• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kotu bir annemiyim

Oğlum 17 aylık ve malesef yemek uyumak yıkanmak alt değiştirmek sorun kısaca anlatabilirsem bugün 8de uyandı yarım saat emdi neyse kahvalti yok iki lokma zor yedi 12de uyudu 45 dk öğlen yemedi bu arada her öğün ayrı eziyet mama sandalyesini ittirmek yiyecekleri atmak içecek varsa üstüne dökmek v.b akşam yedi biraz neyse kaka yapınca banyoda yaptırmak istedim banyodan korkusu için odada yıkıyorum suyu görünce giriyor ama imkanı yok şu dokmemi istemiyor özellikle kafasına su dökünce aglayarak kalktı gitti köpüklü kayıp düşecek usuyecek diye bende bağırdım zorla yıkadım kucağımda tutarak bırakmıyor çok ağladı ama yıkamadan köpüklü kalacaktı giyinince emip uyudu ama ben kendimi kötü hissediyorum bağırdım zorla yıkadım diye uykusu varmış tek uykuya geçmeye çalışıyorum zir uyuyor diye ama oda olmuyor 1 saat zor uyuyor iki uyku yapsam tam yemek saati uyuyor öncesinde uyutmaya calissamda uyumuyor tüm gün peşimde kucağımda yada emiyor almazsam sürekli mizmizlanma durumu var benim bakamıyorum tek sorun bende mi ilk bebeğim üzülmesin iyi bakayim dedikçe ben üzülüyorum ve olmuyor sanki
Kötü anne değilsin hatta yazını okuyunca tek olmadığımı anladım ☹️❤️
7 aylık kızım ve gün içerisinde uyumaz uyursa 20 - 40 dakika ancak uyur sabah öğlen ve akşam üzeri ve akşam olarak. Fakat geceleri sürekli 1.5 saatte bir ağlar katılarak mememe alıp sakinleştirir uyuturum döngünümüz böyle devam ediyor.. daha küçükken kolikti hep çok zorlandım..
Kimsem yok eşimde bende gurbetteyiz yeri geliyor eşim nöbette oluyor ve ben tüm gün yemek yiyemediğim oluyor. Bebeğimin ne ek gıdasını ne d vitaminini demir ilacını asla aksatmam..
Ağlama krizlerim geliyor geçen gün asla sakinleşmiyordu bağırarak ağlıyordu ve mememi ısırdı ahhh diye bağırdım o kadar korktu ki hala 8 gün geçti üzerinden aklıma geldikçe ağlıyorum 😭😭
Bebeğimi çok istedim hep hayalimdi ama şimdi niye böyle yapıyorum? Ben gerçekten kötü birimiyim diyordum kendime ama demekki annelik böyleymiş insanız kusurlarımız oluyor uykusuzluk çok zorluyor 😭

Oğlum 17 aylık ve malesef yemek uyumak yıkanmak alt değiştirmek sorun kısaca anlatabilirsem bugün 8de uyandı yarım saat emdi neyse kahvalti yok iki lokma zor yedi 12de uyudu 45 dk öğlen yemedi bu arada her öğün ayrı eziyet mama sandalyesini ittirmek yiyecekleri atmak içecek varsa üstüne dökmek v.b akşam yedi biraz neyse kaka yapınca banyoda yaptırmak istedim banyodan korkusu için odada yıkıyorum suyu görünce giriyor ama imkanı yok şu dokmemi istemiyor özellikle kafasına su dökünce aglayarak kalktı gitti köpüklü kayıp düşecek usuyecek diye bende bağırdım zorla yıkadım kucağımda tutarak bırakmıyor çok ağladı ama yıkamadan köpüklü kalacaktı giyinince emip uyudu ama ben kendimi kötü hissediyorum bağırdım zorla yıkadım diye uykusu varmış tek uykuya geçmeye çalışıyorum zir uyuyor diye ama oda olmuyor 1 saat zor uyuyor iki uyku yapsam tam yemek saati uyuyor öncesinde uyutmaya calissamda uyumuyor tüm gün peşimde kucağımda yada emiyor almazsam sürekli mizmizlanma durumu var benim bakamıyorum tek sorun bende mi ilk bebeğim üzülmesin iyi bakayim dedikçe ben üzülüyorum ve olmuyor sanki
Sanirim agustos annesisiniz, ben gibi, festi gibi.

Benim kizim hala iki uyku uyuyor, bende teke dusurmeye ugrasiyorum ama bi turlu o gecisi saglayamadik, su siralar o sebeple bir miktar huysuzlugumuz var. Emziriyor musunuz?

Emzirme sureci bitene kadar bebiskolarin cogu istahsiz oluyor, persentili yerindeyse uzulmeyin. Her cocuk tospik olmak zorunda degil.

Banyo konusu, illaki o banyoda cocugunuzu rahatsiz eden birsey vardir, mesela sampuani (basini yikatmaktan hoslanmiyormus) belki gozunu yakıyordur, burnu tikaliysa basina su dokunce nefes alamiyordur, alerjik astim vb seylere bakildi mi? Kulak enfeksiyonu gecirdi mi hic?

Banyoda vucudunu yikayip bitirene dek sacina su dokmeyin, o zaman daha sakin olacaktır. Banyo oyuncaklari deneyebilirsiniz bir de.

Benzer durumları yaşıyorum. Aynı zaten 17 aylık olacak. yemesi, uykusu, banyosu en başından beri hepsi ayrı bir dertti. yalnız gece de çok sık kalkıyorsa memeden kesmenizi öneririm ben yaklaşık 10 gündür kestim gecede saat başı uyanırdı artık 2-3 kere uyanıyor önce devam sütü içmiyordu gece uyanınca bir kere veriyorum ona da alıştı az da olsa içiyor 100 ml kadar. sonra baya iyi uyuyor. En azından o açıdan rahatladım.
Memeden nasıl kestiniz acaba şu an nasıl uyuyor ?

İnanın11- 12ye kadar bile zor duruyor uyumadan daha kahvaltıda 9bucuk gibi başlıyor esnemeye hadi 1de unutayım diyorum ama olmuyor hep mizmizlanip ağlamaya başlıyor
Sbaahtan öğlene olan uyku süresini 5.saatte uykuda olcak şekilde ayarlayın. Aksi olunca yorgun yatış ve az uyku olur. uyku düşümeri biraz sancılıdır. Uykusunu uzatmak ıcın hemen odadan cıkmayn hala uyuması gerektiğini anlatın. Destekli uyuyorsa uyumasa da aynı destekle uykuya döndürmeye calısın. Odası Los deglse ki bu yaşa dek loş olması gerektiğini biliyorsunuzdur. Az uyudugunda geceyı öne cekin. Sabit saatte yatmak aşırı yanlış aksam 7de de uykuya dalablr gece uykuusuna. Siz her zaman sabit saatte yatırırsanız bu size gece sık uyanma olarak döner .17 aylık çocuklarda sabahkı uyanıklık suresı 5.sa aksam 6saattir.mesela 8de kalktı 1de uykuda olsun 45dk uyursa döndurmeye calısın uyumazsa geri aksama 6saat ekleyın. 7.45 de uykuda olsun. Dikkat ederseniz duzelir zmanla hersey. Başlangıc 5saat yapın sabahı. Alıştıkca 6saate çıkacaktır zamanla

Boyle düşünmek bile bizim kötü anne olmadığımızı gösteriyor bence
Benim kide 17 aya girecek aynı durumlar bizde de var bazen kızıyorum sesimi yukseltiyorum sonra pişman oluyoerum sarilip öpüyorum zor donemdeyiz gerçekten günü gününe uymuyor sadece iştah konusunda benim oğlumda hicbirsey yemiyorsu zinco ve multimix vitaminleri verdikten sonra iştahı artti bir deneye bilirsiniz bide dış donemlerinde bunlar normal oğlumun doktoru yemek için zorlamayın o aciktiginda ister zafen diyor bende pek zorlamiyorum birsey etmediğinden genelde yemekten hoşlandığı şeyleri yaomaya gayret ediyorum birde emzirmeyi kesebilirsiniz belkide ona güvenipte yemiyorda olabilir yapboz gibiler bebekler yanılma deneme yoluyla ilerliyecez sanırım
Önümüzdeki hafta kontrolü var biraz erkene aldım sırf bu yememe huyundan sorarım bir doktora eğer takviye verebilirsin derse balık yağı falan vermeyince düşünüyorum zaten emzirmeyi kesmeyi denedim ama yok beceremedim bütün hayatı o resmen emerek uyuyor ilk bunu bıraktırma istedim olmadı nasıl yaparım bilmiyorum

Kötü anne değilsin hatta yazını okuyunca tek olmadığımı anladım ☹️❤️
7 aylık kızım ve gün içerisinde uyumaz uyursa 20 - 40 dakika ancak uyur sabah öğlen ve akşam üzeri ve akşam olarak. Fakat geceleri sürekli 1.5 saatte bir ağlar katılarak mememe alıp sakinleştirir uyuturum döngünümüz böyle devam ediyor.. daha küçükken kolikti hep çok zorlandım..
Kimsem yok eşimde bende gurbetteyiz yeri geliyor eşim nöbette oluyor ve ben tüm gün yemek yiyemediğim oluyor. Bebeğimin ne ek gıdasını ne d vitaminini demir ilacını asla aksatmam..
Ağlama krizlerim geliyor geçen gün asla sakinleşmiyordu bağırarak ağlıyordu ve mememi ısırdı ahhh diye bağırdım o kadar korktu ki hala 8 gün geçti üzerinden aklıma geldikçe ağlıyorum 😭😭
Bebeğimi çok istedim hep hayalimdi ama şimdi niye böyle yapıyorum? Ben gerçekten kötü birimiyim diyordum kendime ama demekki annelik böyleymiş insanız kusurlarımız oluyor uykusuzluk çok zorluyor 😭
Ah aynı o dönemde benimkide cok ısırıyordu oyun sanıyorlar çok zor gerçekten uyuyamamak çok zorluyor tuvalete bile onunla gidiyordum hala daha durmadiginda oyle yapıyorum duş almak yemek yemek hepsi lüks oluyor neredeyse 10 dk içinde hazir olacak bir kahvaltı bile yarım saati buluyor geçiyor kucağımda oğlumla sesim yükseliyor kızıyorum sonra pişmanlıktan içim içimi yiyor

Sbaahtan öğlene olan uyku süresini 5.saatte uykuda olcak şekilde ayarlayın. Aksi olunca yorgun yatış ve az uyku olur. uyku düşümeri biraz sancılıdır. Uykusunu uzatmak ıcın hemen odadan cıkmayn hala uyuması gerektiğini anlatın. Destekli uyuyorsa uyumasa da aynı destekle uykuya döndürmeye calısın. Odası Los deglse ki bu yaşa dek loş olması gerektiğini biliyorsunuzdur. Az uyudugunda geceyı öne cekin. Sabit saatte yatmak aşırı yanlış aksam 7de de uykuya dalablr gece uykuusuna. Siz her zaman sabit saatte yatırırsanız bu size gece sık uyanma olarak döner .17 aylık çocuklarda sabahkı uyanıklık suresı 5.sa aksam 6saattir.mesela 8de kalktı 1de uykuda olsun 45dk uyursa döndurmeye calısın uyumazsa geri aksama 6saat ekleyın. 7.45 de uykuda olsun. Dikkat ederseniz duzelir zmanla hersey. Başlangıc 5saat yapın sabahı. Alıştıkca 6saate çıkacaktır zamanla
Bilgileriniz için teşekkür ederim oğlum şuan uyuyor dediğiniz gibi 1e çekmeye çalışıyorum ama durmuyor çok fazlada ağlatmak görmezden gelmek istemiyorum yanlışmış yapıyorum sabah 8de uyandık kahvaltı yaptı ve 11:15 gibi uyudu çok fazla huzursuzlanmaya başlamıştı zaten bunu asabilsek daha düzenli olacağını düşünüyorum gece uykusuna saati çok geçmediği sürece müdahale etmiyorum erkenden uyutuyorum yani

Benzer durumları yaşıyorum. Aynı zaten 17 aylık olacak. yemesi, uykusu, banyosu en başından beri hepsi ayrı bir dertti. yalnız gece de çok sık kalkıyorsa memeden kesmenizi öneririm ben yaklaşık 10 gündür kestim gecede saat başı uyanırdı artık 2-3 kere uyanıyor önce devam sütü içmiyordu gece uyanınca bir kere veriyorum ona da alıştı az da olsa içiyor 100 ml kadar. sonra baya iyi uyuyor. En azından o açıdan rahatladım.
Merhaba gece beslenmesini nasıl kestiniz acaba anlatabilir misiniz ❤️

Sizin cocugunuzdan bir tik ufak benim bebeğim. Yemek konusu anı anını tutmuyor benimkinin de ama zorlamıyorum öyle oneriyorlar zaten bazen daha çok yiyor bazen daha az. Genelde diş zamanları iştahı azalıyor, belki sizin çocuğunuzun da öyledir. Uyku konusunda yaklasik 13 aylıkken benzer bir tablo yaşıyordum, gece memesini ve meme ile uyutmayi biraktim. Sonrası bayagi düzeldi. Bizde de doktor önermişti. Bir de demiri düşük olabilir demişti, kontrol ettik normaldi.

Ayni seyleri 16 aylik olgumda yasiyorum ekransiz yemiyordu hepbi uykulu hali vardi masaya koyunca sükür biraz rahatladi beslenme egitimi aldik sizde alin ise yariyor simdi azda olsa kendi yiyor.simdiki bizim sorunumuz alt üst degisimi durmuyor bir dakka uzattikmi kacmak istiyor agliyor zor bir durum gercekten birde külübe giris niye böyle oldu profile giremiyorum

Bilgileriniz için teşekkür ederim oğlum şuan uyuyor dediğiniz gibi 1e çekmeye çalışıyorum ama durmuyor çok fazlada ağlatmak görmezden gelmek istemiyorum yanlışmış yapıyorum sabah 8de uyandık kahvaltı yaptı ve 11:15 gibi uyudu çok fazla huzursuzlanmaya başlamıştı zaten bunu asabilsek daha düzenli olacağını düşünüyorum gece uykusuna saati çok geçmediği sürece müdahale etmiyorum erkenden uyutuyorum yani
Evet cok erken erken oldugu için uzun da uyumaz bıseklde tutun benm kızım da o aylarda hıc unutmuyorum dayanamıyordu. 4saat 45dkda yataga yatırın parka vs cıkın uykusunu acacak. Sımdı 6 yasında hepsi gectı :)

Ayy üff kötü anne olmak okadar kolay değil.
Anneyiz ama insanız da. Hata yaparsak öperiz severiz, aklı erdiğinde hata yaptım özür dilerim seni üzmek istememiştim bla bla içten şekilde açıklarız geçer ya. Her yaptığımız şey de travma yaratmaz çocukta. Kötü müyüz kötü müyüz diye düşünmekten kafayı yicez. Kötü bir gün geçiriyoruzdur yemek yapamayız, pizza alırız mesela, o gün içimizden oyun oynamak gelmez, bgn kendin oyna oğlum deriz, bazen tv yi fazla seyrettiririz, bazen çok kudurursa bağırırız, bunların hiç biri bizi kötü anne yapmaz yaa. Bu kadar basit olmamalı kötü diye yaftalanmak ve çocuğumuzun psikolojisini bozmak ve çocuğumuzla bağımızın zayıflaması.
Sürekli kendinizi suçlamayın 🤍

Merhaba gece beslenmesini nasıl kestiniz acaba anlatabilir misiniz ❤️
U umurumda
ben koli bandı yapıştırdım 😄 gündüz öğleden sonra başladım ağlayacak diye bekliyordum görünce güldü ve istemedi hiç başını çevirdi hatta ben vermeye çalışınca. İlk gece biraz fazla ağladı yine o an bant olduğunu gösterdim emmek istemedi sadece ağladı. Sonrası hep kolay oldu bizim için bu kadar kolay beklemiyordum çok bağımlıydı . Hala 10 gün oldu arada bir iki kez meme diye gelebiliyor ben bitti yok diyorum öyle üstelemiyor

Şimdi gece uyanıyor yine 2-3 kere . Birisinde devam sütü veriyorum. Beşiğinde sallayarak uyutuyorum şimdilik ilerde onu da bırakabilirim umarım

U umurumda
ben koli bandı yapıştırdım 😄 gündüz öğleden sonra başladım ağlayacak diye bekliyordum görünce güldü ve istemedi hiç başını çevirdi hatta ben vermeye çalışınca. İlk gece biraz fazla ağladı yine o an bant olduğunu gösterdim emmek istemedi sadece ağladı. Sonrası hep kolay oldu bizim için bu kadar kolay beklemiyordum çok bağımlıydı . Hala 10 gün oldu arada bir iki kez meme diye gelebiliyor ben bitti yok diyorum öyle üstelemiyor

Şimdi gece uyanıyor yine 2-3 kere . Birisinde devam sütü veriyorum. Beşiğinde sallayarak uyutuyorum şimdilik ilerde onu da bırakabilirim umarım
Kaç aylıktı bebeğiniz koli bandı yapıştırdığınızda 🤭❤️

Evet cok erken erken oldugu için uzun da uyumaz bıseklde tutun benm kızım da o aylarda hıc unutmuyorum dayanamıyordu. 4saat 45dkda yataga yatırın parka vs cıkın uykusunu acacak. Sımdı 6 yasında hepsi gectı :)
Parka uyku sonrası yedirip çıkarıyorum ama onun ilgisini park degil kucak cekiyor 2 kez bisiklette uyukladi kıyameti kopardı sonuç olarak kucağımda uyuyup eve döndü 🥲

Back