• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz veripte tutmayan annem

Annenize para teklif etseniz acaba motivasyon olur mu ya da bi oyun ablası tutsanız yarım gün idare etmek için bi yıl
Annemlerin maddi sıkıntısı yok para teklif etmem onda birşey değiştirmez almazda.Annem istemiyorum ne yaparsan yap dediği için hiç bir çözüm önerisinide kabul etmiyor.Eşyalarını hazırlayıp koymuş bende çok söze gerek yok bu şekilde olan bir kişiye evladımın bakılmasını sağlıklı görmedim.Sevgisiz bakılmaz bir çocuk sevgi işi.Bende sevgi ile bakıcağını hiçbir bakıcının ananesinden daha iyi bakamıcağını düşünmüştüm ama yanılmışın.Bakıcı bile işinden ayrıldıktan sonra bir duygusal bağ kurup arardı en azından ananesi o günden beri aramadı bile.

Ben yapmam. Annem de bana bunu yapmaz. Fakat yapilinca da ne hakla denmiyor mecbur olmadigi icin. Ben bunu anlatmaya calistim.. yillar sonra ise donus zor oluyor tabiki fakat secim sansim vardi ve boyle olsun istedim. Ben muhendisim cok da seviyordum calistigim yeri ve meslegimi. Fakat okadar kucuktuki kiyamadim, dogum izninden sonra ayrildim isimden. Sizin hikayede tek problem soz verilip tutulmamis olmasi, ama dedigim gb buna da bir yere kadar tepki verilir, cunku kalp kirmis olsa da yada zor durumda birakmis olsa da sorumluluk ona ait degil..
Ben aslında annemin nasıl bu kadar sevgisiz birisi olduğuna şaşırdım ve kızdım.kızımı aldığım günden beri arayıp sormadı torunum nasıl sen ne yaptın iş yerinde görüştünmü çıktınmı diye bir arayıp sorar insan.

İyi de konunuzda annenizin sevgisiz olduğundan bahsetmişsiniz , çocuğunuzu neden ısrarla ona emanet etmek istiyorsunuz o zaman?
Ayrıca şöyle düşünün, anneniz ani bir hastalığa yakalansa yine dönüp dolaşıp çocuğunuza siz bakacaktınız. Yani her ne kadar ona güvenseniz de bir B planı her zaman lazım. Yaptığı doğru demiyorum, evet insan kırılır annesine bu şekilde davrandığı için, ama bütün köprüleri yıkacak bir durum da yok ortada. Ne olursa olsun sizin anneniz, eminim ki sizin için fedakarlık yaptığı günler de olmuştur. Artık yaşlandığını da göz önüne alarak bakın konuya biraz da, kendi açınızdan haklısınız ama ona da sormak lazım sebebi neydi. Çocuklarının çocuklarını büyütmek zorunda değil kimse.

Yani anlamıyorum tüm bunlara rağmen kadına çocuk emanet ettin öyle mi ? Sevgi bilmeyen kadın çocuğuna ne verecekti . Bakamiyor belli ki beceremiyor yani . Anne olmaması gerekiyordu belki de. Belki başka bir ülkede olsa asla çocuk doğurmazdi . Bizim ülkede birde torun baktiyorlar . Kadın diyormuş yaşlanınca da istemiyorum diye. Haklı demiyorum ama ben kendi doğurduğum çocuğa zor bakıyorum yahu .
Benim annemden sevgi beklemem suçmu?annelik yapmasını beklemem suçmu peki?Annelik rastgele olunan birşey değil istenmiyorsada olunmucak birşey.Ben anneme çocuğuma bakmadığı için kızmıyorum bir anda g.t üstü bırakmasına kızıyorum.Annane olarak torununu sever diye düşündüm ama onada sevmemiş demekki bir bağ kurmamışki bi anda bıraktı o günden beridirde arayıp sormadı.

Şimdi anneyi bırakın artık. Çözüm bulma zamanı. Ev kira mı? Borçlar var mı? Eşinizin ve sizin maaşlar ne kadar? Gider ne kadar bunları bir hesaplayıp plan kurmaktan başka çare yok şu an

İyi de konunuzda annenizin sevgisiz olduğundan bahsetmişsiniz , çocuğunuzu neden ısrarla ona emanet etmek istiyorsunuz o zaman?
Ayrıca şöyle düşünün, anneniz ani bir hastalığa yakalansa yine dönüp dolaşıp çocuğunuza siz bakacaktınız. Yani her ne kadar ona güvenseniz de bir B planı her zaman lazım. Yaptığı doğru demiyorum, evet insan kırılır annesine bu şekilde davrandığı için, ama bütün köprüleri yıkacak bir durum da yok ortada. Ne olursa olsun sizin anneniz, eminim ki sizin için fedakarlık yaptığı günler de olmuştur. Artık yaşlandığını da göz önüne alarak bakın konuya biraz da, kendi açınızdan haklısınız ama ona da sormak lazım sebebi neydi. Çocuklarının çocuklarını büyütmek zorunda değil kimse.
Ever değil ama bu fikrini 1 hafta önce söyleyebilirdi.Zorunlu değil kimse bakmayabilir ama çevreme bakıyorum bunu kendi gönül rızasıyla seve seve yapan yengelerim teyzelerim var bu insanlar torunlarıyla öyle bağ kuruyorki eve gidince dahi görüntülü arayıp özledim diyorlar şaşırıyorum.Annem kızımı verirken uzun bir süre görmek istemiyorum dedi şaka zannettim ama ciddiymiş o günden beri arayıp sormadı.

Bakmak zorunda değil.Bunu ezberledik zaten.Bakarım deyip sonra yapamayacağını anlamış olabilir.Buna da tamam.Ama Gün ortasında ben bakamayacağım,gel çocuğu al ne demek ya.Bakamayacağına 1-2 saat içinde mi karar verdi.”Kızım,bakarım dedim ama yapamayacağım,1 ay süre sana,bakacak birini bul.” dese kimse tepki göstermez.İnsan annesine güvenemeyecekse kime güvenecek
Kadın sinyal vermiş hep konu sahibi önemsememiş bence

Ever değil ama bu fikrini 1 hafta önce söyleyebilirdi.Zorunlu değil kimse bakmayabilir ama çevreme bakıyorum bunu kendi gönül rızasıyla seve seve yapan yengelerim teyzelerim var bu insanlar torunlarıyla öyle bağ kuruyorki eve gidince dahi görüntülü arayıp özledim diyorlar şaşırıyorum.Annem kızımı verirken uzun bir süre görmek istemiyorum dedi şaka zannettim ama ciddiymiş o günden beri arayıp sormadı.

Yani belki sizin bilmediğiniz bir sorunla karşılaşmıştır, belki çocuğunuz çok zorlamıştır, ya da yaşlandığını fark etmiştir.
Ben annelere bu konuda gereksiz yüklenildiğini düşünüyorum, kendi çocuklarını büyütüp çocuklarının çocuklarını da aynı şekilde büyütmeye çalışmak gerçekten yorucu. Benim de etrafımda bu model çok tanıdığım var, bana gerçekten işkence gibi geliyor o kadınların yaşadıkları.

Sen doğur ben bakıcam diyenlere baştan inanmamak lazım. Bakarım zannediyorlar çünkü kendi çocuklarını büyüteli çok zaman olduğu için o zorluğu unutmuş oluyorlar ama işin içine girince 40 gün bile dayanamıyolar doğal olarak. Hamile haliyle burayı okuyanlara sesleniyorum, hamileyken sülalenin yarısı sen doğur ben bakıcam diye yarışa girer, doğurup eve gelmişsiniz bir bakmışsınız kimse yok. Çünkü gerçekten çok ağır bir sorumluluk kimse almak istemiyor, şahsen doğum yapmadan önceki fotoğrafımla şuanki fotoğrafımı yanyana getirsem aynı kişi olduğumu anlayamazsınız. Torun bakmak istemiyorum, bunun karşılığında bazı üyelerin dediği gibi kızım da hastalığımda yanımda olmayacaksa olmasın. Onu büyütürken canımdan can verdim, hayat namına hiçbir şeyim kalmadı torun bakmıyorum diye bana rest çekecekse emeklerim helali hoş olsun der, asıl ben kendimi geri çekerim.

Konu sahibesinin talihsizliği verilen söze inanmış, mağdur durumda kalmış. Baştan bakamam ben denseydi bu mağduriyet oluşmazdı, anne orada yanlış yapmış.
Aynen benim kocam diyor ikinciyi yapalım bakarım diye ben ona inanmıyorum. Çocuk oyuncağı mı bu

Şimdi anneyi bırakın artık. Çözüm bulma zamanı. Ev kira mı? Borçlar var mı? Eşinizin ve sizin maaşlar ne kadar? Gider ne kadar bunları bir hesaplayıp plan kurmaktan başka çare yok şu an
Annemi bıraktım artık zaten gerçi o bıraktı diyelim :)Ev kira değil ama konut kredisi kira kadar .Eşimin maaşının yarısı konut kredisine gidiyor kalanı ile geçinmek zor ama yapıcak birşeyde yok şuan malesef.Evden çalışabiliceğim iş varmı diye baktım ama evden müşteri hizmetleri dışında birşey yok.Bebeklede o iş zor.Arkada ses olmaması lazım.Üst komşuma sorucam bakmayı kabul ederse başvurucam

Annemi bıraktım artık zaten gerçi o bıraktı diyelim :)Ev kira değil ama konut kredisi kira kadar .Eşimin maaşının yarısı konut kredisine gidiyor kalanı ile geçinmek zor ama yapıcak birşeyde yok şuan malesef.Evden çalışabiliceğim iş varmı diye baktım ama evden müşteri hizmetleri dışında birşey yok.Bebeklede o iş zor.Arkada ses olmaması lazım.Üst komşuma sorucam bakmayı kabul ederse başvurucam
Üst komşu işi iyi fikir ama muhakksk kamera olmalı. Çocuğuyla yapanlar var müşteri hizmetleri işini ben çok denk geldim mesela getir arıyorum arkada bebeği ağlayan falan.

Yani belki sizin bilmediğiniz bir sorunla karşılaşmıştır, belki çocuğunuz çok zorlamıştır, ya da yaşlandığını fark etmiştir.
Ben annelere bu konuda gereksiz yüklenildiğini düşünüyorum, kendi çocuklarını büyütüp çocuklarının çocuklarını da aynı şekilde büyütmeye çalışmak gerçekten yorucu. Benim de etrafımda bu model çok tanıdığım var, bana gerçekten işkence gibi geliyor o kadınların yaşadıkları.
Herşey olmuş olabilir ama bu şekilde olmamalıydı tavrı.

Yani bencede bi arkadaşımın da kayınvalidesi bakmamak içi. Başka şehre oğlumun yanına taşınacağım demişti . Yani istemiyorum diyemiyorlar . Görmezden duymazdan gelmişler demek kadın da canına tak etmiş.
Kesinlikle. Yoksa bebeğim doğdu
Yani sizi çok zor durumda bırakmış.evet böyle söylenmez tâbi bakıcı bulana kadar idare edilebilir di. Benim kızım da bakıcı ile büyüdü ve çok memnundum Allah razı olsun. Ben annenizin psikoloji sini hiç iyi bulmadım. İnsan suçluluk duyar arar sorar kızım ne yaptın halledebildin mi diye . Birde rahatsızım demişsiniz geçmiş olsun ışın tedavisi diye.size bunu yapmaya hakkı yok
Konu sahibinin de psikolojisi iyi değil ama bence. Sabah sekiz akşam altı insan kendi bebegine bakamıyor..aç banyo yapmmaıs sefil halde eşimi gözlüyordum akşamları. Konu sahibinin annesinden bu beklentisi bence akıl işi değil

Kadın sinyal vermiş hep konu sahibi önemsememiş bence
Çocuğumla ilgili olan birşeyi nasıl önemsememiş olabilirimki.Önemsememiş olsam aradığı anda koştur koştur gidermiydim ?Emin olun her aradığımda bi problem varmı iyimisiniz diye soruyordum o günde öğlen 11de konuştuk herşey çok iyiydi 12 de arayıp al götür dedi 1 saatte ne olmuş olabilir bu tavrı sergilicek?

Haklısınız , ama pek çoğu kendilerinden emin olmadan sözler veriyorlar. Sen doğur ben bakıcamlar havada uçuşuyor, biz kaç tane büyüttükler .. Kaç kişi mağdur oldu bunlara inanıp. Geçen sene de bir üye vardı annesi bakacak diye evi barkı herşeyi taşımış bir ay sonunda annesi bakmıcam demiş şimdi napıcam diyordu. Evet bakmasınlar evet bakmak zorunda değiller ama boş vaatlerle kandırmasınlar. 3 kişi inanmıyorsa 1 i kesin inanıyor sen doğur ben bakıcam laflarına. Bu konuda çok büyük mağduriyet yaşadı konu sahibesi. Ben bu üyenin annesi olsaydım özür dilerim kızım ben bakamam bunu bil derdim en baştan. Gene kızardı, gene gönül koyardı bana ama böyle el elde baş başta kalmazdı, bu çaresizliği yaşamazdı. Cidden senelerdir büyüklerimiz çocuk bakmak zorunda değil diye yazarım bu forumda ama çok üzüldüm bu konuya. Kınamıyorum ama anne hatalı yani.

Kesinlikle. Yoksa bebeğim doğdu

Konu sahibinin de psikolojisi iyi değil ama bence. Sabah sekiz akşam altı insan kendi bebegine bakamıyor..aç banyo yapmmaıs sefil halde eşimi gözlüyordum akşamları. Konu sahibinin annesinden bu beklentisi bence akıl işi değil
Çevrenizde hiç torununa bakan yok mu????uzayda mı yaşıyorsunuz???Aşırı anormal bir şeyden bahsediyormuş gibi yazmışınız birde.Kendinize gelin burası türkiye nerde yaşadığınızın farkına varın.At gözlüğü takmış birde küçümser şekilde yazmış.Kimse sana o şekilde yazma hakkı vermiyor.İki kelime lafla birde doktorluk yapmış psikolojime karışmış hadi ordan seni cahil sorsan lise mezunu zor olmuştur.

Çocuğumla ilgili olan birşeyi nasıl önemsememiş olabilirimki.Önemsememiş olsam aradığı anda koştur koştur gidermiydim ?Emin olun her aradığımda bi problem varmı iyimisiniz diye soruyordum o günde öğlen 11de konuştuk herşey çok iyiydi 12 de arayıp al götür dedi 1 saatte ne olmuş olabilir bu tavrı sergilicek?
Yahu
Çevrenizde hiç torununa bakan yok mu????uzayda mı yaşıyorsunuz???Aşırı anormal bir şeyden bahsediyormuş gibi yazmışınız birde.Kendinize gelin burası türkiye nerde yaşadığınızın farkına varın.At gözlüğü takmış birde küçümser şekilde yazmış.Kimse sana o şekilde yazma hakkı vermiyor.İki kelime lafla birde doktorluk yapmış psikolojime karışmış hadi ordan seni cahil sorsan lise mezunu zor olmuştur.
Üc dört saat bakabilir evet. Tüm gün bakamaz. Bunu istemek bencillik. Sizden egitimliyim ayrıca

Back
X