• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız nasıl davranırdınız?

Yardım etmek için gelmiyor ki bize bebeği görmek için geliyor geldiğinde de bu şekilde çok fazla sahipleniyor görümcem çok bilmiş biri her konuda herkesi yönetmeye çalışıyor ona ne desem de yapacağından geri kalmaz
Bebege bakmak en buyuk yardim. Su an hormonlariniz cok yuksek o nedenle bebegi bu sekilde paylasmaktan rahatsiz oluyorsunuz. Ben de gectim o yollardan ;)

diyorsunuz ya disari gidiyiruz bebek arabasiyla goturuyor cocugu diye, ne guzel :), o gotursun oyalasin bebegi, siz de sicacik cayinizi icin. Icemiyoruz cunku anneler olarak cayimizi kahvemizi huzurla. Gitgide yogunlasiyir bwbek bakimi, yasina yakin emekleyecek, yuruyecek, surekli pesinde dolanmak gerekecek, o esnada bu yardimlar o kadar kiymetli ki.

Onun bebegi sahiplenmesinin hic bir anlami yok. Ne kadar sahiplenirse sahiplensin o sizin cocugunuz. Sizin koynunuzda büyüyor. Kendinize bu kadini stres etmeyin. Faydalanmaya calisin.

Neden bu kadar her şeye göz yumuyorsunuz mesafe koymayı öğrenin az .Ablamın sözünde normalde ablamı kıskanan kuzenim sırf kendini göstermek için gereksizce atılgan davranmıştı.
Kız kardeşi olan da benim hani ablamın dibinde duruyor sırf kendine görücü çıksın diye göze girmeye çalışıyordu hahshaa sonra sen bi kenara çekilsene oraya ben geçicem dedim ablamın yanında durdum.

Normalde araları iyi bile değildi niyetini anlamasam ne güzel yanında olmaya çalışıyor derdim de az kalsın söz tepsisini bile tutacaktı.Yani sınır koymayı bilmezseniz sen bi dur orada demezseniz insanlar her şeyinize burnunu sokar.Sizin hayatınızda başrol olmaya çalışırlar.

Mimari proje sanki ahkam kestiği kendide yapsin oluyor bebek yani.Baska işi yoksa öyle tatmin oluyordur komik ben yüzüne derdim bendeki bebekde olmasa hayatın renklenmeyecekti yap bı halalik tak bı bilezik bana benim evi işyeri benim bebeği proje sandın galiba yüzüne yüzüne ciddi derdim öyle çünkü

Merhaba arkadaşlar 10. haftaya yeni giren bir bebeğim var.Fakat görümcem bana bebeğime bakamıyormuş birşey bilmiyormuş gibi hissettiriyor görümcem bana çok yakın oturuyor her fırsatta yanımda ama geldiğinde bebeğimi emziriyorum gazını çıkaracağım görümcem ver ben çıkarırım diyor uyutacağım ben uyuturum diyor ağlıyor ben sustururum diyor bir yere gidiyoruz bebeğimi bebek arabasıyla sanki benden kaçırıyor hastaneye gidiyoruz bebeğimi benden alıp hızlı hızlı önden önden gidiyor doktor soru soruyor ben cevap vermeden o veriyor gerçekten çok bunaldım ve kendimi yetersiz birşey bilmeyen biri olarak görmeye başladım bebeğim kız bebek ve bir mahremiyeti var herkesin yanında bebeğimin bezini açıyor ve hiç hoşuma gitmiyor siz olsanız benim yerimde nasıl davranırdınız lütfen yardımcı olur musunuz bana?
Alıcaksın
Merhaba arkadaşlar 10. haftaya yeni giren bir bebeğim var.Fakat görümcem bana bebeğime bakamıyormuş birşey bilmiyormuş gibi hissettiriyor görümcem bana çok yakın oturuyor her fırsatta yanımda ama geldiğinde bebeğimi emziriyorum gazını çıkaracağım görümcem ver ben çıkarırım diyor uyutacağım ben uyuturum diyor ağlıyor ben sustururum diyor bir yere gidiyoruz bebeğimi bebek arabasıyla sanki benden kaçırıyor hastaneye gidiyoruz bebeğimi benden alıp hızlı hızlı önden önden gidiyor doktor soru soruyor ben cevap vermeden o veriyor gerçekten çok bunaldım ve kendimi yetersiz birşey bilmeyen biri olarak görmeye başladım bebeğim kız bebek ve bir mahremiyeti var herkesin yanında bebeğimin bezini açıyor ve hiç hoşuma gitmiyor siz olsanız benim yerimde nasıl davranırdınız lütfen yardımcı olur musunuz bana?
alırdım bebeğmi emzireceğim ve uyutacağım zaman odamı kilitlerdim kapı duvar olması gerekir ki kimse arkandan gelip bebeğinle bağ kurduğun anlarda kimse aranıza girmesin. Sevsin ok baksın arada ona da ok ama gerisi fazla sert tepki vermeden hayır demelisiniz davranışlarınızla

Benim kuzenlerimden biri bebeklerimi boyle sahipleniyor yanyana geldigimizde ama beni de bebekligimden bilen canim kanim oldugu icin hic dokunmuyor bana, görümcem olsaydı coktan tirnaklarimi cikarmis ortaligi birbirine katmistim. Herkes yerini bilmeli anne olan sizsiniz.

Bebege bakmak en buyuk yardim. Su an hormonlariniz cok yuksek o nedenle bebegi bu sekilde paylasmaktan rahatsiz oluyorsunuz. Ben de gectim o yollardan ;)

diyorsunuz ya disari gidiyiruz bebek arabasiyla goturuyor cocugu diye, ne guzel :), o gotursun oyalasin bebegi, siz de sicacik cayinizi icin. Icemiyoruz cunku anneler olarak cayimizi kahvemizi huzurla. Gitgide yogunlasiyir bwbek bakimi, yasina yakin emekleyecek, yuruyecek, surekli pesinde dolanmak gerekecek, o esnada bu yardimlar o kadar kiymetli ki.

Onun bebegi sahiplenmesinin hic bir anlami yok. Ne kadar sahiplenirse sahiplensin o sizin cocugunuz. Sizin koynunuzda büyüyor. Kendinize bu kadini stres etmeyin. Faydalanmaya calisin.
Haklısınız söylediklerinizde belki de hormonlarımdan dolayı böyle düşünüp strese giriyorum gereksiz yere teşekkür ederim yazdıklarınız beni rahatlattı

Benim kuzenlerimden biri bebeklerimi boyle sahipleniyor yanyana geldigimizde ama beni de bebekligimden bilen canim kanim oldugu icin hic dokunmuyor bana, görümcem olsaydı coktan tirnaklarimi cikarmis ortaligi birbirine katmistim. Herkes yerini bilmeli anne olan sizsiniz.
Tabiki sevecek gelip görecek ama bu kadar fazla sahiplenip sanki annesiymiş gibi davranması hoşuma gitmiyor sadece

Tabiki sevecek gelip görecek ama bu kadar fazla sahiplenip sanki annesiymiş gibi davranması hoşuma gitmiyor sadece
O zaman tepki verin? Gayet basit. Aman o kırılmasın aman bu bilmem ne olmasın derseniz çocuğunun hakkını savunamayan pasif bir çift olarak yaşarsınız. Yukarıda ne cevap vereceğinizi yazmışlar zaten biraz silkelenin, o sizin çocuğunuz.

Şanslısın. Forumda bebeğini yapayalnız büyütmek zorunda kalan çok. Neden rahatsız oldun ki. O esnada dinlen. Ohh de. Çay iç. Ne bileyim tadını çıkar. Bebek bakmak zor. O da onun halası. Bırak baksın be. Boşa yaygara koparıyorsun. İnan ki şanslısın.

Neden ses çıkarmıyorsunuz? O nasıl sizin elinizden almaya çalışıyorsa "ben yaparım" diyerek, sizde cevap olarak "ben yaparım" diyecek ve fırsat vermeyeceksiniz.

Vermıceksın alıyosa alacaksın elınden haddını bılsın

Kusura bakmayın siz muhtemelen buradaki olumlu yorumları dikkate alıp kendinizi rahatlatacaksınız ama bebeğimin altını milletin içinde değiştireni yolarım. Çok net. Ayrıca doktorun yanında sizden önce cevap vermek falan da ne. Ne alaka. O kim ki bebeğin annesi gibi davranıyor.

Back