Tabiki kirici bir durum fakat anne her ne kadar iyi niyetli de olsa soz verirken, sonrasinda agir gelmis olabilir. Ablanizin cocoguna bakarken yasi kacti arasi cok var mi bilemiyorum ama o donem daha dinc hissediyor olabilir belki suan zor gelmistir yada cocuktan cocuga da farkeder. Ben olsam mesafe falan koymam cunku sonuc itibariyle kimse kimsenin cocuguna bakmak zorunda degil. Eger maddi durum sikisiksa ben olsam annem bile olsa baskasina guvenip cocuk yapmazdim. Hamileligimin 8.ayinda izne ayrilmistim iznimi kullandiktan sonra bebegime bakmak icin isi biraktim. Annemden isteseydim eminim bakardi fakat ona da agir gelebilirdi. Zamaninda kendi cocuguna yani bana bakarak buyuterek uzerine duseni yapmis zaten. Ben oglumu anasinifina baslattiktan sonra ise basladim. O gune kadar kimseye emanet etmedim. Bu arada annem en buyuk yardimcimdi. Gittim belli araliklarla iki hafta kaldim on gun kaldim eve dondum, sahil beldesinde oturuyor. Hem tatilimi yaptim hem yukumu hafiflettim fakat daha fazlasini beklemedim. Her anne cocuguna kendi bakmali.. dogururma karari alirken kimseye guvenmiyoruz, guvenebilecegimiz sorumluluk yukleyebilecegimiz tek kisi cocugumuzun babasi.. gerisi ister bakar ister bakmaz, ister yardim eder ister etmez..Kızlar bir akıl verin çok doluyum çok sinirliyim ne yapıcam bilmiyorum.
Bir kızım var şuan 10 aylık olucak 7. Ayında işe başladım kızıma annem bakıcam diye hamile kalmadan bile söz veriyordu bakmayada başlamıştı taki 3 gün önce ben işteyken arayıp ağlayarak ben bakamıyorum işi bırak gel götür kızını diyinceye kadar daha 2 ay bakmıştı oysaki.Doğumdan sonrada hiç yanımda olmadı kalmadı etmedi.2 yaşında kreşe vericem diye anlaştık bende zaten ömür boyu bak demedim.Yok hastalandım yok başım tuttu hastaneye gitcem dedi tamam anne iyileşinceye kadar izin alayım 1 ay 2 ay ne kadar istersen dedim yok ben bakmak istemiyoruma döndü.Ablamın kızına 2 yıl baktı ama bana gelince bakmak istemiyorum olması üzdü ve bozuldum açıkcası herşeylerine ben koşturuyorum diğer kızları değil.Annemin hasta olması gerçek bir konu olsa anlıcam ama annem ablamın kızına bakarkende hastalandım bakmıcam der bırakırım diye anlatan bi kadın şimdi böyle demesi inandırıcı gelmiyor.Konuşmaya halini görmeye gittim hiçbirşeyi yoktu evini temizlemiş halılarını değiştirmiş yemek yapıyodu kızımın eşyalarınıda toplamış hepsini kapının dibine koymuş kafasında direk bitirmiş.Benim maddi sıkıntı içinde oldugumuda biliyor.Ben konuşup orta yol bulmaya çalıştıkça yok yok istemiyorun diyip durdu bende tüm eşyalarını alıp geldim kızımın.İşi bırakmak için patronumla konusmaya gidicem pazartesi günü.Başka bakabilcek kimsemde yok.Siz olsanız ne yapardınız nasıl bi tavır alırdınız allah aşkına çizgimi çekmelimiyim?
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Söz veripte tutmayan annem
- Konu Sahibi melina123
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 5 Temmuz 2024
- 606
- 720
- 18
- 33
Yani sizi çok zor durumda bırakmış.evet böyle söylenmez tâbi bakıcı bulana kadar idare edilebilir di. Benim kızım da bakıcı ile büyüdü ve çok memnundum Allah razı olsun. Ben annenizin psikoloji sini hiç iyi bulmadım. İnsan suçluluk duyar arar sorar kızım ne yaptın halledebildin mi diye . Birde rahatsızım demişsiniz geçmiş olsun ışın tedavisi diye.size bunu yapmaya hakkı yok
- 3 Mayıs 2020
- 915
- 1.083
- 63
Çıkın o zaman işten. Maaş iyi değilse tek çare bu.Kız çocuğu olduğu içi kimseye veremem güvenip gerçi cinsiyeti kalmadı bu devirde ama bakıcı tutabilcek kadar bir işte çalışmıyorum benim maaşımdan çok istiyorlar.Çevremde ne bakmak isticek nede güvenebiliceğim kimse yok
- 5 Mayıs 2022
- 3.191
- 3.970
- 63
- 37
2 yasa kadar part time çalışabilirsiniz boyke bir hakkınız var.. kıdem yakmayin yazık olur anneniz ile de yarım gün bakacaksin diye son kez konusunAllah tan iş yerim onu talep etmedi birde yüklü bir miktae onu ödeyebilicek bie gücüm yok 10 yıla yakın orda çalışıyordum kıdemim ve tüm haklarım yanmış oldu.İleride kıdem paramla şunu yaparız bunu yaşarız kızıma diye hayal kuruyordum hepsi yandı gitti
Belli yaştaki kadının bakmaması için hasta olması gerekmez annem bana benim uykum gelince uyumam lazım derdi. Küsmenizw gerek yok anneniz yine ihtiyacınız olur . O yaşta bebeğe ben zor bakıyorum anneler zor yani. Başta cesaret etti belki ama zorlandı napsın. Ablanızda kıyaslama yapmayın o anki son sabrını yitirmiş demekKızlar bir akıl verin çok doluyum çok sinirliyim ne yapıcam bilmiyorum.
Bir kızım var şuan 10 aylık olucak 7. Ayında işe başladım kızıma annem bakıcam diye hamile kalmadan bile söz veriyordu bakmayada başlamıştı taki 3 gün önce ben işteyken arayıp ağlayarak ben bakamıyorum işi bırak gel götür kızını diyinceye kadar daha 2 ay bakmıştı oysaki.Doğumdan sonrada hiç yanımda olmadı kalmadı etmedi.2 yaşında kreşe vericem diye anlaştık bende zaten ömür boyu bak demedim.Yok hastalandım yok başım tuttu hastaneye gitcem dedi tamam anne iyileşinceye kadar izin alayım 1 ay 2 ay ne kadar istersen dedim yok ben bakmak istemiyoruma döndü.Ablamın kızına 2 yıl baktı ama bana gelince bakmak istemiyorum olması üzdü ve bozuldum açıkcası herşeylerine ben koşturuyorum diğer kızları değil.Annemin hasta olması gerçek bir konu olsa anlıcam ama annem ablamın kızına bakarkende hastalandım bakmıcam der bırakırım diye anlatan bi kadın şimdi böyle demesi inandırıcı gelmiyor.Konuşmaya halini görmeye gittim hiçbirşeyi yoktu evini temizlemiş halılarını değiştirmiş yemek yapıyodu kızımın eşyalarınıda toplamış hepsini kapının dibine koymuş kafasında direk bitirmiş.Benim maddi sıkıntı içinde oldugumuda biliyor.Ben konuşup orta yol bulmaya çalıştıkça yok yok istemiyorun diyip durdu bende tüm eşyalarını alıp geldim kızımın.İşi bırakmak için patronumla konusmaya gidicem pazartesi günü.Başka bakabilcek kimsemde yok.Siz olsanız ne yapardınız nasıl bi tavır alırdınız allah aşkına çizgimi çekmelimiyim?
Annenize para teklif etseniz acaba motivasyon olur mu ya da bi oyun ablası tutsanız yarım gün idare etmek için bi yılAllah tan iş yerim onu talep etmedi birde yüklü bir miktae onu ödeyebilicek bie gücüm yok 10 yıla yakın orda çalışıyordum kıdemim ve tüm haklarım yanmış oldu.İleride kıdem paramla şunu yaparız bunu yaşarız kızıma diye hayal kuruyordum hepsi yandı gitti
Sen doğur ben bakıcam diyenlere baştan inanmamak lazım. Bakarım zannediyorlar çünkü kendi çocuklarını büyüteli çok zaman olduğu için o zorluğu unutmuş oluyorlar ama işin içine girince 40 gün bile dayanamıyolar doğal olarak. Hamile haliyle burayı okuyanlara sesleniyorum, hamileyken sülalenin yarısı sen doğur ben bakıcam diye yarışa girer, doğurup eve gelmişsiniz bir bakmışsınız kimse yok. Çünkü gerçekten çok ağır bir sorumluluk kimse almak istemiyor, şahsen doğum yapmadan önceki fotoğrafımla şuanki fotoğrafımı yanyana getirsem aynı kişi olduğumu anlayamazsınız. Torun bakmak istemiyorum, bunun karşılığında bazı üyelerin dediği gibi kızım da hastalığımda yanımda olmayacaksa olmasın. Onu büyütürken canımdan can verdim, hayat namına hiçbir şeyim kalmadı torun bakmıyorum diye bana rest çekecekse emeklerim helali hoş olsun der, asıl ben kendimi geri çekerim.
Konu sahibesinin talihsizliği verilen söze inanmış, mağdur durumda kalmış. Baştan bakamam ben denseydi bu mağduriyet oluşmazdı, anne orada yanlış yapmış.
Konu sahibesinin talihsizliği verilen söze inanmış, mağdur durumda kalmış. Baştan bakamam ben denseydi bu mağduriyet oluşmazdı, anne orada yanlış yapmış.
- 24 Ağustos 2020
- 2.976
- 7.441
- 108
Bu şekilde bakmıcam demesi kötü olmuş evet. Ama bakmak zorundada değil annem yıllarca yeğenime baktı ama ben 3yıldır evde kızıma kendim bakıyorum. Ben doğurdum diye neden kadın bu yaştan sonra tekrar çocuk baksın ? Eylülde kreşe başlatıcam o zaman işe döneceğim. Bazı şeyleri çocuğu yapmadan düşünmek lazım maalesef. Bizde tek maaşla çok çok güzel geçinemiyoruz ama şartlat neyse ona göre davranıyoruz.
- 9 Ağustos 2016
- 4.427
- 6.626
- 158
- 36
Siz annenize güvenerek mi çocuk yaptınız, bakamama dese yapmayacakmıydınız yani?Kızlar bir akıl verin çok doluyum çok sinirliyim ne yapıcam bilmiyorum.
- 5 Nisan 2023
- 3.744
- 11.436
- 128
- 27
Ya gerçekten bazı yorumlara şok oluyorum. Yok başkasına mı güvendin yok bakmak zorunda değil, yahu konu bu mu. Kadın hastaymış ışın görsem bi daha çocuğum olmayacak diyor anneside ben bakarım demiş yapmış çocuğu, tutup 10 yaşına kadarda değil 2 sene demiş. Hala başkasına mı güvendin diyorsunuz. Kırk kat el olsa sabahtan akşama al çocuğu diyip eşyalarını kapıya koymaz. Sabahtan akşama iş mi bırakılır. Madem bakamayacağını anladı işten gelince çeker karşına konuşursun 1 hafta 1 ay neyse idare eder sonra bakmayacağını söylersin ki insanlar işini gücünü ayarlasın.
Şak diye eşyaları kapıya koymak al git demek denir hangi vicdana sığar bu. Neyi savunuyosunuz burada anlamadım gerçekten.
Konu sahibi annesinin yüzüne bakmasa yeridir. Bir anne çocuğunu böyle zor durumda bırakıp torununa çöp muamelesi yapıyorsa hal hatır sorulmasını dahi hak etmiyor demektir.
Şak diye eşyaları kapıya koymak al git demek denir hangi vicdana sığar bu. Neyi savunuyosunuz burada anlamadım gerçekten.
Konu sahibi annesinin yüzüne bakmasa yeridir. Bir anne çocuğunu böyle zor durumda bırakıp torununa çöp muamelesi yapıyorsa hal hatır sorulmasını dahi hak etmiyor demektir.
Son düzenleme:
- 5 Nisan 2023
- 3.744
- 11.436
- 128
- 27
İnsanda bu hayatta annesinin sözüne güvenemeyecekse kime güvenecek bilmiyorum gerçekten. Kadın ışın görse bir daha çocuk sahibi olamayacaktım diyor annesi bakmayacam dese yine çocuk yapardı belkide ama hamileyken işini gücünü ayarlayabilirdi. Şak diye işi bırakmak zorunda kalmazdı, iş haklarını kaybetmezdi. Süt izni olacaktı belki başka bi düzen ayarlayacaktı. Tüm emekleri çöp oldu.Siz annenize güvenerek mi çocuk yaptınız, bakamama dese yapmayacakmıydınız yani?
- 28 Eylül 2024
- 1.068
- 2.733
- 48
- 30
- 9 Ağustos 2016
- 4.427
- 6.626
- 158
- 36
İii de bu ilk değil ki çocuk konusu olduğunda bütün akrabalar a.anne, b.anne hatta bazen hala teyze bakarız der ama genelde ortadan kaybolurlar. B planı olmadan annende olsa kimseye güvenerek çocuk sahibi olmak doğru değil şekil a da görüldüğü gibi.İnsanda bu hayatta annesinin sözüne güvenemeyecekse kime güvenecek bilmiyorum gerçekten. Kadın ışın görse bir daha çocuk sahibi olamayacaktım diyor annesi bakmayacam dese yine çocuk yapardı belkide ama hamileyken işini gücünü ayarlayabilirdi. Şak diye işi bırakmak zorunda kalmazdı, iş haklarını kaybetmezdi. Süt izni olacaktı belki başka bi düzen ayarlayacaktı. Tüm emekleri çöp oldu.
- 5 Nisan 2023
- 3.744
- 11.436
- 128
- 27
Annesi hastalık durumu olunca yap o zaman ne duruyosun ben bakarım demiş. Bu alelade doğur bakarız demekle aynı durum değil. Kaldı ki sonradan zor gelip bakamayacağını anlamasıda olası anlaşılmayacak durum değil. Zor geldiyse bakamayacağını anladıysan en azından kızın işten gelene kadar bekleyebilirsin böyle telefonda ağlayıp iş yerindeki insanı huzursuz etmek nedir, eşyalarını kapıya koymak al götür demek nedir. Başkasının lafına güvenmek değilde bu derece sevgisiz bi kadına bebeğini emanet etmek baştan yanlış olan.İii de bu ilk değil ki çocuk konusu olduğunda bütün akrabalar a.anne, b.anne hatta bazen hala teyze bakarız der ama genelde ortadan kaybolurlar. B planı olmadan annende olsa kimseye güvenerek çocuk sahibi olmak doğru değil şekil a da görüldüğü gibi.
- 9 Ağustos 2016
- 4.427
- 6.626
- 158
- 36
İyi de ben kadının tutumuna doğru demedim ki bakmak zorunda değil evet ama insan evcil hayvan teslim edeceği zaman bile sahibinin gelmesini bekler kapıya koymaz o konuda haksız tabi ki.Annesi hastalık durumu olunca yap o zaman ne duruyosun ben bakarım demiş. Bu alelade doğur bakarız demekle aynı durum değil. Kaldı ki sonradan zor gelip bakamayacağını anlamasıda olası anlaşılmayacak durum değil. Zor geldiyse bakamayacağını anladıysan en azından kızın işten gelene kadar bekleyebilirsin böyle telefonda ağlayıp iş yerindeki insanı huzursuz etmek nedir, eşyalarını kapıya koymak al götür demek nedir. Başkasının lafına güvenmek değilde bu derece sevgisiz bi kadına bebeğini emanet etmek baştan yanlış olan.
10 yıllık çalışmamda birikimimiz ev almak oldu kredi ile oda sizin yaşadığınız şehirde ev fiyatları nedir bilmiyorum ama izmirde ev fiyatlarına bir açın bakın isterseniz kolay kolay alınmıyor ailemizden bir para alarak almadık kıstıklarımızla kirada kalmayalım diye aldık.Evlenirkende ailemizden bir parça birşey gelmedi takıcakları takıya kadar alıp ellerine verdik hiçbir şey yapmayan bir ailemden çocuğuma zor zamanımda 1 yıl bakmasını talep etmem evladı olarak çok olmadığını düşündüm.Aile olmak demek evlendirince ne halin varsa gör demek değildir maddi manevi destek demektir maddi zaten istemem manevi bir destekte yok.Bende bir anneyim hiç bir şekilde evladım zordayken yanlız bırakmam.Bakmaya gelince haftada 4 gün bakıyordu yemeğini herşeyini yapıp yanına koyuyordum ne kadar zor olabilirki günün en az 3 saati uyuyor zaten geri kalan zamandada oyuncakları dök önüne oynasın.Tek gelirle geçilicek dönemde değiliz malesef geçiniyoruz diyende eşi yüksek maaş alıyordur borcu harcı yoktur rahattırda söyliyordur ama bu şartlar bizim ülkemizde yüzde kaçında var ?Biz o şanslı kısımda değiliz malesef eşimde bende torpille belediyeye devlet dairesine falan giremedik malesef özel sektörde maaşlarda yaşayabilincek kadar değil.On yıllık çalışma geçmişiniz varsa neden belirli bir birikim yapmadınız ? Yani anlamıyorum ben kendi çocuğumu buyuturken o kadar zorlandım ki anne neden sizleri büyütüp birde sizlerin doğurduğu çocuğu büyütüyor hemde o yaşına rağmen . Böyle bir hayat şekli yok ki . Çocuk doğurduğunuzda ona en azından iki sene vakit ayirmaniz lazım ya hani . Bunun sorumluluğu sizde ve babasinda . Ben bakarım demiş bakamamis ben bile bazen kendi çocuğuma bakamiyirum. .daha ikna etmeye çalışıyorsunuz ya çocuğa kizarsa tahammül edemezse ? Önemli olan bakiyor olmasi mi ?
O fırsatı dahi vermedi annem bir hafta kadar daha baksa belki çözüm üretebilicektim.İşyeri yılsonu olduğu için aşırı yoğun bir dönemde ve ben tamda o yoğun dönemde bırakmış oldum mahcubum yeterince zaten birde bunu teklif edemezdimKeske isten cikmadan ucretsiz izin alip bakici baksaydiniz. Cok uzuldum isten cikmaniza
Sizin işiniz yıllara sonra dönebiliceğiniz bir işmiş demekki benimkisi öyle değil malesef 1 yıl sonra bile mevzuatın hepsi değişiyor ve geri dönmek sıfırdan öğrenmek demek.Hastalığım dolayısıyla hamileliğimi 5 yıldan fazla öteleyemedim ki yine ötelemeyi düşündüğüm dönemde annem saatlerce konuşmayla yap artık bakılır ne olucak diyip duruyordu güvendim bende tamam dedim tedavi sürecimde çektiğim zorlukları kendiside bişiyor ha diyince olmadı yani bebeğim.Bilerek planlayarak yaptık.Annem tabiki planına uymamış bakmak istememiş olabilir ama bu fikrini kararını bana en az 1 hafta önce belirtmesi gerekmezmiydi.Eşyalarını hazırlayıp al kızını git demesi bir banamı anormal geliyor?Siz ilerde çocuğunuz zor durumdayken torununuzu kucağına verip ne halin varsa gör diyip gönderirmisiniz?Tabiki kirici bir durum fakat anne her ne kadar iyi niyetli de olsa soz verirken, sonrasinda agir gelmis olabilir. Ablanizin cocoguna bakarken yasi kacti arasi cok var mi bilemiyorum ama o donem daha dinc hissediyor olabilir belki suan zor gelmistir yada cocuktan cocuga da farkeder. Ben olsam mesafe falan koymam cunku sonuc itibariyle kimse kimsenin cocuguna bakmak zorunda degil. Eger maddi durum sikisiksa ben olsam annem bile olsa baskasina guvenip cocuk yapmazdim. Hamileligimin 8.ayinda izne ayrilmistim iznimi kullandiktan sonra bebegime bakmak icin isi biraktim. Annemden isteseydim eminim bakardi fakat ona da agir gelebilirdi. Zamaninda kendi cocuguna yani bana bakarak buyuterek uzerine duseni yapmis zaten. Ben oglumu anasinifina baslattiktan sonra ise basladim. O gune kadar kimseye emanet etmedim. Bu arada annem en buyuk yardimcimdi. Gittim belli araliklarla iki hafta kaldim on gun kaldim eve dondum, sahil beldesinde oturuyor. Hem tatilimi yaptim hem yukumu hafiflettim fakat daha fazlasini beklemedim. Her anne cocuguna kendi bakmali.. dogururma karari alirken kimseye guvenmiyoruz, guvenebilecegimiz sorumluluk yukleyebilecegimiz tek kisi cocugumuzun babasi.. gerisi ister bakar ister bakmaz, ister yardim eder ister etmez..
Bakmam dese ona göre bir çözüm üreticektim.Bakmaktan vazgeçtiğini 1 hafta önce söyleseydi yine bir çare bulucaktım en azından iş yerimden eşyalarımı toplamaya fırsatım olucak ve patronumla yüz yüze işten ayrılıcağımı söylücektim.Ben telefon edip işten öyle ayrılmak zorunda kaldım kıdemim ve tüm haklarımı yaktım. aceleyle eve koşturdum öğle yemeği saatinde kızımı alıp döndüm.İş yerim ayrı mağdur oldu ben ayrı.Siz annenize güvenerek mi çocuk yaptınız, bakamama dese yapmayacakmıydınız yani?
Ben yapmam. Annem de bana bunu yapmaz. Fakat yapilinca da ne hakla denmiyor mecbur olmadigi icin. Ben bunu anlatmaya calistim.. yillar sonra ise donus zor oluyor tabiki fakat secim sansim vardi ve boyle olsun istedim. Ben muhendisim cok da seviyordum calistigim yeri ve meslegimi. Fakat okadar kucuktuki kiyamadim, dogum izninden sonra ayrildim isimden. Sizin hikayede tek problem soz verilip tutulmamis olmasi, ama dedigim gb buna da bir yere kadar tepki verilir, cunku kalp kirmis olsa da yada zor durumda birakmis olsa da sorumluluk ona ait degil..Sizin işiniz yıllara sonra dönebiliceğiniz bir işmiş demekki benimkisi öyle değil malesef 1 yıl sonra bile mevzuatın hepsi değişiyor ve geri dönmek sıfırdan öğrenmek demek.Hastalığım dolayısıyla hamileliğimi 5 yıldan fazla öteleyemedim ki yine ötelemeyi düşündüğüm dönemde annem saatlerce konuşmayla yap artık bakılır ne olucak diyip duruyordu güvendim bende tamam dedim tedavi sürecimde çektiğim zorlukları kendiside bişiyor ha diyince olmadı yani bebeğim.Bilerek planlayarak yaptık.Annem tabiki planına uymamış bakmak istememiş olabilir ama bu fikrini kararını bana en az 1 hafta önce belirtmesi gerekmezmiydi.Eşyalarını hazırlayıp al kızını git demesi bir banamı anormal geliyor?Siz ilerde çocuğunuz zor durumdayken torununuzu kucağına verip ne halin varsa gör diyip gönderirmisiniz?