• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorum öğretmen ve hemşirelere, özellikle...

İşte bizim insanımız bana dese ki "öğretmenlik mesleğinin çalışma saati ve tatil avantajı var", amenna. Hiçbir laf söylemem. Ama insanlar direkt olarak "öğretmenlik rahat iş, yarım gün çalışıyorlar, üç ay-iki ay tatilleri var vs vs" diye konuşuyorlar.
Şöyle söyliyim öğretmenlik bu tatiller,az saat vs. olmadan yapılacak bir İş değil.
Bir de çocuklarla uğraşmak daha kolay demişler off diyorum ve susuyorum.

Bu senin karakterine bağlı ben öğretmenim evet güzel meslek ama çocuklara tahammülün yoksa baştan sil zaten. Yorucu ama bir bayan için evet tatilleri,iş saatleri açısından ideal. Hemşire tanıdığım çok,özellikle büyük hastanede çalışan arkadaşlarım çok mutsuz, gece nobetleri,çocuğunu bırakıp gitmek zor geliyor,şartlar ağır. Kuzenim iyi bir üniversite de iktisat okudu şuan başka bir üniversitede ve doktora yeterliği sınavını geçti. Önü çok açık ve başarılı. Her şey senin ne istediğinle ve ne kadar savaştığınla alakalı.

Insanla ugrasmak her daim zor olmustur kimseyi memnun edemezsin..herkese hitap edemeyebilirsin cunku her insan ayri bir dunyadir ve karsinda birbirinden farkli beklentileri olan bir suru dunya vardir.. her zaman anlayisli olamazsin vs. ama ogretmensen bunlari yapman beklenir o yuzden yipratici ozelligi oldugunu dusunuyorum

Merhabalar. Ben üniversite son sınıf öğrencisiyim, İktisat okuyorum. Okuduğum bölüme ön yargılarla gelmiş olmama rağmen şu an iyi ki bunu okumuşum diyorum. Ben normalde çevreye kulak asan bir insan değilim ama dün akraba ortamında konuşulan bir konu benim canımı sıktı. Bana öyle bir konuştular ki sanki bu ülkede İktisat okuyan herkes boşuna okumuş gibi, hatta gidip intihar falan etmeliymiş gibi konuştular. Aslında şöyle ifade edeyim, direkt olarak iktisata laf etmediler ama eğitim ve sağlık sektörünü tercih etseymişsin keşke falan gibi konuştular. Yani mühendislik de okusaydım aynı şeyi söylerlerdi. Benim okuduğum bölümle ilgili istediklerini düşünebilirler o umurumda değil ama kafama takılan şey şu: Öğretmen ya da hemşire falan olmalıymışım. Öğretmenlik rahatmış, maddi anlamda iyiymiş ve bayanlara çok uygunmuş. Sağlıkçı olsaymışım hiç işsiz kalmazmışım falan yani direkt olarak maddi yönden yaklaştılar, işin psikolojik boyutunu hiç konuşmadılar bile. Ben öğretmenlik yapabilecek biri değilim, ben çocuklarla uğraşamam, çocuk eğitebilecek biri değilim dediğim zaman çocuklarla uğraşmanın büyük insanlarla uğraşmaktan daha iyi olduğunu söylediler. Sağlık işine gelince, hastanelerin zaten nasıl ortamlar olduğu belli, hemşirelerin nöbet mevzusu belli, kolay bir iş değil... Ya kısaca bu iki mesleğin sadece maddi yönünü gözüme sokmaya kalktılar ve altını çiziyorum, İktisat 4.sınıftayım ben. Bana madem akıl vereceklerdi neden ben birinci sınıftayken yapmadılar bunu? Ben bu iki mesleği de çok düşündüm ve okumak istemediğime karar verdiğim için iktisata geldim diyorum ama anlamıyorlar. Ben zaten okuduğum şeyi sevmeseydim ve başka bişey okumak isteseydim birinci sınıftayken okulu bırakırdım, ben hepsinin bilincindeyim. İnsanların başka meslekler hakkındaki bu tarz düşüncelerini doğru bulmuyorum. Neden bu ülkede öğretmenlere parayı kolay kazanıyorlarmış gibi bir düşünce var? Sağlıkçıları söylemiyorum bile, benim hemşirelik 3. sınıfta olan bir kuzenim var, staj falan yapıyor ve kızın canı çıkıyor. Çok merak ediyorum, bu sitede öğretmen ve sağlıkçı birisi de çıkıp "evet bizim işimiz kolay, biz çok rahat para kazanıyoruz, ben maaşımı aldıktan sonra mesleğimdeki bütün olumsuzlukları unutuyorum" der mi? İktisat hakkında konuşmuyorum, konu İktisat falan değil bakın yanlış anlaşılmasın. Ben işsiz de kalabilirim, bir süre sonra müdür de olabilirim bir yerde, mevzu o değil. Mevzu, bu iki meslek. Öğretmenlik ve hemşirelik. Bu hayatta her şey maddiyat mı, mutluluk sadece maddiyat mı? Bana bu akılları veren insanlar lise mezunu bu arada. Buraya gelip "ya ben iktisat okudum ama pişmanım, keşke öğretmen ya da hemşire olsaydım" diyen insanlar da var ama ben onlara sormuyorum, ben özellikle öğretmen ve sağlıkçılara soruyorum.
Öğretmenim Soruna cevap vereyim ÖSS de puanım İstanbul Üniversitesi iktisata yetiyordu Tabi o zaman bilinçli hangi bölümün ne işe yaradığını bilen yol gösteren nir tek insan yok yanımda Ben de bilmiyorum iktisat bölümü nasıl işe girer felan Ailem de bilmiyor Öğretmen olduk Çok pişmanım yazmadığıma Milletin ahlaksız çocuklarıyla hergün uğraşmaktansa emin ol mis gibi bölüm Benimle beraber iktisat okuyan arkadaşlarım da ekonomik olarak benden iyi durumdalar

Hemşirelik mi delirdin mi.. Limon sat daha iyi hemşire olarak söylüyorum tükeniyosun bitiyosun aldığın maaşı gözün görmüyor...
Ya millet gerçekten çok para kazandığımızı mı düşünüyor hakettiğimizin yarısını almıyoruz masa başı çalışandan ne farkımız var..

Ikisi de degil ama hem saglik sektoru diye hem de genelde cevrede tam kadin meslegi dendigi icin yazma geregi duydum. Ben de eczaciyim bu sene mezun oldum ama sunu cok rahat soyleyebilirim ki meslegi yapmayi gectim bolumunu okuyup bitirebilmek bile sevmeyen, istemeden okuyan bi insan icin asiri zor. Seven sabrediyo sadece. Basladigimiz kisi sayisiyla bitirdigimiz seneki kisi arasinda cok fark vardi. Aile baskisi ya da para getirisi icin gelenlerin cogu ya defalarca sene tekraro yapti ya bolum degistirdi. Yani insan sevdigi meslegi yapmali. Kimsenin dedigine takilma sen sevdikten sonra kimseyi alakadar etmiyo. O isi yapacak olan da sensin parayi kazanacak olanlar da. Onlara noluyo anlamadim. Meslegi secmeden once fikir olsun diye konussalar anlarim da mezun oluyosun sen.

ben mebde öğretmendim koşarak uzaklaştım :)
Ne is yapiyorsunuz? Baska is bulsam istifa edeceğim ben de.
Öğretmenlik için bayana uygun meslek yarım gün çalışıyorsun diyenlere eyvallah derim.
Bu noktada seçilmesi gereken meslek olarak gösterilsin.

Ama kusura bakmasın kimse öğretmenlik kolay demesin.
Çocukla uğraşmak büyükle uğraşmaktan daha kolay falan değil.
Kaldı ki biz velilerle de uğraşıyoruz işimiz sadece çocuktan ibaret değil.

Şöyle bir konum var hatta..

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/sogudum-bu-meslekten.797444/

Zaman zaman bizde pişmanlık duyuyoruz nereden öğretmen olduk diyoruz.

Ayrıca maaşı için ağlayan bir insan hiç bir zaman olmadım.

Taaaa ki yeni mezun diş hekimi görümcemin 6 bin aldığını duyana kadar.

Siz ne diyorsunuz Allah aşkına bizim maaş ek dersle bile 3 bin olmuyor.

Bana tatili, izinleri iyi, çalışma saati güzel desinler tamam ama bu meslek kolay, maaşı iyi demesinler.

Hiç bir drun, bilmem nenin benden çok yorulduğuna inanmıyorum ben.

Eve geliyorum kafamın içinde hala çocuk sesleri.

Ve benim çocuğum yok ama çok düşünmüşümdür şimdi evde beni bekleyen çocuğum olsa
bu halde ona ne verebilirim, enerjim bitmiş, tüm tahammülüm sonuna kadar tüketilmiş.

Bir öğretmen kendi çocuğuna ne kadar kalır okuldan sonra bunu çok düşündüm.

Kimsenin mesleğini küçümsemem emek varsa saygı duyulmalıdır.

Ama benim mesleğim insanların gözünde, tatil ve yatarak para almak demek ya çok ağrıma gidiyor yalan değil.

Aynen katılıyorum. Yasim 30 oldu. Hala cocuk dusunemiyorum. Eve gelince enerjim kalmıyor ki.

Aslına bakarsan kimse memnun değil. yapanda değil yapamayanda. bölümümü seviyorum size soran oldu mu de kapat çenelerini. ne yazıkki ülkemizde yaptığın işin karşılağını alamıyorsun. tabi şu adliyelerde kamu kurumlarına yan gel yat osman memurları saymıyorum

Ortalık sevdiği işi değilde imkanları güzel diye mesleğini yapanlarla dolu. Eğitimde istediğimiz sonucu elde edemiyoruz ve sağlıkta. hemşireler doktorlar barkod kesenine kadar suratsız. Kimi öğretmenler dayakçı umursamaz defteri imzalar gider ya da yaşı gelmiş geçmiş emekli olsa olur ama sırf para için genç hevesli öğretmenlerin önünü kesen atanmalarına engel olan yazlık almak için arabasının modelini yükseltmek için boş yere kadro dolduran dinazorlarla dolu he bu dinazorlar birde devlete söver atama az oldu diye. Çok ironik.

doğru düşünmüşsün
öğretmenliği herkes yapamaz, çok fazla sabır istiyor
hele son zamanlarda öğretmen mi şamar oğlanı mı belli değil
ama çalışma saatleri yönünden iyi sayılır
ama tabii insan yetiştirmek çok ciddi bir sorumluluk gerektirdiği için çok çok sevmek ve bu işe gönül vermek lazım
buna kendini adamayan kimse öğretmen olmamalı bence de
inşallah çok huzurlu olacağın hayırlı bir işin olur
bu arada ben insanların hangi işi yaparlarsa yapsınlar Allah rızasını gözeterek yapmaları taraftarıyım
yani her mesleğin bir yönüyle buna hizmet edebileceğini düşünüyorum

Merhabalar. Ben üniversite son sınıf öğrencisiyim, İktisat okuyorum. Okuduğum bölüme ön yargılarla gelmiş olmama rağmen şu an iyi ki bunu okumuşum diyorum. Ben normalde çevreye kulak asan bir insan değilim ama dün akraba ortamında konuşulan bir konu benim canımı sıktı. Bana öyle bir konuştular ki sanki bu ülkede İktisat okuyan herkes boşuna okumuş gibi, hatta gidip intihar falan etmeliymiş gibi konuştular. Aslında şöyle ifade edeyim, direkt olarak iktisata laf etmediler ama eğitim ve sağlık sektörünü tercih etseymişsin keşke falan gibi konuştular. Yani mühendislik de okusaydım aynı şeyi söylerlerdi. Benim okuduğum bölümle ilgili istediklerini düşünebilirler o umurumda değil ama kafama takılan şey şu: Öğretmen ya da hemşire falan olmalıymışım. Öğretmenlik rahatmış, maddi anlamda iyiymiş ve bayanlara çok uygunmuş. Sağlıkçı olsaymışım hiç işsiz kalmazmışım falan yani direkt olarak maddi yönden yaklaştılar, işin psikolojik boyutunu hiç konuşmadılar bile. Ben öğretmenlik yapabilecek biri değilim, ben çocuklarla uğraşamam, çocuk eğitebilecek biri değilim dediğim zaman çocuklarla uğraşmanın büyük insanlarla uğraşmaktan daha iyi olduğunu söylediler. Sağlık işine gelince, hastanelerin zaten nasıl ortamlar olduğu belli, hemşirelerin nöbet mevzusu belli, kolay bir iş değil... Ya kısaca bu iki mesleğin sadece maddi yönünü gözüme sokmaya kalktılar ve altını çiziyorum, İktisat 4.sınıftayım ben. Bana madem akıl vereceklerdi neden ben birinci sınıftayken yapmadılar bunu? Ben bu iki mesleği de çok düşündüm ve okumak istemediğime karar verdiğim için iktisata geldim diyorum ama anlamıyorlar. Ben zaten okuduğum şeyi sevmeseydim ve başka bişey okumak isteseydim birinci sınıftayken okulu bırakırdım, ben hepsinin bilincindeyim. İnsanların başka meslekler hakkındaki bu tarz düşüncelerini doğru bulmuyorum. Neden bu ülkede öğretmenlere parayı kolay kazanıyorlarmış gibi bir düşünce var? Sağlıkçıları söylemiyorum bile, benim hemşirelik 3. sınıfta olan bir kuzenim var, staj falan yapıyor ve kızın canı çıkıyor. Çok merak ediyorum, bu sitede öğretmen ve sağlıkçı birisi de çıkıp "evet bizim işimiz kolay, biz çok rahat para kazanıyoruz, ben maaşımı aldıktan sonra mesleğimdeki bütün olumsuzlukları unutuyorum" der mi? İktisat hakkında konuşmuyorum, konu İktisat falan değil bakın yanlış anlaşılmasın. Ben işsiz de kalabilirim, bir süre sonra müdür de olabilirim bir yerde, mevzu o değil. Mevzu, bu iki meslek. Öğretmenlik ve hemşirelik. Bu hayatta her şey maddiyat mı, mutluluk sadece maddiyat mı? Bana bu akılları veren insanlar lise mezunu bu arada. Buraya gelip "ya ben iktisat okudum ama pişmanım, keşke öğretmen ya da hemşire olsaydım" diyen insanlar da var ama ben onlara sormuyorum, ben özellikle öğretmen ve sağlıkçılara soruyorum.
Yazının tamamını okuyamayacak kadar sabırsızım. İyiki iktisat okumuşunuz. Çünkü seviyorsunuz. Gerisi boş. Herşey kişide bitiyor. Bence çok önü ve ucu açık bir meslek. Doğru kelimeyi bulamadım ama akışkan diyesim var.

Canim ben ogretmenim ama tam 2 sene atananadim.hayatimi erteledim zor surecti yani oyle kolay degil ha nasibinse atanirsin ama gönlünde olmayan sevmedgin bir isi yapamazsin zor bir is kolay diyorlar ama degil Türkçe ogtmeniyim surekli bogaz ağrısı faranjit belası ben şükrediyorum cocuklari cok sevyorum onlarin masum halleri yaramazliklaru bile guzel sen asik oldugun isi yap bosver elalemi bana yillardr evdeymisim gbi hala atanamadin mi diye laf sokarlardi takma sen Allah hayirlisini versin insallah geleceğin guzel olsun insallah canim

Her mesleğin zorlukları vardır elbet ben eğitimciyim ve mesleğimi çok seviyorum başka iş yapamazmışım gibi geliyor.

Ikisi de degil ama hem saglik sektoru diye hem de genelde cevrede tam kadin meslegi dendigi icin yazma geregi duydum. Ben de eczaciyim bu sene mezun oldum ama sunu cok rahat soyleyebilirim ki meslegi yapmayi gectim bolumunu okuyup bitirebilmek bile sevmeyen, istemeden okuyan bi insan icin asiri zor. Seven sabrediyo sadece. Basladigimiz kisi sayisiyla bitirdigimiz seneki kisi arasinda cok fark vardi. Aile baskisi ya da para getirisi icin gelenlerin cogu ya defalarca sene tekraro yapti ya bolum degistirdi. Yani insan sevdigi meslegi yapmali. Kimsenin dedigine takilma sen sevdikten sonra kimseyi alakadar etmiyo. O isi yapacak olan da sensin parayi kazanacak olanlar da. Onlara noluyo anlamadim. Meslegi secmeden once fikir olsun diye konussalar anlarim da mezun oluyosun sen.
İşte işin garip olan taraflarından biri de bu bence, mezun olan insana neden böyle birşey söylenir? "Ben bana kendi bölümümle alakalı faydalı birşey söylerseniz dikkate alırım ama şu an öğretmenlik ve sağlıkla alakalı işler beni ilgilendirmiyor, benim alanımın çok dışında, bunu konuşmanın bana faydası yok" dedim yani en sonunda.

Aslına bakarsan kimse memnun değil. yapanda değil yapamayanda. bölümümü seviyorum size soran oldu mu de kapat çenelerini. ne yazıkki ülkemizde yaptığın işin karşılağını alamıyorsun. tabi şu adliyelerde kamu kurumlarına yan gel yat osman memurları saymıyorum
Bizim bir hocamız var, doçent. Mükemmel bir adam. İktisata gönülden bağlı bir adam, çok dolu, çok bilgili, bize çok şey kattı. "Sakın tapu memuru falan olmayın" diyor adam. "Tapu memurlarını aşağılamak için falan diye demiyorum yanlış anlamayın ama bölümünüz çok güzel ve bu bölümle alakalı bir iş yapın, alakasız bir iş yapmayın. 4 sene okudunuz, faydanız da ona göre olsun" diyor. Ben de sonuna kadar katılıyorum. Tapu memuru sadece bir örnek, ptt memurluğu da olabilir. :KK70: Alakaya maydonoz derler ya, o yüzden böyle bir örnek.

doğru düşünmüşsün
öğretmenliği herkes yapamaz, çok fazla sabır istiyor
hele son zamanlarda öğretmen mi şamar oğlanı mı belli değil
ama çalışma saatleri yönünden iyi sayılır
ama tabii insan yetiştirmek çok ciddi bir sorumluluk gerektirdiği için çok çok sevmek ve bu işe gönül vermek lazım
buna kendini adamayan kimse öğretmen olmamalı bence de
inşallah çok huzurlu olacağın hayırlı bir işin olur
bu arada ben insanların hangi işi yaparlarsa yapsınlar Allah rızasını gözeterek yapmaları taraftarıyım
yani her mesleğin bir yönüyle buna hizmet edebileceğini düşünüyorum
Ben insanların öğretmenlik mesleğinin zorluklarını gözardı edip sadece maaş, tatil gibi şeylere odaklanmalarını yanlış buluyorum. Bir çocuk yetiştirmek kolay mı? Canı sıkılan insan öğretmene sövüyor mesela, senin nasıl bir matematik öğretmenin vardı, hiçbir şey öğretememiş, misal... Halbuki olay öğrencide bitiyor, öğrencide o ışık yoksa öğretmen ne yapsın? Örnek olarak söylüyorum. Ki bu sadece çoluk çocuk değil,velisi var, müdürü var...

Yazının tamamını okuyamayacak kadar sabırsızım. İyiki iktisat okumuşunuz. Çünkü seviyorsunuz. Gerisi boş. Herşey kişide bitiyor. Bence çok önü ve ucu açık bir meslek. Doğru kelimeyi bulamadım ama akışkan diyesim var.
Akışkan, güzel bir tabir. Cuk oturdu. :)

Canim ben ogretmenim ama tam 2 sene atananadim.hayatimi erteledim zor surecti yani oyle kolay degil ha nasibinse atanirsin ama gönlünde olmayan sevmedgin bir isi yapamazsin zor bir is kolay diyorlar ama degil Türkçe ogtmeniyim surekli bogaz ağrısı faranjit belası ben şükrediyorum cocuklari cok sevyorum onlarin masum halleri yaramazliklaru bile guzel sen asik oldugun isi yap bosver elalemi bana yillardr evdeymisim gbi hala atanamadin mi diye laf sokarlardi takma sen Allah hayirlisini versin insallah geleceğin guzel olsun insallah canim
Teşekkür ediyorum, çok sağolun...

Ben insanların öğretmenlik mesleğinin zorluklarını gözardı edip sadece maaş, tatil gibi şeylere odaklanmalarını yanlış buluyorum. Bir çocuk yetiştirmek kolay mı? Canı sıkılan insan öğretmene sövüyor mesela, senin nasıl bir matematik öğretmenin vardı, hiçbir şey öğretememiş, misal... Halbuki olay öğrencide bitiyor, öğrencide o ışık yoksa öğretmen ne yapsın? Örnek olarak söylüyorum. Ki bu sadece çoluk çocuk değil,velisi var, müdürü var...

...
ben de onu diyorum, öğretmen şamar oğlanı
bırak müdürü, veli hesap soruyor, öğrenci dalga geçiyor
yalanlar, iftiralar, haksızlıklar

Öğretmenliğin rahat olduğu ülkeler, Türkiye gibi 3.dünya ülkeleri. İsviçre'de villada yaşıyorlar, 6-7 bin frank alıyorlar en az, sonuç? Bilimde baş çeken insan yetiştiriyorlar.
Bizim cahil insanımız ''Ay evlenir rahat çocuk yaparsın, tatilin de çok vallahi öğretmenlik çok rahat bir meslek!''
B.k rahat meslek ! Nesil yetiştiriyorsun ulan, senin başından attığın çocuklarını her gün bu insanlar okutuyor. Gerçi bu ülkenin öğretmeni de öğretmen değil, nasıl sırtımızı devlete yaslar işimizi savsaklarız derdindeler. Yoksa atanmayla özelin bir farkı yok. Özelde savsaklayamacaklarını biliyorlar ya.
Sinirlendim.

Ben öğretmenim... Hep iyi ki öğretmenim derim. Ama öğretmen olmak Zor iş bence... Ben üni. Yı çok iyi bir derece ile bitirip kpssden 80 ustu puanlar alıp yıllarca atanamadim. Ha bu arada ders saatimiz filan fazladır bizim. Sukur atandım. Ama sonra okuldan çıkınca eve gelince kafam rahat etmedi benim. Öğrencileri düşündüm. Sorunlarını, yaşadıklarını... Sonra eve hep iş getiririm, sadece sınav kâğıtları değil, çalışma kâğıtları filan... Vicdani insanın çok yoruluyor... Ama iyi ki de öğretmenim.

Annem hemşire, 43 yaşında hala nöbet tutuyor.

Serviste geldiğinden beridir hemşire eksiği var, 2 servise birden bakıyorlar gündüz 1-2 hemşireyle, gece 3 servise birden bakıyorlar tek hemşireyle.

1-2 değil, birsürü nöbet tutuyor çünkü hemşire az. Birsürü işsiz hemşire var ama başlatmıyorlar.

Bayramda plan yapamazsın. Çünkü bayramın tam ortasında nöbetin çıkar. Yeni yıla serum takarak girebilirsin. Yazın izin tarihleri belirlenirken olağanüstü hal oluyor. İstediğin tarihte herkes izin almak istiyor. Zar zor 1 hafta izni kapıyorsun, şansın varsa istediğin zamana. Tatil için Erken rezervasyon yaptırmak bir hayal.

Sağlıkta şiddet konusu başlı başına bir rezalet. Can güvenlikleri yok. Annemin arkadaşına ne hakaretler edildi, davası sürüyor. Aşının o serviste yapılamadığını, kuralın böyle olduğunu söylediği için üstüne yürünen, küfürler edilen bir hemşire düşünün.

Kısacası böyle.. Daha neler neler oluyor, neler yaşanıyor.

Zaten iktisat mezunu olarak, en az bir hemşire-öğretmen kadar kazanırsın, devlette de özel sektörde de. Yani çevrendekilerin maddiyatı bahane etmesi çok saçma.

Back
X