda yazacaklarımda sizi muhatap alıyorum.

Bu mesajı sizi anladığımı söylemek için yazıyorum...

Eşiniz ile tartıştınız,sinirlendiniz ve burda içinizi döktünüz.
Hepimiz biliriz ki sakinleşince kelimelerde yumuşar.
Bu neden ile ilk mesajdan sonraki mesajlarınızın daha yumuşak olması bence anlaşılır...

Ayrıca eğer eşinizi hiçbir konuda haklı bulmazsanız aynı evin içinde nasıl yaşayacaksınız?...

Hataları olması,söylediği çirkin sözler onun sizin kocanız ve çocuğunuzun babası olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Ben bu sitede eşinden dertli kadınlara gelen yorumlardaki kocaya yönelik kaba-aşağılayıcı ifadeleri anlayamıyorum....
Eleştirmek başka bir şey...Başkasının kocasına saydırmak başka....Bana göre...

İnsan kocasına kızabilir,dertleşmek,akıl almak için sinirle onu şikayette edebilir ama hala aynı evin içinde olduğu,çocuğunun babasına hiç tanımadığı başka kadınların aşağılayıcı sözler söylemesine izin verebilir mi?

Başkaları kadını haklı bulup eşini kötüledikçe belki insan önce ben haklıyım düşüncesi ile mutlu olur ama mantıklı öneriler gelmezse sadece haklı olmak çözüm olur mu?

Bu sitede bazı bayanlar öyle yanıtlar yazıyorlar ki dertli kişi kocayı boşamadan belli ki rahat edemeyecekler...

Burda derdini anlatan insan elbette her yoruma açık hale geliyor ama amacı çözüm bulmak olan kadının vicdanı, hala eşi olan kişiye söylenilen ağır sözleri kaldıramıyor demek ki...

Koca hatalıdır,yaptıkları çok yanlıştır.... Olabilir....Ama bunu söylemeninde bence bir üslubu olmalı...Üzülen kişiyi daha da üzmemeli...

Bu siteye sorunlarını yazıp sadece kendinin ne kadar haklı olduğunu duymak isteyenlerde var onlar eşlerine her söylenilen kötü sözde kendi haklılıklarını görüp rahatlıyor gibiler...

Çözüm üretemeyeceksek ,derdine ortak olalım ama daha da kötüleştirmeyelim,eleştireceksek yaralamamaya dikkat edelim ve asla benim başıma gelmez demeyelim diyorum ben kendimce....

Son düzenleme:
Lemonate aşağıda yazacaklarımda sizi muhatap alıyorum.

Bu mesajı sizi anladığımı söylemek için yazıyorum...

Eşiniz ile tartıştınız,sinirlendiniz ve burda içinizi döktünüz.
Hepimiz biliriz ki sakinleşince kelimelerde yumuşar.
Bu neden ile ilk mesajdan sonraki mesajlarınızın daha yumuşak olması bence anlaşılır...

Ayrıca eğer eşinizi hiçbir konuda haklı bulmazsanız aynı evin içinde nasıl yaşayacaksınız?...

Hataları olması,söylediği çirkin sözler onun sizin kocanız ve çocuğunuzun babası olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Ben bu sitede eşinden dertli kadınlara gelen yorumlardaki kocaya yönelik kaba-aşağılayıcı ifadeleri anlayamıyorum....
Eleştirmek başka bir şey...Başkasının kocasına saydırmak başka....Bana göre...

İnsan kocasına kızabilir,dertleşmek,akıl almak için sinirle onu şikayette edebilir ama hala aynı evin içinde olduğu,çocuğunun babasına hiç tanımadığı başka kadınların aşağılayıcı sözler söylemesine izin verebilir mi?

Başkaları kadını haklı bulup eşini kötüledikçe belki insan önce ben haklıyım düşüncesi ile mutlu olur ama mantıklı öneriler gelmezse sadece haklı olmak çözüm olur mu?

Bu sitede bazı bayanlar öyle yanıtlar yazıyorlar ki dertli kişi kocayı boşamadan belli ki rahat edemeyecekler...

Burda derdini anlatan insan elbette her yoruma açık hale geliyor ama amacı çözüm bulmak olan kadının vicdanı, hala eşi olan kişiye söylenilen ağır sözleri kaldıramıyor demek ki...

Koca hatalıdır,yaptıkları çok yanlıştır.... Olabilir....Ama bunu söylemeninde bence bir üslubu olmalı...Üzülen kişiyi daha da üzmemeli...

Bu siteye sorunlarını yazıp sadece kendinin ne kadar haklı olduğunu duymak isteyenlerde var onlar eşlerine her söylenilen kötü sözde kendi haklılıklarını görüp rahatlıyor gibiler...

Çözüm üretemeyeceksek ,derdine ortak olalım ama daha da kötüleştirmeyelim,eleştireceksek yaralamamaya dikkat edelim ve asla benim başıma gelmez demeyelim diyorum ben kendimce....

sevgili arkadaşım muhtemelen bu yorumu bana yazdın elbette herkese açık bi forum ama lütfen düşüncelerimizi söyledik diye yargılanmayalım.sen konu sahibine ithafen demişsin ama yinede üstüme alındım

ayrıca arkasından saydıran derken biz yorumculardan değil ben konu sahibinden bahsettim. yani tamamen eşi kocasının arkasından saydırıyor dedim bizde onun yazdıklarına göre yorum yapıyoruz.

birde sinirle iken konu açılıp bizde ona göre yorum yapıyorsak sonra siniri geçince yumuşayıp yorumlardan dolayı bize çatmasın çünkü bu konuma getiren kocası biz değil..

kimse boşanınca ben mutlu olmam olanı da sanmam. fikir sorulmuş bizde yazdık yazdık diye eleştirilmeyelim. hımm eğer farklı görüşlere açık değilse buraya yazmıcak.

Son düzenleme:
Bu sabah işe gelirken yolda bir karı koca; adam kilolu, kro, elinde tespihi sallıyor bir yandan da kadına hakaretler savuruyor.
kadın çok şık giyimli, zayıf, bakımlı sadece susuyor ve dinliyor eşinin ettiği hakretleri ağzını bile açmıyor.
Eşi bağara çağıra senin kafan bomboş içi saman dolu. o kağıdı nasıl evde bırakırsın gerizekalısın sen aptal ne kadar düşüncesin bir kadınsın hiç kafan çalışmıyomu senin vs daha neler neler adamı boğmak istedim resmen. aşağılık kompleksi bence. aklı sıra eziyo kadını. kendi ezik farkında değil. cvp verse kadın sokakta tekme tokat dalcak o kadar yani. Allah ıslah etsin böyle erkekleri

Bir kadinin bütün özgüveni yer ile bir oldugunda, böyle durumlar ortaya çikiyor. Insanlar fiziksel siddete çok önem veriyor ve birçok insan bosanma tavisiyesi verir. Nedenini bilmiyorum fakat sözel siddet en az fiziksel siddet kadar yipratici, hatta daha fazlasi bile olsa, insanlar, hatta kadinlar bile, sabirli olmayi önerir. Sanki evlilik bir piyango oyunu gibi ve eger kati, sizi kiran, rencide eden bir ese, bir kocaya rastladiysaniz, artik ne yapalim, kaderdir bu sekerim gibi bir tavir sergileniyor.

Ki bu taviri sik sik rastliyorum özelikle kk'de. Erkekler için sürekli bahaneler yaratiliyor. Erkekler duygusuzmus, karsindakini düsünemiyorlar, odun kafali,.. ve kadinlar bunu kabul etmek zorunda.

Bide bunlarin hepsini gectim, siddet gören kadinin pisklojisini de geçtim. Bunlarin üstüne bide halen "dul kadin tabusu" var. Toplumda halen kadin suçlu olarak görülür (hatta diger kadinlar bile o dul kadini parmak ile gösterir). Kadin zaten her zaman suçlu bizim toplumuzda, ne yazikki.

Böyle kocalari siz nerden buluyorsunuz ya? Ki ben kocani aslinda o kadar suçlu bulmuyor, sadece kötü bir sekilde senden yararlaniyor ve sende buna musait veriyorsun.

Bence senin asil problemin özgüvenin. Ondan dolayi esinin is arkadaslarini kiskaniyorsun, ondan dolaya mükemmel es olmaya çabalayip herseyi alttan alip, bütün evin islerine kosturuyorsunuz. Sanki eger bir isi kocana biraksan hemen seni bosar gibi. Yani ne demek her aksam disariya çikiyor?

Bunun yani sira müthis bir iletisim sorununuz var. Asil problemleri konusma yerine gidip hem o saygisiz kelimeler atiyor hem sizde bahane bulup odanin dagnik oldugunu, sigara içtigini konusmaya çalisiyorsunuz ki yeri degil.

Ya bu evliligi çok mutsuz, huzursuz bir sekilde devam edip ah kocacigim, vah kocacigim diyeceksin, ya ciddi bir sekilde bu evliligin gitti yönü degistirmeniz gerekiyor. Ya artik bosanacaksiniz.

Özgüvenim çok şükür yerinde teşekkür ederim yine de yorumunuz için
Ayrıca bir mesajda daha belirtmiştim problem kıskançlık değil
Eşimi kıskanmıyorum öyle herkesten,sizdeki anlayış probleminden öyle anlamanız normal :37:
Sadece konudan değil altta yapılan yorumlarımdan da yola çıkarak yorum yapmadığınız belli :20:
Aramızdaki iletişim sorununu bilmek için de mucit olmaya gerek yok :51:
Bende tam bundan bahsediyorum

bence özür dileyince birkaç gün tavırlı davranıp sonra barışacağınıza karşınıza alıp konuşun. her şeyi açık söyleyin benim kurallarım bunlar, bunları bil, bunları tekrar çiğnemen geri dönüşümsüz sorunlara yol açar deyin. mesela haftada 2 gün dışarı çıkacaksan ben de 2 gün dışarı çıkmak istiyorum evde çok bunalıyorum deyin. annem bankacıydı eskiden nasıl stresli bir iş olduğunu biliyorum. yada bundan sonra süpürge yapmak ve yemek sonrası senin görevin, 2 hafta elini sürmezsen ben de sürmem deyin. bir daha bana karşı küfürlü konuşursan geri dönüşü yok deyin. erkekler neden bilmiyorum köşeye sıkıştıkları anda küfüre hakarete başvuruyorlar. sanki biz küfür etmeyi, hakaret etmeyi, karşımızdakini ezmeyi bilmiyoruz. ciddi bir konuşma işinize yarayabilir diye düşünüyorum. yoksa böyle sürer gider, yorulan ve üzülen siz olursunuz.

Teşekkür ederim arkadaşım :16:
Yapıcı ve güzel yorumların için :16::16:

Kararsız'a kalsa her sorunu olan boşansın...
Bu verdiğin örnekteki herif kocayım diye geçiniyor
Sinir bozucu bi durum,hem cinsimizin düştüğü durum
Allah yardımcısı olsun
Boşanmaması için Allah bilir ne sebebi var
Ama kesinlikle benim durumum aynı değil ...
Aldatılsam boşanırım mesela , sonuçta mecbur değilim eşime
Maddi olarak da ... Ama işte burda bazı kesim özgüven eksikliğine kadar getirmiş olayı
Kıskançlığa kadar getirmiş...
Özellikle konumda belirrtim eşimin bir kaç bayan iş arkadaşı diye selam vermeyen kesimi
Selam veren kesimden de hatta bekar bir bayan arkadaşı evimize gelip gider görüşürüz de
Hiç bir şekilde eşimden kıskanmam,bu kıskançlık saçmalığı nerden de çıkıyor anlamış değilim

bazı hanımları anlayamıyorum. sinirle buraya bi konu açıyorlar eşlerine saydırıyorlar sonra diğer hanımlardan öyle yorumlar gelince ''aaa yok canım benim kocam o kadarda değil'' deyip yorum yapanları eleştiriyorlar...

o kötü lafın ağzından çıkması mı var yada ben o manada demedi mi var yapmayın lütfen küfürden bahsediyoruz. elbette boşanmayın ama bir daha bunu söylemeye cesareti bile olmasın. şahsen eşime ne ben öyle bişey diyebilirim nede o bana ima eder ettiği andan beni unutur yoksa. ben kendimi ezdiremem asla ...

Canım elbetteki eleştiriler gelecek
Ben bunların hepsine hazırlıklıyım
Ama kesinlikle boşan diye başlayan mesajlardan haz etmiyorum
Ki ben de her önüme geçen konuya boşan demiyorum
Herşeyin bir sırası var
Düzeltilebilir bişeyler varsa ilk başta onlar denenir
Aile terapisti vs ... hiç bir şey işe yaramazsa düşünülebilir
Öfkesini kontrol etmesini öğrenmeli eşim
Allahın izniyle de olacak inşallah
Eşimle terapiste gitmek için randevu aldık
Bu Pazartesi gidiyoruz :nazar:

Back