Merhaba çok sagolun yazı için. Size bir şey sormak istiyorum. Bir kaç kişi defne sabununu önermiş, doğal oldugu icin bana da mantikli geldi, alip kullanmak istiyorum. Internetten biraz bakindim trenyolda dogal defne sabunu diye 24 liralardan 70 liralara kadar satış fiyatı var. Babanız sabun imalatçısı oldugu icin size danışmak istedim sizce bu tarz sitelere güvenebilir miyim? Doğal diye sattiklari bu sabunun bu kadar ucuza mal edilmesi normal olabilir mi?
sıze sabun nasıl yapılır anlatayım
defne yagı pahalı bır yagdır onun yagını cıkarmak zordur bız defne de yapıyoruz cunku ama zeytınyagı ıle defne yagı arasındakı malıyet farkı durust olayım 5 tl kadar :) yanı 5 tl fark olur
altın suyundamı bekletıyorlarmıs da 24 tl yuh dıyesım geldı sacmalamıslar
bızım zeytınlıgımız var kendı zeytınımız kendı yagımız yemeklık saf zeytınyagı ıle yaptıgımız sabunun kalıbı 10 tl ki süslü puslu ambalajlı dusunun...
sabunda hıle cok ıcıne ne koysanız olur ne koysanız alır gercek sabun asla yesıl renk olmaz zeytınyagı defne yagı yesıl renk degıl bırkere ... krem bej renklerınde olur oyle mıs gıbı falan da kokmaz kekremsı kokar ıcıne esans ve boya katıyorlar cunku atık yaglardan yapıyorlar
hayvanların ıc yagı atık yag evdekı kızartma yagları bunları fabrıkalar toplar arındırır temızler sabuna kullanır agır gelsın gramajı dıye ıcıne kil toprak da katar sana killi sabun dıye satar
sabun ısı cok enteresan bır ıs ıcınde kostık glıserın tuz yag su var aslında bukadar basıt evde bıle yapılabılır tencerede cok pısırmıslıgım var ama tabıkı okadar yardımcı olamam ekmek kapısı babamın :)
sımdı zeytınyagının malıyetı bellı yagın fıyatı bellı bu saf yagdan yapılan sabuın 10-15 tl arası degısır oda ambalajdan dolayı 15 den fazla satılamaz bır sabun mumkun degıl altı ustu sabunsun noluyor yanı
bırde gramaj meselesı var dove gıbı kucuk sabunlar yapıyorlar ıcıne koyuyorlar glıserın ıyı bırseymıs gıbı o cunku nemlenmesını ve kopurmesını saglar mıllet kullanıyor yumos yumos ıyı bırsey sanıyor
hamamlarda satılan sabun prina yagı dıye gecen bıtkısel yagdan yapılır netden sabun alacagınıza gıdın sehrınızdekı hamamdan ıkıncı kalıte olan o sabunu alın bın kat ıyı ...
aktarlarda satılır hamamda satılır
ınternetden veya ozellıkle marka sabun tavsıye etmem markalastıkca tıcarı kaygı artıyor hıle hurda artıyor