Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Sorun saçlarım :(

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
benim teyzemin de saçı (anne tarafımda genetik) artık kel gibiydi dökülmekten, fare kuyruğu gibi oluyor duşta diye üzülürdü.Sarımsakları ezdi ezdi havanda, saç diplerine çıkan suyuyla beraber yedirdi bol bol.Çok sarımsak israfı oluyor ama.Üzerine de saf zeytinyağı sürdü masaj yaparak .Sonra saçını topladı boneyle sardı.O gece öyle yattı sabah da sarımsak şampuanları varya onlarla yıkadı.Haftada 2 gün yaptı bunu.6 ay sonunda saçları o kadar gür oldu ki sana anlatamam.Çok kokulu bir yol ama saçları inanılmaz güzel oldu.

Yaaa, ayy hadi inşallahh.. haftada bir yapıcam ve kafamda 2 saat bekleticem. Bir gün kafada bekletmesi uzun olmuş biraz, zaten evliyim, onu yapmam mümkün değil. Daha dün bu karışımı hazırlarken bile ( karışımı şimdiden hazırlamamın sebebi, 2 gün bekletilmesi gerektiginden kaynaklı) eşim üff püff yapmaya başladı. Teyzen adına çok sevindim, darısı başıma inşallah...

O kürü detayli yazar mısın?
Evet sarımsak sacta aşırı kokuyor hatta terlediginde bile kokuyor

Benim yapmayı planladığım kür şöyle:

1 çay bardağı hakiki saf zeytin yagının icine
4-5 diş ezilmiş sarımsak

Bu ikisini karıştırıp karanlık ve serin bir yerde 2 gün bekletip saçina sürüyorsun ve 2 saat o şekilde bekletiyosun. Bu kürü haftada 1 uyguluyosun. 3 haftada etkisini gördügünü idda eden insanlar var. Bol masaj yaparak uygulanmalı ve tabi bir de temiz saça uygulanmalı ki saç derisi sağı sarımsağı olabildigince yesin.

Sarımsağın acısına denk gelmemeye dikkat edilmeli bence. Cünkü sac derisini yakıp kaşinti yapabilir. Ben buyuk olanlari degil ufak boylu olanlati tercih ettim. Saclarimin simdiki halini cektim. Ise yararsa bittikten sonraki iki halini de paylasip burdan bildiririm herkese.

Tiroide baktır canım kanda bile çıkmıyor benim öyle oldu kan değerlerim normal olduğu halde biyopside tiroide nodül çıktı ayrıca hasımato çıktı yine sorsan herşey normal kanda idrarda hiç birşey yok kansızlıktan tutta kilo almaya saç dökülmesine yorgunluğa kadar sebep bu hastalık maalsef

Herkese merhaba, konu başlığından da anlaşılacağı üzere sorun; saçlarım. Saçlarım ince telli ve seyrek. Kendimi bildim bileli seyrek saçlara sahibim. Onlari gürleştirmek adına yapmadıgım kür kalmadı. Yaptigim kürler beklentimi karşılamadığı gibi aksine var olan saçlarımın daha çok dökülmesine sebep oldu.

Bugün raslantı sonucu kk'de eskiden acilmis bir konuya denk geldim. Sarımsak ve zeytin yağından yapilan karışımın saç çıkardığına yönelik bir takim seyler yazılıp çizilmiş. Aranızda bu kürü deneyen bilen arkadaşlar yazarsa cok sevinirim. Sütten ağzım yandigi icin artık cogu şeyi üfleyen cinslerdenim. Saçım çıksın diye uğraşırken geri kalan saclariminda elime gelmelerinden korkuyorum açıkçası.
..
Bu kür saç çıkmasına yardım eder mi?
Başlarda saç dökülmesi yapar mı? (Çoğu saç küŕü saçı başlarda çok döküyor)
Konu hakkında bilgi sahibi olan arkaşlar yazarlarsa çok sevinirim.

Bu arada kan degerlerime daha onceden baktirdim her şey normal. Saçlarımın seyrek oluşunun nedeni her ne kadar genetik faktörler olsa da ailede saçı en az olan benim. O yuzden çabalarımla biraz canlandırmak istiyorum. Saçı benim gibi az olup, bu şekilde dogal yontemlerle durumu düzelten kişiler varsa, ve yazarsa gercekten çok sevinirim. Bu vesileyle benim durumumda olan insanlar da bundan yararlanmış olurlar...
Seninle aynı durumdayız bende neler neler yaptım hiç bi değişiklik yok bu saç olayıda genetik bişey yani ne yaparsan yap değişmiyor....artık bakım fln bıraktım keratin kaynak yaptırıyorum

Dalan ın defneli zeytinyağlı sabunu varya onu kullanıyordum
Bende ki dalan değil sanırım üzerinde marka etiketi yoktu bende kaşıntı kepek falan yapmadı 3kullanim sonrası dökülme anında durdu diyecek kadar azaldı artık günde 3 4 tane dökülüyor

Sarımsağın kaş çıkardığını biliyorum.
Saçta da işe yarar bence.
Ancak tavsiye etmiyorum. Çünkü o lanet koku saçtan 50 yıkamada çıkmıyor. Onun yerine kemik iliği maskesi yapıp bitkisel yağlar kullanın. Ben kullandım. 1.5 ayda dökülen yerlerim dolmaya başladı küçük küçük bebek tüylerim fışkırdı alnımın diplerinden.

Ben ilik de sürdüm kafama. Hatta az ugrasmadim onun için. Kasaba git ilik al. Benmari usulu kaynat, diger yaglarla karistir, buz küplerine koy buzluga at, haftada bir sacina sür beklet yıka.. bu sekilde 6 ay yaptim bunu. Senin de dedigin gibi ufak saclarim cikti ama yine kalici olmadi. Hatta o Yeni cikan saclar yuzunden sacimi sekle sokmam zor oluyordu. Yani işim açıkçası ben pek randıman alamadım o kürden. Kullanilan şampuan vs tabi bunlarda onemli. Kullandigimiz yedigimiz ictigimiz cogu sey kimyasal, katki maddeli olunca hic bir kür uzun ömürlü olmaz tabi. Sabuna gecmeyi dusunuyorum ben de artik. Tabi kürün bitmesi gerekiyor sabunla kafami sarimsaktan arindirabilecegimi hic dusenemiyorum.

Seninle aynı durumdayız bende neler neler yaptım hiç bi değişiklik yok bu saç olayıda genetik bişey yani ne yaparsan yap değişmiyor....artık bakım fln bıraktım keratin kaynak yaptırıyorum

Maalesef ama saclarim acilmaya basladi. En azindan onu durdurmaya calisyorum. Eski olan saclarim ciksa bile kafi olcak benm icin.

Arkadaşım ben sarımsaklısni deglde soganlısını yapmıştım hani sogan kürü yapiyoruzya onu sürmüstm saclarma ayni zamanda bepanthen , evigen, bemiks, yumurta karisimini haftada bir uygulamstim ve cinko haplarnida ayni anda kullanmstm we gözle görülür bi degişim olmustu ozaman. Hatta dermotologa gttgmzde senin saçini kalinlastirabilriz ama arttiramayiz demisti . Yani para werirsen witaminlerle kalinlastrrz demisti :)

Arkadaşım ben sarımsaklısni deglde soganlısını yapmıştım hani sogan kürü yapiyoruzya onu sürmüstm saclarma ayni zamanda bepanthen , evigen, bemiks, yumurta karisimini haftada bir uygulamstim ve cinko haplarnida ayni anda kullanmstm we gözle görülür bi degişim olmustu ozaman. Hatta dermotologa gttgmzde senin saçini kalinlastirabilriz ama arttiramayiz demisti . Yani para werirsen witaminlerle kalinlastrrz demisti :)

Canım benim sağol 😚 ama bu vitaminleri daimi mi kullanmam lazim acaba? Sacimin yapisi ince telli çünkü, haplari biraktigim gibi kökten ince cikmaya devam etmez mi saclar? Omur boyu hap kullanma fikri niyeyse uzak geliyo bana, devamli hap kullanirsam baska taraflarim baska bir eror verirmiş gibi bir algıya sahibim.

Sogan- sarimsak demek ki ikisi de böyle bir etkiye sahip. Denemekten baska carem yok gibi gozuyor suan. Dokulmem dursun, dokulenler kendini yeniden toparlasin, sonra cesaret edebilirsem sabuna gecmek istiyorum ben de.

Bundan 50 sene once annemi koc susmus cocukken. Korkudan butun saclari bir gecede dokulmus. O zaman berber olan buyuk dedem her gun annemin saclarini ustusayla ince ince cizer sarimsakli zeytinyagi surermis. Butun dokulen saclari cikmis yine annemin zamanla.

Merhabalar,

Benim de saçım çok ince telli ve seyrek.

İlk önce OGX'in kırmızı renkli şampuanını denedim. Çok iyi geldi. Dökülme tamamen gitti ve saç kendini toparladı.
Sonra diğer serilerini de kullandım. Fark edilir derece de düzelme oldu.
Uzamayan saçlarım uzadı üstelik.

Hatta sonrasında saçıma perma yaptırdım :) Çok memnunum. Deneyebilirsin.

Gratis ve Watsonsta satılıyor sadece.

Benim de saçlarım seyrek ama annem doğduğum günden beri seyrek saçın avantaj, gür saçın dezavantaj olduğununu empoze etti bana😢 Saçlarımı yıkamak,taramak, toplamak, örmek ona kaldığı için seyrek saç iyidir diye düşündü zaar.
Ben hala aşamadım galiba ama bunu, seyrek saçı şikayet edenleri görünce şaşırıyorum bir miktar. 😄
toplayabildiğinize göre yeterince seyrek değil demekki şükredin :)))

sizinki ne çeşit bir dökülme bilmiyorum
genetik dökülmeyse çare yok hiç bir şey saç çıkarmaz
mevsimsel stres hastalık kaynaklıysa çıkar tabiki

şampuanla vs saç çıktı diyenlerin genetik değil normal geçici bir dökülmesi olmuştur kökler canlıdır saç çıkmıştır

bakıldığında gür saçları olanların ay saçlarım avuç avuç dökülüyor demesine sinir oluyorum çünkü bu sorunu ciddi anlamda yaşayan biriyim tepe bölgemde açılmalar var losyon ilaç şampuan yağlar bilmemneler mezoterapi prp denediğim işe yaramayan yöntemler
saç ekimi risk cesaret istiyor
saç simülasyon düşünüyorum bu ara

Herkese merhaba, konu başlığından da anlaşılacağı üzere sorun; saçlarım. Saçlarım ince telli ve seyrek. Kendimi bildim bileli seyrek saçlara sahibim. Onlari gürleştirmek adına yapmadıgım kür kalmadı. Yaptigim kürler beklentimi karşılamadığı gibi aksine var olan saçlarımın daha çok dökülmesine sebep oldu.

Bugün raslantı sonucu kk'de eskiden acilmis bir konuya denk geldim. Sarımsak ve zeytin yağından yapilan karışımın saç çıkardığına yönelik bir takim seyler yazılıp çizilmiş. Aranızda bu kürü deneyen bilen arkadaşlar yazarsa cok sevinirim. Sütten ağzım yandigi icin artık cogu şeyi üfleyen cinslerdenim. Saçım çıksın diye uğraşırken geri kalan saclariminda elime gelmelerinden korkuyorum açıkçası.
..
Bu kür saç çıkmasına yardım eder mi?
Başlarda saç dökülmesi yapar mı? (Çoğu saç küŕü saçı başlarda çok döküyor)
Konu hakkında bilgi sahibi olan arkaşlar yazarlarsa çok sevinirim.

Bu arada kan degerlerime daha onceden baktirdim her şey normal. Saçlarımın seyrek oluşunun nedeni her ne kadar genetik faktörler olsa da ailede saçı en az olan benim. O yuzden çabalarımla biraz canlandırmak istiyorum. Saçı benim gibi az olup, bu şekilde dogal yontemlerle durumu düzelten kişiler varsa, ve yazarsa gercekten çok sevinirim. Bu vesileyle benim durumumda olan insanlar da bundan yararlanmış olurlar...

Çam terebentini ve doğal bir şampuan
Yıllarca çok döküldü saçlarım çözümü bunlarda buldum ; Eyüp Sabri Tuncer'in vegan sertifikalı bir şampuanı var onun içine çam terebentini koyup kullandım, litrelik şişeye 20 damla ölçüyle, çok iyi geldi. Bir de vitaminlere sürekli dikkat edeceksin, B12 ve D vitamini vücutta eksildiği zaman çok dökülüyor saçım. Birde saçlarını boyuyorsan boyanın içine bepanthene ampul kırıp karıştır o da iyi geliyor. Sarmısak ve zeytinyağını zamanında denedim bir değişiklik olmadı bende. Alnımda ve şakaklarımın gerisinde çok seyrekti saçlarım şimdi toparlandı, önce küçük tüy şeklinde çıktılar sonra uzayıp saça dahil oldular. Birde saçımı kuruturken ılık tutuyorum fönü sıcakla asla kurutmuyorum, taraktan, fönden uzak duruyorum. Yıkarken de sıcak sudan kaçıyorum şimdi eskiye oranla iyi şükür, öyle çok gür dolgun değil ama en azından seyrelen kısımlar toparlandı, bir de gün aşırı yıkıyorum saçın bir gün yağlanıp kirlenmesine izin veriyorum

Canım benim sağol 😚 ama bu vitaminleri daimi mi kullanmam lazim acaba? Sacimin yapisi ince telli çünkü, haplari biraktigim gibi kökten ince cikmaya devam etmez mi saclar? Omur boyu hap kullanma fikri niyeyse uzak geliyo bana, devamli hap kullanirsam baska taraflarim baska bir eror verirmiş gibi bir algıya sahibim.

Sogan- sarimsak demek ki ikisi de böyle bir etkiye sahip. Denemekten baska carem yok gibi gozuyor suan. Dokulmem dursun, dokulenler kendini yeniden toparlasin, sonra cesaret edebilirsem sabuna gecmek istiyorum ben de.
Bütün dertlerimzde aynı maşallah:) sacimi yapyrm mesela disari bi çikıyorum yapişiyo hacimsiz duruyo 3 tutam sac oluyo 2tutam.hergün saç yıkamak zorunda kalirm cnkü su gibi yağ olur. O bepanthen evigen bemiks üclüsünü içmiceksin saça sürceksin.çinkoyuda 2 ay kullansan yeter bence.ya sabun daha iyi bence hacim kazandryo kaskati yaptgi icin. Alip deneyelm bence

sıze sabun nasıl yapılır anlatayım
defne yagı pahalı bır yagdır onun yagını cıkarmak zordur bız defne de yapıyoruz cunku ama zeytınyagı ıle defne yagı arasındakı malıyet farkı durust olayım 5 tl kadar :) yanı 5 tl fark olur
altın suyundamı bekletıyorlarmıs da 24 tl yuh dıyesım geldı sacmalamıslar

bızım zeytınlıgımız var kendı zeytınımız kendı yagımız yemeklık saf zeytınyagı ıle yaptıgımız sabunun kalıbı 10 tl ki süslü puslu ambalajlı dusunun...

sabunda hıle cok ıcıne ne koysanız olur ne koysanız alır gercek sabun asla yesıl renk olmaz zeytınyagı defne yagı yesıl renk degıl bırkere ... krem bej renklerınde olur oyle mıs gıbı falan da kokmaz kekremsı kokar ıcıne esans ve boya katıyorlar cunku atık yaglardan yapıyorlar

hayvanların ıc yagı atık yag evdekı kızartma yagları bunları fabrıkalar toplar arındırır temızler sabuna kullanır agır gelsın gramajı dıye ıcıne kil toprak da katar sana killi sabun dıye satar

sabun ısı cok enteresan bır ıs ıcınde kostık glıserın tuz yag su var aslında bukadar basıt evde bıle yapılabılır tencerede cok pısırmıslıgım var ama tabıkı okadar yardımcı olamam ekmek kapısı babamın :)

sımdı zeytınyagının malıyetı bellı yagın fıyatı bellı bu saf yagdan yapılan sabuın 10-15 tl arası degısır oda ambalajdan dolayı 15 den fazla satılamaz bır sabun mumkun degıl altı ustu sabunsun noluyor yanı

bırde gramaj meselesı var dove gıbı kucuk sabunlar yapıyorlar ıcıne koyuyorlar glıserın ıyı bırseymıs gıbı o cunku nemlenmesını ve kopurmesını saglar mıllet kullanıyor yumos yumos ıyı bırsey sanıyor

hamamlarda satılan sabun prina yagı dıye gecen bıtkısel yagdan yapılır netden sabun alacagınıza gıdın sehrınızdekı hamamdan ıkıncı kalıte olan o sabunu alın bın kat ıyı ...

aktarlarda satılır hamamda satılır

ınternetden veya ozellıkle marka sabun tavsıye etmem markalastıkca tıcarı kaygı artıyor hıle hurda artıyor

Çok güzel bilgiler ama içime kurt düştü şimdiiiiiiii Dalan ın sabunlarını kullanıyorum bıraksam mı acaba

Çok güzel bilgiler ama içime kurt düştü şimdiiiiiiii Dalan ın sabunlarını kullanıyorum bıraksam mı acaba
babam 10 sene once dalana sabun yaptı yanı daha dogrusu bır lavabo sabunun tarıfını paylastı :) dalan cok guzel lavabo sabunu yapar ama sac onların tecrube konusu degıl onermem :) zeytınyaglı sabun bambaska bır mesele cunku

X