• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sorun bebeğim ve çok yanlızım...

götürdüğün doktor söylemedimi sana şu ay şuna başlıyoruz bu ay bunu yiyecek filan gibi

doktor genelde yemiyor deyince acıkırsa yer zorlama diyor yani yememeyi problem etmiyor elime bir liste verdiler şunlar şunlar verilecek diye ama verdiği kağıtta detaylı bilgi yok şöyle yazmış 6. ayı dolunca anne sütü yoğurt meyve suyu sebze çorbası yumurta saırısı pekmez verilecek gıdalardır diye neyi ne zaman nasıl verecez onu bilmiyorum bir menüm günlük saatli bir uymam gerekn programım yok yani

Slm
ama sen bir yerden baslaman gerekiyor.
Yani kendini biraz zorla.
Bak bana msn ini ver. Senle bir plan yapalim.
Yapamiyorum demekler olmuyor.

öncelikle anne sütü yok sabah kahvaltıısnda kaşık mamasını veriyorum içine birax pekmez ve bazen yumurta sarısı katıyorum ama yemiyor 2 üç çay kaşığı yiyor sadece gün içinde biberon maması vermeye çalışıyorum patates havuç haşlayıp vermeye çalışıyorum yemiyor yani böyle işte.

biraz beyaz peynir(bir kibrit kutusundan az )
1 tatlı kaşığı pekmez
çok az ekmek içi
1 çay kaşığından az tereyağı
2 günde 1 de yumurta sarısı

bunların hepsini bir kaba koy üzerine de bunları ıslatıcak hafif te sulu olacak kadar ıhlamur koy canımkahvaltı da bunu da ver bakalım belki yer çünkü artık 7 ayı geçmiş böyle kahvaltı yapabilir.dene belki bebişin hoşuna gider.

arkadaşım senın karamsıllıgının aynısı bendede var çalışamıyorum rahatsızlıgımdan dolayı bazen yataktan çıkmak ıstemıyorum ama bir bebegim olsa evimize neşe gelse diye her an dua ediyorum senın hiç olmazsa kendını toparlamak için bır nedenın var kendini toparla ve bebeğin için elınden gelenı yap umutsuz olma o küçüçük bebegın sana ihtiyacı var elindekının degerının farkında degılsın sanırım...

işte aynen çok karamsar oldum bırak yataktan çıkmamayı hiç birşey yapamyıorum elim kolum bağlandı sanki çöktü üstüme bir tuhaf birşey kalakaldım ha işte oyle diyorum kendime bebeğin bana ihtiyacı var diye ama öyle düşündükçe dahada çaresizliğe düşüyorum maalesef...

doktor genelde yemiyor deyince acıkırsa yer zorlama diyor yani yememeyi problem etmiyor elime bir liste verdiler şunlar şunlar verilecek diye ama verdiği kağıtta detaylı bilgi yok şöyle yazmış 6. ayı dolunca anne sütü yoğurt meyve suyu sebze çorbası yumurta saırısı pekmez verilecek gıdalardır diye neyi ne zaman nasıl verecez onu bilmiyorum bir menüm günlük saatli bir uymam gerekn programım yok yani

Tamam işte biz sana yardımcı olucaz
sebze çorbası tarifi de vericem ben sana.kahvaltı olayını çözelim diğerlerini de konuşalım.

allaha çok şükür ki bir rahatsızlığı yok en çok beslenmede zorlanıyorum birde ağlayınca susturmada. beslenmesi nasıl olacak onu bilemiyorum...

çok sağol canım işte ben bunların hiç birini yapamıyorum....
merhabalar, yazdıklarını okudum ve neredeyse kendimi buldum. benim bebegimde 7,5 aylık oldu. bende calisiyordum iyi bir meslegim isim ve gelirim vardı evlendim ve istanldan ankaraya kayınvalidem ve eltimin yan dairesine geldim ankarada kendi ailemden hiç kimse yok bu arada. evlenir evlenmez hamile kaldım, bebegim dogdugunda bir sure onu kabullenemedim malesef. Bu beni yeteri kadar uzerken sağolsun eltim bebegimin kac ayda dogdugunu ne zaman hamile kaldıgımı ilk geceden mi vs. vs. esiyle konusmu gelip gorumcelerimin kaynanamin ve kendi annemin yanında defalraca soyledi hatta "2 gunle namusu kurtardın" bile dedi, dusun artık.. bu arada kendisi de benim hamile oldugumu duyar duymaz 3. e hamile kaldı ve dogurdu simdi 5 aylık bebegi. ben hamile kaldım dedigimde calisiyordum kaynanam sen calis ben bakarım demisti ama eltim sen nasıl bakacaksın diye kadına cıkıstı, ben işi biraktim, (kaynanam yan dairemde genc ve eltim ilk okul mezunu ev hanımı olmasına ragmen) ve simdi kendi bebegine baktırıyor.. Bunlar yetmedi dogumdan geldigim gunden belki bebegim 3-4 aylık olana dek kaynanam her konusmasında senin sutun yok olsa fıskırır, yok akar, dısına cıkar diye diye basımın etini yedi. İlk bebek bilmiyorum diye acayip stres yaptım o otun suyunu iç bunu ye süt olsun diye diye o kadar buyuttum ki sut olayını.. Sutum gayet yetiyormus oysa ama bana inek sutu ver onu ver bunu ver diye diye bebegim daha 1 aylıkken mamayabaslattılar, mama ile birlikte bebegimin kusmaları da basladı..Düsün artık, yan dairende surekli seni kasan strese sokan esinin akrabalari kucagında masum bir yavru eskisine nzaran alt ust bir hayat, senden yemek ve iş bekelyen bir ev, kadınlık isteyen bir eş, öylece kalakalmıs yılların emegi bir kariyer..
Bu arada esim iyi biridir ama çok az konusur ben konuşmasam konuşmaz hatta.. buda beni çok yordu, aksama kadar hiç kimse ile konusmuyorum ve esimde eline kumandasini alip tv karsısına geciyor.. bu durum pek degismedi ama ben degismeye basladım, cunku aynı senin gibi bebegime bakamiyorum, ev işlerini yetistiremiyorum, kendime hiç zamanım yok vs. derken ciddi bir depresyon içinde buldum kendimi. Ama baktım boyle hiç iyiye gitmiyoruz, canım sıkıldımı ev ne halde olursa olsun alıyorum bebegimi giydirip bebek arabası ile yuruyup geliyorum, ufak tefek eve birseyler alıyorum bazen.

Benim bebegiminde beslenme problemi oluyor zaman zaman diş yada hadtalıkdan dolayı (bu arada bebegim erken ve ufak dogdu eltiminki 2 ay kucuk olmasına rağmen benimkinden iri bu da onlara bir fırsat işte, ben bebege bakamıyorum imajı :( )
Ama bebegime yemesi için cok zorlamıyorum artık, istemediginde bırakıyoruz, acıkıp mızıldanmasını bekliyorum hatta bazen, çunku diger turlu ya kusuyor ya etrafı batırıyorz o da ben de ağlayarak kalkıyoruz yemek basından.

Seni çok iyi anlıyorum ama sen benden daha sanslısınki karısanın yok.. çalışmak istiyorum dedim gecenlerde bana dedikleri sey ne biliyormusun "bakıcıya bebegi verip parayla vicdanını rahatlamaya calisiyorsun".. gecen hafta bebegim rahatsizdi ve mızmızlanıp herseye aglıyordu, ve kayınvalidem kac defa kapıya geldi niye aglatıyorsun bebegi diye.. dusun işte bakmaya yardımları yok, ağlamak bebegin doğası, onlardaki de aglıyor ama işte böyle ister öl, ister öldür.. sükret birde boyle kasanlar yok seni..

bence bebegime bakamıyorum fikrini kafamızdan atmalıyız. belki bir takım aksaklıklar olabilir ama hiç birsey mukemmel olmak zorunda degil, neticede insanız ve eksikliklerimizle variz, elinden geleni yaptıgına inanıyorsan daha kendini uzme. eltimin 3. olmasına ve iki kişi bakıyor olmalarına ragmen oınlarda mukemmel degiller.. ayrıca evet bebegin cook onemli ama bu senin önemsiz olmanı gerektirmiyor, kendine olan inanç ve güvenini her zaman diri tutu lutfen, kendimden biliyorum bebegim ve esim diye diye kendimi oyle degersiz bir yere koymustumki bir ara, bu da beni çok yıpratıyordu.. Mümkün oldugunca disari cıkmaya calisiyorum ve esimle aramı iyi tutmaya.. Allah'in izniyle hersey çok güzel olacak, bu gunler yasanmamıs gibi geçip gidecek.. Yavrularımız buyuyecek bize nese kaynagi olacaklar ve biz eskisinden daha da huzurlu, sağlıklı ve mutlu olacagiz. Ben buna inaniyorum tüm kalbimle..

Msn adresini vermek istediğin kişiye özel mesaj at canım sonuçta buraya yazdıklarını herkes görebiliyor.

canım özel msj atmak istediğin kişinin isminin üzerine gel tıkla orada özel mesaj kısmını görücen

her şeyi bir kenara bırakıp yine toparlanmaya çalışayım haydi o zaman bana yardım edin bebeğime bir günlük bir yemek menüsü oluşturulaım ve saatli olsun bir arkdaşın dediği gibi. belki böyle olursa bir takip programı başaramıyorum diye düşünmem

Canım senin içine yetersizlik duygusu iyice yerleşmiş.Anne olmak için mükemmel olmak gerekmez inan bana.Elinden ne gelirse yapıyorsun ve yapıcaksın.Google ın altını üstüne getir.Arama motoruna istediğin bilgileri yaz.Mutlaka yol göstericin olacaktır.Ağlıyorsa susturamıyorum,ben kötü ve yetersiz bir anneyim düşüncesini sil aklından.Bir bebek hiçbir neden yokkende ağlayabilir.Mutlaka susacaktır.Sen telaşa verme kendini.Sen bazı detayları sıraya koyamıyorsun anladığım kadarıyla.Bir kaç bilgi vereceğim sana.Doktor tavsiyesidir.Bir bebeğe 6.aydan sonra siz evde hangi yemeği yiyorsanız,çatalla ezerek bebeğe veriyorsun.Bu hem çene kaslarını güçlendirecek.Hemde erken konuşması için yardımcı olacak.Şu an sütün olmadığı için yapman gerekenleri zaten öğrenirsin.Kendini salma ve lütfen iyi bir araştırmacı ol.İnsanlar bilmediği şeylerden korkarlar.Ama sen öğrendikçe kendine güvenin artacak ve yetersizlik duygun ortadan kalkacak.

her şeyi bir kenara bırakıp yine toparlanmaya çalışayım haydi o zaman bana yardım edin bebeğime bir günlük bir yemek menüsü oluşturulaım ve saatli olsun bir arkdaşın dediği gibi. belki böyle olursa bir takip programı başaramıyorum diye düşünmem

evet işte bu
:46::46:
bebiş kaçta kalkıyor sabahları

mücadele etmem lazım bir düzen oluşturmalıyım yardım edin oluşturayım düzenimi...

Back