• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söylenenlere aldırmamak neden bu kadar zor?

anladim. ben senden yasca büyügüm galiba... benim nisanlimin annesi dünyanin en cirkef ve cazgir kadinir ki bunu ben diyorum. kendimde cazgir oldugum icin KVmi iblisin sol kolu ilan etdim. ben nisanlimi asla karistirmiyorum ve annesi hakkinda asla negativ bir cümle kurmuyorum.
sadece KVye ayna taktigi uyguluyorum. o ne derse ne yaparsa 10 dakika sonra söyledigi cümlenin benzerini kuruyorum.
misal verim: KV bana ahhhh cok kilo almissin dedi- benim cevabim--- evet cok sisdim. bu gidisle seni gecicem. sonra yapmacik gülücük.
ev temizliginde: KV- yerleri niye Klorixle silmedin? Benim cevabim: Ben hergün siliyorum. Klorixe gerek kalmiyor. sen haftada 1 yaptigin icin mecbur klorix kullaniyorsun.

böyle yapa yapa KV benimle ugrasmayi kesti. nisanlimin ruhu bile duymadi bu olanlari.
cogu erkek annesini üzmek yerine esini üzer. bu internationaldir cünkü benimki Italyan. azcik hazir cevap ol ve ikili oyna. yoksa ota köke küsen insan damgasini yersen esin seni bir ömür boyu ciddiye almaz

En son olan şey onun yanında oldu tesadüfen. Ben de yüz göz olmak şikayet eden olmak istemiyorum. Yine kibarlıkla halledeyim dedim ben sakin kaldıkça söyleyeceklerini eksiksiz söyleyip sonra evet söylememem lazımdı dedi bir gün patlayıp sinirli davranıp yüz göz olmayı hiç istemiyorum. Sizin davrandığınız gibi akrabalarına yapıyorum ama annesine yapamam. Siz kendi yolunuzu bulmuşsunuz. Sizin adınıza çok mutluyum.Huzurlu ve muhabbet dolu bir yuva dilerim. :nazar:

Bende mecbur muhatap oluyorum. nisanlimla beraber yasiyoruz ama yeni evime daha davet etmedim. gecende beni shopping centerda gördü--- ah burda neyapiyorsun diye soruyor bide- sanki bilmiyor tasindigimizi. bende dedim: oglunu arayip sorsaydin bilirsin burda ne yaptigimi. son zamanlarda küstü bize :) Muahahahha- cokda tin.
amannnnn KVleri takmamak ve hazir cevap olmak en rahati ama dedigim gibi ben asla nisanlima bir cit demiyorum. galiba erkeklerde annelerine karsi korumu icgüdüsü asiri yüksek

Evet oğluşlarına bir şey demicen yoksa hemen anneleri kıymete biner. Zaten doğrusu da bu değil mi? İki yetişkin kendi arasında halletmeli iletişimlerini.

Merhaba, okurken kendim yazmisim gibi hissettim her bı yanıyla aynı sorunlarimiz. Ben de seviyorum kayinvalidemi ama bir şey beni çoğu zaman itiyor sanki ondan bahsettiğiniz gibi şaka adı altında laf vurmaları her konuda kayinvalidemi anlatmissiniz iki aylık bebeğim kucağına alıyor ben seni ağlatmam mamaya alistiririm götürür bakarım gibi şeyler halbuki çocuk aglayinca sinir krizi geçiyor kaynanam sese gelemiyormus. Kendi totolarinda çok iş var gibi bı de bizi beğenmezler doğuma geldi sabah mutfağa giriyor oturuyor gorumcemle çocuğum kolik ağlıyor benden kahvaltı bekliyor dertli dertli masaya oturuyor aşırı üşengeç bi tıp napim saat 12 oluyor hala ortada kahvaltı yok kalkıyorum kucağına veriyorum çocuğu aglasada hazırlıyorum kahvaltıyı bir hafta kaldı terden yapıştı banyo yapmadı çocuğu da kucağına sokup memesine tutuyordu o teriyle ve daha bir sürü şey hamilelik hikayelerini 10 posta anlattı ben anlatınca sen bir şey gormedin dio çocuk bı saniye susmuyordu yemek yemiyor temizlik yapamiyordum görüyordu hala en birinci kendi onun dertleri daha önemli eşime anlatıyorum eşimle kavga ediyoruz . Başka anlatacak kimsem yok o da anlamıyor o cahil sen cahil olma deyip gecistiriyor sussam içimde dert oluyor çok üzülüyorum. Ben boşanmayi göze alarak aynen devam ediyorum susmuyorum kavga da ediyorum. Ben onların umrunda değilsem onlarda benim değildir ben bu hayatı onları alttan almaya gelmedim. Her şey karşılıklıdır kimse kusura bakmicak. Ya onlar beni deli eder ya ben onları susmicam.
Miniğiniz hayırla ve huzurla büyüsün. Çok karışılır diye çocuk düşünmüyorum biliyor musunuz sırf korkumdan. Ben diğer akrabalara söyleniyorum da anneye yapamıyorum. suratım asılsa bile uyarır eşim bakışların yüzün çok kötü oldu diye. Burada çok tatlı bir hanımefendi bilgini aktar üsturuplu cevap ver demişti. Sevgi dolu ve mesafeli,ama sesin bi kötü geliyor demesine rağmen bozulmuş olduğumu anlamasına rağmen söyledi yine.Aynen öyle o bir anne ama ben de bir annenin evladıyım. "o bilmez,sen biliyorsun" yani sizdeki cahil konuşmasının benzeri bizde de oluyor ama o öyle diye ben bir ömür üzüleyim mi

Miniğiniz hayırla ve huzurla büyüsün. Çok karışılır diye çocuk düşünmüyorum biliyor musunuz sırf korkumdan. Ben diğer akrabalara söyleniyorum da anneye yapamıyorum. suratım asılsa bile uyarır eşim bakışların yüzün çok kötü oldu diye. Burada çok tatlı bir hanımefendi bilgini aktar üsturuplu cevap ver demişti. Sevgi dolu ve mesafeli,ama sesin bi kötü geliyor demesine rağmen bozulmuş olduğumu anlamasına rağmen söyledi yine.Aynen öyle o bir anne ama ben de bir annenin evladıyım. "o bilmez,sen biliyorsun" yani sizdeki cahil konuşmasının benzeri bizde de oluyor ama o öyle diye ben bir ömür üzüleyim mi
Bizde de aynı niye gulmuyosun alınırlar diyor arkadaş durduk yere niye güleyim . Telefonumu elime alamıyorum oturuyoruz babam senle konuşuyor telefona bakıyorsun diyor onlarla oturuyoruz diye durup bana bir şeyler desinler de aman o an telefonum elimde olmasın diye mi beklicem saçmalıklarla dolu yobazlar. Eşime canım hayatım diyemiyorum ama benim eşim benim ailemin yaninda öpüyor bile yanağımdan . Bunu bile bile bir hafta tatile gittiğimizde ailesigile resmen rol yapar oldum. Arada ki farkı bilmesine rağmen bence susmayin devir susma devri değil her türlü adımız çıkmış dokuza. Oğluyla tartışır bana laf vurur kiskancligindan. Umrumda değil siz de yerinde ve doğru cümlelerle vurun kırbacı gitsin stresten insan hasta hissediyor kendini yahu .

Bazı i
Ahahaha :KK70:
Italyan aile tipi bizimkine benziyor ya ondan seninki de tam kvymiş.
Benim evliliğim iki yıla yaklaştı tabii ister istemez daha çok muhatap olduk. Hazır cevap olduğumdan beri kvciğim benim laflarımı duyduğunda mutlu bile oluyor bazen düşün kadın heralde balataları sıyırdı :deli:
bazı insanlar beni umursasin da isterse küfür etsin razıyım modunda .

Asıl sorun kvdende değil sende ve eşinde. Birincisi kv ile olan problemde eşini asla katma araya. Kendin hallet dedim ya o ne yapıyorsa samimiyet havasına büründürüp ona yap. O zaman vazgeçecek herşeye karışmaya. Ikincisi ise eşin ne demek sana akıl veriyor bu konuda? eşin bir şey dediğinde de yetişkin insanım samimiyetten yapıyorum iyiligini düşünüyorum dersin. Az biraz kurnaz ol.
Samimiyete burundurmeye örnek olay verebilir misiniz ben zira bı yerden sonra ofkeme artık yenik dusebiliyorum ve topu göğüste yumuşatıp kaleye vurmak yerine kale üstünden seyirciye atabiliyorum

Yooo eşimin yanında da aynıyım. kvler samimiyete dayalı iyiniyetli müdahale ediyorlar da bize nefes aldırmiyorlar ya hani aynısını yeri geldikçe yapıyorum. Ona çok müdahale edecek alan bırakmıyorum böylece. Karşı atak gibi birşey. Aksine eşim annesiyle samimi olduğumu düşünerek daha mutlu oldu :deli:

Siz mutluysanız sorun yok :) bi şekilde çözmenize sevindim

Samimiyete burundurmeye örnek olay verebilir misiniz ben zira bı yerden sonra ofkeme artık yenik dusebiliyorum ve topu göğüste yumuşatıp kaleye vurmak yerine kale üstünden seyirciye atabiliyorum

Mesela bana bir şey düşünemiyormuşum gibi yaptığı; bizim evden çıkarken şu ışığı kapat dediğinde ben de onun evden çıkarken daha ışığı kapatmaya fırsat bulmadan" anne şu ışığı kapatmadan mı çıkcaz" :)))
Bu gibi müdahalelerde çok bulurdu eskiden sağolsun şimdi ise kendi kendine vay başıma ah ağrıyor onu kapattım bunu kapatmadım ne çektim dedi en son :KK70:

benim nisanlim herseyin farkina... Italyan olamsina ragmen nerden ögrendiyse annesine FITNETÖR diyor ama ben asla nisanlima annesinin yaptigi sacmaliklari anlatmiyorum. asla ruhi dengemi bozaman elin kadini icin. kimse kusura bakmasin. tatli minnos kv olur gelir kurulur evime hic sorun olmaz benim icin. benim zaten kendi annem babam yok- yani aslinda kvyi sevmek cok isterim ama kadin gelinlere düsman. kendini 65 yasinda benimle bir görüyor. ruh hastasi resmen- demedigi laf yok. ben yirtik pantolon giyiyorum mesela gecende yirtik pantolon giyenler or++++++ diyor.
bende kahkaha atdim ve dedim--- sende giy ozaman. bedenini bulursan. ruhunu uygun olur. mosmor oldu ama cit yok :)

Şok oldum. Ben de duruma nasıl çözeceğime Fransız kaldım :) Kendi yolumu bulurum inşallah ama ben böyle yapamam buna çok eminim. Siz kendi yönteminizi bulmuşsunuz,Huzur ve mutluluklar dilerim

Bakın anlatayım geçen gün aradı açtım.Nasılsın iyi misin faslını bitirdikten sonra birinci derece bir yakınımın ameliyat olacağını söyledim. Sonra bana aa olmasın ilaç yutarak gidermeye çalışsın bizim bir tanıdığımız o ameliyatı oldu başına şunlar bunlar geldi diyerek kötü olaylardan bahsetti. Ben gurbetteyim ve zaten endişe ediyorum bunları duymak çok üzdü. Dedim ki anne ilaç yutacak durum yokmuş doktor kesin ameliyat dedi. Konunun uzmanı öyle diyince mecburen olacak. Olmasın başka başka doktora götürün dedi. En iyisine götürmüşler anne tıp ilerledi kötü birşey olmaz ameliyat olacak hastamla konuşursan ona da böyle söyleme üzülür dedim. Bana hala ameliyat olan kişinin başına gelenlerden bahsetmeye devam etti. Ki yakınım da çok korkuyor ameliyat olmaktan. Kapatınca içimi endişe sardı böyle söylenir mi bişeye ihtiyaç var mı geçmiş olsun denir geçilir diye düşündüm. Endişeden ve söylediği şeylerin gerçekleşmesi ihtimalinden ağladım.Saygıyla susturmaya çalıştım ama susmadı. Böyle işte

Bakın anlatayım geçen gün aradı açtım.Nasılsın iyi misin faslını bitirdikten sonra birinci derece bir yakınımın ameliyat olacağını söyledim. Sonra bana aa olmasın ilaç yutarak gidermeye çalışsın bizim bir tanıdığımız o ameliyatı oldu başına şunlar bunlar geldi diyerek kötü olaylardan bahsetti. Ben gurbetteyim ve zaten endişe ediyorum bunları duymak çok üzdü. Dedim ki anne ilaç yutacak durum yokmuş doktor kesin ameliyat dedi. Konunun uzmanı öyle diyince mecburen olacak. Olmasın başka başka doktora götürün dedi. En iyisine götürmüşler anne tıp ilerledi kötü birşey olmaz ameliyat olacak hastamla konuşursan ona da böyle söyleme üzülür dedim. Bana hala ameliyat olan kişinin başına gelenlerden bahsetmeye devam etti. Ki yakınım da çok korkuyor ameliyat olmaktan. Kapatınca içimi endişe sardı böyle söylenir mi bişeye ihtiyaç var mı geçmiş olsun denir geçilir diye düşündüm. Endişeden ve söylediği şeylerin gerçekleşmesi ihtimalinden ağladım.Saygıyla susturmaya çalıştım ama susmadı. Böyle işte

Siz fazla naifsiniz anladığım kadarıyla. Birşey olmaz herkes ameliyat oluyor kaderinde varsa olacak olan olur deyip ağzını kapatamamışsınız. Herşeyi çok bilmişlere kendinden büyük Allah olduğunu unutturmayın.

Bizde de aynı niye gulmuyosun alınırlar diyor arkadaş durduk yere niye güleyim . Telefonumu elime alamıyorum oturuyoruz babam senle konuşuyor telefona bakıyorsun diyor onlarla oturuyoruz diye durup bana bir şeyler desinler de aman o an telefonum elimde olmasın diye mi beklicem saçmalıklarla dolu yobazlar. Eşime canım hayatım diyemiyorum ama benim eşim benim ailemin yaninda öpüyor bile yanağımdan . Bunu bile bile bir hafta tatile gittiğimizde ailesigile resmen rol yapar oldum. Arada ki farkı bilmesine rağmen bence susmayin devir susma devri değil her türlü adımız çıkmış dokuza. Oğluyla tartışır bana laf vurur kiskancligindan. Umrumda değil siz de yerinde ve doğru cümlelerle vurun kırbacı gitsin stresten insan hasta hissediyor kendini yahu .

Ben de çok stresli hissediyorum gerçekten. Onlara uygun yaşayamam ben de böyle biriyim . Bi yöntem bulacağım mutlaka ,sert konuşamam sevgimden ama tavşan dağa küsmüş modunda da habersizce içerlemeyeceğim ben de

Siz fazla naifsiniz anladığım kadarıyla. Birşey olmaz herkes ameliyat oluyor kaderinde varsa olacak olan olur deyip ağzını kapatamamışsınız. Herşeyi çok bilmişlere kendinden büyük Allah olduğunu unutturmayın.
Dedim zaten inşallah herşey düzgünce olup bitecek diye ama bozmaksızın aynı cümleleri tekrar etti. Naif yakıştırmanız için teşekkür ederim

H
Her şeyi bilirler gelinlerin kalbi olduğunu insan oldugunu hizmetçi olmadıklarını bilmezler

Ben de çok stresli hissediyorum gerçekten. Onlara uygun yaşayamam ben de böyle biriyim . Bi yöntem bulacağım mutlaka ,sert konuşamam sevgimden ama tavşan dağa küsmüş modunda da habersizce içerlemeyeceğim ben de
Geçen gezmeye çıktık resim paylaştım ne zaman resim paylassam başka yerden vurup eşimi arayıp kavga ediyor bunu farketmek geç olmadı kaynım gösteriyor o da kıskancindan kuduruyor geziyoruz diye kaynimdan aradı açmadım ben biliyorum arama sebebini çok önemliyse kocamı arar diye düşündüm yatıyordum ben hop kocamı aradı mutfakta eşim kavga ediyor telde bende sanki uyanmış gibi yapıp dinlemeye gittim eşim baya iyi konuştu sizi sayıyorum dua edin oraya geliyorum her yaz dedi . 2 milyara patlıyor bana senin haberin var mı dedi bende bilirim Antalya'ya tatile gitmeyi ama siz biz büyüğü Z deyip kendinizi hep haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz dedi önce büyüklük yapacaksınız dedi bu yobazligi bırakın dedi valla öyle bir durumki annesiyle kavga etmesine sevindim yahu öyle saçma

Altın takı kısmına girmiyorum benim için önemsiz şeyler bunlar..
Parayla mutlu olan biri değilim.
Allah sağlık versin çalışır kendim yaparım.

Ne kvler var diyorum ve abarttiginizi düşünüyorum.
Bir kere düşünce yapınızı değiştirmenizi öneririm.

Kayinvalidemden güzel bir şey öğrendim ben. Büyük küçük demeden herkesten bir şey ögrenmeye çalışırım der.
Gelin benden daha iyi ne bilebilir ki diye düşünmeden benden çok şey alıp uyguladığı olmuştur. Ne güzel bir şey bu iyi ki öğrettin bana demiştir.

Konuşmayı seviyor, kötü bir niyeti yok amacı yardimci olmak iyiliginizi istemekse hosgörseniz ne olur?

Aa öyle mi anne bir süre bekleyeyim geçici olduğunu düşünüyorum gecmezse denerim deseniz ne olur?

Oğlunu seviyorsunuz ama..

Bu kadar da iyi gelinim işte kıymetim yok.
Bak yine kederlendim! Oyy :)

Benim annem de sizin kayinvalideniz gibi.

Yapıları böyle degismiyorlar sabredin.

Insanlari olduğu gibi kabul edince kafaniz daha rahat eder bence.

Hayatta bu tip insanlar hep varlar ve var olacaklar maalesef.

Kapan diyenler, çocuk soranlar , birinci çocuk olunca ikinci çocuğu soranlar hep var.

Siz hayatınızı kendi dogrularinizla yaşamaya devam edin.

Geçen gezmeye çıktık resim paylaştım ne zaman resim paylassam başka yerden vurup eşimi arayıp kavga ediyor bunu farketmek geç olmadı kaynım gösteriyor o da kıskancindan kuduruyor geziyoruz diye kaynimdan aradı açmadım ben biliyorum arama sebebini çok önemliyse kocamı arar diye düşündüm yatıyordum ben hop kocamı aradı mutfakta eşim kavga ediyor telde bende sanki uyanmış gibi yapıp dinlemeye gittim eşim baya iyi konuştu sizi sayıyorum dua edin oraya geliyorum her yaz dedi . 2 milyara patlıyor bana senin haberin var mı dedi bende bilirim Antalya'ya tatile gitmeyi ama siz biz büyüğü Z deyip kendinizi hep haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz dedi önce büyüklük yapacaksınız dedi bu yobazligi bırakın dedi valla öyle bir durumki annesiyle kavga etmesine sevindim yahu öyle saçma
İşte bize söyletmeyip kendileri söylüyorlar. Eşiniz arkanızda durmuş bu çok güzel bir şey.

Back