• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorun eşim, lütfen yardım edin... !!!!! boğulmak üzereyim...

Bana laf yetiştirmeniz için açılmadı bu konu, bilgilerinize..
sen kimsin ki sana laf yetiştireyim uzatma artık
boşandıysan boşandın
sen boşandın diye herkes boşansın mı?
kimse yuvasını kurtarmasın,fedakarlık gösterip bazı şeylerden feragat etmesin
nasıl sürer evlilikler?
herkes yıksın yuvasını çocuklar ortalıkta kalsın vs..
düşünerek konuş biraz

boşandıysan boşandın
nasıl sürer evlilikler?
düşünerek konuş biraz
Allahım bizlerin yaşadığı kötü şeyleri kimseye yaşatmasın fakat konu sahibinin yaşadıklarını onun gibi yaşayan gören bilir, onun için sizin kimseye böyle hakaret etmeye hakkınız yok.
konu sahibinin yaşadığını evlilik mi sanıyorsunuz siz..
adam kadını her yönden kullanıyor, yazık değilmi bu kadına çalışsın çabalasın kendine değer vermeyen sahip çıkmayan adamın birine yedirsin revamı biz çalışan kadınlara bunları yaşatmak...

Allahım bizlerin yaşadığı kötü şeyleri kimseye yaşatmasın fakat konu sahibinin yaşadıklarını onun gibi yaşayan gören bilir, onun için sizin kimseye böyle hakaret etmeye hakkınız yok.
konu sahibinin yaşadığını evlilik mi sanıyorsunuz siz..
adam kadını her yönden kullanıyor, yazık değilmi bu kadına çalışsın çabalasın kendine değer vermeyen sahip çıkmayan adamın birine yedirsin revamı biz çalışan kadınlara bunları yaşatmak...
kimseninde bana hakaret etmeye hakkı yok ablacım
herkes kendi doğrusunu yazıyor burda
bana göre doğru da bu
neden eleştiriliyorum..
onunla muhattap olmadım ben ayrıca..
evliliği dört dörtlük olan kim var Allah aşkına
herkes sıkıntı yaşıyor
her sıkıntıda da boşayalım gitsin mi demeliyiz.

sen sakami yapiyosun canm ya daha bu adamdan bebekmi yapmaya calisiyosun pes vallahiy pes

kimseninde bana hakaret etmeye hakkı yok ablacım
herkes kendi doğrusunu yazıyor burda
bana göre doğru da bu
neden eleştiriliyorum..
onunla muhattap olmadım ben ayrıca..
evliliği dört dörtlük olan kim var Allah aşkına
herkes sıkıntı yaşıyor
her sıkıntıda da boşayalım gitsin mi demeliyiz.

Elbette kimse karşındaki insana çok kolay boşan demez, diyemez, bunu istemez...
Ama burda artık mesele boşanıp boşanmamakta değil..... insan olabilmekte... bu kadın olsun erkek olsun farketmez... kimliğimizi bir kenara bırakıp önce insan olmaya çalışsak bunları yaşamaz ya da üstesinden gelebiliriz...
Eşimle hafta sonu oturup konuştum tabi genelinde beni suçladı... o çabalıyor ve ben hiç birşey yapmıyor muşum...
elbette mücadeleni takdir ediyorum diyor ama bazen geçmişte yaşıyorsun... evet borcum var... bunun için yapacak bişeyim de yok... ben sana daha evlenirken ben çalışan bayan istiyorum diye söyledim ve sende bunu kabul ettin dedi... o zaman sana derim ki al bu maaş bu krediler, giderler... buyur kalanı ile de sen geçin (kalan bişey yok) .. işte mantalite bu... yani sorumluluğu aslında tamamiyle benim üzerime yıkıyor.. bir nevi tehdit... ben öyle algıladım... dün ek iş için çalışmaya gitti..taksi sürüyor... gece 4 te geldi... ve alkol almış... yani diyor ki kabul ediyorsan ben böyleyim....
işte bizlerde herşeye rağmen bir umut var mı, acaba bitmese ne olur... yanlış mı yapıyoruz diye burda çırpınıyoruz... ama karşımızdaki insanda bitirmemiz için herşeyi yapıyor... mesele bu... yoksa bende, sende, başka kimsede yuvası yıkılsın istemez...

Allah seni siniryor canim. Sakin isyan etme ve bekera kadimbboşamak kolay gelir ama bozan derin ben. Boyle hi omur geçirebilecek misin. Sanada yazik

Ama burda artık mesele boşanıp boşanmamakta değil..... insan olabilmekte... bu kadın olsun erkek olsun farketmez... kimliğimizi bir kenara bırakıp önce insan olmaya çalışsak bunları yaşamaz ya da üstesinden gelebiliriz...
Eşimle hafta sonu oturup konuştum tabi genelinde beni suçladı... o çabalıyor ve ben hiç birşey yapmıyor muşum...
elbette mücadeleni takdir ediyorum diyor ama bazen geçmişte yaşıyorsun... evet borcum var... bunun için yapacak bişeyim de yok... ben sana daha evlenirken ben çalışan bayan istiyorum diye söyledim ve sende bunu kabul ettin dedi... o zaman sana derim ki al bu maaş bu krediler, giderler... buyur kalanı ile de sen geçin (kalan bişey yok) .. işte mantalite bu... yani sorumluluğu aslında tamamiyle benim üzerime yıkıyor.. bir nevi tehdit... ben öyle algıladım... dün ek iş için çalışmaya gitti..taksi sürüyor... gece 4 te geldi... ve alkol almış... yani diyor ki kabul ediyorsan ben böyleyim....
işte bizlerde herşeye rağmen bir umut var mı, acaba bitmese ne olur... yanlış mı yapıyoruz diye burda çırpınıyoruz... ama karşımızdaki insanda bitirmemiz için herşeyi yapıyor... mesele bu... yoksa bende, sende, başka kimsede yuvası yıkılsın istemez...
peki sen ne yapmayı düşünüyorsun arkadaşım?
eşimde bana bunları yaptı
bizde çok sıkıntılar yaşadık,kavgalar,ayrılıklar
en ağır şekilde suçlamalar
hepsi geçer gider
önemli olan umudun varsa çabalamandır.
ben umudumu hiç kaybetmedim hep daha iyi olacak dedim.
mükemmel bir eş olmasada zaman zaman sıkıntıda yaşasak yinede
mücadelemde başarılı oldum.
eskiye nazaran eşim çok değişti
mutluyum allaha şükür..
kendi tecrübelerimle diyorum ki
her karanlığın sonu aydınlıktır.
sabır,tevekkül sonrası hep güzel olur arkadaşım..
eşinden yana umudun varsa çabala
ama baktın ki zerre ümit yok
herşey bitmiş tükenmiş o zaman çabalamanın da anlamı yoktur.

Geçen eski eşim aradı beni, borcumu ödicem şero dedi. Bana 3 ay daha mühlet ver. Bak ben parayı oraya buraya karı kıza harcamadım, harcadığım yer belli vs vs. İşte aynılarını kocan da sana söylüyor. Oda derdi evli iken bana bunları. yok işte şero yok ben napayım diyordu. Ama para harcamayı da bilmiyordu, benden gizli işler çevirmeyi bilirken.
4,5 sene savaştım, geri geldi aileme mahcup oldum, 8 ay iş kuracağım diye evde oturdu, annesi iş kurmak için para ayırdı ona ama kadın parayı bankaya faize koydu vade bitsin diye bekledi. seninki yine işe girmiş çalışmış o hiçbişi yapmadı söz verdiği halde. ha kuruyorum işi ha kuracağım. onca ay bekledim. ailemden gizledim çalışmadığını. tek onuru kurtulsun. onun onuru benim onurumdu cünkü..
Bu arada şero 8 ay çalıştı ona baktı, bu sekiz ayın 2,5 ayında anası da geldi ona da baktı şero !
Evet çabalamadım ben hiç, canım sıkıldı da boşandım.
Canım sıkıldı da rahat battı da Türkiye gibi bir toplumda "dul" damgasını yeme pahasına, tek başıma İstanbul gibi şehirde bir başıma mücadele etme pahasına, yeniden sevdiğim adamın ailesinin " o dul ,sen bekar bu iş olmaz" deyişlerini de göze alarak boşandım.

Evet yahu, ne rahat batmış bana ne kötü geçimsiz kadınmışım ben...

benim gördüklerimden yaşadıklarımdan anladığım hiç bir adam değişmez bu lafımın altına imzamı atarım, bu tür adamlar yapacaklarını yaparlar gırtlağa kadar borç içinde kalmıştır bizlerin gönlünü alıp o borcu bitirene kadar alttan alırlar yeminler ederler akılları sıra düzelmiş rolü oynarlar biz bayanlar ise sadece görmek istediğimizi görürüz.. aslında bir kaç yıl sonra yeniden borçlarla karşımıza çıkacağını bile bile evliliğimiz bitmesin diye eşimize inanmak isteriz, kendimize yalan söyleriz eşimizin çabaladığı aslında onunda borçları istemeden yaptığı hakkında vs...
öyle bir gün gelir ki artık kendimize söyleyecek yalanımız kalmadığında silkelenir artık dur demesini bilip bitiririz...

cnm güzel bir işin varmış kendini geçindirecek durumdasın bence bu adamdan hemen kurtul ömrün boyunca seni süründürecek asla düzelmeyecek boşuna ümit etme ailesinden baskı görse belki düzelir derdim ama asla olmaz bu ..aile yıkmak güzel bir şey değil tamam doğru ama bu durum seni hasta bile edebilir ne kadar dayanabilirsin ki bu duruma belki ileri de bir işin bile olmaz maddi olarak da bir birikim yapamazsın bu adamla seni bırakır gider emin ol.. bu kadar olumlu bakma bu olaya burada herkes seni üzmemek için fazla kötü yorum yapmamış ama kaç kurtar kendini en azından onun yerine ailene bakarsın paranı onlara harcarsın allah razı olsun bari derler sakın çocuk peşine düşme bu adamdan..anneler her zaman kızlarını düşünürler başında en azından bir adam olsun derler yada seni desteklemiyormuş gibi gözükür yuvana sebep olmak istemez ama içten içe ayrılmanı istiyordur belkide..bir daha evlenemem deme nasip işi bunlar.bende gördüm böyle bir aile 3 çocuk oldu adam düzelmedi kadının çekmediği kalmadı..yapma bunu kendine elalemi boşver sen kimse kimseye bir lokma ekmek vermiyor bu devirde sen kendini düşün elinden geleni yapmışsın zaten bu kadarı yeter ona..

boşandıysan boşandın
nasıl sürer evlilikler?
düşünerek konuş biraz

Konu sahibesinin çocuğu yok, dolayısıyla olayı dramatize etmeye de gerek yok. Çocuğun olmadan boşan diyoruz ki çocuğu var diye kendisine köle muamelesi yapan, zerre değer vermeyen kocasıyla bir ömür boyu esir hayatı süren mutsuz kadınlar kervanına katılmasın. :)

bence şanslısın çünkü çocugunuz yok ;) borcu bıtmeyen ınsanları sevmıyorum
ayagını yorganına göre uzatacaksın
bu devırde asgarı ucretle zar zor gecınıp tek borcu 2 aylık kıra derdı olan ınsanlar var ;)

Yanlis anlamayin kirilmayin ama bu adam sizi sevdigi icin evlenmek istedigi icin degil kendini finanse etmeniz, evde her istedigine kosacak biri olsun diye evlenmis. Zaten altinlari vermediginizde disari atmasinin sebebi o, evliliginin amaci o cunku. Yol yakinken kurtulun su erkek musvettesinden.

canim bebek mevzusu bi kenara sizin evliliginizin oturmasi lazim, esin sorumluluk sahibi birisi degil.. dunyaya bi birey getirmek onemli bi karar bence ilk once borclarinizdan kurtulun

Nerden tutsan elinde kaliyor değil boyle sorumsuz bencil adamdan çocuk yapmak bi omur geçmez bi rahatlik yüzü göstermez... Karar senin yinede o_O

Konu sahibesinin çocuğu yok, dolayısıyla olayı dramatize etmeye de gerek yok. Çocuğun olmadan boşan diyoruz ki çocuğu var diye kendisine köle muamelesi yapan, zerre değer vermeyen kocasıyla bir ömür boyu esir hayatı süren mutsuz kadınlar kervanına katılmasın. :)
ayy ne çok biliyorsunuz sizler yaa
boşanın o zaman siz
nasıl bu vebali alabiliyorsunuz
boşan demek kolay mı bu kadar
konu sahibide boşanmaya sıcak bakmadığını yazmış zaten
bu neyin ısrarıdır anlamış değilim

ayy ne çok biliyorsunuz sizler yaa
boşanın o zaman siz
nasıl bu vebali alabiliyorsunuz
boşan demek kolay mı bu kadar
konu sahibide boşanmaya sıcak bakmadığını yazmış zaten
bu neyin ısrarıdır anlamış değilim

Vebal? Neyin vebali? Konu sahibinin tüm yorumlarını okumadınız sanırım. Adam kadını sevmiyormuş ve bunu saklamaya dahi gerek duymuyormuş. Boşanmak istiyormuş konu sahibinden, ama önce borçlarını ödetecekmiş. Bunu ben demiyorum konu sahibesi diyor. Adam niyetini açık açık belli ediyor, bir borçlarımı öde-zaten kızla parası için evlenmiş,saklamaya dahi gerek görmüyor- kıçına tekmeyi basacağım diyor. Bu durum nasıl düzelecek lütfen bir söyleyin? Adamın düzelmeye niyeti yok ki. Kızı zerre sevmiyor, kıza zerre merhamet göstermiyor ve boşanacağını söylüyor. Kızın tüm paralarını yesin mi? Bir de üstüne yıktığı borçlar yetmezmiş gibi üstüne daha da borç batağına mı batırması gerekiyor konu sahibesinin boşanması için? Asıl ben bu ısrar nedir anlayamıyorum, kız tüm gençliğini hayatının en güzel zamanlarını neden değer bilmez, kendisini zerre sevmeyen, hergün ağlatan bir adama harcasın mutlu ve huzurlu olmak yerine? Bu kadının ekonomik özgürlüğü var, hiçbir erkeğe kölelik etmek zorunda değil. Ama yakında o da olmayacak adam kadını sömürüyor. Asıl siz nasıl bu vebali alıyorsunuz? Bu kız boşanmayacak belki ama sonrasında çoook pişman olacak buna adım gibi de eminim ben bu filmi daha önce gördüm. Neyse o gün size hatırlatacağım ben demiştim diyeceğim ama kızın seneleri boşa gitmiş olacak. Çünkü adam kendi demiş senden boşanacağım diye. Herkes mutsuz evliliklere hapsolmak zorunda değil.

Vebal? Neyin vebali? Konu sahibinin tüm yorumlarını okumadınız sanırım. Adam kadını sevmiyormuş ve bunu saklamaya dahi gerek duymuyormuş. Boşanmak istiyormuş konu sahibinden, ama önce borçlarını ödetecekmiş. Bunu ben demiyorum konu sahibesi diyor. Adam niyetini açık açık belli ediyor, bir borçlarımı öde-zaten kızla parası için evlenmiş,saklamaya dahi gerek görmüyor- kıçına tekmeyi basacağım diyor. Bu durum nasıl düzelecek lütfen bir söyleyin? Adamın düzelmeye niyeti yok ki. Kızı zerre sevmiyor, kıza zerre merhamet göstermiyor ve boşanacağını söylüyor. Kızın tüm paralarını yesin mi? Bir de üstüne yıktığı borçlar yetmezmiş gibi üstüne daha da borç batağına mı batırması gerekiyor konu sahibesinin boşanması için? Asıl ben bu ısrar nedir anlayamıyorum, kız tüm gençliğini hayatının en güzel zamanlarını neden değer bilmez, kendisini zerre sevmeyen, hergün ağlatan bir adama harcasın mutlu ve huzurlu olmak yerine? Bu kadının ekonomik özgürlüğü var, hiçbir erkeğe kölelik etmek zorunda değil. Ama yakında o da olmayacak adam kadını sömürüyor. Asıl siz nasıl bu vebali alıyorsunuz? Bu kız boşanmayacak belki ama sonrasında çoook pişman olacak buna adım gibi de eminim ben bu filmi daha önce gördüm. Neyse o gün size hatırlatacağım ben demiştim diyeceğim ama kızın seneleri boşa gitmiş olacak. Çünkü adam kendi demiş senden boşanacağım diye. Herkes mutsuz evliliklere hapsolmak zorunda değil.
açıkçası bütün yorumları okumadım
o zaman konu sahibi çark etmiş
çünkü başta ki yorumları çok daha farklıydı
tabi ki kimse kimsenin kölrsi olacak değil
bende zamanında boşanma kararı aldım aylarca ayrı kaldım tekrar barıştım.
yuva yıkmak zor
ama mutsuz bir evlilik daha zor.
konu sahibi dediğim gibi yorumlarını değiştirmiş belliki
çünkü başta boşanmaya cesaret edemiyorum
istemiyorum vs. demişti

Back
X