sorumsuz eşim ve para konuları

Bir yıllık memursunuz ve 20 gr altın biriktirdiniz, üstelik çocuğunuz da var. Vallahi alnınızdan öpmek gerek maşallah.
12-13 senelik memurum. Kol gibi kredi kartı faturam ve sahte birkaç takım var. :KK70:
Geçen sene bu zamanlarda altın 500dü 1 2 gram alıyordum sonuçta Trabzon hadırı falan yaptırmadım gayet makul bir sayı

Bir haftadır ceviz al diyorum çocuğa daha almadı erteliyo. Mutfağa harcamayıp ne yapayım taş mı yicez. Param az kaldı sen al diyorum. Birikime atmasaydın diyor. Çevremizdeki tek maaşlıların bile iyi kötü bir Arabası ya da birikmişi var. Ama eşime göre hepsine ailesi yardım ediyor. Tek başına birşey yapamazmış bu maaşla. Sinirimi bozuyor. Hiç sorumluluk hissetmyor çocuk için ergen gibi hayaller kuruyo mantığı olmayan çocuğu özel okula veririz ev alırız diyor batıda bahsettiği yerde evler 2 milyon 😭
Zavali cocuk boyle bir evliliğe doğmuş, bir avuç ceviz icin anne bababaya ,baba on atıyor. Bir haftadır evdeki mevzu ceviz mevzusu:işsiz:

Valla yazmayım dedim de '' krediler çok yüksek kredi çekip nasıl ödeyim demişsiniz. Eşim araba sürmeyi bilmiyor demişsiniz.'' bu cümlelerinize takıldım ve o yüzden yazmak istedim.

Şu an 1.000.000 milyon kredi çekseniz 120 ay ödeme ile aylık ödemesi 8 milyar oluyor birinizin maaşı eder. Eve 18 milyar maaş girip ev veya araba alamıyorsanız bu sizin probleminiz gerçekten. Bence ne istediğinize karar verin önce. Yoksa memur maaşıyla birikim yapayım ev alırım artık imkansız hiçbir şeyin fiyatı aynı kalmıyor.

Araba alamayız eşim bilmiyor diyorsunuz. E siz öğrenin sürmeyi ve bu şekilde alın arabayı.

Ama sizin önceliğiniz eşinizin maaşının nereye gittiğini öğrenmek olsun. En büyük sorununuz bu iken birikim kenarda dursun.

4 yıllık evliyim 28 yaşındayım. 3 yaşında bir çocuğum var. tam bir yıldır çalışıyorum. şu an iki memuruz. Ama asla ev alamayacağız gibi geliyor. düğün takılarım maalesef eş ailesine gitti mehir hariç( mehir olarak 100 gram) bir altınım var şu koskoca 4 yıl içinde hiçbir ilerleme katedemedik. son bir yılda çocuğuma gardrop şifonyer falan aldım bir de ayrı bir hesapta 20 gram kadar altın biriktiridim çocuğumun geleceği için. eşimin maaşı benden yüksek on bin civarı kira faturalar ve şu an 1000 lira taksit ödüyor ve kalanı yok oluyor kesinlikle birikim için bir çaba yok. kiramız 1200 yüksek değil istese 1000 lira da olsa koyabilir ama herkese para dağıtan biri geçen ay arkadaşının çocuğuna 500 liralık hediye aldı. herkese yemek ısmarlar gereksiz gereksiz şeyler alır gelir eve. evimizde 3 bilgisayar var. sayısız powerbank. artık bıktım çareyi ayrı hesapta buldum çünkü ben kısıp birikitirirken o yiyip içip geziyor. benim maaşım 8000 civarı ve çocuk masrafı ortak mutfak ev eşyası vs ben de genel olarak. böyle bodoslama yazdım biraz karışık oldu ama ekonominin gidişatı beni korkutuyor ve eşimin çocuğu için hiçbir şey yapmazken başkalarına savurması sinirimi bozuyor. böyle giderse nasıl ev alacağız şu an doğudayız ama batıda kiralar 3bin falan ne yapacağız bilmiyorum.
Aynı babamı anlatmışsınız. Babam da aynı sizin eşiniz gibi parayı har vurup harman savuruyordu annem baktı ki olmayacak böyle yazlık alıp bir güzel borca soktu, babam delirdi resmen biz bunu nasıl öderiz diye ama gayet de ödedi gereksiz harcamalarından kısarak. 4-5 yıl önce aldıkları yazlık şu an milyonluk oldu babam da havalara uçtu. Yani acilen bir konut olur arsa olur tarla olur borca sokun derim ben

Aynı gelir bizim eve de giriyor her ay ,yalnız farkli sehirlerde olduğumuz için şuan iki kira iki elektrik su gıda bakıcı masraf giyim araba taksiti vs. Gidip gelme.ona rağmen yetiyor.sizin bu durumda dogudaysaniz bir de birikim yapmanız çoktan araba sahibi olmanız lazımdı.Kiraniz vs herseyiniz çok ucuz zaten

4 yıllık evliyim 28 yaşındayım. 3 yaşında bir çocuğum var. tam bir yıldır çalışıyorum. şu an iki memuruz. Ama asla ev alamayacağız gibi geliyor. düğün takılarım maalesef eş ailesine gitti mehir hariç( mehir olarak 100 gram) bir altınım var şu koskoca 4 yıl içinde hiçbir ilerleme katedemedik. son bir yılda çocuğuma gardrop şifonyer falan aldım bir de ayrı bir hesapta 20 gram kadar altın biriktiridim çocuğumun geleceği için. eşimin maaşı benden yüksek on bin civarı kira faturalar ve şu an 1000 lira taksit ödüyor ve kalanı yok oluyor kesinlikle birikim için bir çaba yok. kiramız 1200 yüksek değil istese 1000 lira da olsa koyabilir ama herkese para dağıtan biri geçen ay arkadaşının çocuğuna 500 liralık hediye aldı. herkese yemek ısmarlar gereksiz gereksiz şeyler alır gelir eve. evimizde 3 bilgisayar var. sayısız powerbank. artık bıktım çareyi ayrı hesapta buldum çünkü ben kısıp birikitirirken o yiyip içip geziyor. benim maaşım 8000 civarı ve çocuk masrafı ortak mutfak ev eşyası vs ben de genel olarak. böyle bodoslama yazdım biraz karışık oldu ama ekonominin gidişatı beni korkutuyor ve eşimin çocuğu için hiçbir şey yapmazken başkalarına savurması sinirimi bozuyor. böyle giderse nasıl ev alacağız şu an doğudayız ama batıda kiralar 3bin falan ne yapacağız bilmiyorum.
Cidden eve 18 bin girip, ev alamadıysanız cidden eşinde sıkıntı var, bukadar parayla ev rahatlıkla alırsınız diye düşünüyorum ama tabi eşiniz istediğiniz gibi harcayamıcak,
Ama bencede arkadaşlara katılıyorum evin eksiklerni giderleirni eşin alsın senin maaşın sana kalsın istediğimi rahatlıkla yapıp biriktirsinde🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Valla yazmayım dedim de '' krediler çok yüksek kredi çekip nasıl ödeyim demişsiniz. Eşim araba sürmeyi bilmiyor demişsiniz.'' bu cümlelerinize takıldım ve o yüzden yazmak istedim.

Şu an 1.000.000 milyon kredi çekseniz 120 ay ödeme ile aylık ödemesi 8 milyar oluyor birinizin maaşı eder. Eve 18 milyar maaş girip ev veya araba alamıyorsanız bu sizin probleminiz gerçekten. Bence ne istediğinize karar verin önce. Yoksa memur maaşıyla birikim yapayım ev alırım artık imkansız hiçbir şeyin fiyatı aynı kalmıyor.

Araba alamayız eşim bilmiyor diyorsunuz. E siz öğrenin sürmeyi ve bu şekilde alın arabayı.

Ama sizin önceliğiniz eşinizin maaşının nereye gittiğini öğrenmek olsun. En büyük sorununuz bu iken birikim kenarda dursun.

Şaka mı yapıyorsunuz ?
Ben şimdi hesapladım 1.000.000 krediye 120 ay aylik odeme 16 buçuk milyar yaklaşık.

Bahsettiğiniz gibi olsaydı mal sahibi olmak çok kolay olurdu zaten.

Şaka mı yapıyorsunuz ?
Ben şimdi hesapladım 1.000.000 krediye 120 ay aylik odeme 16 buçuk milyar yaklaşık.

Bahsettiğiniz gibi olsaydı mal sahibi olmak çok kolay olurdu zaten.
Hadi diyelim ben yanlış hesapladım kabul. Ancak tek takıldığınız konu bu mu ? Enteresan.

Valla kusura bakmayın da mal sahibi olmak çok zor değil. Evine 18 milyar girmiyorken araba ve arsa sahibi olan çok insan var kendim ve çevremde dahil. Evleride kira iken.

Hadi diyelim ben yanlış hesapladım kabul. Ancak tek takıldığınız konu bu mu ? Enteresan.

Valla kusura bakmayın da mal sahibi olmak çok zor değil. Evine 18 milyar girmiyorken araba ve arsa sahibi olan çok insan var kendim ve çevremde dahil. Evleride kira iken.
Yani 8 bin nerde 16 buçuk ödeme nerde :)
Takılmamak elde değil her gün konut kredisi hesaplayan insanim dedim bende mi var yanlış.

Öyle çok yakın arkadaşı da değil. Tayin olsak arayıp sormaz bile. Ama çocuğuna 500 TL'lik yeni dopum yaptı diye hediye aldı. Durumu olmasa zaten gözüm kalmaz 300 binlik arabaya biniyorlar. Herkese borç verir geri almaz. Sonra da o kadarlık adammış ne olacak tanımış oldum der. 1000 lira para mı diyor mesela. Her ay boşa harcadığı 1000 lirayı bankaya koysa neler değişecek ama yok. Ev alma niywti de yok annesinin eski evinde yaşamaya niyetli. O yüzden son derece rahat.

Geçen gün dedim deterjan indirimde al toplu diye almadı ben de hazır indirimdeyken aldım. 250 TL tuttu. Şekerim çıktı şeker cihazı aldım 200 de o tuttu. Hastane kontrol vs derken 300 de oraya gidecek muhtemelen bu ay hiçbir şey birikmeyecek. Tuvalet kağıdı almıştım geçen aylarda 350 TL'ye toplu bu tarz şeyleri hep ben alıyorum. Pazar da bende o en fazla abur cubur ya da ekmek süt yoğurt gibi bir iki birşey alıp geliyor. O da haftada bir kere.
Çöp dahi almayın, ona buna lüzumsuz harcayacağına evinin eksiğini alsın hayret bir şey.
Ya maaşınızın tamamını altın hesabına yatırın ya da sizin maaşla ev alın memlekette takside girin. Yoksa bir arpa boyu yol gidemezsiniz bu eşle.

20 bin gelirle 1200 tl kiralık evde mi oturuyorlarmıs.:dondurma:
Kücük yerdeler herhlde :)Ev nasıl bilmiyorm da az cok Türkiye sartlarında suan tahmin edebiliyorm.
Ben ilk önce evi değistiriridm:KK70:
Ondan elimde avcumda bisey yok galiba fkdklflkdfkl
Büyük şehire göre düşünmeyin kirayı. Benim yaşadığım yerde 1200 e gayet güzel evde oturulur. 1800 e daha yeni merkezi yerde ev tuttu yakınım:)

Bir haftadır ceviz al diyorum çocuğa daha almadı erteliyo. Mutfağa harcamayıp ne yapayım taş mı yicez. Param az kaldı sen al diyorum. Birikime atmasaydın diyor. Çevremizdeki tek maaşlıların bile iyi kötü bir Arabası ya da birikmişi var. Ama eşime göre hepsine ailesi yardım ediyor. Tek başına birşey yapamazmış bu maaşla. Sinirimi bozuyor. Hiç sorumluluk hissetmyor çocuk için ergen gibi hayaller kuruyo mantığı olmayan çocuğu özel okula veririz ev alırız diyor batıda bahsettiği yerde evler 2 milyon 😭
Para yok ki alsın eve bir şey. Sizin eşiniz ailesine para gönderiyor belli.

ben size cok hak veremedim,

4 yillik evlilik, 3 yasinda cocuk,
siz de daha 1 yildir calisiyormussunuz.

su durumda birikim olmamis olmasi cok normal.
ki hic birikiminiz de yok degil, sanirim 120 gr altininiz var hesapta, bu da gayet iyi.

on kusur yildir calisiyorum, evim de arabam da var. ama daha calismaya basladigim ilk yilin sonunda borctan baska bir seyim yoktu. Gencler her sey hemen olsun istiyorlar gibi geliyor bazen bana. Elbette biraz zaman gececek bunlar olurken. Kotu durumda degilsiniz, silin bu dusunceyi kafanizdan.

Daha bismillah ,çalışmaya yeni başlamışsınız, daha yeni evlisiniz.Cok hızlı bir kaygılanma biçimi olmuş bence.12 yıllık memurum hic bir zaman kendimi bu kadar germedim ,bir sürü de borcum var.Hayata sadece birikim yapmak için gelmiyoruz ,yaşamak için geliyoruz ,bu akşam yatağına donebileceginin garantisi yok.Esinizi bu kadar germeyin
Yani konu sahibi gergin ama senin dusunce yapinda bana cok
Normal gelmiyor bana.. surekli borc ode ode..yani aliskanlik meselesi belki ama kimi insan dunya borcu olsa rahattit kimisinin gozune uyku girmez. Birazda yarini dusunerek hareket etmek gerekmez
Mi?

Yani konu sahibi gergin ama senin dusunce yapinda bana cok
Normal gelmiyor bana.. surekli borc ode ode..yani aliskanlik meselesi belki ama kimi insan dunya borcu olsa rahattit kimisinin gozune uyku girmez. Birazda yarini dusunerek hareket etmek gerekmez
Mi?
Benim borcum kimseye takık değil, merak etmeyin.Kimseye gecikmiş gr borcum yok.Tıkırında ödüyorum düzenli.Sen diyince tanışıyoruz sandım ama hatırlayamadım sizi.Yaşamayı seviyorum.Herkesin zor günler için bir birikimi bir düşüncesi muhakkak olmalı, benim burda eleştirdiğim şey ,birikim için yaşamak.Ortada doğru düzgün biz olamamış bir çift var ama konu sahibinin kenarda biraz parasi olsa başka hiç bir şeyi dert etmeyecek .Halen sadece bu mesajlara cevap veriyor.Daha bir yıldır çalışıyor hemen dünyanın altında kalmış gibi kaygılanmış.30 yasinda evim olacak diye plan yapmış ama bugüne kadar çalışmamış falan filan.Herkes olaya kendi penceresinden bakar.Benim borcum dediğim mesela spor salonu üyeliği,oğlumu koleje göndermek, güzel giyinip ,gezip görmek. Oyle sizin anladığınız gibi ortaya borç takıp gelmiyoruz.

Benim borcum kimseye takık değil, merak etmeyin.Kimseye gecikmiş gr borcum yok.Tıkırında ödüyorum düzenli.Sen diyince tanışıyoruz sandım ama hatırlayamadım sizi.Yaşamayı seviyorum.Herkesin zor günler için bir birikimi bir düşüncesi muhakkak olmalı, benim burda eleştirdiğim şey ,birikim için yaşamak.Ortada doğru düzgün biz olamamış bir çift var ama konu sahibinin kenarda biraz parasi olsa başka hiç bir şeyi dert etmeyecek .Halen sadece bu mesajlara cevap veriyor.Daha bir yıldır çalışıyor hemen dünyanın altında kalmış gibi kaygılanmış.30 yasinda evim olacak diye plan yapmış ama bugüne kadar çalışmamış falan filan.Herkes olaya kendi penceresinden bakar.
Muhtemelen anne olmasindan kaynaklidir pimpirikliligi… sonucta buyuk insan bi sekilde doyar yasar ama cocuklarini dusunmek zorunda anne baba

Muhtemelen anne olmasindan kaynaklidir pimpirikliligi… sonucta buyuk insan bi sekilde doyar yasar ama cocuklarini dusunmek zorunda anne baba
Ben de anneyim ama çocuğumun eğitimi için kaygilaniyorum, 12 senelik memurum.2 yaşından beri çocuğumun en iyi eğitimi almasi için çabalıyorum. Borc dediğim kısmın büyük bir miktarı oğlumun egitim masrafları.Hic oturuşta ev derdi ,mehir derdi ,altın hesabı yapmadım.Bugune kadar ki oglum 8 yasinda ,onun eğitimine harcadığım para ile cok rahat ev alırdım ama tercih etmedim.Kaygı da etmedim ,çünkü ömrüm ne kadar bilmiyorum.Insanin 30 yasinda ev sahibi olma hırsı varsa kusura bakmasın ama en geç 20 yasinda çalışmaya başlayacak o zaman

Back
X