- 3 Mart 2023
- 2.528
- 7.862
- 73
- Konu Sahibi banucicek88
-
kızın ailesi fazla muhafazakar size göre. ancak kız beğendiğine göre kendisi ailesi gibi düşünmüyor demektir. Ancak ailesine karşı gelemediğine göre ailesine karşı pasif. bu da ailenin her şeye burnunu sokacak demektir. kardeşiniz doğru olanı yapmış benceMerhabalar, yarın kardeşimin sözü olacaktı ama bugün sabah saçma bir sebepten dolayı iş bozuldu. Lütfen akıl verir misiniz çok üzüldüm bu duruma. Annem tavsiye üzerine bir kızla kardeşimi tanıştırdı. Tabi önce kızın ailesinin evine gitti obalarında onayıyla bir süre konuştular. Yaklaşık 1 ay dan sonra kızın ailesi daha fazla görüşmeye sıcak bakmayacaklarını söylediler ve bu işin adını koymak istediler. Kız da benim de sempatik bulduğum bir kız olarak göründü bana. Açıkçası kızı da kötülemem ama ben bu sürenin çok acele olduğunu düşünüyordum ger ne kadar anne babama bunun risk olduğunu söylesem de dinlemediler. Ben de bekarım ailemle yaşıyorum çok da müdahale etmek istemedim bir de malum görümcesi karıştı falan demesinler diye. Bu kız kapalı, benim annem de kapalı ama ben açığım. Bunu anlatmamın sebebi durumu net anlatmanız için. Kızın kapalı olması benim problem ettiğim bir durum değil. Ama aile olarak da çok dindar bir aile değiliz. Kardeşim de kabul etti ancak böyle haremlik selamlık bir aile değiliz biz. Neyse bunlar söz için yüzük ve kıyafet bakmaya gittiler. Ne annem ne ben kesinlikle müdahale etmedik dedik kendileri beğensin anlaşsın alsınlar. Biz yanlarında falan hiç bir şekilde gitmedik ve hatta kardeşime de neyi beğenirse masraftan kaçınmamasını söyledik. Bir yandan ben de çikolatası çiçeği en kaliteli en güzel olsun dşye koşturdum kendim de onları aldım destek olayım diye. En pahalısını aldım değer verelim diye. Hatta kardeşime gönderdim kız da çok beğendi teşekkür etti. Neyse bu kız eve gidiyor annesi tartışıyor pantolon ceket almışlar ceket dizindeymiş ve bunu kısa bulmuş. Açıkçası biz bu duruma şok olduk. Kardeşim de sinirlenmiş her şeyi kendinin beğendiğini annesinin neden böyle bir müdahalede bulunduğunu söylemiş. Ardından da böyle müdahale edecekse bu işin olmayacağını söylemiş. Şimdi size sorum şu baştan böyle bitmesi mi iyi? Yoksa yapıcı bir şeyler yapılabilir miydi? Açıkçası deseki şu renk alsaydınız falan amenna alırdık. Ama ceket boyu takıntısı bize çok abartı geldi. Üstelik kızın kendisi beğenmiş karar vermiş. Başından beri işin çok hızlı geliştiğini anlatamadım aileme ama böyle bir şey yaşadığımız için de çok üzgünüm. Lütfen yorumlarınızı yapar mısınız.
İşte biraz cehalet mi diyeyim iş bilmezlik mi? Ona da sinirleniyorum anneme söz dinletemedim. Kardeşim 31 yaşında. Üstelik iyi bir işi var iyi bir üniversite mezunu. Komşumuz anneme çok övmüş annem de illa gideyim dedi. Kızın ailesi de olumlu baktı ve iş çabucak gelişti. Anneme çok kızdım tabi ama bir yandan da üzülüyorum hasta kadıncağız. Bana çok cahilce geldi bu müdahale. Diyorum biz de mi bi hata var inanın çok üzgünüm. Annem babam da üzüldü ona ayrı üzüldüm. Sizce de çok saçma bir gerekçe değil mi?
Anası üzmüş yetmemiş kardeşiniz üzmüş, kıza yazık yaEvet kardeşim demiş. Biz yüz göz olmak istemedik. Yani desem ki biz de başında gittik kıza karıştık kesinlikle ikisini gönderdik. Yüzüklere bile laf etmiş. İnanın çok şaşırdım kız beğenmiş hatta markalı bir yerden almışlar. Biz hep neyi beğenirse onu al dedik parayı önemseme. Kız da çok mutluydu eve gidince annesi tartışmış kızla. O da kardeşime diyince kardeşim sinirlenmiş. Sen kendin aldın beğendin sorun ne diye.
Kardeşi muhtemelen kıyafete bu kadar karışıyorlarsa evlilikte nelere karışırlar diye düşünmüştür. Sonuçta kıyafetleri gelin kendisi seçmişKardeşiniz tepki verebilir ama mudahele edecekse iş olmasın demesi bana göre çok yanlış.
Böyle kiyafet alışveriş çok boş şeyler inanın ki , arada muhabbet olsun üç aşağı beş yukarı herşey halloluyor ama bunların hesabı yapılıp huzursuzluk cikartiliyorsa işler iyice sarpa sarıyor
Doğru olmuş.Merhabalar, yarın kardeşimin sözü olacaktı ama bugün sabah saçma bir sebepten dolayı iş bozuldu. Lütfen akıl verir misiniz çok üzüldüm bu duruma. Annem tavsiye üzerine bir kızla kardeşimi tanıştırdı. Tabi önce kızın ailesinin evine gitti obalarında onayıyla bir süre konuştular. Yaklaşık 1 ay dan sonra kızın ailesi daha fazla görüşmeye sıcak bakmayacaklarını söylediler ve bu işin adını koymak istediler. Kız da benim de sempatik bulduğum bir kız olarak göründü bana. Açıkçası kızı da kötülemem ama ben bu sürenin çok acele olduğunu düşünüyordum ger ne kadar anne babama bunun risk olduğunu söylesem de dinlemediler. Ben de bekarım ailemle yaşıyorum çok da müdahale etmek istemedim bir de malum görümcesi karıştı falan demesinler diye. Bu kız kapalı, benim annem de kapalı ama ben açığım. Bunu anlatmamın sebebi durumu net anlatmanız için. Kızın kapalı olması benim problem ettiğim bir durum değil. Ama aile olarak da çok dindar bir aile değiliz. Kardeşim de kabul etti ancak böyle haremlik selamlık bir aile değiliz biz. Neyse bunlar söz için yüzük ve kıyafet bakmaya gittiler. Ne annem ne ben kesinlikle müdahale etmedik dedik kendileri beğensin anlaşsın alsınlar. Biz yanlarında falan hiç bir şekilde gitmedik ve hatta kardeşime de neyi beğenirse masraftan kaçınmamasını söyledik. Bir yandan ben de çikolatası çiçeği en kaliteli en güzel olsun dşye koşturdum kendim de onları aldım destek olayım diye. En pahalısını aldım değer verelim diye. Hatta kardeşime gönderdim kız da çok beğendi teşekkür etti. Neyse bu kız eve gidiyor annesi tartışıyor pantolon ceket almışlar ceket dizindeymiş ve bunu kısa bulmuş. Açıkçası biz bu duruma şok olduk. Kardeşim de sinirlenmiş her şeyi kendinin beğendiğini annesinin neden böyle bir müdahalede bulunduğunu söylemiş. Ardından da böyle müdahale edecekse bu işin olmayacağını söylemiş. Şimdi size sorum şu baştan böyle bitmesi mi iyi? Yoksa yapıcı bir şeyler yapılabilir miydi? Açıkçası deseki şu renk alsaydınız falan amenna alırdık. Ama ceket boyu takıntısı bize çok abartı geldi. Üstelik kızın kendisi beğenmiş karar vermiş. Başından beri işin çok hızlı geliştiğini anlatamadım aileme ama böyle bir şey yaşadığımız için de çok üzgünüm. Lütfen yorumlarınızı yapar mısınız.
Aileler farklıysa her türlü sıkıntı. Çıkar kardeşinizi birşey hissetmediği biriyle evlendirmek ne kadar doğru anlamadım ilerleyip ilerlemesine ne siz nede aileniz karar veremez buna kardeşimiz karar verirMerhabalar, yarın kardeşimin sözü olacaktı ama bugün sabah saçma bir sebepten dolayı iş bozuldu. Lütfen akıl verir misiniz çok üzüldüm bu duruma. Annem tavsiye üzerine bir kızla kardeşimi tanıştırdı. Tabi önce kızın ailesinin evine gitti obalarında onayıyla bir süre konuştular. Yaklaşık 1 ay dan sonra kızın ailesi daha fazla görüşmeye sıcak bakmayacaklarını söylediler ve bu işin adını koymak istediler. Kız da benim de sempatik bulduğum bir kız olarak göründü bana. Açıkçası kızı da kötülemem ama ben bu sürenin çok acele olduğunu düşünüyordum ger ne kadar anne babama bunun risk olduğunu söylesem de dinlemediler. Ben de bekarım ailemle yaşıyorum çok da müdahale etmek istemedim bir de malum görümcesi karıştı falan demesinler diye. Bu kız kapalı, benim annem de kapalı ama ben açığım. Bunu anlatmamın sebebi durumu net anlatmanız için. Kızın kapalı olması benim problem ettiğim bir durum değil. Ama aile olarak da çok dindar bir aile değiliz. Kardeşim de kabul etti ancak böyle haremlik selamlık bir aile değiliz biz. Neyse bunlar söz için yüzük ve kıyafet bakmaya gittiler. Ne annem ne ben kesinlikle müdahale etmedik dedik kendileri beğensin anlaşsın alsınlar. Biz yanlarında falan hiç bir şekilde gitmedik ve hatta kardeşime de neyi beğenirse masraftan kaçınmamasını söyledik. Bir yandan ben de çikolatası çiçeği en kaliteli en güzel olsun dşye koşturdum kendim de onları aldım destek olayım diye. En pahalısını aldım değer verelim diye. Hatta kardeşime gönderdim kız da çok beğendi teşekkür etti. Neyse bu kız eve gidiyor annesi tartışıyor pantolon ceket almışlar ceket dizindeymiş ve bunu kısa bulmuş. Açıkçası biz bu duruma şok olduk. Kardeşim de sinirlenmiş her şeyi kendinin beğendiğini annesinin neden böyle bir müdahalede bulunduğunu söylemiş. Ardından da böyle müdahale edecekse bu işin olmayacağını söylemiş. Şimdi size sorum şu baştan böyle bitmesi mi iyi? Yoksa yapıcı bir şeyler yapılabilir miydi? Açıkçası deseki şu renk alsaydınız falan amenna alırdık. Ama ceket boyu takıntısı bize çok abartı geldi. Üstelik kızın kendisi beğenmiş karar vermiş. Başından beri işin çok hızlı geliştiğini anlatamadım aileme ama böyle bir şey yaşadığımız için de çok üzgünüm. Lütfen yorumlarınızı yapar mısınız.
Bende öyle düşünüyorum, herkes haklı bulmuş şaşırdım. Ne demek karışamaz edemez, yoksa bitsin vs. Paşa beye bakın hele. Kardeş kişisinin düşünce yapısı leş, muhtemel o yüzden iyi bir okul bitirmesine, iyi bir işi olmasına rağmen bu yaşa gelmiş hala ailesini kuramamış, görücü usulü takılıyor.Kardeşiniz tepki verebilir ama mudahele edecekse iş olmasın demesi bana göre çok yanlış.
Düşünce yapısı neden leş olsun. Kızın annesinin bu kadar müdahaleci olması normal mi? Kızın dizinde bir ceket. Ve kız kendisi beğenmiş. Bana çok cahilce geldi. Böyle bir durumda ilerde de her şeye karışacak mı ailen dedi bu şekilde demiş kardeşim. Ki açıkçası ben de bundan korktum kardeşime söylemesem de. Ben kararını etkilemek istemedim. Benim üzüldüğüm nokta ailemin bu kadar aceleci davranması. Kaç kez söyledim ne gerek var bu kadar aceleye. Annemler de ailesi çok uzatmak istemiyor dediler. Bazen ne kadar okumuş etmiş olsan da ailene söz geçiremiyorsun asıl üzüldüğüm nokta da buBende öyle düşünüyorum, herkes haklı bulmuş şaşırdım. Ne demek karışamaz edemez, yoksa bitsin vs. Paşa beye bakın hele. Kardeş kişisinin düşünce yapısı leş, muhtemel o yüzden iyi bir okul bitirmesine, iyi bir işi olmasına rağmen bu yaşa gelmiş hala ailesini kuramamış, görücü usulü takılıyor.
Belli ki karakteri oturmamış, annesi ile bağını kesememiş bir kız. Bence kardeşiniz kurtulmuş.Merhabalar, yarın kardeşimin sözü olacaktı ama bugün sabah saçma bir sebepten dolayı iş bozuldu. Lütfen akıl verir misiniz çok üzüldüm bu duruma. Annem tavsiye üzerine bir kızla kardeşimi tanıştırdı. Tabi önce kızın ailesinin evine gitti obalarında onayıyla bir süre konuştular. Yaklaşık 1 ay dan sonra kızın ailesi daha fazla görüşmeye sıcak bakmayacaklarını söylediler ve bu işin adını koymak istediler. Kız da benim de sempatik bulduğum bir kız olarak göründü bana. Açıkçası kızı da kötülemem ama ben bu sürenin çok acele olduğunu düşünüyordum ger ne kadar anne babama bunun risk olduğunu söylesem de dinlemediler. Ben de bekarım ailemle yaşıyorum çok da müdahale etmek istemedim bir de malum görümcesi karıştı falan demesinler diye. Bu kız kapalı, benim annem de kapalı ama ben açığım. Bunu anlatmamın sebebi durumu net anlatmanız için. Kızın kapalı olması benim problem ettiğim bir durum değil. Ama aile olarak da çok dindar bir aile değiliz. Kardeşim de kabul etti ancak böyle haremlik selamlık bir aile değiliz biz. Neyse bunlar söz için yüzük ve kıyafet bakmaya gittiler. Ne annem ne ben kesinlikle müdahale etmedik dedik kendileri beğensin anlaşsın alsınlar. Biz yanlarında falan hiç bir şekilde gitmedik ve hatta kardeşime de neyi beğenirse masraftan kaçınmamasını söyledik. Bir yandan ben de çikolatası çiçeği en kaliteli en güzel olsun dşye koşturdum kendim de onları aldım destek olayım diye. En pahalısını aldım değer verelim diye. Hatta kardeşime gönderdim kız da çok beğendi teşekkür etti. Neyse bu kız eve gidiyor annesi tartışıyor pantolon ceket almışlar ceket dizindeymiş ve bunu kısa bulmuş. Açıkçası biz bu duruma şok olduk. Kardeşim de sinirlenmiş her şeyi kendinin beğendiğini annesinin neden böyle bir müdahalede bulunduğunu söylemiş. Ardından da böyle müdahale edecekse bu işin olmayacağını söylemiş. Şimdi size sorum şu baştan böyle bitmesi mi iyi? Yoksa yapıcı bir şeyler yapılabilir miydi? Açıkçası deseki şu renk alsaydınız falan amenna alırdık. Ama ceket boyu takıntısı bize çok abartı geldi. Üstelik kızın kendisi beğenmiş karar vermiş. Başından beri işin çok hızlı geliştiğini anlatamadım aileme ama böyle bir şey yaşadığımız için de çok üzgünüm. Lütfen yorumlarınızı yapar mısınız.
Kızmayın ama bu işler bana tam bir saçmalık geliyor. Biri birini bilmem kime tavsiye etmişmiş, tanıştırmışmış.... kendi eşinini kendi bulamayanMerhabalar, yarın kardeşimin sözü olacaktı ama bugün sabah saçma bir sebepten dolayı iş bozuldu. Lütfen akıl verir misiniz çok üzüldüm bu duruma. Annem tavsiye üzerine bir kızla kardeşimi tanıştırdı. Tabi önce kızın ailesinin evine gitti obalarında onayıyla bir süre konuştular. Yaklaşık 1 ay dan sonra kızın ailesi daha fazla görüşmeye sıcak bakmayacaklarını söylediler ve bu işin adını koymak istediler. Kız da benim de sempatik bulduğum bir kız olarak göründü bana. Açıkçası kızı da kötülemem ama ben bu sürenin çok acele olduğunu düşünüyordum ger ne kadar anne babama bunun risk olduğunu söylesem de dinlemediler. Ben de bekarım ailemle yaşıyorum çok da müdahale etmek istemedim bir de malum görümcesi karıştı falan demesinler diye. Bu kız kapalı, benim annem de kapalı ama ben açığım. Bunu anlatmamın sebebi durumu net anlatmanız için. Kızın kapalı olması benim problem ettiğim bir durum değil. Ama aile olarak da çok dindar bir aile değiliz. Kardeşim de kabul etti ancak böyle haremlik selamlık bir aile değiliz biz. Neyse bunlar söz için yüzük ve kıyafet bakmaya gittiler. Ne annem ne ben kesinlikle müdahale etmedik dedik kendileri beğensin anlaşsın alsınlar. Biz yanlarında falan hiç bir şekilde gitmedik ve hatta kardeşime de neyi beğenirse masraftan kaçınmamasını söyledik. Bir yandan ben de çikolatası çiçeği en kaliteli en güzel olsun dşye koşturdum kendim de onları aldım destek olayım diye. En pahalısını aldım değer verelim diye. Hatta kardeşime gönderdim kız da çok beğendi teşekkür etti. Neyse bu kız eve gidiyor annesi tartışıyor pantolon ceket almışlar ceket dizindeymiş ve bunu kısa bulmuş. Açıkçası biz bu duruma şok olduk. Kardeşim de sinirlenmiş her şeyi kendinin beğendiğini annesinin neden böyle bir müdahalede bulunduğunu söylemiş. Ardından da böyle müdahale edecekse bu işin olmayacağını söylemiş. Şimdi size sorum şu baştan böyle bitmesi mi iyi? Yoksa yapıcı bir şeyler yapılabilir miydi? Açıkçası deseki şu renk alsaydınız falan amenna alırdık. Ama ceket boyu takıntısı bize çok abartı geldi. Üstelik kızın kendisi beğenmiş karar vermiş. Başından beri işin çok hızlı geliştiğini anlatamadım aileme ama böyle bir şey yaşadığımız için de çok üzgünüm. Lütfen yorumlarınızı yapar mısınız.
Haklısınız. Ben de aileme kaç kez yalvardım aceleniz ne. Ama dinletemedim. Açıkçası bu yüzden hem annemlere kızgınım hem de böyle gereksiz insanlarla muhatap olduğumuz için üzgünüm. Kız da 30 yaşında küçük değil. Ama görüşleri farklı demek ki. Benim en çok kızdığım ailemin aceleciliği. maalesef insan bazen çaresiz kalıyor. Ben de işi gücü olan yoğun çalışan bi insanım. Onlar üzülünce ben de çok üzüldüm. İşimi de aksatıyorlar. Off…Kızmayın ama bu işler bana tam bir saçmalık geliyor. Biri birini bilmem kime tavsiye etmişmiş, tanıştırmışmış.... kendi eşinini kendi bulamayan
evlenmesin ne yapalım.kedi köpek mi bunlar ? Belki millet kendi işini kendi görmeyi öğrenir.bu arada bırakın bu manyakları.
insanların hem muhtaç kalıp, hem de bu kadar pişkin olması beni de çok sinir ediyor.artık kimse bu işlere girmiyor.o devir kapandı sayılır.eee o giren bir iki kişi de çekilirse nereden koca bulacakmış o çok kıymetli kızları.bir umut şu gereksiz insanların da durup dururken egoları besleniyor.Haklısınız. Ben de aileme kaç kez yalvardım aceleniz ne. Ama dinletemedim. Açıkçası bu yüzden hem annemlere kızgınım hem de böyle gereksiz insanlarla muhatap olduğumuz için üzgünüm. Kız da 30 yaşında küçük değil. Ama görüşleri farklı demek ki. Benim en çok kızdığım ailemin aceleciliği. maalesef insan bazen çaresiz kalıyor. Ben de işi gücü olan yoğun çalışan bi insanım. Onlar üzülünce ben de çok üzüldüm. İşimi de aksatıyorlar. Off…
Açıkçası kalitesiz falan da değil. Pahalısını da istese alırız sorun değil. Zaten kendisi aldı biz ona zorlamadık şunu alacaksın bunu alacaksın. Yanlarında bile gitmedik. Ceket dizinde dizden yukarıda da değil. ki kız kendi karar vermiş. Annesi demiş ayak bileğinde olacak. Bu açıkçası abartı geldi. Bir de bu kadar diretmesi de. Kız beğenmiş. Bundan dolayı çok şaşırdık bizde. Zaten olmayacak nişan falan. Ama benim üzüldüğüm niye böyle bi saçmalıkla muhattap olalım. Ben de kaç gündür koşturuyorum. Tamamen cehalet. Ailemin dinlememesi de ayrı üzücü. En çok da buna üzüldüm.konu sahibi üzülme. ikisi yüzük alıyor eve gidince kızın annesi belli ki dolduruyor kız beğenmiyor. ikisi elbise alıyor eve gidince kızın aklı fikri 180 derece dönüyor beğenmiyor. anlattığınız gibi kalitesiz adi yaşına başına uymayan nişanlıklar da değil zaten kendi seçmiş kız. ben bunu istiyorum diyor eve gidince bana bunu zorla aldırdınız diyor. beklentileri demek ki çok yüksek kız ailesinin. senin kardeşin bu maddi beklentileri karşılayamaz. bu işin olmaması daha hayır. en ufak gerilimde bu iş olmasın diyarsa ilerde boşananalım lafını her hafta kullanır. bence bu nişan hayır değil.
Açıkçası biz öyle bir zihniyette değiliz. Onu da annem gelin değil kızı gibi görürdü. Bana da görümcelik yapmak çok ters bir düşünce yapısı. Niye öyle karışayım ki işine. Bizim tek istediğimiz onların anlaşması mutlu olması. Ben kendine yeten yoğun çalışan bi insanım. Kalkıp ona karışmak… bunu asla kendime de yakıştıramayacağım bir şey. Başkası da olsa asla öyle davranmak istemem. İşte biz böyle düşünmemize rağmen karşı tarafın bu hali ve bizimkilerin aceleciliği benim düşündükçe kafam uyuşuyor inanın. O yüzden çok üzüldüm.Bazı aileler var aşırı baskıcı ve yobaz. Belki de ailesi öyledir kıza sürekli baskı yapıyorlardır. Amaçları sürekli kontrol etmek. Bence ailesinin yüzüğe ve cekete laf etmesinin amacı yavaş yavaş çocuğu ele geçirmeye çalışmak. Yüzük ve ceket bahane yani parmaklarında oynatacaklar.
Bakmışlar ki görümce ve kaynana da yumuşak biz bu oğlanı parmağımızda oynatırız demişler. Ama sert kayaya toslamışlar. Sizin gitmemeniz yanlış olmuş bence en azından kaynana gitmeliydi. Amaç geline karışmak değil. Saf olmadığını belli etmek. Yoksa böyle oluyor işte iyi niyet süistimal ediliyor. Siz de pahalı çikolata alınca heh demişler. Her dediğimizi yaptırırız bunların yüzü çok yumuşak. Bence tanımadan bu kadar iyi davranılmamalı biraz sert durulmalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?