Icimi sisirdiniz ölüm taciz tecavüz... Ne manyak bi ulkede yasiyoruz şortu gidip dine vahsete yetiskin olmaya bagliyoruz.
Şu konu atıyorum bi İskandinav ulkesinde acilsa. Asagidaki cumleler gelmez:
1) sort giymeyiver ölür müsün
2) sort giyince özgür mu olcan sanki
3) kitaba deftere göre yasak
4) taciz tecavuz ederler
5) baska seylere kafa yor
6) ben de sunu sunu yapmiyorum
7)...
... To be continued...
O zaten ayri bir hikaye.
a. Herhangi bir giysiden , herhangi bir giysiden , 1 cm2 gorunen tenden tahrik olan abazalar toplumun %99u.
b. Acik giyen tecavuze ugrar. Giyinmeyenler de ugruyor ya neyse. Lakin hakim savci cikip sen de mini giydin hakettin diyebilir, der de , diyor da. Burda kotu olan kadinin kadina o da giyinmeseymis, haketmis seklinde bakmasi.
c. Ben kapri giymeye cekiniyorum artik sapiklarin bakislarini gormek istemiyorum cunku. Lakin bu isin dogrusu, biz kendimizi sakinacagimiz yerde , adamlari sapik olmamaya egitmeliyiz. Evet sort giyememek, sunu ya da bunu yapamamak ozgurluk degil tabi ki. Istedigini yapabilmek ozgurluk.
Insanlar zaten ozgurlugun ellerinden gitmesine boyle izin veriyorlar. Misal, sapiklar bakiyor bunu giymeyelim, onu yapmayalim derken, pismak ve sinerek yasamak kadinlar icin hayat tarzi oldu artik. Kadinlar aksam sokakta yurumeye korkuyor. O yuzden bu isin dogrusu sort giymemek degil, giymektir, hallenene haddini bildirmektir.
d. Sort giymesen olur musun diyenlere cevap: Evet oluruz. Boyle yavas yavas oluruz, korka korka, sine sine yasaya yasaya oluruz. Ne istiyorsak giymek, yapmak hakkimiz, ozgurlugumuz. Sapiklara feda edilmemeli.