Merhabalar,
Benim de 4,5 yaşındaki oğlumda hala kaka sorunu var, çok güzel bir iletişimimiz var, herşeyi çok iyi biliyor, kakasını tuvalete yapması gerektiğini de biliyor ama yine de kakası geldiğinde tuvalete oturmak istemiyor, ayakta yapmak istiyor. Yani oturarak yapamıyorum diyor, ayakta yapabiliyorum diyor.
2 yaşındayken ne güzel tuvalete kaka yapıyordu, herşeyi halletik derken kakayı tutmaya başladı, sonra kabızlık başladı, sonra canım yanıyor diyerek kakayı tuvalete yapmayı bıraktı.
Fazla baskı yapmadan güzelce anlattık herşeyi, kakası geldiğinde tutmamaması gerektiğini, bizim gibi oturarak tuvalete yapabilecek kadar büyüdüğünü, önceden ne güzel yaptığını ve yine yapabileceğini söylüyoruz ama o ısrarla biraz daha büyüyünce tuvalete yapacağım diyor. Her yöntemi denedik, oğlum kakası geldiğinde bana bez bağla diyor, tuvalete oturduğumuzda kakam burada gelmiyor diye ısrar ediyor, benim onu oyalamaya, tuvalette tutmaya, tuvalette oyun oynatmaya çalışmam işe yaramıyor, bir süre sonra oturarak gelmiyor diye ağlamaya başlıyor, ne yapmalıyım?