• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sorun bebeğim ve çok yanlızım...

bebegımı emanet edebılecegım guvenılır bı yer var mıdır acaba?? Boyle bı yer bılıyor musunuz??

canım bana seni sorunun bebişini nasıl bakacağından çok on bakmaktan vs. sorunlardan sıkılmış olmanla alakalı gibi geldi. o yüzden biran önce bir psikologla görüş canım yoksa şimdi yapacağın yanlış hareketlerden dolayı ileride çok pişmanlık duyarsın canım.

ayrıca, senin psikolojin bozulmuşsa bebeğini birine emanet etsen daha da mutsuz olursun emin ol. Eşin bu duruma ne diyor?

bence şöyle düşün, sen şimdi mutsuzsun diye mutlu olmasının tek şartı seninle olması olan birini mutsuz etme hakkını elde etmiş olmuyorsun. bir bebeğin emanet edilebileceği en güvenilir kişi annesidir. :50::50:

peki ben bebek bakımını yanlız basaramazsam bana yardım edecek bır yer yok mudur?? bebeği emanet edecek bir yer değil de bebeğime bakmayı öğretecek yardım edecek bir yer???

bir düzeni yok ki yavrumun annesinin hastalıklı beyni yüzünden ...

sen artık düzenini oluşturursun zaten daha 7 aylık şimdiden sonra da düzeni oturur.ama akşamları en geç saat 10:00 da yatırmaya çalış canım.
Şimdi sabah 09:00 gibi kahvaltısını versen ama tabi bu saat kalkışına göre değişir çocuk 6 da kalktı 9 a kadar bekliycek hali yok ama yatış kalkış saatleri düzene girerse saat 09:00 gibi kahvaltı.Kahvaltı da da daha önce dediğim karışımı dene hem zaten kaşık mamasını yemiyormuş ya belki daha önce yazdığım karışımı sever.
kahvaltıyı böylelikle hallettik :56:
Kahvaltıyla ilgili sorun var mı??

peki ben bebek bakımını yanlız basaramazsam bana yardım edecek bır yer yok mudur?? bebeği emanet edecek bir yer değil de bebeğime bakmayı öğretecek yardım edecek bir yer???

artvinde öyle bir yer var mı bilmiyorum ama sen zaten 7.aya kadar getirmişsin Allahın izniyle.
En zor zamanı başarmışsın, bundan sonra daha kolay emin ol.

sen artık düzenini oluşturursun zaten daha 7 aylık şimdiden sonra da düzeni oturur.ama akşamları en geç saat 10:00 da yatırmaya çalış canım.
Şimdi sabah 09:00 gibi kahvaltısını versen ama tabi bu saat kalkışına göre değişir çocuk 6 da kalktı 9 a kadar bekliycek hali yok ama yatış kalkış saatleri düzene girerse saat 09:00 gibi kahvaltı.Kahvaltı da da daha önce dediğim karışımı dene hem zaten kaşık mamasını yemiyormuş ya belki daha önce yazdığım karışımı sever.
kahvaltıyı böylelikle hallettik :56:
Kahvaltıyla ilgili sorun var mı??

kahvaltıyı anladım peki sonra??

Sağlık ocağına git,aile hekiminizden sizin bağlı olduğunuz bir hemşireniz olacak.Onunla konuşup sana yol göstermesini isteyebilirsin.Bir de bebekler rutini severler, Bu rutine bebeğini ve kendini alıştırmalısın.Birde her dönemin kendine ait rutini olur ve yeni alışkanlıkla edinir.Bunlarada uyum sağlarsın zamanlaÖzelden bana msnini yazarsan sana yardımcı olmaya çalışacağım.Ayrıca sana bir kitap tavsiye ediyorum orada E.A.S.Y (eat:beslenme, aktivity:aktivite zamanı, sleep:uyku, your time:sizin zamanınız) açılımı bu ve bu program ile ilgili yol gösterici bilgiler var.Kitabın adı "Bebek Bakım Sorunlarına Mucizevi Çözümler" Tracy Hogg6 & Melinda Blau.

şimdi mesela bebeğin ne yiyecek ne veriyorsun bu saatlerde
kaç kere uyuyor uyku saatleri varmı şu anda bebeğin ne yapıyor uyuyormu
bilgi verirsen daha iyi yardımcı oluruz

kahvaltıyı anladım peki sonra??

saat 11:00 Kahvaltıdan 2 saat sonra ara öğün olarak meyve ver (meyve için cam renden yoksa al canım heryerde satılıyor.)
mesela yarım armut rendele
Hergün farklı meyveler verebilirsin
Başka bir gün meyve olarak yarım muz olabilir
yarım şeftali olabilir
yarım elma olabilir.

*ELMA genelde kabız yapar ARMUT ıshal,kakasının durumuna göre kabızsa elma değil armut ver mesela.

Ara öğün de bitti
AFİYET OLSUN bebişe

Back