- 21 Ekim 2016
- 1.557
- 1.709
- 32
-
- Konu Sahibi Sade frappe
Gerçekten mi:) ustunde salatalarda da kullanabılırsınız dıye yazıyor sanırım beyaz sırkede temızlık ıcın meshur oldu nıyeyse bılmıyorum bende :)
Benim kardeşim bu kürü yıllardır kullaniyor hep çıktı çıktı diyor kendisi hatta vizede soruyor ciktimi diye çıktı çıktı diyoruz.malesef çıkan eden yokHerkese merhaba, konu başlığından da anlaşılacağı üzere sorun; saçlarım. Saçlarım ince telli ve seyrek. Kendimi bildim bileli seyrek saçlara sahibim. Onlari gürleştirmek adına yapmadıgım kür kalmadı. Yaptigim kürler beklentimi karşılamadığı gibi aksine var olan saçlarımın daha çok dökülmesine sebep oldu.
Bugün raslantı sonucu kk'de eskiden acilmis bir konuya denk geldim. Sarımsak ve zeytin yağından yapilan karışımın saç çıkardığına yönelik bir takim seyler yazılıp çizilmiş. Aranızda bu kürü deneyen bilen arkadaşlar yazarsa cok sevinirim. Sütten ağzım yandigi icin artık cogu şeyi üfleyen cinslerdenim. Saçım çıksın diye uğraşırken geri kalan saclariminda elime gelmelerinden korkuyorum açıkçası.
..
Bu kür saç çıkmasına yardım eder mi?
Başlarda saç dökülmesi yapar mı? (Çoğu saç küŕü saçı başlarda çok döküyor)
Konu hakkında bilgi sahibi olan arkaşlar yazarlarsa çok sevinirim.
Bu arada kan degerlerime daha onceden baktirdim her şey normal. Saçlarımın seyrek oluşunun nedeni her ne kadar genetik faktörler olsa da ailede saçı en az olan benim. O yuzden çabalarımla biraz canlandırmak istiyorum. Saçı benim gibi az olup, bu şekilde dogal yontemlerle durumu düzelten kişiler varsa, ve yazarsa gercekten çok sevinirim. Bu vesileyle benim durumumda olan insanlar da bundan yararlanmış olurlar...
Benim yanık saclarıma tedavi olan bir uygulama badem yagıda kullanıyorum ayrıca. Onemli olan hakiki zeytinyagı kullanman. Diplerden ufak ufak saclarım cıkıyor ve saclarım biraz daha gur gorunuyor. Sarımsagı dıs dıs zeytinyagı olan bi kavanoza at ve uc hafta beklettikten sonra kullan canımHerkese merhaba, konu başlığından da anlaşılacağı üzere sorun; saçlarım. Saçlarım ince telli ve seyrek. Kendimi bildim bileli seyrek saçlara sahibim. Onlari gürleştirmek adına yapmadıgım kür kalmadı. Yaptigim kürler beklentimi karşılamadığı gibi aksine var olan saçlarımın daha çok dökülmesine sebep oldu.
Bugün raslantı sonucu kk'de eskiden acilmis bir konuya denk geldim. Sarımsak ve zeytin yağından yapilan karışımın saç çıkardığına yönelik bir takim seyler yazılıp çizilmiş. Aranızda bu kürü deneyen bilen arkadaşlar yazarsa cok sevinirim. Sütten ağzım yandigi icin artık cogu şeyi üfleyen cinslerdenim. Saçım çıksın diye uğraşırken geri kalan saclariminda elime gelmelerinden korkuyorum açıkçası.
..
Bu kür saç çıkmasına yardım eder mi?
Başlarda saç dökülmesi yapar mı? (Çoğu saç küŕü saçı başlarda çok döküyor)
Konu hakkında bilgi sahibi olan arkaşlar yazarlarsa çok sevinirim.
Bu arada kan degerlerime daha onceden baktirdim her şey normal. Saçlarımın seyrek oluşunun nedeni her ne kadar genetik faktörler olsa da ailede saçı en az olan benim. O yuzden çabalarımla biraz canlandırmak istiyorum. Saçı benim gibi az olup, bu şekilde dogal yontemlerle durumu düzelten kişiler varsa, ve yazarsa gercekten çok sevinirim. Bu vesileyle benim durumumda olan insanlar da bundan yararlanmış olurlar...
Boyayınca dökülür derler ama allah allah. Boyaniz da bitkisel mi ve hangi renk acici koyuyor musunuzSaclarin ince telliyse yag bakimlarina hic girme derim iyice agirlastirir.benimde uzun yillarca azicik sacim vardi kafama taktikca dahada dökülürdü.sacimi boyuyorum uzun zamandir ve sadece bitkisel sampuan kullaniyorum.beni uzun süredir gormeyenler senin saclarina nolmus diolar o kadar gürlesti yani
Sizce defne sabunu mu, zeytinyagli sabun mu, zeytinyağlı-defneli sabun mu sac cikarmasi için?sıze sabun nasıl yapılır anlatayım
defne yagı pahalı bır yagdır onun yagını cıkarmak zordur bız defne de yapıyoruz cunku ama zeytınyagı ıle defne yagı arasındakı malıyet farkı durust olayım 5 tl kadar :) yanı 5 tl fark olur
altın suyundamı bekletıyorlarmıs da 24 tl yuh dıyesım geldı sacmalamıslar
bızım zeytınlıgımız var kendı zeytınımız kendı yagımız yemeklık saf zeytınyagı ıle yaptıgımız sabunun kalıbı 10 tl ki süslü puslu ambalajlı dusunun...
sabunda hıle cok ıcıne ne koysanız olur ne koysanız alır gercek sabun asla yesıl renk olmaz zeytınyagı defne yagı yesıl renk degıl bırkere ... krem bej renklerınde olur oyle mıs gıbı falan da kokmaz kekremsı kokar ıcıne esans ve boya katıyorlar cunku atık yaglardan yapıyorlar
hayvanların ıc yagı atık yag evdekı kızartma yagları bunları fabrıkalar toplar arındırır temızler sabuna kullanır agır gelsın gramajı dıye ıcıne kil toprak da katar sana killi sabun dıye satar
sabun ısı cok enteresan bır ıs ıcınde kostık glıserın tuz yag su var aslında bukadar basıt evde bıle yapılabılır tencerede cok pısırmıslıgım var ama tabıkı okadar yardımcı olamam ekmek kapısı babamın :)
sımdı zeytınyagının malıyetı bellı yagın fıyatı bellı bu saf yagdan yapılan sabuın 10-15 tl arası degısır oda ambalajdan dolayı 15 den fazla satılamaz bır sabun mumkun degıl altı ustu sabunsun noluyor yanı
bırde gramaj meselesı var dove gıbı kucuk sabunlar yapıyorlar ıcıne koyuyorlar glıserın ıyı bırseymıs gıbı o cunku nemlenmesını ve kopurmesını saglar mıllet kullanıyor yumos yumos ıyı bırsey sanıyor
hamamlarda satılan sabun prina yagı dıye gecen bıtkısel yagdan yapılır netden sabun alacagınıza gıdın sehrınızdekı hamamdan ıkıncı kalıte olan o sabunu alın bın kat ıyı ...
aktarlarda satılır hamamda satılır
ınternetden veya ozellıkle marka sabun tavsıye etmem markalastıkca tıcarı kaygı artıyor hıle hurda artıyor
Zayıflatır da diyorlar bu yogurt +zerdacal bunu fark ettiniz mi? Tadı kötü birde ya tat veren bir şey koyuyor musunuz içinecanim ayni saclardan bende de vardi. Son iki uc yildir sacimdan memnunum diyebilirim. Saglik olsun diye aksamlari yatmadan once ev yapimi yogurdun icine bir tatli kasigi zerdecal atip yiyorduk esimle bir baktik saclarimiz gurlesti sac tellerimiz kalinlasti. Megerse sac cikarma ve besleme ozelligi varmis ...tavsiye ederim... sac icerden beslenir disaridan bakimi yapilirmis...
Yogurtla tadi kotu olmuyor canimZayıflatır da diyorlar bu yogurt +zerdacal bunu fark ettiniz mi? Tadı kötü birde ya tat veren bir şey koyuyor musunuz içine
Maskenin tarifini atar mısınız kemik iliği olanSarımsağın kaş çıkardığını biliyorum.
Saçta da işe yarar bence.
Ancak tavsiye etmiyorum. Çünkü o lanet koku saçtan 50 yıkamada çıkmıyor. Onun yerine kemik iliği maskesi yapıp bitkisel yağlar kullanın. Ben kullandım. 1.5 ayda dökülen yerlerim dolmaya başladı küçük küçük bebek tüylerim fışkırdı alnımın diplerinden.
Bende yogurtla yedim ama bilmiyorum bana çok kekremsi geldi tekrar deneyecegimYogurtla tadi kotu olmuyor canim
Iyi bir baharatcidan alirsaniz zerdecalı cok acı da olmuyor
Vucudun bagisiklik sistemini cok guclendiriyor sabah daha dinc kalkiyorsunuz evet haliyle zayiflatiyor da en onemlisi kanserden koruyor
Bu kadar yararınin yaninda aciligi da zaten oek gorunmez oluyor canim
Tavsiye ederim
olmayan kokten sac cıkmaz kı dunyada hıc bır sabun sac cıkaramaz sadece mevcut olan sac koklerını guclendırır cıkmasını hızlandırır :)Sizce defne sabunu mu, zeytinyagli sabun mu, zeytinyağlı-defneli sabun mu sac cikarmasi için?
Benimde malesef saclarim boyalı kolay uzamadigi için akması 8 ayı bulur baslasam şimdi çok mu kötü olur acaba sacim
Defne sabunu bende kaşıntı yapıyor neden olabilir sizce ? Acaba kullandığım sabun organik değil mi kiii ????Size kesinlikle bir mucize söyleyeyim benim.saçlarım berbat halde idi ki artık kel kailcam diye kara kara düşünüyordum vitaminler zeytinyağı sarımsak ve şeyler hiç durdurmadi dökülmeyi takı defne sabunu alana kadar fazla değil 1hafta deneyin bir göreceksiniz
Zamanla alisiyor insan canim ilk baslarda evet tad olarak alisilan bir tad degil canimBende yogurtla yedim ama bilmiyorum bana çok kekremsi geldi tekrar deneyecegimteşekkürler.
Ben aktardan alıyorum ve kaşıntı yapmadı isterseniz aldığınız yere sorun alerji niz olabilirDefne sabunu bende kaşıntı yapıyor neden olabilir sizce ? Acaba kullandığım sabun organik değil mi kiii ????