• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi Söz yüzüğü

cnm neden söz yapıcaksınız nişanı yapmıyorsunuz direk bizim söz kızı verdik anlamında oldu sonra nişanlandık nişan yüzüğü taktık bence böyle daha mantıklı ama tabi karar sizin

Canım annem de bilmiyor ki :)
o da bence sözde erkek tarafı alır, ama nişanda karşılıklı alınır dedi.
Biz bulgaristan göçmeniyiz, öyle kesin adetler yok bizdei o yüzden kimsenin bir şeyden
haberi yok :)
Aman en güzeli kimseyi dinlemeden ne istiyorsak onu yapmakguclubacismile

sırnaşık şey sırnaşık şey sırnaşık şey
Herşeyde öyle olmalı zaten..
Adetler kasıyo bazen çiftleri..
Bazı kalıplara sıkışmadan yaşayın herşeyinizi.
Bakarsın artık o günün şartları neyi gösterirse ona göre hareket edersin sende..
İsteme söz aynı gün olucaksa yüzüklerle gelinmeli..
Benim kuzenimin sözündede uzaktan geliodu erkek tarafı o gün birlikte çıkıp almışlardı yüzüklerini ama erkek tarafı ödemişti..
Sizde birlikte çıkar alırsınız o gün hiç bir seçenek kalmazsa..

alyans ya da tamtur takılabilir. yüzükleri kimin alacağı konusu ise adetlere veya karşılıklı anlaşmaya da bağlı olabiliyor

Sebnemciğim işte ben şu anda büyük bir nişan yapmak istemiyorum
İsteme söz olsun önce bir
Sözde tek taş takılıyor normalde, o var bende zaten.
İnce söz yüzüğü yerine güzel bir alyans alalım
Sonra da nişan yapmaya karar verirsek o zaman da onu takarız diyorum.
Nişan yapmazsak da söz nişan bir aradaydı zaten gibi olsun.
Ben aile arasında olacağı için böyle düşündüm
Ama son zamanlarda isteme- söz- nişan üçlüsünü aynı günde yapanlar var, o da komik oluyor
Bir sürü misafir varken isteme olması hoş değil bence :)

Bir de şöyle bir durum var.
Sevgilimin ailesinin çok bir birikimi olduğunu sanmıyorum, ben zaten daha öğrenciyim.
Yani annemler de bu kız erkenden evlenir diye hiç düşünmedikleri için çeyiz falan yok piyasada eyvahedigeldismile
Ben kendi ailemden eminim, ellerinden gelenin en iyisini yaparlar benim için, ama onun ailesini bilemiyorm şimdiden.
O yüzden sevgilim de her şeyi kendisi yapmak istiyor, ben de o alsın o zaman deyip de gidip bir sürü borç yapmasını istemiyorum, sanki evlendikten sonra başkası sıkıntı çekecek.
Özetle her şeyi makul, mümkün olduğunca az masraflı yapmam gerektiğini düşünüyorum.
Zaten oynamayı falan sevmiyorum, salon falan tutup büyük bir nişanı o yüzden istemiyorum
Yoksa çok hevesim olsa masrafı düşünmem tabi ki, sonuçta hayatta bir kere olan şeyler

Ben de kendimi şaşırdım iyice, daha çok var.
Hele ben önce bir Türkiye'ye döneyim Haziranda.
Sonra zaten ramazan, bayram derken ekimi bulur bu iş.
Neyse bari kurban bayramından önce olsun da kurbanda koç getirsinler kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 sositososito

Son düzenleme:
benimde isteme söz oldu..ilerde nişan yapıp yapmayacagımız belli değil zaten herkes ve biz nişanlı olarak kabul ediyoruz..

evlenme teklifi ederken nişanlım tektaş taktı sonra da gidip kalın nişan alyanslarından aldık..

nişanlım aldı iki yüzüğüde isteme söz olarak yaptıgımız için..ilerde değiştirmeyi düşünüp nişan töreni yaparsak iki tarafta birbirine alır..

ki ben ve nişanlım ince söz yüzüklerini beğenmediğiz için hep kalın alyanslara baktık..

anladım cnm benim yok benim dediğim bunlar evlilik öncesi güzel törenler hepsi olursa içinizde kalmaz isteme söz olsun daha sonrada nişan yaparsınız nişanında ille büyük olması gerekmiyor bende evde aile arası istedim sonradan dışarda 40 kişilik bir organizasyon oldu .

herşey olur cnm yavaş yavaş hayırlısı olsun . bu arada koç gelirse haber verirsin yerimsenibendelikafadulden

benimde isteme söz oldu..ilerde nişan yapıp yapmayacagımız belli değil zaten herkes ve biz nişanlı olarak kabul ediyoruz..

evlenme teklifi ederken nişanlım tektaş taktı sonra da gidip kalın nişan alyanslarından aldık..

nişanlım aldı iki yüzüğüde isteme söz olarak yaptıgımız için..ilerde değiştirmeyi düşünüp nişan töreni yaparsak iki tarafta birbirine alır..

ki ben ve nişanlım ince söz yüzüklerini beğenmediğiz için hep kalın alyanslara baktık..

İşte tam böyle bir şey istiyorum ben boshayallersmile

anladım cnm benim yok benim dediğim bunlar evlilik öncesi güzel törenler hepsi olursa içinizde kalmaz isteme söz olsun daha sonrada nişan yaparsınız nişanında ille büyük olması gerekmiyor bende evde aile arası istedim sonradan dışarda 40 kişilik bir organizasyon oldu .

herşey olur cnm yavaş yavaş hayırlısı olsun . bu arada koç gelirse haber verirsin yerimsenibendelikafadulden

Valla gelsin bir zahmet guclubacismile
Uzak falan diyecekler eminim, aynı yerde oturmamazı bahane edicekler; ama ben de çok istiyorum.
Başka adetler umrumda değil, şu alıncak bu alıncak demem ama koç nedense çok istiyorum :kedi:
Gerçi ben onu kesmeye kıyamam, oturur beslerim kaydirigubbakcemile3

canım ben ağustosta sözlendim..aynı şeyleri ben de düşündüm senin gibi, topic açtım eyvahedigeldismile
en sonunda alyans almaya karar verdik..benim de tek taşım vardı çünkü..şuan yüzüklerimzle mutluyuz hihoyyyt yani hem sözlü hem nişanlı hem evli olarak kullanılabilcek tarzda a.s nişan yok şimdilik piyasada, hiç konuşulmuyo çünkü malum evliliğe şartlar müsait değil henüz sizin gibi..öyle takılıyoz işte..kaydirigubbakcemile3 maksat adı konsun işte:delphin:
ha olur da nişan olursa küt diye yaza falan yüzük sorunumuz olmaz, çıkarır bi daha takarız amaaann kaydirigubbakcemile4 yaa hiç sallama bu kadar rahat ol..
aslında ben hiç nişan olsun istemiyorum böle büyük bi davet falan..zaten söz takılırken evde küçük bi törende bile kasıntıdan öldüm, bi daha aynı şeyleri yaşamak istemiyorum..bi sürü davetli, mekan, davetiye, elbise.....üfff ..zaten düğünde her şey yaşancak en ince ayrıntısına kadar.
canım çok yazdım kusura bakma ama benim fikrlerm bunlar senden azcık daha tecrübeli biri olarak..yerimseniben sana fikir olsun..hadi bakalım hayırlısı olsun inşallh senin için..iyi haberlerini almak dileğiyle..:Saruboceq:

Evet dumanist ben de senin gibi düşünüyorum işte
Biz sevgilimle zaten kararımızı verdik de aileler neder, nasıl olmalı diye düşünmeden de olmuyor.
Yüzük konusunu kesinleştirdim artık da
ısteme söz birarada mı olsun ona karar veremiyorum
Yeni derdim bu kaydirigubbakcemile3

kızlar Cumartesi beni istemeye gelicekler. şehir dışından geliyorlar, aynı gün yüzük takıcaz. sözde sadece kıza tek taş takılıyormuş. ben burdan beğenip ayırtıcam, onlar alıp bize geçicekler. ince söz yüzüklerini sevmiyorum.

yaklaşık 1 ay sonrada benim sözüm olcak kısmet olursa. hem tanışmaa olcak hem kız istemee tek taş takılcak bana. nişanda da kız erkeğe, erkek kıza nişan yüzüğüü alır

Back