Ogretmenim ve kesinlikle para icin yapilacak bir meslek degil. 30 ergenle ayni anda iletisim kurmak hem bedenen hem ruhen çook yorucu... cok sabir gerektiriyor.maddi olarak degil de,manevi olarak doyumu cok fazla ama :)Merhabalar. Ben üniversite son sınıf öğrencisiyim, İktisat okuyorum. Okuduğum bölüme ön yargılarla gelmiş olmama rağmen şu an iyi ki bunu okumuşum diyorum. Ben normalde çevreye kulak asan bir insan değilim ama dün akraba ortamında konuşulan bir konu benim canımı sıktı. Bana öyle bir konuştular ki sanki bu ülkede İktisat okuyan herkes boşuna okumuş gibi, hatta gidip intihar falan etmeliymiş gibi konuştular. Aslında şöyle ifade edeyim, direkt olarak iktisata laf etmediler ama eğitim ve sağlık sektörünü tercih etseymişsin keşke falan gibi konuştular. Yani mühendislik de okusaydım aynı şeyi söylerlerdi. Benim okuduğum bölümle ilgili istediklerini düşünebilirler o umurumda değil ama kafama takılan şey şu: Öğretmen ya da hemşire falan olmalıymışım. Öğretmenlik rahatmış, maddi anlamda iyiymiş ve bayanlara çok uygunmuş. Sağlıkçı olsaymışım hiç işsiz kalmazmışım falan yani direkt olarak maddi yönden yaklaştılar, işin psikolojik boyutunu hiç konuşmadılar bile. Ben öğretmenlik yapabilecek biri değilim, ben çocuklarla uğraşamam, çocuk eğitebilecek biri değilim dediğim zaman çocuklarla uğraşmanın büyük insanlarla uğraşmaktan daha iyi olduğunu söylediler. Sağlık işine gelince, hastanelerin zaten nasıl ortamlar olduğu belli, hemşirelerin nöbet mevzusu belli, kolay bir iş değil... Ya kısaca bu iki mesleğin sadece maddi yönünü gözüme sokmaya kalktılar ve altını çiziyorum, İktisat 4.sınıftayım ben. Bana madem akıl vereceklerdi neden ben birinci sınıftayken yapmadılar bunu? Ben bu iki mesleği de çok düşündüm ve okumak istemediğime karar verdiğim için iktisata geldim diyorum ama anlamıyorlar. Ben zaten okuduğum şeyi sevmeseydim ve başka bişey okumak isteseydim birinci sınıftayken okulu bırakırdım, ben hepsinin bilincindeyim. İnsanların başka meslekler hakkındaki bu tarz düşüncelerini doğru bulmuyorum. Neden bu ülkede öğretmenlere parayı kolay kazanıyorlarmış gibi bir düşünce var? Sağlıkçıları söylemiyorum bile, benim hemşirelik 3. sınıfta olan bir kuzenim var, staj falan yapıyor ve kızın canı çıkıyor. Çok merak ediyorum, bu sitede öğretmen ve sağlıkçı birisi de çıkıp "evet bizim işimiz kolay, biz çok rahat para kazanıyoruz, ben maaşımı aldıktan sonra mesleğimdeki bütün olumsuzlukları unutuyorum" der mi? İktisat hakkında konuşmuyorum, konu İktisat falan değil bakın yanlış anlaşılmasın. Ben işsiz de kalabilirim, bir süre sonra müdür de olabilirim bir yerde, mevzu o değil. Mevzu, bu iki meslek. Öğretmenlik ve hemşirelik. Bu hayatta her şey maddiyat mı, mutluluk sadece maddiyat mı? Bana bu akılları veren insanlar lise mezunu bu arada. Buraya gelip "ya ben iktisat okudum ama pişmanım, keşke öğretmen ya da hemşire olsaydım" diyen insanlar da var ama ben onlara sormuyorum, ben özellikle öğretmen ve sağlıkçılara soruyorum.
Saglikci değilim ama ogretmenim. Rahatlik görev yaptığın ile, ilceye, idareye, ogrenci profiline, veli profiline göre değişiyor. Bazi okullarda idare sorunlu olur bazi okullarda ogrenci profili. Zaten iyi bir okula tayinini cikarana kadar meslekte baya tecrubeli oluyorsun. O yuzden ozellikle yeni baslayanlar icin ogretmenlik zor. Ama saglikcilarin hakkini yiyemem. Bence onların isleri ogretmenlerden daha zor.Merhabalar. Ben üniversite son sınıf öğrencisiyim, İktisat okuyorum. Okuduğum bölüme ön yargılarla gelmiş olmama rağmen şu an iyi ki bunu okumuşum diyorum. Ben normalde çevreye kulak asan bir insan değilim ama dün akraba ortamında konuşulan bir konu benim canımı sıktı. Bana öyle bir konuştular ki sanki bu ülkede İktisat okuyan herkes boşuna okumuş gibi, hatta gidip intihar falan etmeliymiş gibi konuştular. Aslında şöyle ifade edeyim, direkt olarak iktisata laf etmediler ama eğitim ve sağlık sektörünü tercih etseymişsin keşke falan gibi konuştular. Yani mühendislik de okusaydım aynı şeyi söylerlerdi. Benim okuduğum bölümle ilgili istediklerini düşünebilirler o umurumda değil ama kafama takılan şey şu: Öğretmen ya da hemşire falan olmalıymışım. Öğretmenlik rahatmış, maddi anlamda iyiymiş ve bayanlara çok uygunmuş. Sağlıkçı olsaymışım hiç işsiz kalmazmışım falan yani direkt olarak maddi yönden yaklaştılar, işin psikolojik boyutunu hiç konuşmadılar bile. Ben öğretmenlik yapabilecek biri değilim, ben çocuklarla uğraşamam, çocuk eğitebilecek biri değilim dediğim zaman çocuklarla uğraşmanın büyük insanlarla uğraşmaktan daha iyi olduğunu söylediler. Sağlık işine gelince, hastanelerin zaten nasıl ortamlar olduğu belli, hemşirelerin nöbet mevzusu belli, kolay bir iş değil... Ya kısaca bu iki mesleğin sadece maddi yönünü gözüme sokmaya kalktılar ve altını çiziyorum, İktisat 4.sınıftayım ben. Bana madem akıl vereceklerdi neden ben birinci sınıftayken yapmadılar bunu? Ben bu iki mesleği de çok düşündüm ve okumak istemediğime karar verdiğim için iktisata geldim diyorum ama anlamıyorlar. Ben zaten okuduğum şeyi sevmeseydim ve başka bişey okumak isteseydim birinci sınıftayken okulu bırakırdım, ben hepsinin bilincindeyim. İnsanların başka meslekler hakkındaki bu tarz düşüncelerini doğru bulmuyorum. Neden bu ülkede öğretmenlere parayı kolay kazanıyorlarmış gibi bir düşünce var? Sağlıkçıları söylemiyorum bile, benim hemşirelik 3. sınıfta olan bir kuzenim var, staj falan yapıyor ve kızın canı çıkıyor. Çok merak ediyorum, bu sitede öğretmen ve sağlıkçı birisi de çıkıp "evet bizim işimiz kolay, biz çok rahat para kazanıyoruz, ben maaşımı aldıktan sonra mesleğimdeki bütün olumsuzlukları unutuyorum" der mi? İktisat hakkında konuşmuyorum, konu İktisat falan değil bakın yanlış anlaşılmasın. Ben işsiz de kalabilirim, bir süre sonra müdür de olabilirim bir yerde, mevzu o değil. Mevzu, bu iki meslek. Öğretmenlik ve hemşirelik. Bu hayatta her şey maddiyat mı, mutluluk sadece maddiyat mı? Bana bu akılları veren insanlar lise mezunu bu arada. Buraya gelip "ya ben iktisat okudum ama pişmanım, keşke öğretmen ya da hemşire olsaydım" diyen insanlar da var ama ben onlara sormuyorum, ben özellikle öğretmen ve sağlıkçılara soruyorum.
Merhabalar. Ben üniversite son sınıf öğrencisiyim, İktisat okuyorum. Okuduğum bölüme ön yargılarla gelmiş olmama rağmen şu an iyi ki bunu okumuşum diyorum. Ben normalde çevreye kulak asan bir insan değilim ama dün akraba ortamında konuşulan bir konu benim canımı sıktı. Bana öyle bir konuştular ki sanki bu ülkede İktisat okuyan herkes boşuna okumuş gibi, hatta gidip intihar falan etmeliymiş gibi konuştular. Aslında şöyle ifade edeyim, direkt olarak iktisata laf etmediler ama eğitim ve sağlık sektörünü tercih etseymişsin keşke falan gibi konuştular. Yani mühendislik de okusaydım aynı şeyi söylerlerdi. Benim okuduğum bölümle ilgili istediklerini düşünebilirler o umurumda değil ama kafama takılan şey şu: Öğretmen ya da hemşire falan olmalıymışım. Öğretmenlik rahatmış, maddi anlamda iyiymiş ve bayanlara çok uygunmuş. Sağlıkçı olsaymışım hiç işsiz kalmazmışım falan yani direkt olarak maddi yönden yaklaştılar, işin psikolojik boyutunu hiç konuşmadılar bile. Ben öğretmenlik yapabilecek biri değilim, ben çocuklarla uğraşamam, çocuk eğitebilecek biri değilim dediğim zaman çocuklarla uğraşmanın büyük insanlarla uğraşmaktan daha iyi olduğunu söylediler. Sağlık işine gelince, hastanelerin zaten nasıl ortamlar olduğu belli, hemşirelerin nöbet mevzusu belli, kolay bir iş değil... Ya kısaca bu iki mesleğin sadece maddi yönünü gözüme sokmaya kalktılar ve altını çiziyorum, İktisat 4.sınıftayım ben. Bana madem akıl vereceklerdi neden ben birinci sınıftayken yapmadılar bunu? Ben bu iki mesleği de çok düşündüm ve okumak istemediğime karar verdiğim için iktisata geldim diyorum ama anlamıyorlar. Ben zaten okuduğum şeyi sevmeseydim ve başka bişey okumak isteseydim birinci sınıftayken okulu bırakırdım, ben hepsinin bilincindeyim. İnsanların başka meslekler hakkındaki bu tarz düşüncelerini doğru bulmuyorum. Neden bu ülkede öğretmenlere parayı kolay kazanıyorlarmış gibi bir düşünce var? Sağlıkçıları söylemiyorum bile, benim hemşirelik 3. sınıfta olan bir kuzenim var, staj falan yapıyor ve kızın canı çıkıyor. Çok merak ediyorum, bu sitede öğretmen ve sağlıkçı birisi de çıkıp "evet bizim işimiz kolay, biz çok rahat para kazanıyoruz, ben maaşımı aldıktan sonra mesleğimdeki bütün olumsuzlukları unutuyorum" der mi? İktisat hakkında konuşmuyorum, konu İktisat falan değil bakın yanlış anlaşılmasın. Ben işsiz de kalabilirim, bir süre sonra müdür de olabilirim bir yerde, mevzu o değil. Mevzu, bu iki meslek. Öğretmenlik ve hemşirelik. Bu hayatta her şey maddiyat mı, mutluluk sadece maddiyat mı? Bana bu akılları veren insanlar lise mezunu bu arada. Buraya gelip "ya ben iktisat okudum ama pişmanım, keşke öğretmen ya da hemşire olsaydım" diyen insanlar da var ama ben onlara sormuyorum, ben özellikle öğretmen ve sağlıkçılara soruyorum.
Sorunun cevabının bana bu saatten sonra ciddi anlamda zaten faydası olmaz ama gerçekten merak etmeye başladım çünkü, bu ülkede özellikle öğretmenlere o kadar çok sataşılıyor, laf söyleniyor ki, her zaman bana karşı değil başkalarına karşı söylenen sözlerde, verilen öğütlerde de ben şahit oldum defalarca, yok şöyle rahat böyle iyi falan diye, o sebepten dolayı bi sormak istedim. Ben gerçek hayatta ne sağlıkçıdan ne öğretmenden duymadım çünkü o milletin söylediği şeyleri. Bazı insanlar sanki her şey tatilmiş, mesai saatleriymiş falan gibi konuşuyorlar, sormamın amacı o. Tek faydası merakımı gidermek yani."Çok merak ediyorum, bu sitede öğretmen ve sağlıkçı birisi de çıkıp "evet bizim işimiz kolay, biz çok rahat para kazanıyoruz, ben maaşımı aldıktan sonra mesleğimdeki bütün olumsuzlukları unutuyorum" der mi?"
Ben sorunun amacini anlayamadim, bunun cevabinin size bir faydasi yok ki. Ama madem sormussunuz soyleyeyim, ben hemsireyim, severek calistigim bir alanda calisiyorum. Benim meslegimdeki olumsuzluklari unutmaya calismak gibi bir ugrasim yok, cunku seviyorum artisiyla, eksisiyle isimi. Maddiyata gelince, maasim iyi, ondan da memnunum. Hobi yapip uzerine maas aliyormus gibi hissediyorum bazen.
Bu konuda soylemek istedigim esas sey baska. Ogretmenlik, hemsirelik gibi meslekler karakter meslekleridir. Yani puan tuttu diye, is alani var diye vs girilecek bolumler degil. Bu isleri sevmeyen yapamaz, herkesin yapabilecegi isler degil insanlarla yakindan calisilan meslekler. Bu mesleklere ilgisi olanlar zaten okuyor, israra iknaya gerek yok, sizin ilginiz yokmus, kendi sevdiginiz bir bolume girmissiniz, cok guzel. Kendi meslek alaninizda 4. sinif ogrencisi olarak yakinlarinizin bu soylemleri aklinizi karistirmamali. Cevrenizi susturun veya kulak tikayin bence.
İşte bizim insanımız bana dese ki "öğretmenlik mesleğinin çalışma saati ve tatil avantajı var", amenna. Hiçbir laf söylemem. Ama insanlar direkt olarak "öğretmenlik rahat iş, yarım gün çalışıyorlar, üç ay-iki ay tatilleri var vs vs" diye konuşuyorlar.Henüz atanamamış bir öğretmenim.
Ücretli öğretmenlik yaptım ve özelde çalıştım bu şekilde çalışmak çok zordu.
Ancak ben bu mesleği bilinçli seçmedim.
Ailem istedi beni bıraksalar konservatuar okur oyuncu olurdum.
Şu anda deli gibi atanmak istiyorum.
Nedenini çalışma saatlerinin diğer mesleklere göre daha az olması çocuğum olduğunda ona daha çok vakit ayırmak istemem.
Ha şu da var istemeyerek okuduğum halde hakkıyla yaptığımı düşünüyorum ve hiç de kolay bir İş değil.
Tek avantajı çalışma saatleri ve tatiller.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?