• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi Söz yüzüğü

nescum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2009
627
7
96
35
Ankara
Kızlar merhabalar
Kısmetse yaza ya da sonbahara :) beni istemeye gelecekler
beni şimdiden telaşı sardı eyvahedigeldismile
Yüzükler konusunda bir kaç sorum var
Genelde sözde tektaş takılıyor sanırım; ama benim sevgilim bana evlenme taklif ettiğinde aldı tektaş ve de pırlanta
Yani bir daha gidip de tektaş istemem zaten.
Ben diyorum ki söz yüzüğü değil de kaliteli bir nişan yüzüğü gibi bir yüzük alsak nasıl olur acaba ?
ilerde nişan yapar mıyız bilmiyorum, ikimiz de kararsız
o yüzden ben şöyle düşündüm
önce isteme- söz olsa
normal alyans takılsa , sonra da nişan yaparsak takarız aynılarını
yapmazsak da sorun yok zaten :)
Bir de yüzük alırken para olayı nasıl oluyor.
Gelin damatınkini, damat gelininkini mi alıyor ?
Bu konularda çok cahilim ya off mafoldumben

Canım benimde hayırlısıyla önümüzdeki haftasonu sözüm var. Ben alyans aldım mesela. Bir daha değiştireceğime bir kez alırım dedim nişanda da evlilikte de kullanırım diye düşündüm. Tabiki erkek tarafı alıyor yüzükleri benim bildiğim...

Ben de yüzüklerin nasıl alındığını bilmediğim için kafam karıştı.
Aynı senin gibi düşündüm ben de, bir kere güzel bir şey alırım hep onu takarım.
Sağol cevabın için opuyorumnanaktan

kizin yüzügünü erkek,erkeginkini kiz alir benim bildigim
bencede söyledigin en mantiklisi.tektasin varsa zaten incecik kullanissiz bi söz yüzügüne masraf yapmak gereksiz

ben de sözde erkek tarafı alır nişan da iki taraf birbirlerine alır diye düşünmüştüm
çünkü sözde istemeye geliyorlar, kızın alması biraz garip olur
ama benimki söz nişan gibi bir şey olacak o yüzden kararsız kaldım

bizdede erkek kızınkini kızda erkeğinkini alır sözden önce sadece yüzük bakmaya gidilir sonra nişan çarşısı :) umarım yardımcı olabilmişimdir :)

Sağol canım da bu forumda sözde alınan tektaşlarınızının fiyatını biliyor musunuz diye bir konu var.
Oraya baktım anladığım kadarıyla çoğu kişiye alıp getirmişler yüzükleri.
Ne bileyim ya iyice kafam karıştı.
Sorun değil alt tarafı bir yüzük en fazla 1000 lira tutar bir tanesi, alırım da da merakımdan soruyorum
annemin falan da hiç haberi yok böyle şeylerden ben de burdan öğrenmeye çalışıyorum :)

ya benimde o konuda kafam çok karışık kızlar..şimdi nişanda alyansı kız erkeğe erkek kıza alıyor yüzükleri evet doğru ama benim söz ve isteme bir arada olacak..ince söz yüzüğü almayı istemiyorum gereksiz geliyor herkes gibi..alyans alsak desek,daha isteme bile yapılmamışken hadi alyans almamız lazım nasıl dicem ben aileme,annem de ince yüzük alın diyo ya da sadece bana tek taş taksınlar diyoruz, o zamanda kurdale kesme merasimi nasıl olcak..bilemiyorum nasıl yapsak..

ya genelde önce bi kiz istenir,söz takilacaksa bi kac gün sonra takilir yüzüklerde o ara alinir.
benimde kafam karisti yaw sempatiksalakcinni

ben de sözde erkek tarafı alır nişan da iki taraf birbirlerine alır diye düşünmüştüm
çünkü sözde istemeye geliyorlar, kızın alması biraz garip olur
ama benimki söz nişan gibi bir şey olacak o yüzden kararsız kaldım

cnm benim bildiğim söz yüzügünü erkek alır ikisinide nişan yüzüğünde kız erkeğe erkek kıza alır.
sen neden hemen alyans almak istiyorsun ki söz yüzükleri var tektaşınla ikisini takarsın . benim ayrı söz olmadı ama sözle nişan arasında 3 hafta vardı ben sadece tektaşımı taktım o dönemde

birde kk da okuduğum bazı arkadaşlar tektaş aldırıyor erkek kendine ince alyans alıyor böylede takılabiliyor nişana kadar

canım benim tek taşım var zaten
evlenme teklif ederken taktı aşkım opuyorumnanaktan
pırlanta zaten, boşuna masraf olmasın diye düşündüm.
Bir daha da tek taş aldırmam
Sanırım nişan yapmayacağım, aile arasında söz nişan karışık bir şey olacak.
O yüzden direk alyans alayım diye düşündüm, sonradan nişan yapmaya karar verirsem de takıveririm aynısını.
Ben de dediğin gibi söz yüzüğünü erkek tarafı alır, nişanda karşılıklı alınır diye düşünmüştüm kendimce.
Sanırım bunun bir kuralı yok, aileler nasıl karar verirse öyle oluyor.
bakalım bizimkiler ne diyecek

ya genelde önce bi kiz istenir,söz takilacaksa bi kac gün sonra takilir yüzüklerde o ara alinir.
benimde kafam karisti yaw sempatiksalakcinni

Ne bileyim canım ya,
uzaktan gelecekler benimkiler de ben direk isteme olur o anda da yüzükler takılır diye düşündüm
kalabalık bir tören düşünmüyorum zaten, aile arasında bir şey olacak
Zaten amaç belli değil mi, yedi sülalem de biliyor
biz birbirimizin ailelerini tanıyoruz.
bizimkilerin vermiyoruz diyecek halleri yok ya kaç senedir görüştüğüm insana kaydirigubbakcemile3

Söz yüzüklerini erkek alır..
Nişandada kızınkini erkek erkeğinkini kız alır..

Ben kendimden örnek veriyim söz yüzüklerimizi aşkım aldı. Ama normal söz yüzükleri çok ince oldğu için beğenmemiş gitmiş ikimizede nişan yüzüğü kalınlığında bişey almış..
O zamanlar nişan yaparız diye düşünüyoduk ve başka alyanslarda alcaktık..
Fakat sonra nişan yapmaktan vazgeçtim ve yüzüklerimizi değiştirmemizin gereksiz oldğuna karar verdim..
Uzun lafın kısası biz sözde taktığımız yüzüklerimizi takıcaz evlendiğimizdede..
1 yüzüğün lafı olmaz.. Söylersin erkek arkadaşına normal kalın alyanslardan al bidaha değiştirmeyelim diye.. Böylece ne kendi ailene dert anlatmak zorunda kalırsın nede yüzükle kafanı yorarsın yerimseniben
Tek taşınıda almış evlenme teklifi ettiğinde evet bir daha aldırman mantıksız ve gereksiz olur..
Onuda sözde takar nişan yaparsanız tekrar takar sempatiksalakcinni

biz karşılıklı aldık canım. benim daha önceden tek taşım vardı. söz için 5 taş aldık.eşime tek taş aldık:)

profilimde görülen yüzüklerimiz söz yüzükleri ve alyanslarımız yani.

yörelere göre adetler değişiyor. bizde söz ve nişan yüzüğü karşılıklı alınır.

Söz yüzüklerini erkek alır..
Nişandada kızınkini erkek erkeğinkini kız alır..

Ben kendimden örnek veriyim söz yüzüklerimizi aşkım aldı. Ama normal söz yüzükleri çok ince oldğu için beğenmemiş gitmiş ikimizede nişan yüzüğü kalınlığında bişey almış..
O zamanlar nişan yaparız diye düşünüyoduk ve başka alyanslarda alcaktık..
Fakat sonra nişan yapmaktan vazgeçtim ve yüzüklerimizi değiştirmemizin gereksiz oldğuna karar verdim..
Uzun lafın kısası biz sözde taktığımız yüzüklerimizi takıcaz evlendiğimizdede..
1 yüzüğün lafı olmaz.. Söylersin erkek arkadaşına normal kalın alyanslardan al bidaha değiştirmeyelim diye.. Böylece ne kendi ailene dert anlatmak zorunda kalırsın nede yüzükle kafanı yorarsın yerimseniben
Tek taşınıda almış evlenme teklifi ettiğinde evet bir daha aldırman mantıksız ve gereksiz olur..
Onuda sözde takar nişan yaparsanız tekrar takar sempatiksalakcinni

Canım ben de aynı böyle yapmayı düşünüyorum zaten.
Tek taşım var zaten bir söz yüzüğü bir alyans ayrı ayrı almaya gerek yok diye düşündüm.
Sözde direk alyans alıp, niaşn yaparsak da aynısını takarız, evlendiğimizde de aynılarını takarız diyorum.
Sevgilime de söyledim zaten, ikimizde çok fazla tören sevmediğimiz için onun aklına yattı iyice.
Her yerin adetleri farklı işte, bakalım aileler ne diyecek
Biz kendi kendimize plan yapıyoruz da aileler araya girince işler karışıyor :umursamaz:

Canım ben de aynı böyle yapmayı düşünüyorum zaten.
Tek taşım var zaten bir söz yüzüğü bir alyans ayrı ayrı almaya gerek yok diye düşündüm.
Sözde direk alyans alıp, niaşn yaparsak da aynısını takarız, evlendiğimizde de aynılarını takarız diyorum.
Sevgilime de söyledim zaten, ikimizde çok fazla tören sevmediğimiz için onun aklına yattı iyice.
Her yerin adetleri farklı işte, bakalım aileler ne diyecek
Biz kendi kendimize plan yapıyoruz da aileler araya girince işler karışıyor :umursamaz:

Evet heryerin adeti farklı..
Aileler işin içine girince zaten sen ne istediğini bile unutuyosun sırnaşık şey
Sonra dank edio yaa 1dk ben bunu istiodum yaaa diye kaydirigubbakcemile3
Sen bi annenin ağzını ara anne bizde nişanda yüzükleri kim alır?
Kızınkini erkek erkeğinkini kızmı? diye sor..
Annenin cvbına göre şekil alırsın sende yerimseniben

canım biz de kendi zevkimizce beğendiğimiz alyanslarımızı aldık söz de alyanslarımızı taktık ,hediye olarak nişanlım tektaş taktı bana ben de ona saat taktım başka yüzük almıcaz tekrar masraf olmasın diye nişanda da aynısını taktık ayriyeten bikaçtane takı takıldı

Canım annem de bilmiyor ki :)
o da bence sözde erkek tarafı alır, ama nişanda karşılıklı alınır dedi.
Biz bulgaristan göçmeniyiz, öyle kesin adetler yok bizdei o yüzden kimsenin bir şeyden
haberi yok :)
Aman en güzeli kimseyi dinlemeden ne istiyorsak onu yapmakguclubacismile

Son düzenleme:
cnmmm alyans aldır en güzeli..bizde öle yaptıkk önce alyasn alındı sözde taktık sonra sevgililer günündede tektaş aldı:)bide erkeginkini kız,kızınkini erkek alıyo:)

Back