sorun bebeğim ve çok yanlızım...

biberon maması dediğin hazır mamamı yoksa evde kendin sulu muhallebi yapıp biberonamı koyuyorsun

normal suyla yapılan 2 numaralı mama bıberona her 30 ml suya 1 ölçek katılarak yapılandan marka yazılıyo mu bılmıyorum adını yazayım mı

Arkadaşlar anne değilim işinize karışmak gibi olmasın da böyle parça parça yazmak yerine her anne kendi bebeğini büyütürken gün içinde ne yedirdiğini,ne kadar su verdiğini,kaç saat uyuttuğunu yazarsa arkadaşa daha çok yardımınız dokunur bence.
Örneğin;
07.00-kahvaltı (içeriğini yazarsanız)
09.00-yarım biberon su
11-meyve
12-uyku 2 saat
14.00-park gezmesi
15.00-öğle yemeği
................................

bazı çorbaları yiyebilir
bebe bisküvisi sütle ıslatılmış
muhallebi yiyebilir
aralara serpiştirelim hep beraber

önce kahvaltı sonra meyve puresı anladım sonra peki

Sonra saat 13:00 13:30 gibi yemek saati sebze çorbası
bir tencereye
yarım patatesi doğra
yarım havuç doğra
1 köfte kadar kıyma
1 tatlı kaşığı hakiki zeytinyağı/1 tatlı kaşığı tereyağı
bir avuçtan az bulgur yıka koy
3 su bardağı su koy

kaynasın çatalla ezip yedirebilirsin.

*yemeğin içine koyacağın bakliyatı hergün değiştirebilirsin bir gün pirinç bir gün bulgur ,kırmızı mercimek
*Ayrıca evde kendinize yaptığın yemekleri de yedirebilirsin içinde salça çok olmadığı sürece(hatta hiç olmasa daha iyi)
*Bu yemek ıspanak olabilir,taze fasulye vs de olabilir.

Öğlen yemeği de bitti.

kafam çok karıştı lale nin söylediği gibi olsa daha mı iyi olur ne bende aynısını uygulamayı denerim

9 gibi kahvaltı 11 gibi meyve 13 gibi ögle yemeği herlade 15 gıbı bırsey da ha mı vermelıyım

Hero baby mamaları 1 tlye inmiş arada bir menüye onuda serpiştirebilirsin.İçinde her türlü çeşit çeşit meyve sebze püresi var zaten.Kendinde evde hazırlayacak gücü bulamazsan yardımcı olur sana.Birde akşam ne pişirdiysen evde,yani siz ne yiyorsanız çatalla iyice ezip bebeğine verebilirsin.Lütfen kendinede vakit ayır,bebeğini güzelce giydir git markete beraber alışveriş yapın:) akşamda babasına anlatırsın, biz bugün kızımla alışveriş yaptık diye. durumun elvermiyorsa birsürü alıp kargoyla yollarım sana.

9 gibi kahvaltı 11 gibi meyve 13 gibi ögle yemeği herlade 15 gıbı bırsey da ha mı vermelıyım

ok o zaman
09:00 kahvaltı
11:00 ara öğün(meyve)
13:30 öğle yemeği
15:30 devam sütü/mama mı yani anne sütü yerine verdiğin şey
18:00 yoğurt

böyle mi?

haklısınız.. anneler menülerini yazarlarsa arkadaşa fikir olmuş olur.ne yedirsem diye şaşırmış durumda kızcağız.Benim bir tanıdığım anne, her öğünde mama veriyordu bebeğine ve öyle büyüttü.7-8 aylıktı onunda bebeği Ama ben konudaki kadar endişeli ve kızını iyi beslemek isteyen anneye fazla rastlamadım.Kendi kıymetini bilsin önce.

Son düzenleme:
ne geldiyse başıma zaten bu aşırı düşünme kılı kırk yarma aşırı hassas olma yapamıyorum edemiyorumdan gelid başıma işleri iyice çıkmaza sürdüm kafamı allak bullak ettim kendi kendimi mashvettim çıkmazlara düştüm mutsuz umutsuz çok zor bir duruma düşürdüm kendimi hayattan yaşamaktan bezdim bu yüzden bu kadar hassas yapıda olmak beni mahvetti

arkadaşlar nasıl yaptı bilmiyorum ama
bana doktorum 12 den sonra bir şey vermememi söylemişti
bebeğin midesinin rahat etmesi için ben öyle büyüttüm
arkadaşlar ne der bilmiyorum

gece sanırım hep biberonda mama vermeliyim uyanırsa değil mi??

benım kardeşim sütü sulandırıp içine bebe biskuvısı atıp gece uyanınca onu veriyordun 2 çocugunuda öyle buyuttü çanavar gibiler maşşallah sen suan hiç emzirmıyormusun

tekrar sorayım bana bebek bakımı konusunda yardım edebilecek bir kuruluş bir yer var mıdır>? böyle bir kuruluş duyan bilen var mı??

arkadaşlar nasıl yaptı bilmiyorum ama
bana doktorum 12 den sonra bir şey vermememi söylemişti
bebeğin midesinin rahat etmesi için ben öyle büyüttüm
arkadaşlar ne der bilmiyorum

e çocuk ağlamıyo muydu?Benim kızıma 12 den sonra bişey vermezsem düşünemiyorum bile o çığlıkları :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…