Şort giymeme izin vermeyen babam

Şimdi bu şort ne kadar bir şort ve nerde giyeceksin bu önemli

Bak 35 yaşına kadınım; bikini de giyerim; mini etek de şort da

Ama hepsinin yeri ayrı

Bikini ile evin salonunda otursam olmaz ya da balkona çıkıp çamaşır toplasam

Şort ile evin salonunda otururum; balkonda çamaşır toplarım ama popomun ağzındaki şort ile site içine inip de oğlumu parkta oynatamam aynı şort ile tatil beldesinde her yere giderim

Mini elbise ile işe yahut iş toplantısına giderim ama o elbise ile tatil yerine yahut komşuya oturmaya gitmem

Her giysinin yeri vardır; dizinde yahut biraz üstünde bir şort ile evde olmanın bence bir sakıncası olmayabilir ama yaşadığınız yer senin gibi tazecik bir kadının sokakta o şekilde dolaşmasını garipseyebilir ama tatil yöresinde vs bu çok normal bir kıyafet olur

Bunlar için ailene kinlenme; gençlikte her şey bize karşı çıkıyormuş gibi gelir ama bir süre sonra onunda kendi içinde bir mantığı olduğunu çözeriz

Ailenin düşüncesi saçma değil. Bikiniyi herkes giyiyor o ortamda. İnsanlar sana öküz gibi baksa (üstüne laf da atmaları muhtemel) babandan cok sen rahatsız olursun. Açık veya kapalı giyiminle değil, aklınla, duruşunla, sohbetinle dikkatleri çek. Soyunana herkes bakar

Bebeğim ailemiz bizim kötülüğümüzü istemez iyiliğin için yasaklamışlardır.
Dışarıda o kadar insan dışı yaratık var ki aileler çocuklarını bir nebze olsun korumak istiyorlar.
Buna katılıyor muyum? Tabi ki hayır ama maalesef Türkiye de yaşıyoruz.

canım bikiniyi denizde havuzda giyiyorsun. herkes öyle dikkat çekmez.

şort giymezsen bişi kaybetmezsin. hem ne demek ilerde üniversiteye gidicem özgür olucam :) ailenin seni korumaya çalışması batmasın sana. onlar sana zarar gelsin istemezler. ha şimdi bunu yazdım diye de şu anlam çıkmasın: şort giyene zarar gelir

hem zaten şort gerçekten pek de hoş gözükmüyor. tabi bu benim fikrim :) yürüdükçe bacaklar lımbır lımbır ediyor :)) kapri giy, etek giy. başka şey mi yok canım :))

Ben de hiç askılı, şort giymediğim için ailem kızardı. Gençsin, güzelsin hayatını yaşa, ileri de bu çağlarını ararsın derlerdi. Güzel giyin, böyle nineler gibi giyinme, genç kızsın kendine bak diye başımın etini yerdi annem Dışarıda insanların bana bakmasından irite olurdum, bu yüzden inadına giyinmedim kim ne derse desin nineler gibi dolandım . Özgürlük sadece giyimle olmaz ki ayrıca. Hem yaşın da küçük şimdilik giyinmeyiver ne olacak. Bikini giymene kızmayan ailen şort giyinmeni istemiyorsa oturduğunuz çevreden tedirgin oluyorlar demektir. Gerçekten küçüksün başına bir şey gelmesinden korkuyorlardır. İleride ne istiyorsan giyinirsin.

Senin yaşındayken ailemin koyduğu yasakların ne kadar canımı sıktığını, sanki art niyetle yapıyorlarmış gibi onlara sinirlendiğimi hatırlıyorum. Sonra yaşım ilerledikçe, çevreyi ve insanları tanıdıkça aslında koydukları yasakların karşılaşabileceğim tehlikelere karşı kendilerince aldıkları önlemler olduğunu anlıyorum. Alt tarafı bir şort aslında, bunun yasağı mı olur, çok haklısın. Normal bir ülkede, normal insanlar arasında yaşasaydık, ne giydiğimizin bir önemi kalmazdı. Oysa biraz etrafına bak, haberlere bak. Kadınlar, küçücük kızlar taciz ediliyor, kaçırılıyor, tecavüze uğruyor, öldürülüyor. İşte tüm bunları gören anne&baba, ister istemez çocuklarını kısıtlıyor, bu yasaklara onların gözünden bakman çok zor, bunu da anlıyorum. Yaşın küçük, şimdi kendini koruyamayacağını düşünüyorlar. Sen tehlikelerin onlar kadar farkında değilsin, bu da çok normal. Sadece biraz daha büyümeyi bekle ve sana tavsiyem asla hiçbir şeyi ailenden gizli yapma, bu bir şort giymek olsa bile. Gerekirse defalarca tartış, artık yetişkin olduğunu, kendini koruyabileceğini defalarca söyle ama onlardan bir şey saklama. Gerçek özgürlük saklı gizli giydiğin bir kaç kıyafet değil çünkü, aksine o sakladıkların vicdanında yük haline gelir. Gerçekten özgür olmak istiyorsan, zamanı geldiğinde dürüstçe karşılarına dikil.

Çocuğa verdiğiniz akla bakın, bravo yani. Dar giyin diyorsunuz da ailesi izin vermediğine göre bence bir sebebi vardır. Dar giyinse bu defa yaşadığı çevre yine rahatsız edecek, şort giymekten farksız olacak o durum. Bir insan erkeklere seksi gözükmek için mi dar ya da kısa giyinir? Daha 15 yaşında, yaşadığı çevreyi bilmiyorsunuz. Erkeklere seksi görünsün diye bu yaşta açık saçık giyinsin, ondan sonra kızı taciz ederlerse "kısa giyinmişti" derler benden söylemesi.

ben 20 yasindayim, benim babamda karsi gelir öyle kisa mini elbiseler ve sortlar giymeme...
babam izin vermiyor diye bende giymiyorum, ne var bunda giymeyiver... ucunda ölüm yok ya?

kiyafetle özgürlük olmaz
ailen seni düsünüyor

bende burdaki cogu kisi gibi gittigim yere göre giyinirim, alman arkadaslarimla gittigim yerlere istedigimi giyebilirim ama türklerin/ yabancilarin yogun oldugu ortamlarda dahada dikkat ederim

Herşeyin bir yeri var cenaze törenine şortla gidebilirmisin hyr demek ki yerine göre giyinmiyorsun babanda sana kızıyor yoksa nie kızsın

Seni koruma amaçlı bu tur seyler sana ne kadar ters gelse de dunyada sapik cok sende cocuk yastasin cocuk yaşta olmayanlar bile tecavuze uğrayıp olduruluyor sonrada tahrik indirimi veriliyor ailen senin icin en iyisini düşünmüştür kimse evladinin cani yansin istemez ozgurluk kiyafetle olunmuyor sen cevreni biraz değiştir simdi kiyafet e takarsin sonra erkekler yapıyor bizde yapabiliriz diye baska seylerle kafani kurcalarsin hayat kisa ailenin yerini hickimse hicbirsey tutmaz üzme aileni

Bence ailen seni korumak adına izin vermiyordur, zaten bikiniyide plajda giyosundur herhalde şortunuda tatil bõlgelerinde giyersin sende canım. Biraz daha büyüyünce kendi kararını kendin verirsin eminim o zaman ailen zaten karışmaz ve sen doğru bulduğunu istediğin yerde giyersin

ailemizin her yaptığı doğru değildir, bu konuda sana hak veriyorum. bence senin yaşında bir genç kızın sokakta şort giymesinin de bir sakıncası yok
ama buradaki sihirli kelime "bence"
çünkü ben senin nasıl bir mahallede, nasıl bir semtte yaşadığını bilmiyorum. küçük bir yerde, kimsenin şort giymediği bir yerde şort giymeye kalkarsan başına gelecek şey en iyi ihtimalle laf yemek olacaktır ve bu yelpaze ne yazık ki bu ülkede tecavüze uğrayıp öldürülmeye kadar varır. evet bu haksızlık kabul ediyorum, erkeklerin hırtlığının bedelini kadınlarımız, kızlarımız ödememeli ama kendi kızım olsan ve öyle bir yerde yaşasak ben de şort giymeni, mini etek giymeni istemezdim.
ailen seni bunaltıyor olabilir, sen istediğini yapmak, istediğini giymek istiyor olabilirsin ama hayattaki kararlarını ailene tepki olarak alma.
beni sıkıyorlar, özgür olmak istiyorum diye ailenden uzaklaşma, bir birey olmak, kendin olmak için ayakların üzerinde durmaya çalış.
daha 15 yaşındasın, gencecik bir kızsın, genç bir kadın olduğunda, kendi ayakların üzerinde durduğunda şort da mini elbise de giyebilirsin
ama özgürlük sadece şort giymek değildir, özgürlük başkasının etkisi altında olmamak demektir, bağımsız karar alabilme gücü demektir, bunun farkında ol.
ailene bilenme. eğer sandığın kadar tutucu insanlar olsalar denize girmene, bikini mayo giymene izin vermezlerdi, demek ki kendilerince ama haklı ama haksız bir korkuları var, anlamaya çalış.
burada yazan ablalarını da pek dinleme.
seksapel kadının kıyafetiyle falan ilgili değil, kadın bir seks objesi, bir barbi bebek değildir, seksi olmaktan, güzel olmaktan başka vasıflarının olmasına da dikkat et.

Bugün baban ve abin giydirmiyor yarında kocan giydirmez sende sanırım öyle birine aşık olursun zaten kızlar babalarına benzeyen erkeklerle evlenir yani anlayacağın hiç bir zaman özgür olamıyacaksın ,
üzgünüm

26 yasindayim babam sacimi boyamama izin vermiyor bende boyamiyorum... cunku tek karistigi istemedigi konu bu niye kirayim ezeyim onu boyamayivereyim... neden istemediginide biliyorum sac tellerim ince boya zarar verir sacin dokulur der bende haklisin diyorum napayim ... Birakta anne babanin kurali olsun ... zaten bir seye karsi cikarlarken evladimi uzeyim kahredeyim diye degil sizin icin iyi olani istedikleri icin ... Ayrica cinsel acidan ac bir erkek toplulugumuz varken kendimizi malesef korumamiz gerekiyor ... Izmirde yasamama ragmen 9 yasimda mini etekle alis veris merkezine gitmistim tacize ugradim bakmayin izmirde acik giyinenlere bakmazlar denildiginde erkek her yerde erkek ... neyse uzatmayim giymeyi ver sort bos yere catisma ailenle

Bu kizin sort giy
Burdaki zihniyeti anlamam söz konusu degil..ee sende giymeyiver canim ne var bak ben giymiyorum muslumanim ben en iyiyim soyle boyle..boyle demedim deme sakın. Sende basini ortmeyiver canim ne var..ne oldu rahatsiz etti dimi bu cumle? Senin özgürlüğü basortmeyse bu kizin ozgurlugude sort giymesi..ama sizin gibi zihniyetler oldukca insanlarin özgürlüğü kisitlanir ..

sanırım saptırmakta üstünüze yok ne alaka Müslümanlıkla saçmaladınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…