-
- Konu Sahibi Sade frappe
Herkese merhaba, konu başlığından da anlaşılacağı üzere sorun; saçlarım. Saçlarım ince telli ve seyrek. Kendimi bildim bileli seyrek saçlara sahibim. Onlari gürleştirmek adına yapmadıgım kür kalmadı. Yaptigim kürler beklentimi karşılamadığı gibi aksine var olan saçlarımın daha çok dökülmesine sebep oldu.
Bugün raslantı sonucu kk'de eskiden acilmis bir konuya denk geldim. Sarımsak ve zeytin yağından yapilan karışımın saç çıkardığına yönelik bir takim seyler yazılıp çizilmiş. Aranızda bu kürü deneyen bilen arkadaşlar yazarsa cok sevinirim. Sütten ağzım yandigi icin artık cogu şeyi üfleyen cinslerdenim. Saçım çıksın diye uğraşırken geri kalan saclariminda elime gelmelerinden korkuyorum açıkçası.
..
Bu kür saç çıkmasına yardım eder mi?
Başlarda saç dökülmesi yapar mı? (Çoğu saç küŕü saçı başlarda çok döküyor)
Konu hakkında bilgi sahibi olan arkaşlar yazarlarsa çok sevinirim.
Bu arada kan degerlerime daha onceden baktirdim her şey normal. Saçlarımın seyrek oluşunun nedeni her ne kadar genetik faktörler olsa da ailede saçı en az olan benim. O yuzden çabalarımla biraz canlandırmak istiyorum. Saçı benim gibi az olup, bu şekilde dogal yontemlerle durumu düzelten kişiler varsa, ve yazarsa gercekten çok sevinirim. Bu vesileyle benim durumumda olan insanlar da bundan yararlanmış olurlar...
Edit: karışımi saçima uyguladım. Duş ve duştan sonra saçlarımda dökülme yaptı. Sanirim bunun nedeni: Zeytin yagının saç derisini yumuşatmasından kaynaklı. Bir sonraki denemelerime sadece sarımsakla devam edeceğim.
Saçım dustan sonra, öngörüldüğü gibi öyle buram buram sarımsak kokmadı. 3 şampuanlama ile saçım arındı. Duş esnasında çoğu arkadaşın onerdigi gibi elma sirkesi kullandım (durulama suyuma kattım) Aman dikkat göz yakiyor çok fena. Pek bir etkisi olmadı bana göre, tam tersi iki koku da birbirine karıştı.. bakalim, iyi veya kötü herhangi bir gelişme olursa burdan günceleme yaparım.
Umarim kokmazsan soyler misin bende yapacağım. Saçlarım şuan tel tel gidiyor evi supurmeye bıktım. Yerde, kremlerimde,klozette her yerdeler
Dermatologtan sana uygun bir şampuan yazmasını isteyebilirsin. Ayrıca ince telli saçları genelde omuz hizası tarzı kesimler daha hacimli gösteriyor. Çok uzun saç seviyorsan uzun saç dahada ince gösteriyor normalde de ince olan saçı
Teşekkür ederim canım. Zeytinyağının böyle etki etmesine üzüldüm ama bende yağ kullandigimda daha çok dökülüyor gibi oluyordu. Bende ezip deneyim elma sirkesi ile durulayim madem o kadar kokutmuyorsa. Birde ben bi ara kafama yumurta suruyordum beyaz sari hepsini o da sanki iyi geldi ama sürekli yapmaktan sıkıldım biraktim. Yine cook basladi dokulmeye onu da dene istersen. Bende başlarım ikisine birden heralde şu yaz az gecsinde. Kokuya çok duyarliyim ondan o koku burnuma geldikce gidip yikiyordum daha kötü oluyordu. Birde bu sicaklar var ya saçı hepten kurutuyor. İmreniyorum valla sacina hiçbir sey yapmayip mis gilbi saci olanaYikadim simdi. Buram buram darimsak kokmuyor kesinlikle. Bi koku var ama sarımsak degil. Sanirim elma sirkesiyle iki koku birlesti. Beni rahatsiz eden bir koku yok yani onu gonul rahatligiyla soyleyebilirim. Ama sarimsagi tek sür. Zeytin yagini hic bulastirma. Saclarim normalde banyoda cok az dokulur, taraga da az miktar gelir. Gün icinde yere dokuldugu cok olur (yerler beyaz oldugu icin dikkatimi cok cekiyorlar) ama bu sefer saclarim 2.5 kat daha fazla dokuldu. Elimi sacima her attigimda pıtır pıtır geliyolar. Zeytin yagı sac dibini yumusattigi icin gucsuz saclari kopariyomus. Ne anladim ben o isten :) o yuzden bundan sonra sarımsakla tek devam edecegim. Cogu kisi sarimsagi ortadan ikiye bolup surmus muhtemelen ben ezipde kullanirim. Istersen bekle biraz daha bir ay sonra sonucu burdan güncellerim ona göre başlarsın. Madem sarimsagin kokusu seni bu kadar rahatsiz ediyo bekle. Ben randıman alirsam paylasirim burdan
Desolett vermişti doktorum iyi gelmişti biraz aknelerime ve saçıma.bir de estrofem kullanmıştım.estrofem ztn başlı başına östrojen içeriyor ama doktora danışmadan kullanmayın hormon testlerinizi yapsın öncelikle
erkek tipi dökülme var bende polikistikten dolayı tepe bölgem seyrek.sizin nasıl saçınız? Ben estrofemi hamile kalmak için kullanıyordum kullandığım dönem saçım çok güzelleşti tepe bölgem sıklaşmıştı biraz.ztn benim kıl hormonum sınırın biraz üstündeydi.çok hafifti ama yinede göğüs uçlarımda azıcık kıllanma olmuştu.bide en çok etkilenen saçlarım maalesefZaten regl olmayı bekliyorum endokrin hormon testi istedi,sizin saçlarınız ne durumdaydı östrojen saçlarınızı gürleştirdimi,birde estrofemi neden kullandınız?
Kıl hormonu hangisi oluyor testestoron mu?benimde tepe bölgem seyrek gitgide açılıyor?peki kullandığınız ilaçlar saç dökülmenizi durdurmuşmuydu?tepe bölgesi dışındaki saçlarınız ne durumda?benim yeni çıkan küçük saçlarım çok fazla dökülüyor yaerkek tipi dökülme var bende polikistikten dolayı tepe bölgem seyrek.sizin nasıl saçınız? Ben estrofemi hamile kalmak için kullanıyordum kullandığım dönem saçım çok güzelleşti tepe bölgem sıklaşmıştı biraz.ztn benim kıl hormonum sınırın biraz üstündeydi.çok hafifti ama yinede göğüs uçlarımda azıcık kıllanma olmuştu.bide en çok etkilenen saçlarım maalesef
Bu arada bendede pko var yani erkek tipi dökülme?pkoluların kaderi kellik mi yaerkek tipi dökülme var bende polikistikten dolayı tepe bölgem seyrek.sizin nasıl saçınız? Ben estrofemi hamile kalmak için kullanıyordum kullandığım dönem saçım çok güzelleşti tepe bölgem sıklaşmıştı biraz.ztn benim kıl hormonum sınırın biraz üstündeydi.çok hafifti ama yinede göğüs uçlarımda azıcık kıllanma olmuştu.bide en çok etkilenen saçlarım maalesef
Teşekkür ederim canım. Zeytinyağının böyle etki etmesine üzüldüm ama bende yağ kullandigimda daha çok dökülüyor gibi oluyordu. Bende ezip deneyim elma sirkesi ile durulayim madem o kadar kokutmuyorsa. Birde ben bi ara kafama yumurta suruyordum beyaz sari hepsini o da sanki iyi geldi ama sürekli yapmaktan sıkıldım biraktim. Yine cook basladi dokulmeye onu da dene istersen. Bende başlarım ikisine birden heralde şu yaz az gecsinde. Kokuya çok duyarliyim ondan o koku burnuma geldikce gidip yikiyordum daha kötü oluyordu. Birde bu sicaklar var ya saçı hepten kurutuyor. İmreniyorum valla sacina hiçbir sey yapmayip mis gilbi saci olanayazıyı yazarken elim sacima gitti gene gitti 1 tel acaba sürekli topuz yapıyorum onunda etkisi var mi ama bu sicakta ne yapilir ki
Teşekkür ederim canım. Zeytinyağının böyle etki etmesine üzüldüm ama bende yağ kullandigimda daha çok dökülüyor gibi oluyordu. Bende ezip deneyim elma sirkesi ile durulayim madem o kadar kokutmuyorsa. Birde ben bi ara kafama yumurta suruyordum beyaz sari hepsini o da sanki iyi geldi ama sürekli yapmaktan sıkıldım biraktim. Yine cook basladi dokulmeye onu da dene istersen. Bende başlarım ikisine birden heralde şu yaz az gecsinde. Kokuya çok duyarliyim ondan o koku burnuma geldikce gidip yikiyordum daha kötü oluyordu. Birde bu sicaklar var ya saçı hepten kurutuyor. İmreniyorum valla sacina hiçbir sey yapmayip mis gilbi saci olanayazıyı yazarken elim sacima gitti gene gitti 1 tel acaba sürekli topuz yapıyorum onunda etkisi var mi ama bu sicakta ne yapilir ki
Ben saç çıkaran yağların kapaklarının yarısı kadar şampuanın içine döktüm ayrıca bemix evigen 1ampul bı de doğum kontrol hapı kırdım 6-7tane toz haline getirdim bunu da şampuanın içine attım iyice karıştırdım ve calkaladim 1.5sene kullandım saçım çıktı yoğunlaşti tavsiye ederimHerkese merhaba, konu başlığından da anlaşılacağı üzere sorun; saçlarım. Saçlarım ince telli ve seyrek. Kendimi bildim bileli seyrek saçlara sahibim. Onlari gürleştirmek adına yapmadıgım kür kalmadı. Yaptigim kürler beklentimi karşılamadığı gibi aksine var olan saçlarımın daha çok dökülmesine sebep oldu.
Bugün raslantı sonucu kk'de eskiden acilmis bir konuya denk geldim. Sarımsak ve zeytin yağından yapilan karışımın saç çıkardığına yönelik bir takim seyler yazılıp çizilmiş. Aranızda bu kürü deneyen bilen arkadaşlar yazarsa cok sevinirim. Sütten ağzım yandigi icin artık cogu şeyi üfleyen cinslerdenim. Saçım çıksın diye uğraşırken geri kalan saclariminda elime gelmelerinden korkuyorum açıkçası.
..
Bu kür saç çıkmasına yardım eder mi?
Başlarda saç dökülmesi yapar mı? (Çoğu saç küŕü saçı başlarda çok döküyor)
Konu hakkında bilgi sahibi olan arkaşlar yazarlarsa çok sevinirim.
Bu arada kan degerlerime daha onceden baktirdim her şey normal. Saçlarımın seyrek oluşunun nedeni her ne kadar genetik faktörler olsa da ailede saçı en az olan benim. O yuzden çabalarımla biraz canlandırmak istiyorum. Saçı benim gibi az olup, bu şekilde dogal yontemlerle durumu düzelten kişiler varsa, ve yazarsa gercekten çok sevinirim. Bu vesileyle benim durumumda olan insanlar da bundan yararlanmış olurlar...
Edit: karışımi saçima uyguladım. Duş ve duştan sonra saçlarımda dökülme yaptı. Sanirim bunun nedeni: Zeytin yagının saç derisini yumuşatmasından kaynaklı. Bir sonraki denemelerime sadece sarımsakla devam edeceğim.
Saçım dustan sonra, öngörüldüğü gibi öyle buram buram sarımsak kokmadı. 3 şampuanlama ile saçım arındı. Duş esnasında çoğu arkadaşın onerdigi gibi elma sirkesi kullandım (durulama suyuma kattım) Aman dikkat göz yakiyor çok fena. Pek bir etkisi olmadı bana göre, tam tersi iki koku da birbirine karıştı.. bakalim, iyi veya kötü herhangi bir gelişme olursa burdan günceleme yaparım.
Önden bir tutami arkaya kistirmak Allah'ın emri zatenSimdi kuru sacimi tekrar kokladim, kokmuyo
Bizim Kaderimiz saglıkli gür ve de kendinden sekilli olan saçlara bakıp özenmek zaten. Allah daha büyük dert vermesin tabi ama insan özeniyo valla. Yumurta filan yapamam canım tiksiniyorum ondan. Şu sarimsagi baya arastirdim cikaritiyo filan yazmis millet deneyelim bakalım. Bisey kaybetmeyiz. Ama zeytin yagi surmem artik epey döktü bgn saclarimi yerine yenileri cikar insallah...
Topuz yapmak, at kuyrugu yapmak, saçı örmek bunlar saçı yolan şeyler. Saclarini salik birak, salik haliyle cok ciliz ve kotu gozukuyosa kahküllerinden arkaya dogru topla gitsin. Ufff kuafore gidince bile utanıyorum resmen aha saçima laf edecek kesin diyorum her seferinde. Insallah saçimiz cikar, amin.
Önden bir tutami arkaya kistirmak Allah'ın emri zaten
Yumurtadan tiksiniyorsan yapamazsin evet onun bile kokusu bana geliyor ki soğuk suyla yikiyorum pismesin diye
Benim bu ara fark ettigim seylerden biri uçlarımin aşırı kurumuş olması. Uçlarına sürdüm zeytinyağı dibe surmedm döküyor dedin diye ama ne nem yaptı ne ipek gibi oldu hala mat ve bakimsiz gibi. Bu kadar bakımı başka yerime yapsam kaymak olur. Sen testlerini yaptırdın canim dmi sıkıntı çıkmadı. Ben hepsini yaptrdim doktorun tek dediği seninki psikojik her şeyin iyi ama psikojimde iyi yani bilemedim. Eğer baktirrsan tahlil olarak kiminin düzeliyor az olan seyi yukseltince.
Ben varimmmm cmm sarimsak yağı kullandim ben dökülen saçlarım için. Benimde stresten şakak bolgelerim dökülmüştü belirginlesmisti. Sonra 3 günde bir sürdüm 1 saat beklettim yikadim düzenli yaptım ve çok faydasi oldu. Bundan haricte elma sirkesiyle ovalayip yarım saatt bekletiyordum kepekler ve gozenekleri açmak için mukemmel resmen (ama sirke uzun süre durmayacak). Tabi etkisini hemen goremezsin işe yaramıyor diye düşünüp birakmaman gerekiyor. Düzenli kullanım zaman alabilir ama 5 ay sonra artık belirgin farkliliklar gorebilirsin sabır lazim
Zaten tekrar çıkarması için yapmistim biliyorsunuz sarimsak o konuda çok faydali. Bende herhangi bir dökme yapma sadece toparlanana kadar rutin dökülmeleri devam ediyordu onlarda kesilmişti zamanlaSarimsak yagi sacinda dökülme yapti mi peki?
İnşallah canım tabi memnun olurum yazarsan. İhtiyacım var saç uclarimin nem kazanmasina, böyle tirpana benziyorlar6 ay öncesinde yaptirmistim degerlerik normal çikti. Ama yine yaptiricam. Zaten doktorlar bir seyin sebebinin ne oldugunu bilimsel olarak bulamasinlar hemen psikolojik teşhisini yapıştırırlar. Zeytin yağını bırak normalde bu forumda da insanlar elma sirkesinin saçı cok guzel parlattigindan filan bahsetmisler. Dun benim sacimda zeytin yagi ve elma sirkesi bakimi olmasina ragmen saclarim hem mat hem sekilsiz hem de sönüktü.. sac uclari icin ben bi yag aldim marketten. Birden fazla yagi karistirmislar satiyolar ilgilenirsen özelden yazarim sana markasını. Burdan marka ismi verdigin gibi banlıyolar
Bi ara ben sampuanimi cok degistirdim o sira sac kaybim cok oldu. En azindan dokulenlerin tez zamanda cikmasi icin ugrasiyorum. Insallah sarimsak isimize yarar
İnşallah canım tabi memnun olurum yazarsan. İhtiyacım var saç uclarimin nem kazanmasina, böyle tirpana benziyorlar
Dedigunde çok haklısın bir sey bulamayinca hemen psikojik, tekrarlarım bende belki testleri 2 sene önce hem özel hem devlette yaptirdim ama belki şimdi değerim değişti
Bende defne sabunu düşünüyorum krem renkli olacakmış ama dediğin gibi zor arindirmak sabunla sarimsagi bir ara sabun kullandim ben isirganli ama o kadar kötü oldu ki saçlarım umarım bu da böyle yapmaz. Ben şuan kadın kozmetik markasi var ya gras... diye ordan naturw.. kullanıyorum sampuan olarak hatta uzun zamandır. Aslında birine doğum kontrol ilaci da kirdim iyi geliyor diyorlar ama 2 kez yikadim attım çünkü değdiği yerde kıl kalinlastiriyormus basım önde yikamama ragmen dudak üstüm ne hikmetse kalinlasmisti tüy olarak kestim kullanim hemen eskiye döndü haberin olsun. Dogum kontrol ilacı tuhaf etki edebiliyorAa mesaj atamiyorum sana, kk profil goruntulemene sinirlama getirmis. Yasagin kalkinca haber verirsin yazarim markayı
Degerlerimizden kaynaklanmiyo bence. Bnm normal oldugu zamanlarda da dokulmem vardı, dokulmemin olmadigi zamanlarda da sacim yine azdi. Gectigimiz aylarda cok sık şampuan degistirdim onlarda döktü. Bizim en azindan mevcut olan saç köklerimizi uyarip, dokulmeyi de en aza indirmemiz gerekiyor, bu da ancak bakımla ve kimyasallardan uzaklasarak olur. Bakalim sarimsaktan randiman alirsam, defne sabununa gecis yapmayi istiyorum. Sabunla da sarimsak kafadan nasil arinir bilemiyorum artik
Bende defne sabunu düşünüyorum krem renkli olacakmış ama dediğin gibi zor arindirmak sabunla sarimsagi bir ara sabun kullandim ben isirganli ama o kadar kötü oldu ki saçlarım umarım bu da böyle yapmaz. Ben şuan kadın kozmetik markasi var ya gras... diye ordan naturw.. kullanıyorum sampuan olarak hatta uzun zamandır. Aslında birine doğum kontrol ilaci da kirdim iyi geliyor diyorlar ama 2 kez yikadim attım çünkü değdiği yerde kıl kalinlastiriyormus basım önde yikamama ragmen dudak üstüm ne hikmetse kalinlasmisti tüy olarak kestim kullanim hemen eskiye döndü haberin olsun. Dogum kontrol ilacı tuhaf etki edebiliyor
Ama dedigim gibi yüz kılı guclendirdi.Aslinda saclarim kalinlassa hic fena olmaz. Bu formülü bir kenera yazayım