hımm o gömülen belgeler falan ortada mı canım ?bizimkiler şeyhmiş
sonra Atatürk'ün tekke zaviyeleri kapattığı dönem soykütüğünü saklamışlar bir caminin bahçesine gömmüşler
öyle gitmişşu an şeyh filan yok akrabalarda kalmadı:)
benimde tek bildigim kafkaslardan gelmemizmis.. ama ben bütün gecmisi merak ediyorum :)Bende merak ederim özellikle göçmen olup olmadığımızı benim anne tarafimdan duydum baska bi ülkeden gelmisiz falan diyen oldu o konu merak uyandırıyo
soykutugu ne demekbizimkiler şeyhmiş
sonra Atatürk'ün tekke zaviyeleri kapattığı dönem soykütüğünü saklamışlar bir caminin bahçesine gömmüşler
mahzur gör beni ama Seyh ne demek? yurtdisindayim affet beni :)bizimkiler şeyhmiş
dizide var ya seyh adibali falan diyolarmahzur gör beni ama Seyh ne demek? yurtdisindayim affet beni :)
iste bilinmiyor malesef nerden bulunurki?? sanirim ben kagida yazacam bildiklerimi yeni neslimiz icin :))hımm o gömülen belgeler falan ortada mı canım ?
ben de hep merak ederim ama acaba soyumuzda şöyle önemli şahsiyetler var mı hani mevki olarak değil tabii de ..
okumuş alim falan ama nerden bileceksin ki?
Önemli,tarihte izi olan insanlar var mi acaba keşke öğrenebilsekbenimde tek bildigim kafkaslardan gelmemizmis.. ama ben bütün gecmisi merak ediyorum :)
hmm :Sdizide var ya seyh adibali falan diyolar
ermis gibi bisey galiba din bilim adami herhalde :)
keske ama nasil o arsivlere ulasilir.. ulasilsada sanirim hepside kayitli degildirÖnemli,tarihte izi olan insanlar var mi acaba keşke öğrenebilsek
Hz.Ömer'in soyundan gelen yedi şeyhler varmış , onlardan biriymiş dedemiz işte o soyun yazıldığı kağıt varmış onu gömmüşler bahçeye , yazılı bir şey yok şu an elimizde belki de söylenti:) yani bilmiyorum doğruluğu nedir ne değildir..:)hımm o gömülen belgeler falan ortada mı canım ?
ben de hep merak ederim ama acaba soyumuzda şöyle önemli şahsiyetler var mı hani mevki olarak değil tabii de ..
okumuş alim falan ama nerden bileceksin ki?
yani soyun kimlerden geldiğini yazan bir kağıt varmış onu gömmüşler iştesoykutugu ne demek
geçmis olsun :)yani soyun kimlerden geldiğini yazan bir kağıt varmış onu gömmüşler işte
nereye gömmüslerki.. bulunurmi biliniyorsa?Hz.Ömer'in soyundan gelen yedi şeyhler varmış , onlardan biriymiş dedemiz işte o soyun yazıldığı kağıt varmış onu gömmüşler bahçeye , yazılı bir şey yok şu an elimizde belki de söylenti:) yani bilmiyorum doğruluğu nedir ne değildir..:)
ay boşu boşuna değildir canım ya o söylenti..Hz.Ömer'in soyundan gelen yedi şeyhler varmış , onlardan biriymiş dedemiz işte o soyun yazıldığı kağıt varmış onu gömmüşler bahçeye , yazılı bir şey yok şu an elimizde belki de söylenti:) yani bilmiyorum doğruluğu nedir ne değildir..:)
din alimi gibi bir şey sanırım, inan ben de bilmiyorummahzur gör beni ama Seyh ne demek? yurtdisindayim affet beni :)
nasil izin alinirki? alinsa izin verilirmi bide o var :SSoy kütüğümüz devlet arşivinde saklı, özellikle osmanlı döneminde soy kütüğüne çok dikkat edilirdi o yüzden bu ülkenin vatandaşlarının nereden geldiği soyunda kimlerin olduğu bellidir ama bunu herkese açıp göstermiyorlar özel izin alınması gerek felan diye biliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?