Sosyal medya arkadaşlığı

Değişir karşındaki insana göre. Benim liseye giderken facebook kitap gruplarından tanıştığım bir kız vardı. Yıllarca mesajlaştık, dertleştik, en özelimizi anlattık. Çok çok yakındık. Sonra yüz yüze buluştuk. (Şimdi ki yaşımda en özelimi anlatmam o ayrı)
Annelerimizi tanıştırdık, oturup kalktık. Sonra o yurtdışına okumaya gitti, beni unuttu yeni arkadaşlıklar edinip 😂 şimdi 40 yılda bir instagram da birbirimizin hikayelerini beğeniriz o kadar. Hiçbir zararı olmadı ama. Daha sonra mobil bir oyun üzerinden arkadaş grubum oldu. Ben o zamanlar 22 yaşındayım, grupta 18 yaşında kız, benim yaşımda 2 erkek, 50 yaşında bir kadın ve 40 yaşında bir adam var düşün. Sitcom gibi bir ortam 😂Ama herkes o kadar normaldi ki. Aylarca telegram üzerinden telefon numaralarımızı paylaşmadan sadece oyun için yazıştık ve arada sohbet ettik. Sonra arkadaşlıklar ilerledi, bazılarımız yüz yüze görüştü yine tabi 7-8 yıldır artık arkadaştık artık. Özlemişim galiba birileriyle bu şekilde arkadaş olmayı baya anlatasım varmış 😂

Sonuç olarak gerçek adını ve yüzünü paylaştığın kimseye özelini anlatma ama arkadaşlık kurabilirsin. Hoşuna gitmeyen bir durum olduğu an görüşmeyi kesersin olur biter.
Siz böyle anlatınca çok heveslendim ya gerçekten çok iyi insanlara denk gelmişsiniz. Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim ♥️

Ben de üniversiteden memlekete döndüğümde 3 sene evvel arkadaş kazığı yedim, bazı arkadaşlarım atandı gitti derken arkadaşsız kalmıştım. Zaten okul bitmiş, işsiz kalmışım ve arkadaşım yok derken baya depresyona girmiştim, kaç ay evden çıkmadım hatırlamıyorum bu süreçte de sosyal medyadan tanıştığım arkadaşlarımla sohbet ettim ama konuştuğum konular genel, hayattan konulardı heh bir de arkadaşımdan yediğim o darbe. Yalnızlığı bitirmek ve sosyalleşmek için kursa yazıldım, ordan tanıştığım kişilerle arkadaşlık kurmaya başladım. Lütfen sen de benim yaptığım gibi kendini eve kapatma😊 yaşın çok küçük 21 yaşına dönmek isterdim. Sosyal medyadaki arkadaşlarına da sonradan pişman olacağın ya neden anlattım ki diyeceğin bir şeyler anlatmazsan sorun olmaz ✨😊
Lisedeyken bi arkadaşım vardı yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi bazen öğle yemeğine paramız yetmediğinde aldığımız yemeği paylaşırdık.o kadar deli dolu zamanlar geçirdik ki sonra çok değişti farklı arkadaş ortamlarına girip beni beğenmemeye başladı ondan sonra da zatten doğru düzgün arkadaşım olmadı . Tavsiyeleriniz için teşekkürler 💙🥹

Kadınlar klübü daha dutluk iken edindiğim bir sürü arkadaşım var. Evlerine gidip kaldığım bana gelip kalanlar var. Beraber yurt içi yurt dışı tatillere gittik bir çok kere. Ama önce iyice tanımak gerek.
Görüntülü konuşmak niye istemedi mesela? Bu beni düşündürtür.
İyice tanımadan güvenip özel sırlarınızı vermeyin
Sizin adınıza çok sevindim iyi insanlara denk gelmişsiniz.Beni de düşündürten bu oldu zatten hani görüntülü konuşsam en azından içim rahatlayacak karşımda kimin olduğunu bilicem ona göre hareket edicem

Kuzenin haklı su devirde ama keske tedbirli şekilde tanımaya calıssaydın. Bisey kaybetmezdin sadece konuşmaktan. Mesela benim sosyal medyadan tanıdıgım iki tane çok yakın dostum var. İkisiyle de yaklasık 8 yıldır arkadaşız ikisini de cok severim. Her basım sıkıştığında ararım yardım isterim keza onlarda öyle . Yeni doğum yaptım mesela biri hastaneye cicek gönderdi. Biride kek poğaça sarma falan yapıp kargolamıs süt olsun diye. İyi ki tanımısım gercekten en yakın dostlarım diyebilirim
Sizin adınıza çok sevindim iyi insanlara denk gelmişsiniz. Rabbim evladınıza hayırlı uzun ömürler versin inşallah.Ben biraz safım ya herkesi kendim gibi görürüm gözü açık biri değilim yani . Konuşmayı bitirmek iyi oldu karşımdaki kişinin niyetini bilmiyorum çünkü

Normal arkadaşlık yapıyorsanız ne gibi bir zararı olabilir?sonuçta yüzyüze tanıştığınız insanlarıda önce tanımıyorsunuz.sosyal medyada profilden aşağı yukarı bir fikrin oluyor.bir yerde buluşursunuz reel olursunuz bence biraz abartmış kuzeniniz ama tabi siz yine dikkatli olun herkesle hemen samimi olunmaz.topluluk içinde cafede vs buluşup görüşmenin telefonda mesajlaşmanın falan zararı olacağını düşünmüyorum.benimde sanal arkadaşlarım çok bazılarıyla gerçektede tanıştım.
Toplasan yirmi kişiyi takip etmiyordu değişik bir bir isimle açılmıştı hesap.Ailesiyle sorun yaşadığı için kendi ismimle hesap açmadım dedi. Konuşmayı kestikten sonra baya hesabı falan da büyütmüş.Profiline bakıp yorum yapacağım hesabı yoktu yani değişik bir durumdu. Konuşmayı kestim zatten

Merhaba kızlar size danışmak istediğim bir konu var. Dört ay önce sosyal medyadan bi kızla tanıştım karşılıklı yorumlaştık daha sonra ise takipleştik çok tatlı minoş bir kızdı .Bu durumu kuzenime anlatım o da sosyal medyadan kimseye güvenip konuşma dedi. Konuştuğum kişiyle telefonda konuştuk birbirimize fotoğraf bile attık çok enerjik tatlı bir kızıdı. Kuzenim öyle diyince içime şüphe düştü ve kıza uygun bir dile konuşmak istemediğimi söyledim sonra da pişman oldum. Sizce yanlış mı yaptım bu durum içten içe üzüyor beni çünkü yorumlarınız bekliyorum
Kuzenınız çok haklı

Gerçekten anlatmak istediğim buydu ya birine verip konuşturduysa her şey olabilir
Evet
Herkese karşı artık ince eleyip sık dokumak zorundayız
Hayat çok garip ve insanlar kötü ablacım
İllede sosyal medyadan arkadaş arıyorsan ben varım bak :) tescilli kadın
Mükremin Gezginin dediği gibi ben kadınım demi ?beeen kadınımm

Sizin kendi aklınız yok mu ya? Başkasının demesiyle arkadaşlık bitiriyorsunuz.Temkinli olmayı, mesafeyi ayarlamayı bilmiyorsanız ha sosyal medyadan ya sınıfta ön sıradakı kızdan uzal durmanız gerekir. Sosyal medyadan, kk dan çok çok samimi arkadaşlarım var. Hiçbirinden kötülük görmedim. Kazık yemedim. İnce eleyip sık dokumasını öğrenmeniz lazım.

Evet
Herkese karşı artık ince eleyip sık dokumak zorundayız
Hayat çok garip ve insanlar kötü ablacım
İllede sosyal medyadan arkadaş arıyorsan ben varım bak :) tescilli kadın
Mükremin Gezginin dediği gibi ben kadınım demi ?beeen kadınımm
Evet sen kadınsın ablacım 😂😂 olur konuşabiliriz neden olmasın. Gerçekten hayat çok kötü

sözlükten 20 yıllık arkadaşım var ve bana çok şey öğretti. hiç zarar görmedim.

Merhaba kızlar size danışmak istediğim bir konu var. Dört ay önce sosyal medyadan bi kızla tanıştım karşılıklı yorumlaştık daha sonra ise takipleştik çok tatlı minoş bir kızdı .Bu durumu kuzenime anlatım o da sosyal medyadan kimseye güvenip konuşma dedi. Konuştuğum kişiyle telefonda konuştuk birbirimize fotoğraf bile attık çok enerjik tatlı bir kızıdı. Kuzenim öyle diyince içime şüphe düştü ve kıza uygun bir dile konuşmak istemediğimi söyledim sonra da pişman oldum. Sizce yanlış mı yaptım bu durum içten içe üzüyor beni çünkü yorumlarınız bekliyorum
Bu devirde insanlar babasına güvenemezken sosyal medyadan kimseye güvenmeyin.

Sizin kendi aklınız yok mu ya? Başkasının demesiyle arkadaşlık bitiriyorsunuz.Temkinli olmayı, mesafeyi ayarlamayı bilmiyorsanız ha sosyal medyadan ya sınıfta ön sıradakı kızdan uzal durmanız gerekir. Sosyal medyadan, kk dan çok çok samimi arkadaşlarım var. Hiçbirinden kötülük görmedim. Kazık yemedim. İnce eleyip sık dokumasını öğrenmeniz lazım.
Biraz sakin mi olsanız tabi ki herkesin kendi aklı var sadece fikir almak istemiştim.

Bilmiyorum ya sosyal medya çok değişik bir ortam kendini çok iyi gizleyen insanlar var
sosyal medya değil insanlar değişik.
benim arkadaşımla anonim olarak konuşma şeklimiz sadece bilgi paylaşımıydı ve zaten bu tip şeylerin olduğu bir sitede tesadüfen tanıştık.
tiktok, instagram ya da diğer uygulamalarla ilgili fikrim yok.

Sosyal medyadan tanışıp yıllardır konuştuğum görüştüğüm arkadaşlarım var. Olabilir bence 🙂 Ama herkese güven olmaz dikkatli olmak lazım, kendinize dair çok özel şeyleri,ailevi durumları anlatmayın derim. Zamanla samimiyet oluşursa paylaşırsınız belki

Kadınlar kulübünden de tanıştığım kişiler var. Ama henüz görüşmedik :) bakalım nasip olursa görüşeceğiz inşallah

Sosyal medyadan tanışıp yıllardır konuştuğum görüştüğüm arkadaşlarım var. Olabilir bence 🙂 Ama herkese güven olmaz dikkatli olmak lazım, kendinize dair çok özel şeyleri,ailevi durumları anlatmayın derim. Zamanla samimiyet oluşursa paylaşırsınız belki
Benimde iki yıl önce tanıştığım çok tatlı biri var o Azerbaycanlı bu aralar pek görüşemiyoruz. İyi ki tanımışım dediğim nadir insanlardan. Sosyal medya çok farklı bir platform bu arkadaşım çok iyi mesela ama geçenlerde tanıştığım kişi çok soru sorduğu için konuşmayı kestim . İyi insanlar olduğu kadar kötü ve kendini çok iyi gizleyen insanlarda var tabi ki.Temkinli davranmak gerekiyor.

Back
X