• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz öncesi ayrılma lütfen yardımcı olur musunuz

Açıkçası biz öyle bir zihniyette değiliz. Onu da annem gelin değil kızı gibi görürdü. Bana da görümcelik yapmak çok ters bir düşünce yapısı. Niye öyle karışayım ki işine. Bizim tek istediğimiz onların anlaşması mutlu olması. Ben kendine yeten yoğun çalışan bi insanım. Kalkıp ona karışmak… bunu asla kendime de yakıştıramayacağım bir şey. Başkası da olsa asla öyle davranmak istemem. İşte biz böyle düşünmemize rağmen karşı tarafın bu hali ve bizimkilerin aceleciliği benim düşündükçe kafam uyuşuyor inanın. O yüzden çok üzüldüm.
Ben de zaten sizin gibi düşünüyorum ama gerçekte işlemiyor bu iyi niyet kötüye kullanılıyor. Sizin iyilik olsun diye yaptığınız şeyleri karşı taraf zayıflık olarak algılayabiliyor. Bu yüzden de sizi yönetmeye çalışıyor. Benim dediğim şey tanıyana kadar geçerli. Tanıdınız baktınız iyi ailesi ve gelin sert durmayı bırakırsınız. Ama kötü olduklarında da kendinizi yönettirmemiş olursunuz. Benim akrabalarım da bu düşüncelere sahipti geline karşı aşırı verici oldular. Sonra o gelinlerin yapmadıkları kalmadı evlerine ayaklarını basamıyorlar. İnsan yaşadıkça öğreniyor kimseye fazla değer verilmemesi lazım. Kardeşinizin duruşunu beğendim. Ancak kardeşiniz gibi insanlar kendilerini ezdirmez.

Evet ama açıkçası ben bitirin falan da demek istemedim. Kardeşim de olsa kararını etkilemek istemem. Kızın da bir suçu yok belki annesine doğru yapmadığını söylese iyi olurdu. Şimdi tekrar görüşseler bu kadının ilerde napacağını da bilmiyorum. Sizce kaygılarım haksız mı?

Bende öyle düşünüyorum, herkes haklı bulmuş şaşırdım. Ne demek karışamaz edemez, yoksa bitsin vs. Paşa beye bakın hele. Kardeş kişisinin düşünce yapısı leş, muhtemel o yüzden iyi bir okul bitirmesine, iyi bir işi olmasına rağmen bu yaşa gelmiş hala ailesini kuramamış, görücü usulü takılıyor.
Görücü usulü , yaş bunlara bişey diyemem ama benim de karşımda herşeyde beni bırak diyen , ailemin mudahele etmesini istemeyen biri vardı. Dört buçuk ay dayanabildim sonunda nişan attım. İki taraf da birbirine saygı duymak zorunda.
Herkesin savunması bana da garip geldi. Doğruya doğru deriz ama kimin karşısına böyle biri çıksa göz yumabilir ki

Mesajınızı anlayamadım biz karışmadık ki zaten. Ama annesinin böyle müdahalesi doğru mu? Bizi düşündüren de şimdi böyleyse ilerisi nasıl olur acaba?

Annesi buna bile karışıyorsa bitmesi en hayırlısı olmuş bana göre. Evlenme yaşına gelen biri ne giyeceğini bilmeyecek mi? Annesi kızının sınırlarına saygılı değil. Kızda da ona karşı duracak güç yok. Evlilikleri hep kızın ailesinin iki dudağına bakacak. Hiç gerek yok...

Ben nişanlanmıyırum. Kendimi hiç ortaya atmadım. Hiç bir şeye karışmadım. Kendileri böyle bir yorum yapmışlar. Ben de çok üzüldüm bozulmasına.
bu konu uçar şimdiden söylüyorum :)
aldırmasaymış kızları da öyle bilmiyor mu annesinin huyunu
bence kızda o boyda giymek istiyor ne yapayım nişanlım öyle istedi vs mi diyecekti acaba :)

tabiki baştan bitmesi iyi olmuş

bence şimdiden bitmesi hayıırlı. bellki daha birbirlerinin alelerinden hayat tarzından kafa yapısından bile bi haberler siz karışmayın ne barışın ne de ayrılın diyin bitmişken kalsın böyle

Kız kendi beğenmiş almış. Sonradan ailesine sizi savunması gerekiyordu. Ben beğendim aldılar gibisinden. Hassasiyetleri olmasını anlıyorum, siz de buna uygun davranıp hiç müdahale etmemişsiniz. Bir ceket için olay bu kadar büyümemeliydi.

Kadın ya da erkek fark etmez belli bir yaştan sonra her birey ailesine sınır cizebilmeli kendini onlardan ayırmayı öğrenmeli.
Birey olamayan insanlar evlenmemeli.
Bu kizimizda ne zaman ki ailesine sınır çizer kılığına kıyafetine kimseyi karistirmaz o zaman evlenmeye karar verebilir.

Birde bu kadar basit bir mevzudan bitecekse zaten bitsin hiç zorlamanın alemi yok.
Burada kızın annesi bu iş devam etsin istiyorsa ben fazla müdahale de bulundum kızıma karismamam lazımdı deyip özür dileyecek bir adım atacak kardesinizin bir adım atmasına gerek yok şu an.

Kardeşin ucuz atlatmis. 30 yaşında kadın kendi istediği kıyafeti annesine karşı savunamiyor ve lafı bir de gecenin bir yarısı tüm gün koşturan sozlusune taşıyorsa bir cacık olmaz bir kızdan. Sümsük, anneci erkeklere saydiriyoriz burda bu da kız versiyonu. Umarım daha kişiliği oturmuş bir kadınla olur. Barıştırmayin.

Merhabalar, yarın kardeşimin sözü olacaktı ama bugün sabah saçma bir sebepten dolayı iş bozuldu. Lütfen akıl verir misiniz çok üzüldüm bu duruma. Annem tavsiye üzerine bir kızla kardeşimi tanıştırdı. Tabi önce kızın ailesinin evine gitti obalarında onayıyla bir süre konuştular. Yaklaşık 1 ay dan sonra kızın ailesi daha fazla görüşmeye sıcak bakmayacaklarını söylediler ve bu işin adını koymak istediler. Kız da benim de sempatik bulduğum bir kız olarak göründü bana. Açıkçası kızı da kötülemem ama ben bu sürenin çok acele olduğunu düşünüyordum ger ne kadar anne babama bunun risk olduğunu söylesem de dinlemediler. Ben de bekarım ailemle yaşıyorum çok da müdahale etmek istemedim bir de malum görümcesi karıştı falan demesinler diye. Bu kız kapalı, benim annem de kapalı ama ben açığım. Bunu anlatmamın sebebi durumu net anlatmanız için. Kızın kapalı olması benim problem ettiğim bir durum değil. Ama aile olarak da çok dindar bir aile değiliz. Kardeşim de kabul etti ancak böyle haremlik selamlık bir aile değiliz biz. Neyse bunlar söz için yüzük ve kıyafet bakmaya gittiler. Ne annem ne ben kesinlikle müdahale etmedik dedik kendileri beğensin anlaşsın alsınlar. Biz yanlarında falan hiç bir şekilde gitmedik ve hatta kardeşime de neyi beğenirse masraftan kaçınmamasını söyledik. Bir yandan ben de çikolatası çiçeği en kaliteli en güzel olsun dşye koşturdum kendim de onları aldım destek olayım diye. En pahalısını aldım değer verelim diye. Hatta kardeşime gönderdim kız da çok beğendi teşekkür etti. Neyse bu kız eve gidiyor annesi tartışıyor pantolon ceket almışlar ceket dizindeymiş ve bunu kısa bulmuş. Açıkçası biz bu duruma şok olduk. Kardeşim de sinirlenmiş her şeyi kendinin beğendiğini annesinin neden böyle bir müdahalede bulunduğunu söylemiş. Ardından da böyle müdahale edecekse bu işin olmayacağını söylemiş. Şimdi size sorum şu baştan böyle bitmesi mi iyi? Yoksa yapıcı bir şeyler yapılabilir miydi? Açıkçası deseki şu renk alsaydınız falan amenna alırdık. Ama ceket boyu takıntısı bize çok abartı geldi. Üstelik kızın kendisi beğenmiş karar vermiş. Başından beri işin çok hızlı geliştiğini anlatamadım aileme ama böyle bir şey yaşadığımız için de çok üzgünüm. Lütfen yorumlarınızı yapar mısınız.
Zararın neresinden donulse kardır. Biri iyi diğeri kötü anlamında söylemiyorum ama kültür farkını ancak gerçekten mental olgunluğa ermiş insanlar tolere edebilir. Kızının beğenip aldığı bir kıyafete müdahale eden bir anne kendi evladina5 güvenmiyor onu yeterli bulmuyordur. Annesinin yeterli bulmadığını birinin yeterli olduğunu size hissettiren nedir? Yeterli de olabilir gerçekten ama belli ki annesi bunun farkında değil bu yüzden sürekli müdahale edecek, annesinin müdahalesini engelleyebilecek mi kardeşiniz ya da kabullenecek mi

Sorun kızda. Kaç yaşında bu kız Allah aşkına kendi beğendiği kıyafeti annesine beğendirmeye uğraşıyor? Beğenmediyse de beğenmedi ne diye kalkıp çocuğa söylüyor ne kadar çocukça hareketler.
Kardeşiniz fevri davranmış bence yani ortada sevgi olmayınca bitsin başlamadan demesi kolay gelmiştir.

Karşı taraftan tepki geldi mi. Kardeşimiz böyle soylenince gelin adayi ne tepkide bulundu onu merak ettim. Hayırlısı olsun

Kadın ya da erkek fark etmez belli bir yaştan sonra her birey ailesine sınır cizebilmeli kendini onlardan ayırmayı öğrenmeli.
Birey olamayan insanlar evlenmemeli.
Bu kizimizda ne zaman ki ailesine sınır çizer kılığına kıyafetine kimseyi karistirmaz o zaman evlenmeye karar verebilir.

Birde bu kadar basit bir mevzudan bitecekse zaten bitsin hiç zorlamanın alemi yok.
Burada kızın annesi bu iş devam etsin istiyorsa ben fazla müdahale de bulundum kızıma karismamam lazımdı deyip özür dileyecek bir adım atacak kardesinizin bir adım atmasına gerek yok şu an.
Maalesef özürü geçtim bize söylediği erkeklerin içinde bu ceketle nasıl oturacak diyor 🥲 gerçekten çok tuhaf geldi bana. Dizdeki bir ceket altına da pantolon almış kızcağız. Ben kıza da üzüldüm. O kadar gereksiz bir şeyden işi bozduki. Kardeşime çok absürt geldiği için sinirlenmiş. Açıkçası ben de kararını etkilemek istemedim ama kardeşim erkek arkadaşlarının eşleri veya sevgilileri ile aynı ortamda oturan konuşan biri. Yarın hep birlikte bir yemeğe gitseler annesi laf mı eder diye korkmadım değil. Bilmiyorum sizce normal mi?

Karşı taraftan tepki geldi mi. Kardeşimiz böyle soylenince gelin adayi ne tepkide bulundu onu merak ettim. Hayırlısı olsun
O da ağlamış üzülmüş. Ama annesinin tavrı o kadar ilginç geldi ki. Kıza da üzüldüm bir sürü ağlamış. Anlam veremedim gerçekten. Niye böyle bir tavırla karşılaştık.

Sorun kızda. Kaç yaşında bu kız Allah aşkına kendi beğendiği kıyafeti annesine beğendirmeye uğraşıyor? Beğenmediyse de beğenmedi ne diye kalkıp çocuğa söylüyor ne kadar çocukça hareketler.
Kardeşiniz fevri davranmış bence yani ortada sevgi olmayınca bitsin başlamadan demesi kolay gelmiştir.
Evet kız da cahillik etmiş. Ama evdekiler sanırım kıza çok bağırıp çağırmışlar o da aramış. Ben kızı da çok suçlamıyorum ama annesinin davranışı beni hem çok üzdü hem de ürküttü.

Kız kendi beğenmiş almış. Sonradan ailesine sizi savunması gerekiyordu. Ben beğendim aldılar gibisinden. Hassasiyetleri olmasını anlıyorum, siz de buna uygun davranıp hiç müdahale etmemişsiniz. Bir ceket için olay bu kadar büyümemeliydi.
Biz niye müdahale edelimki kendi giyinecek. Rengini falan beğenmese sıkıntı yok ya da dersin ki git şu marka ona bile inanın tamam diyelim. Fakat gayet makul bir kıyafete itiraz etmesi bana çok ilginç geldi. Ya da ben insanları tanımıyorum. Anlam veremedim bir türlü.

Ben sizi ailecek haksız buldum. Kızın ailesinin kızlarına karışmasının sizinle ne alakası var. 10 yıllık evliyim babam annem bana karışırsa bu kocamı, hele onun ailesini hiç ilgilendirmez. Bu benim ailemle problemim. Giyimine karışmaları normal demiyorum ben kendi itirazımı kendim yaparım ama eşimin ailemle aramdaki probleme karışmasına izin vermem, hele ki ailesinin bu konuda söz hakkı aslaa olamaz. evlendim diye babam babalıktan annem annelikten çıkmıyor sonuçta. Hele siz de daha evlilik bile olmamış hala ailesi ile yaşıyor ve kızın suçu ne? Kusura bakma ama ne gelin hanım ne de sizin oğlan birey olamamış, evlenmelerine karar veriliyor ayrılmalarına karar veriliyor, hala anasının babasının ağızlarına bakıyorlar. Ayrılmaları en iyisi olmuş. Tanımadan sevmeden saçma sapan bi evlilikten kurtulmuşlar, orası ayrı.

Back