Sosyal medya arkadaşlığı

Benim de sosyal medyadan tanıştığım sonra yüz yüze de görüştüğüm arkadaşlarım var ama biz KPSS grubunda tanışmıştık. Kalabalık olmayan bi gruptu. Herkes bi şekilde birinin üni arkadaşı vs idi. Bence nasıl bi grupta tanıştığın önemli. Gerçi orda bi kız vardı herkese karşı aşırı iyi mükemmel biriydi. Sonra arkadaşlarla buluşmuşlar meğer kızın anlattığı her şey yalanmış. Puanı ve yaşı bile gerçek değilmiş. KPSS’ye bile hazırlanmıyormuş 😂😂 bunları duyunca da insan korkuyo haliyle.
Cidden değişik insanlar var sosyal medya bazen çok tehlikeli olabiliyor iyi insanlar kadar kötü insanlar da var dikkate etmek gerkiyor

Buraya ilk üye olduğumda birkaç arkadaşım vardı, benim aracılığımla birbirleriyle tanıştılar, whatsap grubumuz var. Şimdi 14 senelik can ciğer arkadaşız :) Gerçek hayattaki arkadaşlarımdan daha yakınlar.
Her insan aynı değildir, başkasının lafıyla hareket etmez ölçer tartardım ben.

Merhaba kızlar size danışmak istediğim bir konu var. Dört ay önce sosyal medyadan bi kızla tanıştım karşılıklı yorumlaştık daha sonra ise takipleştik çok tatlı minoş bir kızdı .Bu durumu kuzenime anlatım o da sosyal medyadan kimseye güvenip konuşma dedi. Konuştuğum kişiyle telefonda konuştuk birbirimize fotoğraf bile attık çok enerjik tatlı bir kızıdı. Kuzenim öyle diyince içime şüphe düştü ve kıza uygun bir dile konuşmak istemediğimi söyledim sonra da pişman oldum. Sizce yanlış mı yaptım bu durum içten içe üzüyor beni çünkü yorumlarınız bekliyorum
Benimde böyle bi arkadaşım vardı sonra kafalarımız uyuşmadı vedalaştık ama kimseyle dertleşemediğim şeyleri onunla rahatca dertleşebiliyordum ikimizinde benzer şeylerin yaşaması da bizi baya bi koyu sohbete çekiyordu hep. Ama çokta bağlanmamak lazım insanlara..

Şuan bi arkadaşım daha var konuştuğum aşırı tatlı biri ve arkadaşlığı bana iyi geliyor. Bazen yedi sülale yanında olur ama boş. Boş bi kalabalık bazen El dediğimiz daha yoldaş olabiliyor.

Kötü yada iyi demek doğru değil karakter meselesi tabi .. arkadaşlık yap yada yapma diyemeyiz reşitsin ne yaptığını biliyorsun. Ama kuzenin de kendince seni kötülüklerden korumak istemiş buda güzel bişey tabi ki.

Buraya ilk üye olduğumda birkaç arkadaşım vardı, benim aracılığımla birbirleriyle tanıştılar, whatsap grubumuz var. Şimdi 14 senelik can ciğer arkadaşız :) Gerçek hayattaki arkadaşlarımdan daha yakınlar.
Her insan aynı değildir, başkasının lafıyla hareket etmez ölçer tartardım ben.
Konuştuğum kız da kötü birine benzemiyordu. Ama şöyle bi durum var çok fazla soru soruyordu bişeyleri irdeliyordu kuzenim de öyle diyince uygun bir dile konuşmayı kestim. Bugün aklıma takıldı acaba konuşmaya devam mı etseydim diye. Ben tedirgin oluyorum ya ilerde bişey olursa ona anlattığım konuları hiç beklenmedik bi anda ortaya dökerse diye

Konuştuğum kız da kötü birine benzemiyordu. Ama şöyle bi durum var çok fazla soru soruyordu bişeyleri irdeliyordu kuzenim de öyle diyince uygun bir dile konuşmayı kestim. Bugün aklıma takıldı acaba konuşmaya devam mı etseydim diye. Ben tedirgin oluyorum ya ilerde bişey olursa ona anlattığım konuları hiç beklenmedik bi anda ortaya dökerse diye
Çok fazla soru sorma olayını sevmiyorum ben de.

Benimde böyle bi arkadaşım vardı sonra kafalarımız uyuşmadı vedalaştık ama kimseyle dertleşemediğim şeyleri onunla rahatca dertleşebiliyordum ikimizinde benzer şeylerin yaşaması da bizi baya bi koyu sohbete çekiyordu hep. Ama çokta bağlanmamak lazım insanlara..

Şuan bi arkadaşım daha var konuştuğum aşırı tatlı biri ve arkadaşlığı bana iyi geliyor. Bazen yedi sülale yanında olur ama boş. Boş bi kalabalık bazen El dediğimiz daha yoldaş olabiliyor.

Kötü yada iyi demek doğru değil karakter meselesi tabi .. arkadaşlık yap yada yapma diyemeyiz reşitsin ne yaptığını biliyorsun. Ama kuzenin de kendince seni kötülüklerden korumak istemiş buda güzel bişey tabi ki.
Böyle bazen biri ben anlasın istiyorum tanıdık biri yada akraba olunca yargılıyolar hemen insanı .Benim çok fazla çevrem yok rehberimde aramak istesem arayabileceğim derdimi anlatacağım kimse yok . Yanlız hissediyorum kendim. Duygusal boşluğa düşüp ilerde başıma kötü bişeylerde gelsin istemiyorum

Böyle bazen biri ben anlasın istiyorum tanıdık biri yada akraba olunca yargılıyolar hemen insanı .Benim çok fazla çevrem yok rehberimde aramak istesem arayabileceğim derdimi anlatacağım kimse yok . Yanlız hissediyorum kendim. Duygusal boşluğa düşüp ilerde başıma kötü bişeylerde gelsin istemiyorum
Arkadaşlıklarını seviyeli tut tavsiyem bu olur bütün özelini anlatma mesela aşırı özel ve aile gibi bilgileri dışarıya taşıma

Arkadaşlıklarını seviyeli tut tavsiyem bu olur bütün özelini anlatma mesela aşırı özel ve aile gibi bilgileri dışarıya taşıma
Keşke bunu yapabilsem hayatımda olup biteni anlatıyorum sonra pişman oluyorum. Bunun önüne nasıl geçebilirim?

Değişir karşındaki insana göre. Benim liseye giderken facebook kitap gruplarından tanıştığım bir kız vardı. Yıllarca mesajlaştık, dertleştik, en özelimizi anlattık. Çok çok yakındık. Sonra yüz yüze buluştuk. (Şimdi ki yaşımda en özelimi anlatmam o ayrı)
Annelerimizi tanıştırdık, oturup kalktık. Sonra o yurtdışına okumaya gitti, beni unuttu yeni arkadaşlıklar edinip 😂 şimdi 40 yılda bir instagram da birbirimizin hikayelerini beğeniriz o kadar. Hiçbir zararı olmadı ama. Daha sonra mobil bir oyun üzerinden arkadaş grubum oldu. Ben o zamanlar 22 yaşındayım, grupta 18 yaşında kız, benim yaşımda 2 erkek, 50 yaşında bir kadın ve 40 yaşında bir adam var düşün. Sitcom gibi bir ortam 😂Ama herkes o kadar normaldi ki. Aylarca telegram üzerinden telefon numaralarımızı paylaşmadan sadece oyun için yazıştık ve arada sohbet ettik. Sonra arkadaşlıklar ilerledi, bazılarımız yüz yüze görüştü yine tabi 7-8 yıldır artık arkadaştık artık. Özlemişim galiba birileriyle bu şekilde arkadaş olmayı baya anlatasım varmış 😂

Sonuç olarak gerçek adını ve yüzünü paylaştığın kimseye özelini anlatma ama arkadaşlık kurabilirsin. Hoşuna gitmeyen bir durum olduğu an görüşmeyi kesersin olur biter.

Merhaba kızlar size danışmak istediğim bir konu var. Dört ay önce sosyal medyadan bi kızla tanıştım karşılıklı yorumlaştık daha sonra ise takipleştik çok tatlı minoş bir kızdı .Bu durumu kuzenime anlatım o da sosyal medyadan kimseye güvenip konuşma dedi. Konuştuğum kişiyle telefonda konuştuk birbirimize fotoğraf bile attık çok enerjik tatlı bir kızıdı. Kuzenim öyle diyince içime şüphe düştü ve kıza uygun bir dile konuşmak istemediğimi söyledim sonra da pişman oldum. Sizce yanlış mı yaptım bu durum içten içe üzüyor beni çünkü yorumlarınız bekliyorum
Sosyal medayadan canımın canı arkadaş edindim. Bal gibide dostluk oluyor iyi ki tanımışım diyorum

Normal arkadaşlık yapıyorsanız ne gibi bir zararı olabilir?sonuçta yüzyüze tanıştığınız insanlarıda önce tanımıyorsunuz.sosyal medyada profilden aşağı yukarı bir fikrin oluyor.bir yerde buluşursunuz reel olursunuz bence biraz abartmış kuzeniniz ama tabi siz yine dikkatli olun herkesle hemen samimi olunmaz.topluluk içinde cafede vs buluşup görüşmenin telefonda mesajlaşmanın falan zararı olacağını düşünmüyorum.benimde sanal arkadaşlarım çok bazılarıyla gerçektede tanıştım.

21 yaşındayım neredeyse hiç arkadaşım yok bazen böyle nasıl söylesem karşımda beni dinleyecek birini istiyorum kendimi çok yalnız hissediyorum başıma bişey gelse anlatacağım kimse yok. kuzenim vardı oda evlenip başka şehire taşındı. Çok içten geldi kız bana ayıp ettiğimi düşünüyorum
Ben de üniversiteden memlekete döndüğümde 3 sene evvel arkadaş kazığı yedim, bazı arkadaşlarım atandı gitti derken arkadaşsız kalmıştım. Zaten okul bitmiş, işsiz kalmışım ve arkadaşım yok derken baya depresyona girmiştim, kaç ay evden çıkmadım hatırlamıyorum bu süreçte de sosyal medyadan tanıştığım arkadaşlarımla sohbet ettim ama konuştuğum konular genel, hayattan konulardı heh bir de arkadaşımdan yediğim o darbe. Yalnızlığı bitirmek ve sosyalleşmek için kursa yazıldım, ordan tanıştığım kişilerle arkadaşlık kurmaya başladım. Lütfen sen de benim yaptığım gibi kendini eve kapatma😊 yaşın çok küçük 21 yaşına dönmek isterdim. Sosyal medyadaki arkadaşlarına da sonradan pişman olacağın ya neden anlattım ki diyeceğin bir şeyler anlatmazsan sorun olmaz ✨😊

Kadınlar klübü daha dutluk iken edindiğim bir sürü arkadaşım var. Evlerine gidip kaldığım bana gelip kalanlar var. Beraber yurt içi yurt dışı tatillere gittik bir çok kere. Ama önce iyice tanımak gerek.
Görüntülü konuşmak niye istemedi mesela? Bu beni düşündürtür.
İyice tanımadan güvenip özel sırlarınızı vermeyin

Kuzenin haklı su devirde ama keske tedbirli şekilde tanımaya calıssaydın. Bisey kaybetmezdin sadece konuşmaktan. Mesela benim sosyal medyadan tanıdıgım iki tane çok yakın dostum var. İkisiyle de yaklasık 8 yıldır arkadaşız ikisini de cok severim. Her basım sıkıştığında ararım yardım isterim keza onlarda öyle . Yeni doğum yaptım mesela biri hastaneye cicek gönderdi. Biride kek poğaça sarma falan yapıp kargolamıs süt olsun diye. İyi ki tanımısım gercekten en yakın dostlarım diyebilirim

Back
X