hepinize çok teşekkürler arkadaşlar yorumlar için
haklısınız aslında düşünmeliydim bunu depresyona girip bebeğime bakamazsam kimden destek alırım diye ya da doğumuma kim gelir kim yanımda olur diye bunları düşünüp öyle yapmalıydım bebeğimi ama nerden bilebilirim ki bu kadar çaresizlik içine düşebileceğimi. Aslında biliyordum yanlız olduğumu kimsemin olmadığını annemin babamın öldüğünü hayatta yapayanlız olduğumu eşimin ailesininde olmadığını hepsini biliyordum üstesinden gelirim sandım ama olmadı yapamadım.
bebeği bırakma mevzuna gelince belki benden daha iyi bakan olur mu acaba diye düşünüyorum ama sanırım haklısınız ya döverlerse ya bir köşeye atarlarsa ya aç bırakırlarsa.
En doğru yolu biliyorum aslında bir an önce toparlanıp bebeğime en iyi şekilde bakmam lazım ama işte yapamıyorum artık bu zamana kadar çok uğraştım kendimle mücadele ettim ama olmuyor son noktaya geldim. Çaresizce buradan yardım istedim ama kızanlarda olmuş bana haklılar aslında ben bile kendime o kadar kızıyorum ki bu küçücük bebeğin ne günahı vardı o istemedi dünyaya gelmek onu ben istedim ve şimdi bakamıyorum deyip kenara çekilmek olmaz ki fareler köpekler bile yavrularına bakarken benim böyle yapmam çok büyük günah. beni allah ıslah etsin.
Biraz sosyal desteğe bi anneye belki bi kayınvalideye yani güvenebileceğim birilerine ihtiyacım var ama hiç bir desteğim yok. Çok üzgünüm kendimden nefret ediyorum o küçücük bebeğe bunları yaşattığım için.
canim kendini suclamayi birak...
belli ki dogum sonrasi depresyonundasin...
bak bunu bir tek sec yasamiyorsun...
eltim de yasadi bunu ama o hafif sekilde atlatti, ikinci cocuguydu cunku.
bebege bakmak hic icinden gelmiyordu...
hatirliyorum da bebek kucucuktu daha 1-2 haftalik, kocasina birakir gorumcelerime birakir birakir hergun gezmeye gider aksama kadar da gelmezdi...
o kendi kendine atlatti hafif sekilde...
ama senin belli ki yardimcin yok...
o yuzden bebegini de al bir gun yanina, doktora git...depresyondasin canim kendini o nedenle eksik ve kotu bir anne gibi goruyorsun...
ben cok mukemmel bir anne olacagina inaniyorum, aksi olsa buraya konu bile acmazdin ya da internetten arastirma yapmazdin...bebegini bir kenara birakir kacardin degil mi?
ama yapmadin, bebegine bakacaksin en iyi sekilde...bak biz forumda hepimiz buna inaniyoruz...
ama lutfen doktora git, en azindan derdini anlat sana durumun hakkinda aciklama yapsinlar, hatta esini de yanina al git canim o da sana destek olsun doktorun dediklerini duysun ki o da sana yardimci olsun bebege bakmaya alismanda...sen annesiysen o da babasi, bebegi tek basina yapmadin ya babasi da destek olsun tatlim...
bebek falan maddi durumunuzu sarsmis olabilir, ama ssk'niz varsa ya da bagkur devlet hastanesinin psikiyatri bolumune de gidebilirsiniz...eger durumun iyiyse boyle 60-80 tl verebilceksen skk ile ugrasma direk bir psikiyat bul internetten Artvin'de(eger varsa tabi, bilemiyorum) hemen durumunu anlat randevu al, doktor sana en iyi sekilde yardimci olur canim lutfen uzme kendini...
hem belki rahatlatici hap falan verir, seninle konusur icini de dokersin sonra hapini alirsin rahatlamis sekilde bebegine de guzelce bakarsin sonra bebegini alir koynuna beraber uyursunuz stressiz...
devlet hastanesine gideceksen bir sabah erkenden kalk, al kocani bebegini yanina git hastaneye psikiyatri bolumunden sira al canim. doktorlar gorus bak eminim cok iyi gelecek canim benim uzulme sen...
bak ben yurt disindayim, annem yok babam yok burada, yarin bir gun ben de cocuk yapicam ama kimse olmicak yanimda, annem yanima dahi gelemez cunku panik atak hastasi ucaga binemiyor...
kayinvalide de olmicak...
ben de bebegime tek basima bakicam insallah canim. yapamam deme, annesin sen 9 ay o cocugu tasidin, dogurdun, bakarsin tabi...yeter ki kendini uzme, sikma ve guclu ol...
bir de bebegin cok mu agliyor da bakamiyorum diyorsun tatlim?
bebegin cok gazli olabilir o yuzden agliyor olabilir.
cok gazli bebeklere kolik deniyor tatlim, kolik krizleri yani gaz krizleri 3.-4. aya kadar falan devam edebilir canim buna aliscan mecburen...elektrik supurgesi sesi, su sesi, sac kurutma makinasi sesi, kolik muzikleri (bunun cd'leri var satin alabilirsin) bebeklerin aglamasini biraz kesebiliyor canim...bu sesler bebeklerin anne karnindayken duyduklari seslere benzermis ondan severlermis...