Soyagaci

Dream00

🌸9. Takım Mezunu🌸 Güven, tek kullanımlıktır...
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2014
8.562
34.210
748
merhaba arkadaslar,
kendi soyagacini arastiran oldumu hic ??
ben cok merak ediyorum ama nasil ulasabilirim bilmiyorum.. belirli bi yere kadar bilgim var gerisi yok..
arastiran olduysa nasil arastirdiniz beni bilgilendirirmisiniz..
dogru yeremi actim konuyu bilemiyorum :S

Bende merak ederim özellikle göçmen olup olmadığımızı benim anne tarafimdan duydum baska bi ülkeden gelmisiz falan diyen oldu o konu merak uyandırıyo

bizimkiler şeyhmiş
sonra Atatürk'ün tekke zaviyeleri kapattığı dönem soykütüğünü saklamışlar bir caminin bahçesine gömmüşler
öyle gitmiş şu an şeyh filan yok akrabalarda kalmadı:)

hımm o gömülen belgeler falan ortada mı canım ?
ben de hep merak ederim ama acaba soyumuzda şöyle önemli şahsiyetler var mı hani mevki olarak değil tabii de ..
okumuş alim falan ama nerden bileceksin ki?

Bende merak ederim özellikle göçmen olup olmadığımızı benim anne tarafimdan duydum baska bi ülkeden gelmisiz falan diyen oldu o konu merak uyandırıyo
benimde tek bildigim kafkaslardan gelmemizmis.. ama ben bütün gecmisi merak ediyorum :)

mahzur gör beni ama Seyh ne demek? yurtdisindayim affet beni :)

ben de hep merak ederim ama acaba soyumuzda şöyle önemli şahsiyetler var mı hani mevki olarak değil tabii de ..
iste bilinmiyor malesef nerden bulunurki?? sanirim ben kagida yazacam bildiklerimi yeni neslimiz icin :))

Hz.Ömer'in soyundan gelen yedi şeyhler varmış , onlardan biriymiş dedemiz işte o soyun yazıldığı kağıt varmış onu gömmüşler bahçeye , yazılı bir şey yok şu an elimizde belki de söylenti:) yani bilmiyorum doğruluğu nedir ne değildir..:)

nereye gömmüslerki.. bulunurmi biliniyorsa?

Soy kütüğümüz devlet arşivinde saklı, özellikle osmanlı döneminde soy kütüğüne çok dikkat edilirdi o yüzden bu ülkenin vatandaşlarının nereden geldiği soyunda kimlerin olduğu bellidir ama bunu herkese açıp göstermiyorlar özel izin alınması gerek felan diye biliyorum.

ay boşu boşuna değildir canım ya o söylenti..

mahzur gör beni ama Seyh ne demek? yurtdisindayim affet beni :)
din alimi gibi bir şey sanırım, inan ben de bilmiyorum
dediğim gibi artık yok bizde , akrabalarda öyle şeyhlik
hatta yedi şeyhler diye devam ettiren başkaları olmuş ama onlar yalan diyorlar insanları kandırmak için çıkmışlar sonradan
bizimkiler çünkü sonra bir daha çıkmadılar meydana şeyhliği devam ettirelim dememişler ,öyle anlatıyor büyüklerimiz bildiklerim benim de sınırlı

nasil izin alinirki? alinsa izin verilirmi bide o var :S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…