- 13 Ocak 2018
- 3.507
- 5.647
-
- Konu Sahibi Sade frappe
Tabi anlatayım.Maskenin tarifini atar mısınız kemik iliği olan
Ben bunun yanında hunca life İn sarımsak özlü şampuanını kullandım, hani bununla beraber kullandım. Ayrıca sadece bir buz küpü mü ben küçük bir kavanoz kadar kullanıp benmari usulü eritip saçımda 1 saat falan bekletiyorum. Zaten en kalıcı sonuç 6 ayda alınıyor. Benim şuan 7. 5 ay oldu ve her ay kuaföre kestirmek düzeltmek zorunda kalıyorum saçlarımı. Hem hızlı hemde gür uzuyorlar. Peki vitaminlerinize baktırdınız mı hiç? Bazılarının eksikliği saç seyrekliğine sebep oluyor diye biliyorum.Ben ilik de sürdüm kafama. Hatta az ugrasmadim onun için. Kasaba git ilik al. Benmari usulu kaynat, diger yaglarla karistir, buz küplerine koy buzluga at, haftada bir sacina sür beklet yıka.. bu sekilde 6 ay yaptim bunu. Senin de dedigin gibi ufak saclarim cikti ama yine kalici olmadi. Hatta o Yeni cikan saclar yuzunden sacimi sekle sokmam zor oluyordu. Yani işim açıkçası ben pek randıman alamadım o kürden. Kullanilan şampuan vs tabi bunlarda onemli. Kullandigimiz yedigimiz ictigimiz cogu sey kimyasal, katki maddeli olunca hic bir kür uzun ömürlü olmaz tabi. Sabuna gecmeyi dusunuyorum ben de artik. Tabi kürün bitmesi gerekiyor sabunla kafami sarimsaktan arindirabilecegimi hic dusenemiyorum.
Enim annem de kwndi sabununu senelerdir kendi yapar köyde. Zeytinyağından. Krem rengi olur dediğiniz gibi yesil falan olmaz. Mis gibi de kokmaz. Ve ben asla o sabunla saçımı yıkayamam keçe gibi olur. Boyalı oldugu için saçım. Ben de nasıl yapılır biliyorum ama tarif versek bile kimse onla uğraşmaz apartmanlarda yapılcak iş değil.sıze sabun nasıl yapılır anlatayım
defne yagı pahalı bır yagdır onun yagını cıkarmak zordur bız defne de yapıyoruz cunku ama zeytınyagı ıle defne yagı arasındakı malıyet farkı durust olayım 5 tl kadar :) yanı 5 tl fark olur
altın suyundamı bekletıyorlarmıs da 24 tl yuh dıyesım geldı sacmalamıslar
bızım zeytınlıgımız var kendı zeytınımız kendı yagımız yemeklık saf zeytınyagı ıle yaptıgımız sabunun kalıbı 10 tl ki süslü puslu ambalajlı dusunun...
sabunda hıle cok ıcıne ne koysanız olur ne koysanız alır gercek sabun asla yesıl renk olmaz zeytınyagı defne yagı yesıl renk degıl bırkere ... krem bej renklerınde olur oyle mıs gıbı falan da kokmaz kekremsı kokar ıcıne esans ve boya katıyorlar cunku atık yaglardan yapıyorlar
hayvanların ıc yagı atık yag evdekı kızartma yagları bunları fabrıkalar toplar arındırır temızler sabuna kullanır agır gelsın gramajı dıye ıcıne kil toprak da katar sana killi sabun dıye satar
sabun ısı cok enteresan bır ıs ıcınde kostık glıserın tuz yag su var aslında bukadar basıt evde bıle yapılabılır tencerede cok pısırmıslıgım var ama tabıkı okadar yardımcı olamam ekmek kapısı babamın :)
sımdı zeytınyagının malıyetı bellı yagın fıyatı bellı bu saf yagdan yapılan sabuın 10-15 tl arası degısır oda ambalajdan dolayı 15 den fazla satılamaz bır sabun mumkun degıl altı ustu sabunsun noluyor yanı
bırde gramaj meselesı var dove gıbı kucuk sabunlar yapıyorlar ıcıne koyuyorlar glıserın ıyı bırseymıs gıbı o cunku nemlenmesını ve kopurmesını saglar mıllet kullanıyor yumos yumos ıyı bırsey sanıyor
hamamlarda satılan sabun prina yagı dıye gecen bıtkısel yagdan yapılır netden sabun alacagınıza gıdın sehrınızdekı hamamdan ıkıncı kalıte olan o sabunu alın bın kat ıyı ...
aktarlarda satılır hamamda satılır
ınternetden veya ozellıkle marka sabun tavsıye etmem markalastıkca tıcarı kaygı artıyor hıle hurda artıyor
kesınlıkle katılıyorumn sızeEnim annem de kwndi sabununu senelerdir kendi yapar köyde. Zeytinyağından. Krem rengi olur dediğiniz gibi yesil falan olmaz. Mis gibi de kokmaz. Ve ben asla o sabunla saçımı yıkayamam keçe gibi olur. Boyalı oldugu için saçım. Ben de nasıl yapılır biliyorum ama tarif versek bile kimse onla uğraşmaz apartmanlarda yapılcak iş değil.
merhaba :) sizden sabun temin edemiyor muyuz acaba? satış sayfanız veya iletişim yolu olsa almak isterim:) ben de doğal sabun kullanıyorum ancak temin ettiğim yerle irtibat sağlayamıyorum artıkantakyada soguk sıstem yapılır sabun gazıantep de her cesıt olur burda sabunculuk daha yaygın meshur
sacı temızler tabı esım ben kızım babam tum sulale bızler dogdugumuzdan berı kullanıyoruz saclarım kalcamda uzun ve gur 2 kere sabunluyorum kopuruyor ama o dısarda alıp kullandıgın kopurme veya sampuan gıbı degıl sac alısana kadar da zor oluyor suruyorsun suruyorsun duruluyorsun bune ya dıyorsun once oyuzden ben ılk baslayanlara tatılı onerıyorumonce bır dıpler yaglı gıbı degısık oluyor hıc sabun kullanmamıs cunku garıp gelıyor
dedıgım gıbı gercek sabunu anlattım gerekırse resmını cekın yukleyın benı etıketleyın burda bakım sıze gercekmı soyleyeyım :)
merhaba demın paylastım burdan ınceleyebılırsınızmerhaba :) sizden sabun temin edemiyor muyuz acaba? satış sayfanız veya iletişim yolu olsa almak isterim:) ben de doğal sabun kullanıyorum ancak temin ettiğim yerle irtibat sağlayamıyorum artık
Yok saçıma kullanmıyorum zaten ama alerjik ve hassas bir cildim var, eskiden Dove kullanıyoordum sonra doktor Sebamed önerdi onu kullandım ama o da kuruttu cildimi sonra bir arkadaşımın tavsiyesi ile Dalan a geçtim, zeytinyağlı ya da antik prina olan sabunlarını vücudum için kullanıyorum, en azından kuruma ve sivilcelerin önüne geçti ama ne kadar sağlıklıdır bilemiyorum tabi ustasını bulmuşken sorayım dedim, tabi yeni önerilere de açığım :)
kesınlıkle katılıyorumn sıze
ya yapan var bı kere bırıne tarıf verdım evde yapmıs daha dogrusu yapmaya kalkmıs onuda tasırmıs heryerı batırmıs bana geldı laf saydı
Aklıma gülen gözler filmi geldi yeşilçamdan.
Tavan arasında sabun yapmaya çalısan damat
sen kullan kullan bıterse yollarım babam vucut jelıde yaptı zeytınyagından sana ondan da gonderıcem benNisa'nın sabunları çok güzel hakkaten Attraente. Çok kuru bir cildim var, her sabah duştanda vazgeçemediğim için iyice kuruyordu, bu sabunlarla yumaşacık oldu.
Son 2 tane kaldı, kullanmaya kıyamıyorum. Onları saça kullanayım bari diye vücuda Duru'nun gliserinlisini aldımn geçen güm
Mesajını görmeden yazdım az önce. Aynı anda yazmışızmerhaba demın paylastım burdan ınceleyebılırsınız
hah benden sabun alan bır arkadasımız geldı referans% 100 El Yapımı Saf Banyo Sabunu
@nscckts sabun baya bereketli çıktı bir tanesi 2 ayda bitti neredeyse :) hemen erimiyor cildime de iyi geldi, babanın ellerinden öperim ne güzel sabunlar yapmış Cook sevindim :)) tesekkur ederim iyi günlerde kullan :KK36::KK200:www.kadinlarkulubu.com Samsonn :)
İnşallah canım, bayram tatilinden dönünce irtibata geçmeyi düşünüyordum zatensen kullan kullan bıterse yollarım babam vucut jelıde yaptı zeytınyagından sana ondan da gonderıcem ben
Ben bıttım sabunu ile çözdüm saç sorununu, Allah in izniyle.. Herkese iyi gelmiyor, egzamali biri kullanamadi mesela ama ben sahsen cok faydasini gordum.. Şampuan veya baska bi kimyasal kullanmiyorum; sadece bıttım sabunu..Herkese merhaba, konu başlığından da anlaşılacağı üzere sorun; saçlarım. Saçlarım ince telli ve seyrek. Kendimi bildim bileli seyrek saçlara sahibim. Onlari gürleştirmek adına yapmadıgım kür kalmadı. Yaptigim kürler beklentimi karşılamadığı gibi aksine var olan saçlarımın daha çok dökülmesine sebep oldu.
Bugün raslantı sonucu kk'de eskiden acilmis bir konuya denk geldim. Sarımsak ve zeytin yağından yapilan karışımın saç çıkardığına yönelik bir takim seyler yazılıp çizilmiş. Aranızda bu kürü deneyen bilen arkadaşlar yazarsa cok sevinirim. Sütten ağzım yandigi icin artık cogu şeyi üfleyen cinslerdenim. Saçım çıksın diye uğraşırken geri kalan saclariminda elime gelmelerinden korkuyorum açıkçası.
..
Bu kür saç çıkmasına yardım eder mi?
Başlarda saç dökülmesi yapar mı? (Çoğu saç küŕü saçı başlarda çok döküyor)
Konu hakkında bilgi sahibi olan arkaşlar yazarlarsa çok sevinirim.
Bu arada kan degerlerime daha onceden baktirdim her şey normal. Saçlarımın seyrek oluşunun nedeni her ne kadar genetik faktörler olsa da ailede saçı en az olan benim. O yuzden çabalarımla biraz canlandırmak istiyorum. Saçı benim gibi az olup, bu şekilde dogal yontemlerle durumu düzelten kişiler varsa, ve yazarsa gercekten çok sevinirim. Bu vesileyle benim durumumda olan insanlar da bundan yararlanmış olurlar...
egzamalı katranlı sabun kullanmalı dıgerlerı kasındırır yara yapabılırBen bıttım sabunu ile çözdüm saç sorununu, Allah in izniyle.. Herkese iyi gelmiyor, egzamali biri kullanamadi mesela ama ben sahsen cok faydasini gordum..
Ben bunun yanında hunca life İn sarımsak özlü şampuanını kullandım, hani bununla beraber kullandım. Ayrıca sadece bir buz küpü mü ben küçük bir kavanoz kadar kullanıp benmari usulü eritip saçımda 1 saat falan bekletiyorum. Zaten en kalıcı sonuç 6 ayda alınıyor. Benim şuan 7. 5 ay oldu ve her ay kuaföre kestirmek düzeltmek zorunda kalıyorum saçlarımı. Hem hızlı hemde gür uzuyorlar. Peki vitaminlerinize baktırdınız mı hiç? Bazılarının eksikliği saç seyrekliğine sebep oluyor diye biliyorum.
Evet, deriyi iyice kurutur diye ona onermediler ama bana cok iyi geldi cok sukur.. Hem dökülme nerdeyse bitiyo, hem yeni saclar cikiyo, hem parlak.. Beyazlamayi önlüyor diye de duymustum..egzamalı katranlı sabun kullanmalı dıgerlerı kasındırır yara yapabılır
Nisa'nın sabunları çok güzel hakkaten Attraente. Çok kuru bir cildim var, her sabah duştanda vazgeçemediğim için iyice kuruyordu, bu sabunlarla yumaşacık oldu.
Son 2 tane kaldı, kullanmaya kıyamıyorum. Onları saça kullanayım bari diye vücuda Duru'nun gliserinlisini aldımn geçen güm
:)Tesadüfün bukadarı ben de onu yaptigim dönemde o şampuanı kullanıyordum. Bir küp yeterli oluyodu bana zaten saçim olmadigi icin arada iki kup kullandigimda oluyodu tabi. En son 7 ay once baktirmistim, bu aralar yine bir kan testi yaptırmak istiyorum açikcasi. Suan icin dokulenler yeniden ciksin baska bi sey istemiyorum zaten.